oekab1992 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2005 Καλησπέρα σε όλους σας.Στην δουλειά μου έχουμε σύνδεση στο internet με την forthnet με ταχύτητα isdn 128. Την παρασκευή θα έχουμε γραμμή ADSL 512 kbps over ISDN, και θα κάνουμε και ανάλογη σύνδεση με την forthnet πάλι. Για την υλοποίηση της σύνδεσης έχουμε αγοράσει το router CISCO 836 me to SOHO 6. Με τον εν λόγω ρούτερ, μπορώ να κάνω port forwarding απο τις ρυθμίσεις του firewall έτσι ώστε να συνδεθώ σε προγράμματα όπως το emule και άλλα p2p? Είναι εφικτό? Αν ναι πόσο έυκολο ειναι? Με την isdn είχαμε ενα ρουτεράκι της Zyxel που έυκολα το έκανα αυτό, αλλά με το cisco με φοβίζει λίγο διότι δεν είδα σχετικό documentation στα manuals του κουτιού.Ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ενα λεπτομερή οδηγό για firewall configuration (έψαξα στο official site, δεν έχει τίποτα καλό).Ευχαριστώ πολύ.
trendy Οκτώβριος 5, 2005 #2 Οκτώβριος 5, 2005 Από άποψη δυνατοτήτων δε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Web interface έχει οπότε δε θα είναι τόσο δύσκολο στη ρύθμιση. Αλλά έχω την εξής απορία... Γιατί πήρατε αυτό και δεν πήρατε το SOHO 96;
oekab1992 Οκτώβριος 5, 2005 Author #3 Οκτώβριος 5, 2005 Το εγχειρίδιο του ρουτερ έγραφε πως ειναι το μοντέλο cisco 836 με soho 96. Επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι εννοείς, άλλο ειναι το ενα και άλλο το άλλο? Δεν ειναι καλό δηλαδή? Η εταιρεία πληροφορικής που συνεργαζόμαστε μας το έδωσε επειδή είπαν οτι ειναι πολύ καλό και ενσωματώνει και πολύ καλό firewall λεει.
trendy Οκτώβριος 6, 2005 #4 Οκτώβριος 6, 2005 To 836 είναι διαφορετικό από το soho 96, όπως φαίνεται και στο http://www.adslgr.com/features/ADSLgr_Modems/modemindex.php Η διαφορά τους είναι ~130 και ότι το ακριβότερο σηκώνει και vpn, κάτι που αμφιβάλω αν ξέρετε τι είναι, πόσο μάλλον αν θα το χρησιμοποιήσετε. Δεν αμφιβάλλω ότι είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί, αλλά μην ξεχνάς ότι η εταιρεία που συνεργάζεστε δεν πάει να σας πουλήσει πάντα ό,τι θα συμφέρει εσάς, αλλά ό,τι συμφέρει αυτή. Καλύτερα να κάνετε μία έρευνα αγοράς, ειδικά στο adslgr, και να καταλήξετε εσείς στο μοντέλο που καλύπτει τις ανάγκες σας. Καλή η Ferrari, αλλά ο πατέρας μου πάνω από 150 δε θα την πάει
oekab1992 Οκτώβριος 6, 2005 Author #5 Οκτώβριος 6, 2005 Κάτι έχω ακούσει για το VPN, σίγουρα πάντως δεν ξέρω και πολλά. Ειναι αυτό με το οποίο μπορούν πχ οι πωλητές της εταιρείας μας να συνδεθούν απομακρυσμένα με ενα λαπ τοπ στο κεντρικό μας σύστημα και να παραδώσουν reports κτλ και γενικά να έχουν δικτυακή πρόσβαση απο απομακρυσμένη απόσταση? Αν ειναι αυτό, τότε έχουμε σαν εταιρεία τέτοιες βλέψεις και γιαυτό μάλλον μας έδωσαν το συγκεκριμένο ρουτερ, διότι θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο μελλοντικά με υλοποίηση προγράμματος CRM.
RootX Οκτώβριος 6, 2005 #7 Οκτώβριος 6, 2005 Αρχική απάντηση από moon telika ti einai to VPN & to QoS?thankss Ελληνικά σε παρακαλώ.
trendy Οκτώβριος 6, 2005 #8 Οκτώβριος 6, 2005 Ναι το vpn (virtual private network) είναι ένα εικονικό δίκτυο που περνάει πάνω από το κανονικό δίκτυο της adsl και επιτρέπει να συνδέσεις 2 non-routable δίκτυα (δηλαδή δίκτυα πίσω από ΝΑΤ) πάνω από το internet.Όμως ΔΕΝ κάνει για να συνδέονται οι πωλητές σας στο κεντρικό σύστημα, γιατί δεν παρέχει authentication. Για αυτό που θέλετε να κάνετε πρέπει να στήσετε κάτι σαν pptpd server, στον οποίο θα μπαίνει ο πωλητής, θα δηλώνει τα στοιχεία του και μετά θα επικοινωνεί μαζί σας πάνω από ένα secure channel.To vpn χρειάζεται για να ενώσετε πχ. 2 καταστήματα της εταιρίας με adsl, ώστε να επικοινωνούν τα 2 δίκτυα και να φαίνονται ως ένα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.