Jump to content

EDIT: Custom made Laptop (turbo-x 17wp)

Vadergr

Ποιον?  

13 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ψιλοσκεφτομαι την αγορα ενος laptop τον τελευταιο καιρο μιας και θα βρισκομαι αρκετο καιρο ετησιως εκτος εδρας με την δουλεια μου.

Ψαχνοντας και ξαναψαχνοντας, εχω δει μερικα αρκετα καλα laptop τα οποια τα συναρμολογουν (?) εδω (?) στην χωρα μας.

Αναφερομαι στα

multirama (μαλλον ακυρα λογω κοστους)

plaisio (δεν μου αρεσουν και πολυ)

e-shop (Νεα παραλαβη με 6600 2 go)

e-2u (για τετοιον ψηνομαι.Εχουν 9700 mobility)

e-gate (sonoma cpu μονο και σχετικα ακριβοι!)

Vero

Eιδικα της e-2u εχουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ χαμηλες τιμες και φοβερα χαρακτηριστικα.

Πχ.. http://www.e-2u.gr/products/products.asp?action=6&pid=6894&catid=7&subaid=130

Σκεφτομαι να κινηθω με 2 τροπους.Ή να παρω ενα φθηνο και να προσπαθησω να εχει οσα περισσοτερα extras γινεται, ή αν δωσω παραπανω και ξεφυγω καπως, να εχω σιγουρα 17αρα οθονη.Το acer 1801 ειναι το φθηνοτερο σε αυτην την κατηγορια.

Κοινως, δεν μπορω να παω σε sony/asus/toshiba.Oι προσιτες λυσεις ειναι οι γνωστες siemens/acer.Σκεφτομαι ομως οτι τα acer σε περιπτωση προβληματος φευγουν στο εξωτερικο οποτε θα ηθελα να τα αποφυγω.Η siemens απο την αλλη δεν εχει την τρελλη ποικιλια μοντελλων.Για αυτον τον λογο σκεφτομαι και τα custom made.

Βudget ακριβες δεν υπαρχει.Απλα ψαχνω το most value/price laptop απο 700-1150ευρω(εδω μονο το 1801).

Σας παρακαλω πειτε τις εμπειριες σας απο τα custom,ποια θεωρειτε καλυτερα, και ποια προτεινετε (αν εχετε κατι στο μυαλο σας).

Ουφ!

PS... Το θελω κυριως για θεαση dvd αλλα αν ειναι να πουλησουμε και λιγη μουρη παραπανω... :jump:

εγω θα κοιταζα τα Vero..........αυτα με τους Turion επανω και Χ700 καρτουλες ειναι οτι πρεπει.

εχει και πολυ καλο support η Octabit απο οτι ακουω γιατι ειναι και νεα κινηση που κανουν οποτε λογικα θα προσεξουν πολυ στην υποστηριξη

Την χ700 δεν την εχω καθολου αναγκη.Εδω η χ300/600 θα ειναι πολυτελειες.Δεν θα παιζω σχεδον καθολου.

Για τα vero ρε γαμωτο δεν εχω βρει καποια φορμα να φτιαξω το δικο μου setup...

Βασικα ενδιαφερομαι πολυ για τα laptop του eshop και του e-2u καθως και για fujitsu siemens... Ti support εχουν αυτα?(για τα ελληνικα μιλαω)

• 2 weeks later...

Μόλις σήμερα παρέλαβα το http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.909112&PHPSESSID=bp1kvaha3vav70tas2luqod3o0 .

Φαίνεται στιβαρό με φανταστική οθόνη. Ακόμη εγκαθιστώ προγράμματα, οπότε θα επανέλθω σε καμμιά βδομάδα με νέες εντυπώσεις.

• 2 weeks later...

Aν και ειναι σχετικα φτηνο την μπαταρια δεν την βλεπω να κραταει ουτε ωρα....!Αντε ισως να περασει για λιγο τα 60 λεπτα αλλα σε παιχνιδι ουτε λογος!

Παντως αρκετα ισοροπημενο αν εχει και 1χ 512 ddr2 ακομα καλυτερα!

• 2 weeks later...

Tελικα απο Τριτη θα ειμαι ο περηφανος κατοχος του ...

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=5&Secton_id=19327217&Product_Id=260896

Τον βρηκα σε προσφορα με πληρη εγγυηση...

