Dr Mendel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2005 Βοηθείστε γιατί έχω χάσει επεισόδια από τις τεχνολογικές εξελίξεις του τελευταίου εξαμήνου.Σκέφτομαι για ιντελ 64 bit. Θέλω να παίζω κανένα παιχνιδάκι αλλά πάνω από 200 ευρώ για κάρτα δε δίνω.μήπως να έπαιρνα athlon?μήπως πρέπει να δώσω πιο πολλά λεφτά στη μητρική και λιγότερα στην κάρτα? διαβάζω για διπλούς πυρήνες και φοβάμαι μην πάρω υπολογιστή και σε ένα μήνα είναι μόνο για να παίζω πασιέντζα...σκεφτομαι βασικαγύρω στα 150 ευρώ για κουτί και τροφοδοτικο300 ευρώ για επεξεργαστή200 ευρώ για κάρτα100 ευρώ για σκληρό(και μετα παίρνω και άλλον)50 ευρώ για RAM200 ευρώ για μητρικήΜήπως να μην πάρω τώρα pc και να περιμένω να τύχω κανένα λόττο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 6, 2005 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 αν παιρνεις τπτ με 1000 ευρω? φυσικα και μαλιστα πολυ καλο συστημα με Αθλον 64Α64 3500=2201 γιγα= 100μητρικη DFI lp nf4= 150 160 γιγα σκληρος=100κουτι 6Α19=50τροφοδοτικο Enermax 480W=100 καρτα γραφικων 6800GT=~280ΣΟΥΜΑ=1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Οκτώβριος 6, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 02:31] 160 γιγα σκληρος=100κουτι 6Α19=50καρτα γραφικων 6800GT=~280 WD 250GB Sata 125euroΚουτί προτίμησε οτιδήποτε σε full tower 100euro maxΜια 6800LE (220euro) που γίνεται με software ultra για να βγάλεις την διαφορά των παραπάνω και θα σαι άρχοντας :banging: όλα τα άλλα είναι καλά που ειπώθηκαν. Όσο πιό πολύ αργείς να πάρεις ένα μηχάνημα τόσο κατεβαίνουν οι τιμές σε αυτό που έχεις βάλει στο μάτι αλλά ανεβαίνουν κ οι τεχνολογικές απαιτήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Οκτώβριος 6, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Για να κάνεις το παραπάνω μηχάνημα διπύρηνο μέσα στον επόμενο χρόνο θα πουλήσεις τον επεξεργαστή το λιγότερο 160euro (μετά από ένα χρόνο λειτουργίας- μερικής απόσβεσης) θα δώσεις άλλα τόσα και θα έχεις έναν 3800x2 (παραπάνω δεν θα έχει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 7, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Sapelas [Σήμερα, στις 02:37] Κουτί προτίμησε οτιδήποτε σε full tower 100euro max Μια 6800LE (220euro) που γίνεται με software ultra για να βγάλεις την διαφορά των παραπάνω και θα σαι άρχοντας :banging: όλα τα άλλα είναι καλά που ειπώθηκαν. Όσο πιό πολύ αργείς να πάρεις ένα μηχάνημα τόσο κατεβαίνουν οι τιμές σε αυτό που έχεις βάλει στο μάτι αλλά ανεβαίνουν κ οι τεχνολογικές απαιτήσεις! κουτι δεν καταλαβα γιατι ΜΟΝΟ φουλ.......αρκετα μιντι πλεον ειναι αρκετα ευρυχωρα και σαφως πιο οικονομικα.δες την φωτογραφια αυτου που θα βαλω εγω και τα ξαναλεμε. οι μονες 6800LE που ξεκλειδωνονται ειναι AGP.το παλικαρι θελει να παρει που να κρατησει......εννοειται θα παει σε sli μητρικη με pci-e και ΟΧΙ AGP. η τελευταια σου προταση ειναι αληθεια αλλα τι προσφερει μεσα στο θεμα και γενικα?τιποτα.... (προσεχουμε λιγακι τι ποσταρουμε........να παταμε στη γη τουλαχιστον......) πατα πανω στην εικονα φιλε για να δεις καλυτερα την συνθεση......μετα πηγαινε στη σελιδα του e-shop.gr πατα υπολογιστες και μετα pc-congigurator.μετα desktop configurator.εαν βαλεις αυτα της εικονας μου θα δεις διπλα που λεει λεπτομερειες αναλυτικα το καθενα.μην ξεχνας κανα μοντεμ ρουτερ αν θες ιντερνετ με αδσλ και ηχεια.