Jump to content

Πρώτη παρουσίαση και μετρήσεις των X1300, X1600 και X1800 της ATI!!!

dimcar

Recommended Posts

ΧΤ από Νοέμβρη ε?

Ξεκάθαρη νίκη της ΧΤ vs GTX με ΑΑ/ΑF! Αλλά έχω και μερικές αμφιβολίες για κάποια αποτελέσματα...

Έχω την υποψία ότι το μέγεθος της μνήμης παίζει κιαυτό το ρόλο του στα πιο ακραία αποτελέσματα. Απότι είδα τα τελευταία games τα τέσταραν ΟΛΟΙ με τη μέγιστη ανάλυση σε textures, και απόσο γνωρίζω τόσο το FEAR όσο και το COD2 εκμεταλλεύονται κάρτες των 512ΜΒ, ειδικά με ΑΑ/AF. Αυτό φάνηκε πολύ και στο doom, αν δείτε υπάρχουν κάποια reviews που έκαναν το test με high και όχι ultra textures και η διαφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη υπέρ της 7800.

Θα ήθελα να δω σύγκριση μεταξύ 256ΜΒ καρτών για να έχω ξεκάθαρη άποψη. Τι λέτε για το θέμα?

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Οσο αφορά FEAR και COD2 κανείς δεν μπορεί να σου πεί τίποτα σίγουρο γιατί είναι demo και μπορεί να μην αντανακλούν τις επιδόσεις του τελικού παιχνιδιού.

Κατά την γνώμη μου μεγάλο ρόλο στην ταχύτητα ΑΑ παίζει το γεγονός ότι η Χ1800ΧΤ έχει βελτιωμένο ελεγκτή μνήμης συν 10GB παραπάνω bandwidth από την 7800GTX.

Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι ότι υπάρχει σχεδόν μηδενικό hit από 4xAA σε 6xΑΑ

@Πριονέτο:

Σωστός για την ταχύτητα της μνήμης. Αλλά μου κάνει εντύπωση πόσο βεβιασμένα ήταν όλα τα reviews. Πέρα από το γεγονός ότι τα demos των νέων παιχνιδιών μάλλον δε θα έχουν σχέση με το τελικό "προϊόν" μου κάνει εντύπωση η λογική του "τα βάζω όλα στο max" και benchάρω. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όταν συγκρίνεις κάρτες με διαφορά μεγέθους μνήμης, ΕΙΔΙΚΑ εφόσον προσπαθείς να συγκρίνεις όχι απλά ΚΑΡΤΕΣ αλλά αρχιτεκτονικές.

Ακόμη και η X800XL με 512MB σε κάποια games είχε μεγάλες διαφορές σε σχέση με την 256ΜΒ έκδοση. Αυτές οι διαφορές θα υπάρχουν αντίστοιχα και για τις 7800 από 256 σε 512 αλλά και για τις Χ1800 από 512 σε 256, πόσο μάλλον και στα πιο καινούρια παιχνίδια (FEAR, COD2, Quake4...) που και μόνο screenshots να δεις καταλαβαίνεις το μέγεθος των υφών στο max.

Τα περισσότερα review πράγματι φαίνονται βεβιασμένα γιατί δεν είχαν πολύ χρόνο να τεστάρουν τις κάρτες.Το γεγονός ότι τεστάρουν τις κάρτες σε τεράστιες αναλύσεις και φούλ εφέ οφείλεται στο ότι στις μικρές αναλύσεις συνήθως είσαι περιορισμένος από τον επεξεργαστή με τέρατα όπως 7800 και Χ1800.

Τώρα το να τεστάρουμε αρχιτεκτονικές είναι δύσκολο γιατί αυτή την φορά οι δύο αρχιτεκτονικές είναι αρκετά διαφορετικές.

Η δύναμη της Χ1800ΧΤ θα φανεί κατά την γνώμη μου σε μελλοντικά παιχνίδια όπως το UE3 και το ALAN WAKE όπου θα παίξουν ρόλο πολύπλοκα shaders και dynamic branching.