Το εκθεσιακο κομματι ηταν απλα υπεροχο!Η οθονη βασικα ηταν πολυ καλυτερη απο οτι μπορουσα να φανταστω.Καλυτερη απο του toshiba p30 που ζαχαρωνα και απο του νεου hp 8302 με glossy screen.Οι γωνιες θεασης ειναι απλα ...μεγαλες!Μιλαμε για 17αρες οθονες παντα!Ειναι βεβαια βαρυ (καπου 4.2-4.5 κιλα) αλλα δεν περιμενα κατι καλυτερο απο 17αρι λαπτοπ.Ηταν και αρκετα στιβαρο και ποιοτικο στην κατασκευη.Σε αντιθεση με κατι νεα acer, το χτυπουσα στο πισω μερος της οθονης και δεν χαμπαριαζε.Σε καποια acer αλλοιωνοταν προσωρινα η εικονα στο σημειο που ''πειραζα''

Cpu prescott 3.0 HT

17'' 1440χ900 οχι glossy (δεν ηθελα εξαλλου)

2x512 ddr400

60/5400/8mb/toshiba (εχει και υποδοχη για 2ο δισκο και raid 0/1 σε promise controller!)

ATI 9700 mobility (4 pipes) 256 VRam

dvdr +/- DL

Camera,7->1 reader,BT,Irda

Τσαντα μεταφορας

1 Χρονος εγγυηση

Με μονο 895ε τελικη!

Σε αυτη την τιμη απλα δεν παιζεται και δεν θα μπορουσα να παρω κατι αλλο.

Το θελω για ταξιδια για χρηση στο ξενοδοχειο οποτε δεν με νοιαζει η αυτονομια.Dvd και gaming (οσο το επιτρεπει η 9700,ειδα benches και τα παει καλουτσικα.Εχει τις επιδοσεις της desktop 9600pro)

Ελπιζω η αγορα να μου βγει σε καλο!

για την τιμή που το πήρες είναι όντως πολύ καλά (πάρα πολύ καλά για την ακρίβεια), με 2 μειονεκτήματα όμως:

1) desktop επεξεργαστής

2) βάρος

αλλά εξαρτάται από τη χρήση που θα του κάνεις :)

και εγω αυτο λεω.

Το ΗΤ να ειμαι ειλικρηνης το ηθελα.

Το βαρος δεν με απασχολει και πολυ αφου θα κανει μονο την διαδρομη σπιτι,ξενοδοχειο,ξενοδοχειο,σπιτι.

Εξαλλου mobile cpu+17'' ξεκινανε απο 1400 και ανω (με 512 μνημη)

Toν παραγγειλα την παρασκευη και μετα την παραγγελια ειχαν μεινει 12 κουτια.Τους ειχαν τελειωσει ομως οι p4 478 intel επεξεργαστες.Πηρα τον τελευταιο prescott 3.0.

Εχουν μεινει celeron 478 2.93 νομιζω που εχουν ομως και 100+ ευρω λιγοτερα.Κοινως με λιγοτερα απο 800ε παιρνει καποιος ενα παρα πολυ αξιολογο μηχανημα...

Αυριο το περιμενω πως και πως...

Nα δω μονο μην καταληξω με 2 λαπτοπ εχοντας ισως πιθανη επιχορηγηση απο την δουλεια.Ειδωμεν!

VaderGR καλοριζικο το συστηματακι σου ;)

ριξτου μια καλη ματια οταν παραλαβεις,

ιδιαιτερα στα περιφερειακα του

γιατι πηρε το αυτι μου οτι προκειται για σασι που προερχονται απο επιστροφες

γιαυτο και η περιορισμενη διαθεσιμοτητα

(αν και εγω ψηνομαι ασχημα για ενα αντιστοιχο κι ας ειναι και απο rma...

εφοσον εχει πληρη εγγυηση για αλλο ενα ετος)

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 19:00]

Toν παραγγειλα την παρασκευη και μετα την παραγγελια ειχαν μεινει 12 κουτια.Τους ειχαν τελειωσει ομως οι p4 478 intel επεξεργαστες.Πηρα τον τελευταιο prescott 3.0.

Εχουν μεινει celeron 478 2.93 νομιζω που εχουν ομως και 100+ ευρω λιγοτερα.Κοινως με λιγοτερα απο 800ε παιρνει καποιος ενα παρα πολυ αξιολογο μηχανημα...

Αυριο το περιμενω πως και πως...

thanks φιλε μου.. Με εφτιαξες τώρα με 800 ευράκια να έχω τέτοιο μηχάνημα. Ο celeron δεν λέω με χαλάει κάπως αλλά και 100 ευρό κάτω δεν είναι και άσχημα. Αν βρω prescott δεν μπορώ να τον βάλω πάνω αφού έχει 478 socket? Λογικά μπορώ οπότε στο μέλλον κάνω και μια αναβαθμισούλα :)

αυριο πρωί πρωί θα πάρω τηλ στο πλαίσιο. Με τι κωδικό το ζήτησες εσύ. Μένω επαρχία και δεν μπορώ δυστηχώς να πάω να τα κανονίσω από κοντά. Αν κάνουνε και καμιά άτοκη με πιστωτική τότε χτυπήσαμε θησαυρό :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.