νομιζω οτι ειμαστε μεσα στα ορια Αρχική απάντηση από Sapelas [Σήμερα, στις 02:52] Για να κάνεις το παραπάνω μηχάνημα διπύρηνο μέσα στον επόμενο χρόνο θα πουλήσεις τον επεξεργαστή το λιγότερο 160euro (μετά από ένα χρόνο λειτουργίας- μερικής απόσβεσης) θα δώσεις άλλα τόσα και θα έχεις έναν 3800x2 (παραπάνω δεν θα έχει) υπαρχει και το κουμπι διορθωση για να μην κανεις ποστ το ενα πισω απο το αλλο συνεχομενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Mendel Οκτώβριος 7, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ αν και ξεχασα να πώ ότι είμαι και λίγο άσχετος και αυτα που γράφετε για 6800 le GT δεν τα πολυκαταλαβαίνω.το sli είναι για 2 κάρτες γραφικών.αυτό το ξέρω.αν θα είναι gt η Le τι διαφορά έχει?Είμαι από θεσσαλονίκη και σκέφτομαι ή από πλαίσιο ή από multirama(τι προτείνετε από τα δύο?)Αν μπορείτε πείτε μου απο τις σελίδες του πλαίσίου ή από Multirama(για e-shop δεν ξέρω αν και βλέπω διαφορα στην τιμή κανένα πεντάευρω οπότε καλύτερα από θεσσαλονίκη,εσείς τι προτείνετε?) ποια ακριβως είναι τα κουτια και οι κάρτες. π.χ. είδα ότι 6800 ή 6600 υπάρχουν πολλες κάρτες,αλλες assus άλλες αλβατρον άλλες le, gt,agp pcl express ΟΥΦ!!!athlon 3800 x2 έχει 340 ευρώ.μήπως να 'επερνα αυτό?.Το ιντελ 64 δεν είναι καλύτερο επειδή έχει 2 mb L2 cache?Έχουν γίνει αχταρμας 'ολα μεσα στο κεφάλι μου και στο τέλος θα βαραιθ'ω και δε θα πάρω τίποτα.το dual core που έχει η intel είναι καλύτερο από το intel 640-650(64 bit)? βοηθείστε γιατί έχω χάσει τη μπάλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
madmetal Οκτώβριος 7, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 αφου το θες για παιχνιδια μονο amd!και μονο PCI-E.για sli ειναι το ποσα δινεις και τι θες αν και με μια 6800 εισαι μια χαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Οκτώβριος 7, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Ελα βρε παιδια ο Dr Mendel το ειπε και το τονισε ¨δεν ξερω" και απο καταλαβαινεται μαλλον απο Intel θα ξεκινησει (για να καταληξει σε AMD) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Mendel Οκτώβριος 7, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 03:02] πατα πανω στην εικονα φιλε για να δεις καλυτερα την συνθεση...... Ποια εικόνα?Παιδιά 300 ευρώ για κάρτα γραφικών δε θα έδινα ακόμα και δισεκατομύρια να είχα.’ρα με βλέπω για την 6600 gt. συμφωνάτε?αλλωστε τώρα έχω μια κάρτα γραφικών 8 MB και πετάει φωτιές(στο championship manager...)Επίσης λέω να πάρω 3800 Χ 2.με διπλό πυρήνα δεν είναι αυτό?λέω να πάρω και sli και μετά ίσως βάλω δέυτερη κάρτα(δε νομίζω άλλα λέμε τώρα...)Με ενδιαφέρει η μητρική να υποστηρίζει DDR2 και sata2 για να βάλω μελλοντικά.Δε θα με πείραζε το ποσό να γίνει 1100 αλλα σκοπεύω να ξαναπάρω υπολογιστή σε 4 χρόνια και όχι τα χριστούγεννα...ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝ μου δίνατε link από πλαίσιο ή multirama η e-shop ακριβώς με ποιά μητρική και ποια από όλες τις 6600gt να πάρω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πιστεύω είναι καλύτερα να επηρεαστώ από εσάς παρά να ρωτήσω έναν υπάλληλο στο πλαίσιο η στο multirama..3800 χ2 είναι το σίγουρο τώρα κολλαω στη μητρική και σε μία 6600 gt(έχει καμιά δεκαριά ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 7, 2005 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 sapelas σου ευχομαι του χρονου να μπορεις να πουλησεις τον 3500+ 160!!Δεν ξερω τι απαιτησεις εχεις και τι σκοπο εχεις να κανεις αλλα το full tower δεν ειναι απαραιτητο!!Απλα να αεριζεται καλα το κυριοτερο!Τωρα ειτε πας σε 3500+ ειτε πας σε διπυρηνο 3800+ καλη επιλογη 8α εκανες!