Mustap Οκτώβριος 10, 2005 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 και εμενα, με dfi χρειαζοταν το utility δεν ειμαι και μεγαλος γνωστης του θεματος.κανονικα δεν επρεπε να σου βγαζει οτι δεν υποστηριζει εκτος και αν δεν ειναι sata2.δε ξερω τι παιζει τωρα με το bios της asus.η συγκεκριμενη μητρικη υποστηριζει sata2. και ενα review http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2454 τελως παντων κατι σου χρησιμευσε το utility. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Οκτώβριος 11, 2005 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Δηλαδη δεν εχω παρει πρεφα ακομα τιποτα ρε παιδια;MUSTAP μπορεις να μου εξηγησεις τι ακριβως εννοεις με το "με DFI χρειαζοταν utility";.Εμενα δεν εχει ζητησει ακομα τπτ εκτος απο ενα patch της WD για να δουν τα windows τα 200gb του σκληρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 11, 2005 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Από anandtech:Note: To enable 3.0Gb/sec and/or spread spectrum clocking it is required that we download the Feature Tool from Hitachi GST's website. The Feature Tool is a boot time utility and comes in CD ISO and floppy image format.Δλδ άσχετα αν έχεις hitachi sataII δίσκο, το utility είναι απαραίτητο ? έτσι κατάλαβα... τι κουλό είνα αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 11, 2005 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 την ιδια απορια ειχα και γω στην προηγουμενη σελιδα..........αντε ρε εσπισουλα.....κανε και καμια δουλεια εδω μεσα......ψαξε λιγακι τι παιζει και σταματα να ποσταρεις συνεχεια στα θεματα της Αννας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 11, 2005 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Εγώ από την άλλη θα πρότεινα να περιμένετε τους SATA2.5... Ναι, υπάρχουν προβλήματα με τους πρώτους, αλλά δεν είναι θέμα παρτίδας, είναι θέμα specs.Μπορείτε να δείτε και εδώ μερικά: http://www.tgdaily.com/2005/10/10/seagate_barracuda_500gb/index.htmlCompared to the previous generation, Seagate has adopted SATA bugfixes and revisions of the 2.5 version spec, which is rated at a bandwidth of 3 Gbit per second. According to the company, the new drives also integrate a new version of NCQ, which supports Intel Hyper-Threading to increase the performance of SATA servers and workstations supporting intensive applications such as financial, engineering or digital media manipulation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 11, 2005 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 16:44] Εγώ από την άλλη θα πρότεινα να περιμένετε τους SATA2.5... Ναι, υπάρχουν προβλήματα με τους πρώτους, αλλά δεν είναι θέμα παρτίδας, είναι θέμα specs. δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με το θεμα μας η ελευση των σατα2.5 το θρεντ μιλαει για την αναγνωριση των σατα2 απο τα windows και πως μπορουμε να ενεργοποιησουμε το πρωτοκολλο εαν δεν ειναι ενεργο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Οκτώβριος 11, 2005 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 απο οτι φαινεται μονο η hitachi εχει utility.hydrus κατεβασε το utility ,φτιαξε τη boot δισκετα και πες μας τι σου λεει για να μας λυσεις την απορια.αν θες βοηθεια παραπανω κανε post εδω.κατεβασε το απο εδωhttp://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/ftool_v198.exeυποθετω ξερεις να αλλαζεις bοοτ priority apo bios .? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 11, 2005 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 16:47] δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει με το θεμα μας η ελευση των σατα2.5 το θρεντ μιλαει για την αναγνωριση των σατα2 απο τα windows και πως μπορουμε να ενεργοποιησουμε το πρωτοκολλο εαν δεν ειναι ενεργο...... Το thread βασικά ξεκίνησε από το αν κάνουν θόρυβο, οπότε οι περισσότεροι είμαστε off-topic Απλά επειδή αναφέρθηκαν διάφορα, όπως ενεργοποίηση της ταχύτητας, ο gocu ρώτησε αν έχουν προβλήματα και κάποιοι απάντησαν πως όχι, έτσι κι εγώ ανέφερα, ότι ναι, έχουν προβλήματα :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 11, 2005 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Wizard! Το thread βασικά ξεκίνησε από το αν κάνουν θόρυβο, οπότε οι περισσότεροι είμαστε off-topic Μην ανυσηχείς, κλασσική περίπτωση χρήστη "μόλις αγόρασα sataII δίσκο και έρχεσαι εσύ και ποστάρεις για sataII.5 ?