soki Οκτώβριος 6, 2005 #61 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Oι τρυπες γυρω απο τον πυρηνα των Χ1800 ειναι 4 απο 2 που ηταν μεχρι τωρα στις ΑTI. Εχουν αλλαξει και οι αποστασεις, η απλα εβαλε αλλες 2? Παρατηρησε κανενας σε review αν γινεται αναφορα σε αυτο? Θα χρειαστουμε νεες ψυκτρες,block? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimcar Οκτώβριος 6, 2005 Author #62 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 νομίζω ότι η τιμή της XL δεν είναι τόσο υψηλή... 450$ = πάνω κάτω 430-470.... δηλαδή αντίστοιχα με 7800GT, ίσως λίγο πάνω.... η τιμή είναι καλή για τη κάρτα και θεωρώ χαμηλές και άκρως ανταγωνιστικές για τις δυο μικρότερεςThanx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Οκτώβριος 6, 2005 #63 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Παντως παιδια πρεπει να το ανεβασατε απο τους πρωτους το review της καρτας.... την ωρα που το ειχατε πανω, anand/tom δεν ειχαν τιποτα και μονο το hexus ανεβασε γρηγορα.Καλη φαση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frantic Οκτώβριος 6, 2005 #64 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από dimcar [Σήμερα, στις 14:21] νομίζω ότι η τιμή της XL δεν είναι τόσο υψηλή... 450$ = πάνω κάτω 430-470.... δηλαδή αντίστοιχα με 7800GT, ίσως λίγο πάνω.... η τιμή είναι καλή για τη κάρτα και θεωρώ χαμηλές και άκρως ανταγωνιστικές για τις δυο μικρότερεςThanx! Οι δυο μικρότερες είναι όλα τα λεφτά, όντως! Το θέμα με XL/XT είναι ότι στο Ελλάντα ΟΛΟΙ χωρίς εξαίρεση υπερκοστολογούν για ΠΟΛΥ καιρό τέτοιου τύπου προϊόντα. Ακόμα και μεγάλοι, όπως το πλαίσιο, δες τι έκανε τόσο καιρό με τις GeCube Χ850. 550 και 600 ? Έλεος... Για να μη μιλήσω για τους υπόλοιπους μικρούς. Αν πας και το παίξεις άσχετος, σου πουλάνε για καλό ό,τι είναι ακριβό, και τουλάχιστον τα προϊόντα της ΑΤΙ στην Ελλάδα για κάποιο λόγο είναι υπερκοστολογημένα. Είναι μόνο δική μου εντύπωση ή το χει παρατηρήσει κι άλλος ότι οι τιμές σε κάρτες ΑΤΙ εδώ δεν πέφτουν με τίποτα???Edit: Την τελευταία εβδομάδα οι τιμές των Χ850ΧΤ έπεσαν στα επίπεδα των 450. By the way τραγελαφική η κατάσταση με τις AGP... 500++ ??? Πώς περιμένουν να τις πουλήσουν??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Οκτώβριος 6, 2005 #65 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Χθες, στις 18:05] Vasot, ελπίζω ότι θα υπάρχει βελτίωση στους οδηγούς μιας και η Χ1800 είναι εντελώς νέα αρχιτεκτονική. Οσο αφορα ποιότητα εικόνας πράγματι η ΑΤΙ είναι μπροστά. Το κακό είναι ότι θα αργήσει η Χ1800ΧΤ κανά μήνα.:cry: Εσύ αποφάσισες ποιά κάρτα θα πάρεις; αμα σου πω οχι και οτι ειμαι μπερδεμενος ακομα Αν και απο πρωτη αποψη το Χ1800ΧΤ φαινεται πιο υποσχομενο απο το 7800 GTX ειναι και το θεμα της μητρικης που με καιει εμενα οσο αφορα της λυσης της ΑΤΙ Crossfire μητρικες δεν βλεπω πουθενα ακομα (κατι για Vaporware ακουω) oποτε αναγκαστικα με βλεπω με Nforce 4 SLI Αλλα Nforce 4 SLI και ΑΤΙ Καρτα δεν νομιζω να με συμφερει και τοσο Το SLΙ θα μου ειναι αχρηστο σε αυτη την περιπτωση Εσυ τι σκεφτεσαι να κανεις ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Οκτώβριος 6, 2005 #66 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 08:44] Αλλος ενας presscothttp://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-x1000_14.html Nαι αλλα στην περιπτωση του Presshot εκτος της καταναλωσης ομως ειναι και ψιλοχαλιας και στις επιδοσειςΕνω στην περιπτωση της Radeon Χ1800 σειρας μια χαρα (μ)αμαει το Gefοrce 7800GTX oσο αφορα τις επιδοσεις και απο ποιοτητα απεικονισης τα καινουργιο φιλτρο της ΑΤΙ κανει καλυτερη δουλεια απο το αντιστοιχο του 7800 το οποιο φαινεται και στην χρηση ΑΑ στα παιχνιδιαΝα ναι καλα τα τελευταια forceware driver της nvidia που του σωζουν καπως Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimcar Οκτώβριος 6, 2005 Author #67 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Παντως παιδια πρεπει να το ανεβασατε απο τους πρωτους το review της καρτας.... την ωρα που το ειχατε πανω, anand/tom δεν ειχαν τιποτα και μονο το hexus ανεβασε γρηγορα.