Προτεινω για αρχη να ξεκιναγες με 3500+.Το γιγα ειναι Must στις μνημες(ειδα στην αρχη εδινες 50-ντροπη)Οθονη τι εχεις?Αν εχεις 17αρα crt και μια 6600GT θα σε καλυψει .......αλλιως 6800-χ800!Αυτα και απο μενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 7, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Dr Mendel [Σήμερα, στις 10:13] Ποια εικόνα?ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝ μου δίνατε link από πλαίσιο ή multirama η e-shop ακριβώς με ποιά μητρική και ποια από όλες τις 6600gt να πάρω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πιστεύω είναι καλύτερα να επηρεαστώ από εσάς παρά να ρωτήσω έναν υπάλληλο στο πλαίσιο η στο multirama..3800 χ2 είναι το σίγουρο τώρα κολλαω στη μητρική και σε μία 6600 gt(έχει καμιά δεκαριά ...) http://img319.imageshack.us/my.php?image=synthesi8us.jpgφιλε εαν διαβασεις πιο προσεκτικα το προηγουμενο ποστ μου θα δεις καθαρα στη μεση μια εικονιτσα με μια συνθεση που ετοιμασα απο το ε-σοπ.διαβασε αργα και προσεκτικα οτι σου εγραψα................καλο ειναι να ζηταμε βοηθεια αλλα ακομα καλυτερα οταν συνεργαζομαστε και δεν τα περιμενουμε ολα στο πιατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Mendel Οκτώβριος 7, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 10:44] http://img319.imageshack.us/my.php?image=synthesi8us.jpgφιλε εαν διαβασεις πιο προσεκτικα . Πάλι δεν είδα εικόνα,μάλλον είναι πολύ παλιος ο υπολογιστής μου η μου λείπει κανένα πρόγραμμα.ευχαριστώ για το LinkOi AMD δεν υποστηρίζουν ddr2 ή μου φαίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Mendel Οκτώβριος 7, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αν εχεις 17αρα crt και μια 6600GT θα σε καλυψει .......αλλιως 6800-χ800!Αυτα και απο μενα.... Φίλε οθόνη θα πάρω την χειρότερη crt 17 που υπάρχει και θα την αλλάξω μετά με TFT.Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.Κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι χ2 3800 υστερούν στα παιχνίδια από τους ιντελ 650 λόγω μικρότερης λ2 και γιατί τα παιχνίδια δεν εκμεταλέυονται τους 2 πυρήνες.υπερέχει όμως σε εφαρμογες γραφείου και στα υπόλοιπα.Τροφοδοτικό 420 λέτε να φτάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 7, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Dr Mendel [Σήμερα, στις 11:24] Πάλι δεν είδα εικόνα,μάλλον είναι πολύ παλιος ο υπολογιστής μου η μου λείπει κανένα πρόγραμμα.ευχαριστώ για το LinkOi AMD δεν υποστηρίζουν ddr2 ή μου φαίνεται? οντως δεν υποστηριζουν ακομα.........το τοπιο ειναι θολο σχετικα με την επομενη πλατφορμα της ΑΜΔ αλλα ολοι θα σου πουνε οτι ισως δεν αξιζει να περιμενεις τοσο πολυ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 7, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 θα σου συνιστουσα να παρεις απλα πραματακια!Παρε μια asus a8n χωρις sli κοντα στα 100παρε και εναν 3500+ κοντα στα 230και μια φτηνη 6600gt κοντα στα 150(ισως και πιο κατω)και ενα γιγα μνημη twinmoss στα 100!Μαλλον δεν αξιζεις να δωσεις παραπανω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 7, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 και για να μην παει ο κοπος του greekfragma χαμενος δες τι σου εφτιαξε...(1069) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Mendel Οκτώβριος 7, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Δευτέρα σκέφτομαι να πάω να το παραγκείλω(Χ2 3800 sli μητρικη 6600 gt) αλλα αν κάποιος από εδώ ξέρει κάτι που δεν ξέρω και πιστεύει ότι θα γίνει τίποτα φοβερό και τρομερό τον μήνα αυτό(μήπως δηλαδή περιμένουμε να βγεί τίποτα καινούργιο και πέσουν πολύ οι τιμές) ας το πει τώρα πριν είναι αργά...