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Οκτώβριος 11, 2005 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από RootX Μην ανυσηχείς, κλασσική περίπτωση χρήστη "μόλις αγόρασα sataII δίσκο και έρχεσαι εσύ και ποστάρεις για sataII.5 ?" Ανησυχείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 11, 2005 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 17:00] Μην ανυσηχείς, κλασσική περίπτωση χρήστη "μόλις αγόρασα sataII δίσκο και έρχεσαι εσύ και ποστάρεις για sataII.5 ?" Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:17] Ανησυχείς καποιος παρακαλω να τους μαζεψει αυτους τους 2.........φοβαμαι για την σωματικη μου ακεραιοτητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Οκτώβριος 11, 2005 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αν ειναι ετσι οπως τα λεει ο anand τοτε ο δισκος μου που δεν υποστηριζεται απο το ftool θα δουλευει συνεχως ως sata1. Πολυ ακυρο μου φαινεται, δεν νομιζω να ισχύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Οκτώβριος 11, 2005 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 thanks wizard γιατι εβλεπα τοσο κοσμο να λεει οτι ειναι οκ και αρχισα να αμφισβητω τις πηγες μου.... εκανα λαθος που ανεφερα τη φραση <<πρωτη παρτιδα>>εμενα χαρακτηριστικα μου ειπαν <<sata II αξιζει να παρεις πιο μετα απο αλλες μαρκες, οταν βγαλουν, γιατι αυτοι εχουν προβληματα>>δεν ξερω τι και πως και ποια προβληματα...μακαρι να μην επηρεασει οσους τους εχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Οκτώβριος 11, 2005 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 δεν ξερω σε τι προβληματα αναφερεσαι αλλα χτυπα ξυλο ο δικος μου λειτουργει μια χαρα ως τωρα.εφοσον χρειαζομουν εκεινη τη στιγμη σκληρο γιατι να μη παρω sata2 που ηταν αμεσα διαθεσιμος σε τιμες sata1,αλλα να περιμενω να βγει 2.5 η οτιδηποτε.και ειναι αληθεια οτι διαβασα πολλα θετικα reviews πριν τον παρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Οκτώβριος 12, 2005 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 Ρε παιδια συγγνωμη,εχει κανεις προβλημα με τον SATA II σκληρο του;Και οταν λετε προβλημα τι εννοειτε;Να μην πιανει 300MB/s με τα benchmarks;Aυτο ΔΕΝ γινεται.Αν το μονο προβλημα ειναι αυτο τοτε δεν υφισταται προβλημα.Αλλα αν εννοειτε οτι οι υπολοιπες εταιριες πλην της Hitachi δεν εχουν καποιο utility αυτο ειναι δικο τους θεμα και οχι δικο μας.Και για να το εξακριβωσουμε,δεν εχουμε παρα να στειλουμε e-mails.Αλλα δεν ειναι λιγο ακυρο να εχει η Hitachi και να μην εχουν οι υπολοιπες;Mustap δεν διαθετω δισκεττα οποτε θα δοκιμασω με cd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Οκτώβριος 12, 2005 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 Λοιπον κατεβασα το utility και εχω να πω τα εξης:Δεν ειδα πουθενα κατι σχετικο με ενεργοποιηση sataII παρα μονο μια επιλογη για sata που δεν ηταν δυνατη γι αυτον το δισκο.Προφανως ρε παιδια το utility ειναι μονο για Hitachi δισκους.Αντιστοιχα ειχα κατεβασει ενα utility της WD lifeguard11cd για την αναγνωριση του σκληρου απ τα windows που τα βληματα τον βλεπουν ως 136 max Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 12, 2005 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 Ούτε εγώ γνωρίζω τα προβλήματα. Αλλά (γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά...?): Τη στιγμή που αναφέρεται στο άρθρο που έδωσα παραπάνω για "known bugfixes" και τη στιγμή που η Seagate ήδη βγάζει δίσκο Ver.2.5, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του 2.0, τότε σίγουρα κάτι τρέχει. Κι αφού κάτι τρέχει, δε θα έτρεχα να πάρω δίσκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Οκτώβριος 12, 2005 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 Αρχική απάντηση από Hydrus [Σήμερα, στις 14:19] Λοιπον κατεβασα το utility και εχω να πω τα εξης:Δεν ειδα πουθενα κατι σχετικο με ενεργοποιηση sataII παρα μονο μια επιλογη για sata που δεν ηταν δυνατη γι αυτον το δισκο.Προφανως ρε παιδια το utility ειναι μονο για Hitachi δισκους.Αντιστοιχα ειχα κατεβασει ενα utility της WD lifeguard11cd για την αναγνωριση του σκληρου απ τα windows που τα βληματα τον βλεπουν ως 136 max δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε μπλεχτεί. ο wd sata2 160gb όπως τον είδαν το bios και οι drivers της nvidia σε dfi nforce4 ultra χωρίς κανένα utility, clear cmos, ρύθμιση ή οτιδήποτε άλλο πλην της σύνδεσης με τη μητρική. προφανώς δουλεύει σε SATA II. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Οκτώβριος 12, 2005 #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2005 ο anandtech στο συγκριτικο χρησιμοποιησε το utility για ολους τους σκληρους απο οτι καταλαβα.αυτο σημαινει ή οτι εγραφε μ:@Ε@$ες η εγινε κατι αλλο υστερα(καινουργιο bios,nforce drivers,νεα φουρνια drives??) και αναγνωριζονται απο μονοι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.