Sapelas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2005 Καλησπέρα, Venice 3500+ ποιές όμως είναι οι θερμοκρασίες που πρέπει να βάλω στην μητρική για να ρυθμίσω τα όρια θερμοκρασίας?? Αν ξέρει κανείς ποια είναι μια normal κ ποια μια υψηλή θερμοκρασία ας με ενημερώσει! Ενώ επιτέλους έχω έτοιμο το σύστημα έχω πρόβλημα με τροφοδοτικό μιας και η mobo είναι 24pin, παράλληλα η κάρτα γραφικών που θέλω να πάρω (κ να αλλάξω την υπάρχουσα) παίρνει τροφοδοσία απευθείας από το τροφοδοτικό. Απο εκεί και πέρα υποθέτω ότι το τροφοδοτικό που έχω τρώει πέταμα/ πούλημα και από εκεί και πέρα το καινούριο εκτός από 24pin πρέπει να έχει και 6pin για την GPU ή κυκλοφορεί κάποιος μετατροπέας??? Σκέφτομαι για το Chaintec 420 από το πλαίσιο αλλά έχω αμφιβολίες για την επάρκεια των WATT αλλά κ για την ύπαρξη 6pin mollex. Πολλά είπα αλλά τα έχω μαζεμένα όλα!!(δεν θέλω να υπερβώ τα 80E)
phovos Οκτώβριος 5, 2005 #2 Οκτώβριος 5, 2005 Αν ξέρει κανείς ποια είναι μια normal κ ποια μια υψηλή θερμοκρασία ας με ενημερσει! Σε μεγαλο κουτί και με καλο airflow πιστευω ότι το max που θα δεις ειναι ~40-45oC Σε πιο στενάχωρες καταστασεις ίσως φτασει και 50. Αν δεν εχει 24πινο το psu σου μπορεις να βαλεις το υπάρχον 20πινο [Απλα θα αφήσεις 4 κενες] δεν ειναι οτι καλύτερο αλλά θα δουλέψει. Κατα 90% όταν παρεις τη vga θα εχει μεσα στο πακετο ανταπτορα για 6pin[Καμια 7800 εβαλες στο ματι???] Για τροφοδοτικό νομίζω ότι ενα enermax 485W ειναι οτι πρεπει αλλά κανει 100ευρω...Εγω θα την εκανα την υπερβαση στο προυπολογισμό παντως
gocu Οκτώβριος 5, 2005 #3 Οκτώβριος 5, 2005 νορμαλ θερμοκρασιες ειναι περιπου στα 40-45 κελσιου (καπου εκει νομιζω)οπως και να εχει αμα δεν εχεις προβλημα με τον ηχο του ανεμηστηρα καλο θα ηταν να τον ειχες συνεχεια να δουλευει στο δυνατο για ευνοητους λογουςαλλιως βαλε τον να δουλευει φουλ πανω απο 45(επαναλαμβανω με μια μικρη επιφυλαξη)ολες οι καρτες γραφικων που εχουν 6pin τροφοδοσια ρευματος εχουν μεσα στο κουτι ενα μετατροπεα καλλωδιο το οποιο σου βγαζει 2 4απινα μολεξ .επισης υπαρχει και μετατροπεας καλλωδιο απο 20 σε 24 pin που μπορεις να τον βρεις σε μερικα μαγαζια(μπορει να σου τον δοσουν και τσαμπα..!!)απο εκει και περα αν δεν χρειαζεσαι τροφοδοτικο για περισσοτερα watt (τσεκαρε την καρτα γραφικων τι προτεινει για ελαχιστα watt) απο καλλωδια εισαι οκ
Sapelas Οκτώβριος 5, 2005 Author #5 Οκτώβριος 5, 2005 Θα ψάξω να δώ για 24pin μετατροπέα μιας και δοκίμασα να βάλω το 20pin αλλά δεν έμπαινε σε καμιά θέση (η mobo δεν έχει τετράγωνα pin αλλά έχει κ κάποια στρογγυλά εκεί εντοπίζω το πρόβλημα στην εφαρμογή) το τροφοδοτικό που έχει το case είναι 400watt που μάλλον είναι λίγα. (micron πάω για 6800 ultra) θα ρίξω μια ματιά για τροφοδοτικά αλλά τα καταστήματα δεν έχουν ικανοποιητικά specifications και αναγκάζομαι να ψάχνω κ για το καθένα ξεχωριστά!
gocu Οκτώβριος 5, 2005 #6 Οκτώβριος 5, 2005 για την καρτα αυτην θελεις σιγουρα παραπανω τροφοδοτικο (παρε πανω απο 500)θεωριτικα το 20 Pin βυσμα μπαινει στις 20 κατω κατω τρυπες απο το 24 Pin βυσμαμην ανχωνεσαι ανταπτορας υπαρχει παντου(καλο θα ηταν να τον βαλεις παρα να κανεις την <<καγκουρια>> να βαλεις το 20 σε 24)καλο τροφοδοτικο παντως με 80 ευρω σε 500+ watt δεν θα βρειςειναι κριμα ομως να παρεις μια τοσο καλη καρτα γραφικων και να μην την φροντισεις...(γυρω στα 110 υπολογιζε για ενα 500 αρι)
phovos Οκτώβριος 5, 2005 #7 Οκτώβριος 5, 2005 Καλα ρε θα δωσεις 400ευρω να παρεις την 6800U ενω με 422 μπορεις να παρεις μια 7800GT[check multirama-plaisio]
Sapelas Οκτώβριος 6, 2005 Author #8 Οκτώβριος 6, 2005 micron την κάρτα την βρήκα 330euro (θα την πάρω χωρίς Φ.Π.Α) Τελικά με βλέπω για 500αρι τροφοδοτικό αλλά ήλπιζα να γλυτώσω κάποια λεφτά πράγμα που βλέπω απίθανο. Για την 7800 θα δώ πως θα ναι οι τιμές όταν θα έχω μαζέψει τα λεφτά αλλά απο εκεί κ πέρα...
Sapelas Οκτώβριος 6, 2005 Author #9 Οκτώβριος 6, 2005 ACBEL API4PC24 550W V2.0 RETAIL αυτό το βρήκα στο eshop πως θα μαντέψω αν είναι 24pin?? sorry το βρήκα ξέρει κανείς αν αξίζει το τροφοδοτικό? θα μου βγει 90euro Τύπος τροφοδοτικού: ΑΤΧ. Μέγιστη Ονομαστική Ισχύς: 550W PFC. Τάση Εισόδου: 115-230V AC. Τροφοδοσίες Εξόδου: Max Load 30A (+5V), 12A (+12V), 1A (-12V), 28A (3.3V), 2A (+5VSB). Αλλα Χαρακτηριστικά: Intelligent-Thermal fan control, On off control, 4 serial ATA connectors, Super low noise, 6 pin for PCI-E VGA card, BTX & SLI Multi-GPU ready.UL,CUL,TUV,NEMKO,CB,CE,CCC,BSMI.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.