Jump to content

12αρι ποτηροτρυπανο??

Braveheart1980

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πηγα να παρω 12αρι ποτηροτρυπανο για να κανω 2 τρυπες για ανεμιστηρες στο πλεξι πλαϊνο που εχω φτιαξει για το κουτι μου (Lian Li V1000)

Πηγα Praktiker , τιποτα

Carrefour το ιδιο

Σε ενα τοπικο χρωματοπολειο βρηκα ενα με κοστος 50 (!!!!!!!!!!!!!) ευρά!

Υπαρχει καπου αλλου σε νορμαλ τιμη?

ΥΓ Alex Pak δεν πηγα , αν εχει πειτε μου να παω.

Πας Alex Pak και πέρνεις το Dremel της DoIt με κόστος 19, πας μια βόλτα και από ένα LIDL και πέρνεις το ξύλινο βαλιτσάκι με 100εργαλεία για dremel με κόστος 5... Σύνολο 24...

Το βαλιτσάκι έχει μέσα 10 δίσκους κοπής λαμαρίνας, σαν τους original του dremel, με την διαφορά ότι οι original έχουνε 10 τα 5τεμάχια...

Αυτά, καλές "τρύπες"...

δυστυχως τα καλα 120αρια ποτηροτρυπανα εκει παιζουν.. (38 για την ακριβεια)

εγω ειχα βρει ενα παλιο ξεχασμενο (123χιλ για την ακριβεια)

σε γειτονικο χρωματοπωλειο

αλλα ηταν με χοντρα δοντια και για μαλακα υλικα....

αλουμινιο και πλεξυ τα ανοιγε κανονικα

αλλα σε χοντρες λαμαρινες χαλαγαν το δοντια του....

και συμπληρωματικα σου αναφερω οτι με 550αρι δραπανο δεν εκανε σωστη δουλεια...

με 1000w ομως τρυπουσε μια χαρα

θελει ροπη γιατι ειναι μεγαλο και βαρυ εργαλειο... (το ποτηροτρυπανο)

καλυτερα σημαδεψε με διαβητη και κοψτο με dremel

λειαινοντας το στη συνεχεια με σμυριδοπετρα ή/και με σβουρακι γυαλοχαρτου

ειδικα στο αλουμινιο της LianLi δεν θα δυσκολευτεις καθολου

απλα για να μην χαλασεις το φινιρισμα γυρω απο τη γραμμη κοπης,

καλυτερα ντυσε την επιφανεια με χαρτοταινια ή αυτοκολλητο πλαστικο

και μετα σημαδεψε και κοψε

ωστε εαν σου ξεφυγει εστω καιλιγο το δισκακι ή το σβουρακι,

να μην προκαλεσεις ανεπανορθωτες ζημιες στην ανοδιωση

καλη επιτυχια και αναμενουμε pics

Αρχική απάντηση από DMylonas [Σήμερα, στις 19:41]

Πας Alex Pak και πέρνεις το Dremel της DoIt με κόστος 19, πας μια βόλτα και από ένα LIDL και πέρνεις το ξύλινο βαλιτσάκι με 100εργαλεία για dremel με κόστος 5... Σύνολο 24...

Το βαλιτσάκι έχει μέσα 10 δίσκους κοπής λαμαρίνας, σαν τους original του dremel, με την διαφορά ότι οι original έχουνε 10 τα 5τεμάχια...

Αυτά, καλές "τρύπες"...

με προλαβες Δημητρη....;)

συντομος και περιεκτικος...

εγω παλι παρασυρθηκα κι εγραψα Ιλιαδα

χωρις να δω καν

οτι ηθελε να κοψει το Plexy και οχι το ιδιο το LianLi :tomato:

Αν εχεις σταθερο χερι δοκιμασε αυτο , μετα κοψε με ψαλιδι και στρωστο με λιμα η dremel

H πιο φθηνη λυση.:)

Γινεται και στο πλεξυ

post-884-1416072232,2486_thumb.jpg

πολυ καλη δουλεια στο Plexy κανουν επισης τα κοπτικα φρεζακια του dremel...(βλ.φωτο)

(περιλαμβανεται και στο φτηνο σετακι του lidl)

μεχρι 4χιλ παχος το κοβουν σαν βουτυρο (καθετο κοψιμο, σαν να ζωγραφιζεις)

αρκει να ειναι καλης ποιοτητας πλεξυ και οχι φτηνο ]

γιατι τοτε θα μπουκωνει η φρεζα απο το γρεζι του ακρυλικουκαι θα σου σπασει τα @@