Καλη φαση... Μωρέ, ας έχουμε πρόσβαση από νωρίς στο καινούριο hardware, όπως έγινε τώρα με την ATI, και όλα τα άλλα γίνονται.... το ξενύχτι δεν είναι ενοχλητικό όταν έχεις καινούρια παιχνίδια! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Οκτώβριος 6, 2005 #68 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Εννοώντας; σου γραφω οτι ακριβως διαβασα.παρα την υπαρξη 24 pixel pipelines, τα επεξεργασμενα δεδομενα καταληγουν σε 16 outpout engines με την ονομασια ROP S [Raster Operation Pipelines]. Αυτο σημαινει οτι μπορει το Ge Forse 7800GTX να επεξεργαζεται 24 pixels σε καθε κυκλο ρολογιου,ομως στην οθονη φτανουν μονο 16 textyred pixels[pixels με πληρη υφη] σε καθε κυκλο.Αυτο εχει και την εξηγηση του.Οσο οι Shaders γινονται ολοενα και πιο πολυπλοκοι, τοσο πιο χρονοβορα ειναι η διαδικασια της σκιασης των pixels οποτε οι προσθηκοι 24 μηχανων ROPS απλωσ θα αφηνε προσμενες απο αυτες ανενεργες.δλδ 8 λιγοτερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Πριονέτο Οκτώβριος 6, 2005 #69 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 14:37] αμα σου πω οχι και οτι ειμαι μπερδεμενος ακομα Αν και απο πρωτη αποψη το Χ1800ΧΤ φαινεται πιο υποσχομενο απο το 7800 GTX ειναι και το θεμα της μητρικης που με καιει εμενα οσο αφορα της λυσης της ΑΤΙ Crossfire μητρικες δεν βλεπω πουθενα ακομα (κατι για Vaporware ακουω) oποτε αναγκαστικα με βλεπω με Nforce 4 SLI Αλλα Nforce 4 SLI και ΑΤΙ Καρτα δεν νομιζω να με συμφερει και τοσο Το SLΙ θα μου ειναι αχρηστο σε αυτη την περιπτωση Εσυ τι σκεφτεσαι να κανεις ?? Μεχρι να βγεί η Χ1800ΧΤ θα υπάρχουν Crossfire μητρικές στην αγορά. Εγώ δεν αλλάζω μητρική μιας και δεν με ενδιαφέρει ούτε το SLI ούτε το Crossfire.Μάλλον πάω για Χ1800ΧΤ 512ΜΒ. Κατά την άποψή μου 2 κάρτες δεν έχουν ουσία μιας και όταν φτάσουμε στο σημείο τα παιχίδια να μην παίζονται με μία 7800GTX ή X1800XT θα έχουν βγεί τα G80 και R600 που θα έχουν διπλή ταχύτητα και καλύτερα χαρακτηριστικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 6, 2005 #70 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 ρε παιδιά η διαφορά στα Watt της XL και της μεγάλης που οφείλεται?τρώει τόσο πολύ ρεύμα για να ανέβει σε ρολόγια κλπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Οκτώβριος 6, 2005 #71 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από THRESH 'EEEEEτσι!:clap:Αλήθεια,def η δικιά σου η "καρτούλα" πως τα πάει?Έχεις ποστάρει κάπου μετρήσεις?? Σόρυ για το δυστηχος δεν μπορω να ποσταρω γιατι δεν εχω σπιτι ιντερνετ,παντος η τελευταια μου μετρησει ηταν στα 9600 με πυρινα 540 και μνημη 1440 απο τα στανταρ της καρτας μου 470-1300 περιμενω το μπλοκ της gainward για να βαλω νερο.ξεχασα και τον fx55 στα 2.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Οκτώβριος 6, 2005 #72 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από Πριονέτο Μεχρι να βγεί η Χ1800ΧΤ θα υπάρχουν Crossfire μητρικές στην αγορά. Εγώ δεν αλλάζω μητρική μιας και δεν με ενδιαφέρει ούτε το SLI ούτε το Crossfire.Μάλλον πάω για Χ1800ΧΤ 512ΜΒ. Κατά την άποψή μου 2 κάρτες δεν έχουν ουσία μιας και όταν φτάσουμε στο σημείο τα παιχίδια να μην παίζονται με μία 7800GTX ή X1800XT θα έχουν βγεί τα G80 και R600 που θα έχουν διπλή ταχύτητα και καλύτερα χαρακτηριστικά. Κι όμως υπάρχουν!!!!!!! http://www.ok-technologies.com/products/EQS-motherboard.