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Τα περισσότερα review πράγματι φαίνονται βεβιασμένα γιατί δεν είχαν πολύ χρόνο να τεστάρουν τις κάρτες.Το γεγονός ότι τεστάρουν τις κάρτες σε τεράστιες αναλύσεις και φούλ εφέ οφείλεται στο ότι στις μικρές αναλύσεις συνήθως είσαι περιορισμένος από τον επεξεργαστή με τέρατα όπως 7800 και Χ1800.

Τώρα το να τεστάρουμε αρχιτεκτονικές είναι δύσκολο γιατί αυτή την φορά οι δύο αρχιτεκτονικές είναι αρκετά διαφορετικές.

Η δύναμη της Χ1800ΧΤ θα φανεί κατά την γνώμη μου σε μελλοντικά παιχνίδια όπως το UE3 και το ALAN WAKE όπου θα παίξουν ρόλο πολύπλοκα shaders και dynamic branching.

που μεχρι τοτε θα εχουνε βγει οι σειρες με DX10

:D

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 11:22]

που μεχρι τοτε θα εχουνε βγει οι σειρες με DX10

:D

Θέλουμε κανα χρόνο για κάρτες DX10 και 2 μέχρι να βγούν παιχνίδια να τις υποστηρίζουν.Μήπως να περιμένω για DX11;:confused::p:tomato:

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 11:31]

δε ξερω τι θα κανεις αλλα θελω να μου προτεινεις μια καρτα που θα κρατησει για 3 χρονια :hehe:

Δεν υπάρχει.:(

Αχ, Radeon 9700pro:cry:

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 03:43]

Είσαι πολύ σίγουρος? :confused:

bench-dod-hdr.png

Απόλυτα.

Αυτό είναι το HDR "light" που χρησιμοποιεί μόνο η Valve , το οποίο δουλεύει και σε X8x0 και υποστηρίζει AA σε όλες τις κάρτες.

Το HDR "κομπλέ edition" , που χρησιμοποιεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος (πχ farcry , SC3 , AoE3) , δουλεύει μόνο σε geforce 6/7 και radeon X1 και στις nvidia απλά δεν δουλεύει με antialiasing.

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Σε κατι πιο κοντινο θα φανουν καποια πραγματα στα AOE III ( DX ) και Quake IV (OpenGL) που βγαινουν και τα 2 στις 18/10

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 11:36]

Δεν υπάρχει.:(

Αχ, Radeon 9700pro:cry:

ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη κάρτα που είχα = 9800pro. Χαλαρά την κρατούσες μέχρι τώρα.

Πάντως απογοητεύτηκα από την XL... Ευτυχώς δεν την πάτησα με την GT, αλλά λόγω συμπάθειας προς ΑΤΙ από την εποχή της 9800 θα ήθελα περισσότερα, αν και όταν διάβασα αρχικά τα specs, με 500/500 ήταν βέβαιο πως δε θα ήταν καλύτερη από GT...

Αρχική απάντηση από apocalypse

Ίσως πραγματικά να είναι πρόβλημα του μαγαζιού , θα δείξει.

Μια ερωτησούλα για τον dimcar , που απορώ πως δεν μου ήρθε νωρίτερα :

Από overclocking πως πάει η XL (αν δοκίμασες φυσικά)?

Αν σου πω ότι.... δεν έχω κάποιο utility που να την υποστηρίζει, θα με πιστέψεις..???? άστα

Αρχική απάντηση από NoDsl

Ενδιαφέρουσα θα ηταν μια συγκρισημ εταξύ μιας Χ1800XL και μιας 6800 στα ιδια clocks

;)

dimcar :p

Θα το κάνω και αυτό, αφού το θέλετε!!!!! Με 6800 ή με 7800??? Μάλλον και με τις δυο!

@Dimcar:

Καλό το review, ειδικά αν σκεφτείς το λίγο χρόνο που υπήρχε. Λες όμως για χαμηλές τιμές και μόνο πρόβλημα τη διαθεσιμότητα, αλλά ειδικά για την XL που έκανες review το βασικό πρόβλημα είναι η υψηλή αρχική τιμή...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.