Δε θα με χάλαγε δηλαδή να περιμένω μεχρι τέλος του μήνα αν αξίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Mendel Οκτώβριος 7, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 10:38] Το γιγα ειναι Must στις μνημες(ειδα στην αρχη εδινες 50-ντροπη) Μνήμη μπορώ να προσθέσω μετά αλλά προτιμώ να προσθέσω μνήμη παρα να προσθέσω μετά επεξεργαστή... γιαυτο είπα για αρχή 50 ευρώ και να πάρω τώρα 3800 Χ2Λένε οτί θα αλλάξει το s939 και θα γΊνει M2 που δε θα δέχεται τους νέους επεξεργαστές της AMD.Τώρα θα μου πείτε και μετά θα βγεί το Μ3 και πάει λέγοντας,σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδη...ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Να πάρω kai τα windows τα oritzinal με SP ή να κάτσω στα αυγά μου με τα αντiγραμένα XP PROFESIONAL που έχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Οκτώβριος 7, 2005 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Εγώ προτείνω τα εξής: (Από e-shop desktop configurator) HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK 50.00 AMD ATHLON 64 3500+ 2.20 GHz VENICE SOCKET 939 BOX 222.55 2x KINGSTON KVR400X64C3 512MB PC3200 400MHz VALUE RAM 2x (49.80 ) MSI K8N NEO4-F RETAIL 99.83 NVIDIA GEFORCE 6600GT 256MB TVOUT PCI-E 181.06 FLOPPY DISK DRIVE 3.5' 6.00 MAXTOR L14M200-Μ6Υ5 200GB SATA RETAIL 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ 107.00 ASUS DVD E616P BLACK - RETAIL 24.98 LG DVD+-R/+-RW GSA-4163B 16X BULK 45.00 MS WIRELESS OPTICAL DESKTOP 3.0 COMFORT GREEK DSP 46.00 CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi XTREME MUSIC 115.79 HEROICHI POP 525W RETAIL 94.00 Αξία προϊόντων: 1091.81 (372034 δρχ) Για την X-Fi, πάρτην, όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά .... απλά πες μας εντυπώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Οκτώβριος 7, 2005 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Την Χ-FI θα την παραγγείλω εγώ μέσα στο μήνα αλλά θέλω να ξεφορτωθώ την audigy 4 η οποία μου έχει βγάλει την πίστη με τα conflicts. Πρέπει να αναφέρω πως αν δεν έχεις ένα set καλά ηχεία τότε δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 50e για κάρτα ήχου. Τώρα ΝΤG o Venice έχει 220euro, ανεβοκατέβηκα ώρες την Στουρνάρη για να πάρω τα φθηνότερα μηχανήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πέσει κάτω από 180euro μέχρι τέλη Μαρτίου αναλογιζόμενοι ότι o Winchester πωλείται μεταχειρισμένος κοντά στα 175Ε (χωρίς να έχει υποστεί o/c). Το μεγάλο κουτί δεν το ανέφερα τυχαία. Πρέπει εκτός από καλό αερισμό το κουτί να έχει τουλάχιστον 5*5,5ιnch και τουλάχιστον 2*3,5inch θέσεις καθώς θα χρειαστεί κατά 80% ένα multibay fan controller για την διαχείριση του θορύβου στο μηχάνημα (κυρίως για media χρήση). Μερικά τροφοδοτικά βγάζουν ένα viewer ιδιοτήτων σε 3,5inch για ποιό λόγο να μην το βάλει? Τώρα όσον αφορά την 6800LE αναφέρομαι φυσικά σε PCX και με o/c φθάνει τις επιδόσεις τις Gt. Τώρα για τον αν πατάω στην γή εξαρτάται από το πού βρίσκεται ο καθένας μιας και πλέον το μέλλον ολοκάθαρα δείχνει dual core και από φέτος θα έχουμε κ τις πρώτες υποστηριζόμενες εφαρμογές κ games. Eίναι καλό να γνωρίζει κάποιος ότι το σύστημα που θα έχει είναι μια καλή βάση που θα του επιτρέψει να κάνει κάποιες αλλαγές χωρίς να κλαίει πολλά πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.