και μετα ενα περασμα με λιγο γυαλοχαρτακι και σβουρακι κι εισαι τελειος!

post-166-1416072232,3024_thumb.jpg

εχω το dremel απο το Praktiker και το ειχα παρει προσφορα 50 ευρω

επισης πηρα και ενα καρο μαλακιες για το dremel απο εκει γυρω στα 3-4 μεχρι και 10 ευρω η καθεμια και συνολικα εσκασα αλλα 90 ευρω για εξαρτηματακια

ποτηροτρυπανο δεν ειδα ομως ρε παιδια

lidl μου ειναι πολυ αγαπητο μαγαζακι αλλα και παλι δεν εχω μυρισει να εχει ποτηροτρυπανα για dremel(για να ειμαι ειληκρινης δεν εχω παρει φυλλαδιο εδω και 2 εβδομαδες)

εχει στα στανταρ πραγματα που πουλαει ποτηροτρυπανο η ειναι μονο για αυτην την εβδομαδα?

Αρχική απάντηση από gocu [Σήμερα, στις 21:00]

εχω το dremel απο το Praktiker και το ειχα παρει προσφορα 50 ευρω

επισης πηρα και ενα καρο μαλακιες για το dremel απο εκει γυρω στα 3-4 μεχρι και 10 ευρω η καθεμια και συνολικα εσκασα αλλα 90 ευρω για εξαρτηματακια

ποτηροτρυπανο δεν ειδα ομως ρε παιδια

lidl μου ειναι πολυ αγαπητο μαγαζακι αλλα και παλι δεν εχω μυρισει να εχει ποτηροτρυπανα για dremel(για να ειμαι ειληκρινης δεν εχω παρει φυλλαδιο εδω και 2 εβδομαδες)

εχει στα στανταρ πραγματα που πουλαει ποτηροτρυπανο η ειναι μονο για αυτην την εβδομαδα?

ποτηροτρυπανο 120χιλ δεν εχει το lidl αλλα ουτε και το Praktiker

(για το τελευταιο διατηρω καποια επιφυλαξη καθως δεν το εχω τιμησει αυτην την εβδομαδα ακομα)

απλα στο lidl εχει με 5 ενα σετ

με ολα αυτα τα μικροεξαρτηματακια που πηρες προς 3-4 εως 10 /τεμ ως γνησια απο το Πρακτικερ....

τα οποια μπορουν καλλιστα να αντικαταστησουν ενα ποτηροτρυπανο

σε καποιες εφαρμογες

το dremel σαν dremel μπορει να παρει ποτηροτρυπανο??

νομιζω πως δεν εχω δει κατι στα αξεσουαρ του στο βιβλιαρακι

το να ανοιξεις τρυπα ολοστρογγυλη με τον κυκλικο κοπτικο δισκο (δεν ξερω πως τον λενε αξριβως) δεν ειναι λιγο παρακυνδινευμενο ως προς το καλαισθητο του αποτελεσματος?

η ακομα και με το τρυπανακι ...? ετσι δεν ειναι??

ήθελα και γω να κάνω ακριβώς την ίδια δουλειά με dremmel και έκανα το εξής :

σημείωσα πάνω στο πλέξι με μαρκαδόρο τον κύκλο που ήθελα να κόψω και με τον μικρό δίσκο κοπής (1) έκοψα ένα ρόμβο, του οποίου οι κορυφές σχεδόν ακούμπαγαν στον κύκλο. μετά με το δεύτερο εργαλείο (2) σιγά-σιγά έφαγα τις πλευρές του ρόμβου με σχετικά χαμηλές στροφές μέχρι που σχημάτισα έναν τέλειο κύκλο. η διαδικασία δεν πήρε πάνω από 10 λεπτά. εύκολο και απλό! :):T:

post-1484-1416072232,3232_thumb.jpg

πολυ καλη σκεψη

ωραια ιδεα να φτιαξεις ενα πολυγωνο μεσα και να φας τις γωνιες σιγα..

αυτο το βαλιτσακι να υποθεσω πως ειναι αυτο το ξυλινο που πουλαει το lidl??

αν ναι ποτε το πηρες?

ετσι εκανα και εγω στην πλαηνει πορτα για να τοποθετισο 2 90αρια φανακια

στην αρχη με τον ενισχιμενο δησκο και μετα με το ζβουρακι που ειναι πανο απο το 1 που σιμιοσε ο dpresv

το αποτελεσμα

με την προσθικη λαστιχου γυρο γυρο και μια γριλια (φυσικα και το φανακι εεεεεεεε)

ακουω σχολια...................

post-1784-1416072232,3816_thumb.jpg

Ρε παίδες να πω κάτι; (ενδεχομένως και *******)

Δεδομένου ότι όταν λέμε fan 120mm εννοούμε ότι οι πλευρές του έχουν μήκος 120mm τότε αν υπολογίσουμε το πάχος του πλαισιίουνομίζω ότι δε χρειαζόμαστε ακριβώς ποτηροδράπανο 120mm αλλά κάπου στα 105mm με 110mm.

