Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ADOBE PHOTOSHOP CS2

oekab1992

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγη ώρα εγκατέστησα στο pc της δουλειάς το Adobe Photoshop CS2 το οποίο είχα κατεβάσει απο το επίσημο ιστοχώρο σαν trial έκδοση. Όλα καλα, δούλεψε τέλεια όμως όταν εγκατέστησαν ενα πακέτο με 250 plugins (απλή αποσυμπίεση των αρχείων στο φάκελο plugins του Photoshop), και ενω αυτά δούλευαν τέλεια με την προηγούμενη έκδοση CS, ακούστε τι συνέβη...

Ξεκινώντας την εφαρμογή, εκεί που φορτώνει και ψάχνει για τα διάφορα Plugins, βγαίνει παράθυρο με χχχχχχ που λέει πως η εφαρμογή δεν μπορεί να ξεκινήσει δίότι δεν βρέθηκε το αρχείο MSVCRT10.dll. Σβήνοντας τα Plugins που είχα βάλει προηγουμένως, το πρόβλημα αποκαθίσταται πλήρως. Ξαναβάζοντας τα πάλι το ίδιο. Το ίδιο πρόβλημα μου είχε παρουσιαστεί με το Photoshop CS όταν είχα εγκαταστήσει τα ίδια φίλτα, μου έβγαινε το ίδιο μήνυμα. Τότε το έλυσα πηγαίνοντας σε ένα άλλο pc που είχε εγκατεστημένο την ίδια έκδοση photoshop, και απλά έκανα αντιγραφή το αρχείο που προανέφερα στο φάκελο program files/adobe/adobe photoshop και το πρόβλημα λύθηκε. Εδώ όμως που έκανα το ίδιο (δηλάδη πήγα σε άλλο pc με photoshop cs2) και έψαξα το αρχείο, δεν υπάρχει. Πως γίνεται να ζητάει ενα αρχείο που δεν υπάρχει ούτε σε μαμά εγκατάσταση του photoshop cs2 παρα μόνο στο photoshop cs? Βασικά μυρίζομαι οτι μάλλον τα φίλτα αυτά για να λειτουργήσουν χρειάζονται το αρχείο αυτό, οπότε λογικά πρέπει να βρώ απο ενα pc που έχει photoshop cs το αρχείο MSVCRT10.dll και να το αντιγράψω στο φάκελο εγκατάστασης του photoshop cs2. Σωστά? Πάντως οτι άλλο και αν έκανα, όπως repair της εγκατάστασης αλλά με τα φίλτα αυτά μέσα, το πρόβλημα δεν λύθηκε παρα μόνο όταν έσβησα τα εν λόγω φίλτρα. Μένει να δοκιμάσω την λύση που προανέφερα.

1. Τελικά τις πταίει για το εν λόγω σβάλμα?

2. Ενα ακόμη θεματάκι. Ξέρει κανεις πώς εμφανίζεις την status bar (κάτω κάτω που δείχνει την πρόοδο στα saving ή στην εφαρμογή των φίλτρων) στο adobe photoshop cs2 δίοτι μετά την εγκατάσταση του δεν την εμφανίζει.

Ελπίζω να μην κούρασα και σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

1) μαλλον αυτο που λες, οτι τα φιλτρα πρεπει να βρουν το MSVCRT10.dll για να δουλεψουν. το αρχειο αυτο δεν υπαρχει στο cs2.

μπορεις ομως να το βρεις ευκολα.

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?msvcrt10

2) μονο οταν εχεις ανοιχτο αρχειο εμφανιζεται ή κανω λαθος;

Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι, με το dll που μου έστειλες το πρόβλημα λύθηκε όπως πίστευα και τα φίλτα μπήκαν όλα και το πρόγραμμα δούλεψε τέλεια.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, η μπάρα κατάστασης ειναι εντελώς εξαφανισμένη, είτε έχεις ανοιχτό είτε όχι. Τι κάνουμε?

Αρχική απάντηση από oekab1992

Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι, με το dll που μου έστειλες το πρόβλημα λύθηκε όπως πίστευα και τα φίλτα μπήκαν όλα και το πρόγραμμα δούλεψε τέλεια.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, η μπάρα κατάστασης ειναι εντελώς εξαφανισμένη, είτε έχεις ανοιχτό είτε όχι. Τι κάνουμε?

Για δες αν είναι στο Window -> Status Bar

Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στο μενού windows. Status bar το αποκάλεσα εγώ, δεν είμαι σίγουρος αν το αποκαλούν έτσι και οι κατασκευαστές του προγράμματος. Μήπως τα κατήργησαν σαν χαρακτηριστικό απο την νέα έκδοση ή απλά ειναι καλά θαμένο? Ποιος θα με βοηθήσει να το ξεθάψουμε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.