Jump to content

Στήσιμο Laptop!

georgio

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του thelab , είμαι καινούριος χρήστης και θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά ενός καινούριου laptop!

Πρώτον και σημαντικότερον το ποσό που σκοπεύω να διαθέσω κυμαινεται το πολύ γύρω στα 1500-1600 ευρώ , αλλα φυσικά δεν θα έλεγα όχι σε καποια οικονομικα πιο συμφέρουσα λύση!

Επίσης να αναφερω ότι δεν θα χρησιμοποιηθει για εξειδικευμένες εφαρμογές που έχουν ειδικές απαιτήσεις!Απλά εχω την ιδιοτροπία το σύστημα μου να λειτουργεί αρτιότατα ακόμα και όταν τρέχουν πολλες εφαρμογές μαζί!

Πάμε στο διαταύτα τώρα : Το δίλημμα μου είναι το εξής : Αξίζει τον κόπο να προχωρήσω προς μια custom συναρμολόγηση laptop απο καποιο κατάστημα ? ( π.χ. e-shop κλπ , σορρυ σε περιπτωση που δεν επιτρεπονται αναφορες τετοιες ) Θα είναι αξιόπιστο το σύστημα που 8α προκύψει ? Ή είναι προτιμότερο να καταφύγω σε μία έτοιμη λύση από κάποια συγκεκριμένη μάρκα που παράγει laptops?

Σε γενικες γραμμεσ θα κινηθω σε intel pentium m με centrino , ram 512 or 1024 ,15'' tft , hdd 80 gb..τα βασικά αυτά...

Βασικοτατος παραγοντας ειναι αυτος του θορυβου...Δεν ειμαι σιγουρος ποιες ειναι οι πηγες θορυβου στο laptop..Υποθέτω πως μία απο αυτές είναι ο σκληρός δίσκος , μήπως προκύωει πρόβλημα αν προτιμήσω σκληρό στα 7200 rpm αντί για τα 5400 rpm? Τι άλλο θα πρέπει να λάβω υπόψην μου όσον αφορά στον θόρυβο ?

Καλοδεχούμενες λοιπόν οι απαντήσεις στις απορίες μου και οι προτάσεις για κάποια καλή αγορά!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ASUS A6K-Turion 15,4 TFT WXGA Glare Panel, AMD Turion MT30, 1GB(x2 512MB) DDR SDRAM, 80GB HDD, nVidia Ge-Force 6200 256MB Turbocache, DVD-RW : Dual Double Layer, DIGITAL Video Camera 1.3Mpixel Integrated, LAN WiFi 802.11b/g, FAX/MODEM V92, 4x USB2.0, 1x IEEE 1394 port, 1x web camera, 1x TV-Out, 1x Card Reader, 1x SPDIF, Windows XP Home GR, Symantec Norton Internet Security 2005, Weight: 2,7Kg, Dimensions: 354x284x35.2mm (WxDxH), Διάρκεια μπαταρίας: 4.5-5.5 ώρες 2 χρόνια εγγύηση, 1 χρόνος εγγύηση μπαταρίας, ΔΩΡΟ τσάντα μεταφοράς, και οπτικό mouse

~1350 ευρώ ... ελαφρύ, καλή εγγύηση και ποιότητα κατασκευής

Αρχική απάντηση από Vadergr

siemens 3438.θα βαρεθω να το γραφω...

:whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :whistling :giveup: :giveup: :giveup: :giveup: :giveup: :giveup: :T: :T: :T: :T:

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=269123&Merchant_Id=1&sts_cid=3

αυτο ειναι το laptop που λεω να παρω κ εγω στο περιπου:

Intel Pentium M 750 (1,86)--------740 (1,73AGz)

1024(2 x 512)------------------------512 MB (2 x 256 MB)

HD 60GB-7200rpm------------------80 GB-5400rpm

CD/DVD--------------------------------DVD/RW DUAL

και χωρις winxp παει 1309:tw:

Ευχαριστω για τις απαντησεις ολων.

Μια ερωτηση οσον αφορα το μοντελο της siemens που λετε : που τα φερνουν στην Ελλαδα αυτα , γιατι μονο σε κατι σαιτ του εξωτερικου τα βρηκα!!

Ευχαριστω!

Αρχική απάντηση από georgio [Σήμερα, στις 16:57]

Ευχαριστω για τις απαντησεις ολων.

Μια ερωτηση οσον αφορα το μοντελο της siemens που λετε : που τα φερνουν στην Ελλαδα αυτα , γιατι μονο σε κατι σαιτ του εξωτερικου τα βρηκα!!

Ευχαριστω!

Πολύ καλό site για αυτό που ρωτάς είναι το http://www.skroutz.gr/ ;)

Μετα απο λιγο ψαξιμο εχω εντοπισει ως τωρα το siemens 1437 κα8ως και το sony vaio fs315s.