Συγκεκριμένα στους Akasa μου είχα δει ότι ο ανεμιστήρας είχε διάμετρο απο τη μια πλευρά της φτερωτής στην άλλη στα 10,5cm. ’ρα στην τελική απο άποψη airflow ίδιο δεν είναι αν το ποτηροδράπανο είναι 10,5 ή αν είναι 12 εκατοστά.

Περιμένω ντομάτες

δες τηναπο πανο φοτο

η τρυπα εχει διατομη 89 χιλιοστα και η φτεροτη απο το φαν ειναι ακριβος και μαλον θα ηθελε λιγο παραπανο

Χιλια ευχαριστω μαγκες!

Εφυγα αυριο για dremel!(Ναι δεν εχω , ειμαι ενα καταπτυστο μελος αυτης της κοινοτητας......λολ!)

@Μονικοπροεδρο Ο ανεμιστηρας ειναι ακριβως οσο ενα cd που εχει 12 cm διαμετρο,οποτε..

Αρχική απάντηση από Braveheart1980

Χιλια ευχαριστω μαγκες!

Εφυγα αυριο για dremel!(Ναι δεν εχω , ειμαι ενα καταπτυστο μελος αυτης της κοινοτητας......λολ!)

@Μονικοπροεδρο Ο ανεμιστηρας ειναι ακριβως οσο ενα cd που εχει 12 cm διαμετρο,οποτε..

αντε σε περιμενουμε στην χαρουμενη παρεα τον DREMELADON λολολολολ

καλες δηνιουργιες φιλαρακο!!!

(τσιμπισα 3 σετακια απο lidl πολα κιαλουδια εχει......)

Αρχική απάντηση από LL_NEO

Ρε παίδες να πω κάτι; (ενδεχομένως και *******)

Δεδομένου ότι όταν λέμε fan 120mm εννοούμε ότι οι πλευρές του έχουν μήκος 120mm τότε αν υπολογίσουμε το πάχος του πλαισιίουνομίζω ότι δε χρειαζόμαστε ακριβώς ποτηροδράπανο 120mm αλλά κάπου στα 105mm με 110mm.

Συγκεκριμένα στους Akasa μου είχα δει ότι ο ανεμιστήρας είχε διάμετρο απο τη μια πλευρά της φτερωτής στην άλλη στα 10,5cm. ’ρα στην τελική απο άποψη airflow ίδιο δεν είναι αν το ποτηροδράπανο είναι 10,5 ή αν είναι 12 εκατοστά.

Περιμένω ντομάτες

Εγω βασικα συμφωνω με την ιδεα..... ;)

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

δες τηναπο πανο φοτο

η τρυπα εχει διατομη 89 χιλιοστα και η φτεροτη απο το φαν ειναι ακριβος και μαλον θα ηθελε λιγο παραπανο

Μιλας για 120mm ανεμιστηρα?

Αρχική απάντηση από Psychokiller

Μιλας για 120mm ανεμιστηρα?

νομιζο οτι ανεφερα για 90αρι................

παραθετο ποστ νουμερο 12

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

ετσι εκανα και εγω στην πλαηνει πορτα για να τοποθετισο 2 90αρια φανακια

στην αρχη με τον ενισχιμενο δησκο και μετα με το ζβουρακι που ειναι πανο απο το 1 που σιμιοσε ο dpresv

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 00:45]

νομιζο οτι ανεφερα για 90αρι................

παραθετο ποστ νουμερο 12

Sorry, :nerd: αυτη η ριμαδα η στραβωμαρα μου φταιει....

Εχω ξυπνησει και απο τις 07,00

@LL_NEO

Ανακαλλω το παραπανω ποστ γιατι σκεφτομενος ορθοτερα, διαπιστωσα οτι η διαμετρος τους ανεμιστηρα ειναι σχεδον ιση με το υψος (και το πλατος του) η διαφωρα τους πρεπει να τεινει στο 1mm πανω και 1mm κατω.

Υ.Γ. Και εν τελη παω για υπνο για να μην γραψω και καμια ακομα εξυπναδα... Αυτα.

Καληνυχτα σε ολους!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.