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Οκτώβριος 6, 2005 #73 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από dimcarΘα το κάνω και αυτό, αφού το θέλετε!!!!! Με 6800 ή με 7800??? Μάλλον και με τις δυο! Με 6800 να δούμε 16 pipes vs 16 pipes Αρχική απάντηση από apocalypse [Σήμερα, στις 12:05] ***** Το HDR "κομπλέ edition" , *****. :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Οκτώβριος 6, 2005 #74 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Gigabyte introduces ATI Radeon X1800-based graphics cardενα link για την υλοποιηση της GIGABYTEhttp://www.digitimes.com/Backgrounders/ArtReview.asp?datePublish=2005/10/06&pages=PR&seq=205&Cat=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Οκτώβριος 6, 2005 #75 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=843&pageID=1802 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Οκτώβριος 6, 2005 #76 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από DarkSaga ρε παιδιά η διαφορά στα Watt της XL και της μεγάλης που οφείλεται?τρώει τόσο πολύ ρεύμα για να ανέβει σε ρολόγια κλπ? Μεγαλύτερο power leakage οσο ανεβαινει η συχνοτητα λογικα, κλασικο προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Οκτώβριος 6, 2005 #77 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Θα τρώει και μεγαλύτερη τάση για να δουλεύει σε αυτές τις συχνότητες , το ίδιο ίσχυε και για τα μεγάλα μοντέλα από προηγούμενες γενιές και από τις 2 εταιρίες (πχ 6800nu - 1.2Vgpu , 6800GT - 1.3Vgpu , 6800U - 1.4Vgpu). Και έχει και διπλάσια ram , που και αυτή τρώει αυξημένη τάση (σύμφωνα με το άρθρο). Λογικό είναι να καταναλώνει τόσο πολύ. Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 16:35] :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: Σίγουρα είναι πιο πιασάρικο απ' το να έλεγα FP16 OpenEXR HDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
soki Οκτώβριος 6, 2005 #78 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 H μεγαλη διαφορα στα Watt οφειλεται κατα κυριο λογο στο οτι η ΧΤ εχει 512ΜΒ μνημη(η XL 256MB) και τρεχει 500mhz παραπανω, και μετα λογω των 125mhz στον πυρηνα. Οταν βγει η 7800GTX με 512 μνημη τοσο θα καταναλωνει και αυτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Οκτώβριος 6, 2005 #79 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από soki H μεγαλη διαφορα στα Watt οφειλεται κατα κυριο λογο στο οτι η ΧΤ εχει 512ΜΒ μνημη(η XL 256MB) και τρεχει 500mhz παραπανω, και μετα λογω των 125mhz στον πυρηνα. Οταν βγει η 7800GTX με 512 μνημη τοσο θα καταναλωνει και αυτη. 100% σωστός και μάλιστα τροφοδοτείται με 2!!!!!!! volt άρα και τραβάει τα watt πιο εύκολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Οκτώβριος 7, 2005 #80 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Χθες, στις 13:44] Μεχρι να βγεί η Χ1800ΧΤ θα υπάρχουν Crossfire μητρικές στην αγορά. Εγώ δεν αλλάζω μητρική μιας και δεν με ενδιαφέρει ούτε το SLI ούτε το Crossfire.Μάλλον πάω για Χ1800ΧΤ 512ΜΒ. Κατά την άποψή μου 2 κάρτες δεν έχουν ουσία μιας και όταν φτάσουμε στο σημείο τα παιχίδια να μην παίζονται με μία 7800GTX ή X1800XT θα έχουν βγεί τα G80 και R600 που θα έχουν διπλή ταχύτητα και καλύτερα χαρακτηριστικά. Αφου δεν σε ενδιαφερει το Sli η το Crossfire Τοτε γιατι εχεις αγορασει ASUS A8Ν SLI μητρικη ? Συμφωνω παντως με την λογικη σου ποτε δεν ημουν oυτε και εγω ιδιαιτερα θερμος υποστηρικτης των Multigpu λυσεων αλλα αμα οι εταιρειες σε σπρωχνουν με τα προιοντα τους προς εκεινο το δρομο δεν νομιζω οτι υπαρχουν και πολλες λυσεις Το καλο με το SLI κλπ ειναι οτι δουλευει και με μια καρτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.