Επισης εχω βρει ενα siemens 3438g το οποιο εμφανιζεται με 15αρα ο8ονη στο συγκεκριμενο σαιτ : http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/311455_-amilo-m3438g-lkn-ger-177200-046-fujitsu-siemens.html

Παρολα αυτα παντου το συγκεκριμενο μοντελο το βρισκω ως 17αρι..Δεν ξερω τι ακριβως παιζει!!

Παμε λοιπον στα δυο πρωτα..

Το siemens εχει SATA σκληρο , ( ram απο οτι νομιζω βγαινει και σε 1024 ) , ενω εχει και ATI x700 128 mb.

Η τιμη του απο οτι βλεπω ειναι γυρω στα 1500 ευρω (αν κανω λα8ος διορθωστε με).

Το Sony δεν εχει SATA σκληρο , εχει Geforce Go 6400 128 mb , και μου αρεσει πολυ περισσοτερο η ο8ονη του ... τιμη γυρω στα 1550 ευρω.

Οσον αφορα τις καρτες γραφικων , επειδη δεν εχω γνωση επι του 8εματος , 8α μπορουσε καποιος να μου βαλει μια ιεραρχια μεταξυ geforce go 6400,ΑΤΙx600,ATIx700(και γενικως υπαρχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους) ?

Η GeForce 6400 που εχει το Vaio λεει τιποτα ?

Επισης , ποιο απο τα 2 εχει καλυτερη διαρκεια μπαταριας? (δεν βρισκω καποιο σαιτ που να εχει λεπτομερειες οσον αφορα την μπαταρια του καθε μοντελου δυστυχως . υπαρχει κατι τετοιο ? )

Τι αλλο οφειλω να προσεξω?

Επισης αν εχει καποιος να μου προτεινει καποιο αλλο μοντελο φυσικα θα ειναι καλοδεχουμενο!!

Ευχαριστω και παλι.

Υστερογραφο : Και το Acer 1693 φαινεται στα ιδια χαρακτηριστικα με τα προαναφερθεντα , παρολα αθτα καπως πιο φτηνο , καπου στα 1350 ευρω.

Και αυτο με ATIx700 , αλλα δεν ξερω αν εχει SATA.

Τωρα που το βλεπω και το 1694 ισως να μην ξεπερναει τα 1500 ευρω!!!

βρηκες σχεδον ολα τα best value for money!Για τις καρτες μαλλον η σειρα ειναι ετσι οπως της εβαλες-ισως η 6400 να περναει την χ600.Στη θεση σου θα επαιρνα καποιο με 17αρα οθονη!Αν ειναι και wide ακομα καλυτερα!

Αρχική απάντηση από ΝTG

βρηκες σχεδον ολα τα best value for money!Για τις καρτες μαλλον η σειρα ειναι ετσι οπως της εβαλες-ισως η 6400 να περναει την χ600.Στη θεση σου θα επαιρνα καποιο με 17αρα οθονη!Αν ειναι και wide ακομα καλυτερα!

Πάντως εγώ δεν θα έπερνα ACER ακόμη και να μου το χαρίζανε

Οσον αφορα την αυτονομια μπαταριας τι ακριβως παιζει?Γενικως ποση ωρα κραταει η μπαταρια με μετρια χρηση κατα μεσο ορο σρα περισσοτερα μηχανηματα? ( δηλαδη ιντερνετ κλπ )

Στα δυο που προανεφερα ( σονυ και 1437 ) ποια ειναι ι αυτονομια μπαταριας?

Αν υπηρχε καποιο σαιτ που να παρεχει σχετικες πληροφοριες 8α ηταν οτι καλυτερο! Το λεω αυτο διοτι ολοι αναλωνονται σε αλλα χαρακτηριστικα και αυτο το εχουν τελειως παραμελημενο!

Τελος να ρωτησω αν στα 1500 ευρω υπαρχει κατι πιο δυνατο απο αυτα που εχουν ειπωθει ως τωρα!

Ευχαριστω!

Το 1694 απο αποψη χαρακτηριστικων καλο μου φαινεται!

Το 3438 ειναι 17αρι και επειδη θελω να το μεταφερω μαλλον θα καταληξω σε 15αρι.

Εχω φαει κολλημα με το fs315s της Sony οσο αφορα την οθονη...Επισης κοιταω το 1437 της fujitsu-siemens,αλλα δεν μπορω να το βρω καπου ωστε να το δω απο κοντα !!

Γενικα που μπορω να βρω ( website ) καποιο συγκριτικο οσον αφορα τις επιδοσεις σε κανενα 3dmark η καποιο παιχνιδι για τα μοντελα στα οποια ενδιαφερομαι?

Αρχική απάντηση από sotiris

ένα επίσης πολύ καλό και value for money είναι το 1693.

όσον αφορά τα περί ποιότητας acer, γούστα είναι αυτά, πάντως τα acer θεωρούνται τα πιο τσίπικα;)

Το "θεωρούνται" τί το βάζεις???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.