Georgesod Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2005 Επειδή σε κάποιο συγκριτικό του anandtech είδα ότι στο θέμα θορύβου κάτι δεν πάει καλά με τους wd θα 'θελα κάποιος που έχει να μου παραθέσει τη γνώμη του αν είναι τόσο αθόρυβοι όσο οι sata1. 2x160 για raid 0 sata 2 και μάλλον θα παίξουν σε ich5r ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Οκτώβριος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Ο δικος μου wd2500ks παντως ειναι πολυ αθόρυβος. Φαντασου οτι ειναι πιο αθόρυβος και απο τον samsung τον 80αρι που εχω και υποτιθεται οτι οι samsung ειναι απο τους πιο αθορυβους δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Οκτώβριος 7, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Sata 2 είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Οκτώβριος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Ναι και συγκεκριμενα αυτος : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303825 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 7, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 εγω εχω εναν 250αρη σατα2 και μπορω να πω οτι ειναι απο τους πιο ησυχους και δροσερους δισκους που εχουν περασει απο το κουτι μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Οκτώβριος 9, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 εγκατεστησα τον 250 σε ενα φιλο και ειναι πολυ ησυχος.μη ξεχασεις να ενεργοποιησεις το σατα2(300/s) με το ειδικο utility. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Οκτώβριος 9, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 παιδια μην βαρεσετε αλλα ημουν ετοιμος να αγορασω sata2 wd 250GB αλλα καποιος μου ειπε οτι η πρωτη παρτιδα που ηρθε ηταν ελλατωματικη και οτι η αγορα sata2 θα ειναι πιο καλη να γινει αφου βγαλουν και οι αλλες μαρκες σκληρους sata2 για να ξεκαθαριστει το τοπιο... μην βαρατε...μονο ερωτηση : να τους εμπιστευτω απολυτα ? ( δεν με νοιαζει αν θα αρχισει ανταγωνισμος αργοτερα απο αλλες εταιριες αλλα θελω σκληρο και τον θελω τωρα...! )?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Οκτώβριος 9, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 η wd δεν με εχει απογοητευσει ως τωρα! (αντιθετα με τη maxtor) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Οκτώβριος 9, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Οπως εχω ξαναναφερει εχω τον WD-2000JS sata II 1,5 μηνα περιπου και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.Ειναι εντελως αθορυβος(καμια σχεση με τον WD 80gb και τον προηγουμενο Seagate επισης 80ρη που ειχα) και αρκετα δροσερος.Τωρα το κατα ποσο ανταποκρινεται στο πρωτοκολο sata II αυτο ειναι αλλη ιστορια.Οσο για το αν οι επομενες γενιες sata II θα ειναι καλυτερες ειναι σαν να ρωταμε το προφανες"θα εξελισονται οι δισκοι";Παντως κανε λιγη υπομονη μεχρι τα Χριστουγεννα γιατι ηδη οι 400ρηδες εχουν πεσει στα 250euros... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Οκτώβριος 9, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 ειχα φαει κολλημα με το γεγονος οτι η παρτιδα ειναι ελλατωματικη ... μονο αυτο.... μακαρι να ειναι ολα τα κομματια σαν τα δικα σουθα ηθελα ομως και κανα δυο απαντησεις ακομα για να ησυχασω...thanks Hydrus ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Οκτώβριος 9, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2005 Και ο δικος μου απολυτα αθορυβος και δροσερος (32C idle) @Mustap αυτο για το ειδικο utility για να ενεργοποιήσεις το σατα2 δεν το πιασα. Μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Οκτώβριος 10, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 πηγαινεις στο site της hitachi και κατεβαζεις ενα utility για να ενεργοποιησεις τα 300/s καθως η default λειτουργια ειναι 150/s.δε θυμαμαι πως λεγεται αλλα αν θες περισσοτερες πληροφοριες μπορω να το ψαξω.δε ξερω αν εχει βγαλει παρομοιο utility η wd.αυτο το utility δημιουργει μια boot δισκετα.(δεν τρεχει μεσα απο windows).τι motherboard εχεις?αν ειναι nf4 πρεπει να υποστηριζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 10, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 δηλαδη η western digital και οι αλλες εταιριες δεν εχουν αυτο το utility και το εχει μονο η hitachi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustap Οκτώβριος 10, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Mustap [Σήμερα, στις 02:48] δε ξερω αν εχει βγαλει παρομοιο utility η wd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Οκτώβριος 10, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 05:46] δηλαδη η western digital και οι αλλες εταιριες δεν εχουν αυτο το utility και το εχει μονο η hitachi? To utility για τους HITACHI ειναι το Feature Tool (v1.98) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Οκτώβριος 10, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Thanks stratos1978 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Οκτώβριος 10, 2005 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Δεν κανει τιποτα φιλε μου ... αλλωστε εχω και εγω εναν 160αρη HITACHI S-ATA 2 και παει "σφαιρα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Οκτώβριος 10, 2005 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Το ετρεξα το προγραμμα και οταν παω στο Change sata settings μου λεει This feature is not supported for this disk. @Mustap Σιγουρα πρεπει να το ενεργοποιησω το σατα2 ? Η μητρικη μου ειναι η Asus a8n sli-deluxe Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Οκτώβριος 10, 2005 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 H Asus απο οτι ξερω ΗΔΗ εχει BIOS patch ενσωματωμενο για τους S-ATA 2 και ενεργοποιηται μονο του.... Στην δικια μου MSI K8N NF4 Platinum χρειαστηκε το utility ...τι να σου πώ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolakis13 Οκτώβριος 10, 2005 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2005 Οκ Ξεχασα να σας πω πως απο το utility καταφερα να μειωσω εντελως τον ελαχιστο θορυβο που εκανε στο seek mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.