Jump to content

Raid

Kid

Recommended Posts

ρε βαγκουριδι τι λες τωρα , ο athens ποσταρε ενα HDtach και εσυ του λες Εβαλα "2 δισκους επαιξαν >>> γ@μ@ει παιδια......" που το ειδες αυτο να το λεει ? γιατι γραφεις πραματα που δεν ειπε ο αλλος? αυτο ειναι το επιπεδο?

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Athens2004 [Χθες, στις 07:58]

Τι προβλήματα να υπάρχουν στο 965 βρε που να θέλω να τα κρύψω :hehe: Θα το δοκιμάσουμε και το sata2 [αν και στο link που σου έδωσα το λεει πιο πάνω]

Το asus p5wd2-e--> 975 Το εχω πουλήσει στον @ Κοπρίτη ισως να μπορει να μας βοηθήσει και αυτός :hehe: Ενω το dfi nf4 εχω κανα 6μηνο που το εστειλα και αυτό .

Χεχε. Δεν μας τα λες όλα. Κρύβεις λόγια.... :rip:

Εγώ πάντως έβγαλα όμορφα συμπεράσματα από τα screens του Athens. Oι raptors μου (2Χ74) στον ICH8R βγάζουν ~122 Average Read και 7.9 Random Access. Στο burst είμαστε στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Το stripe size το έχω 128Κ. Βλέπω ότι οι Hitachi, παρ'όλο που έχουν αρκετό seek time, σε όλα τα άλλα τα πάνε εντυπωσιακά καλά (ειδικά αν αναλογιστούμε το κόστος τους).

να πετάξω και εγώ κάτι άσχετο σχετικό?

το raid 5 απο επιδόσεις που κατατάσεται σε σχέση με απλό δίσκο και raid 0 raid 1?

αξίζει να περάσω σε 4 δίσκους raid 5?

Καλησπέρα,

το κακό με τα benchmarks είναι οτι "γουστάρουν" τα μικρά stripe size (4K,8K,16K,32K) ενώ στη πραγματικότητα για καλύτερες επιδόσεις πρέπει να βάλεις σχετικά μεγάλο stripe size (64K,128K). Αυτό είχα διαπιστώσει όταν μέτραγα 2 WD 160GB πάνω στο ICH5. Ενώ με μικρό stripe size έβγαζα καλύτερα νούμερα στο hdtach, hdtune με μεγάλο stripe size είχα τις πιο γρήγορες μεταφορές μεγάλων και μικρών αρχείων. Επίσης καλό είναι όταν μετράς δίσκους να μη βρίσκεται το λειτουργικό στους δίσκους που μετράς, αλλα σε κάποιον άλλο δίσκο ωστε να μην αλλάζει ο φόρτος του δίσκου απο τυχαία διαβάσματα/γραψίματα του λειτουργικού.

Χθες έκανα κι εγώ RAID 0 με 2xWD800JD SATAII, 2 partitions για τα

α. λειτουργικό/προγράμματα (25GB)

β. Games (123GB)

Ο WD2000JB IDE παραμένει μόνος του στο κανάλι για backups και downloads και το page file στην αρχή του δίσκου (3.5GB).

Τον ένα WD800JD τον είχα μόνο του μερικούς μήνες. Ο 2ος που πήρα για να κάνω το RAID είναι ίδιο μοντέλο (800JD), αλλά διαφέρει μάλλον στο firmware και υποστηρίζει και NCQ*! :blink:

1. Λέτε να το απενεργοποιήσω το NCQ, γιατί είδα ότι είναι enabled! Δε ξέρω ο ένας να έχει, ο άλλος όχι και να είναι σε raid0 :confused:

2. To page file το έχω εκεί μετά από κάποια tutorials που διάβασα. Βασικά να μην είναι το page file στον δίσκο με το λειτουργικό. Αλλά τώρα με το raid0, δε ξέρω αν είναι καλύτερα να κάνω ένα partition εκεί.

3. Stripe size 16k, clusters 4k

Αυτά νομίζω αλλάζουν χωρίς να χρειάζεται format (το cluster size σίγουρα, δε ξέρω για το stripe size). Ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα με την αλλαγή τους;

Και δύο long που έκανα:

WD2000JB IDE:

screenshot3pf1.th.gif

RAID 0 με 2xWD800JD SATAII:

screenshot3longel1.th.gif

*: Δε ξέρω αν είναι NCQ ή TCQ. Δεν αναφέρει τίποτα για τον 80άρι στο site της WD!

Αρχική απάντηση από iron_gr [Σήμερα, στις 02:17]

Χθες έκανα κι εγώ RAID 0 με 2xWD800JD SATAII, 2 partitions για τα

α. λειτουργικό/προγράμματα (25GB)

β. Games (123GB)

Ο WD2000JB IDE παραμένει μόνος του στο κανάλι για backups και downloads και το page file στην αρχή του δίσκου (3.5GB).

Τον ένα WD800JD τον είχα μόνο του μερικούς μήνες. Ο 2ος που πήρα για να κάνω το RAID είναι ίδιο μοντέλο (800JD), αλλά διαφέρει μάλλον στο firmware και υποστηρίζει και NCQ*! :blink:

1. Λέτε να το απενεργοποιήσω το NCQ, γιατί είδα ότι είναι enabled! Δε ξέρω ο ένας να έχει, ο άλλος όχι και να είναι σε raid0 :confused:

2. To page file το έχω εκεί μετά από κάποια tutorials που διάβασα. Βασικά να μην είναι το page file στον δίσκο με το λειτουργικό. Αλλά τώρα με το raid0, δε ξέρω αν είναι καλύτερα να κάνω ένα partition εκεί.

3. Stripe size 16k, clusters 4k

Αυτά νομίζω αλλάζουν χωρίς να χρειάζεται format (το cluster size σίγουρα, δε ξέρω για το stripe size). Ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα με την αλλαγή τους;

Και δύο long που έκανα:

WD2000JB IDE:

screenshot3pf1.th.gif

RAID 0 με 2xWD800JD SATAII:

screenshot3longel1.th.gif

*: Δε ξέρω αν είναι NCQ ή TCQ. Δεν αναφέρει τίποτα για τον 80άρι στο site της WD!

Κατάφερες και έκανες το access time αντίστοιχο ενός δίσκου στις 5400rpm με το RAID 0.

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 10:46]

Κατάφερες και έκανες το access time αντίστοιχο ενός δίσκου στις 5400rpm με το RAID 0.

Δε πειράζει... βλέπω διαφορά από πριν προς το καλύτερο!

Δε ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι η μέτρηση του access time! Δε παρατήρησα κάτι!

Αρχική απάντηση από iron_gr [Σήμερα, στις 10:57]

Δε πειράζει... βλέπω διαφορά από πριν προς το καλύτερο!

Δε ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι η μέτρηση του access time! Δε παρατήρησα κάτι!

:blink:

Αρχική απάντηση από tristeno

Εγω τα πηγα μαλλον λιγο καλυτερα με το raid.Καλο θα ειναι να μην λεμε οτι θελουμε .......

hdtachalleverydaybo5.th.jpg

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 13:57]

Που το είδες το καλύτερα? 1ms παραπάνω από τον raptor ΧΩΡΙΣ raid είσαι (μην μας πεις κιόλας ότι δεν είσαι με raptor).

+1ms r.a.t. Vs 4x transer rates = :hmm:

δεν αξιζει δλδ κατα την γνωμη σου αυτο ε?

Nop γι αυτό και το λέω άλλωστε. Το 95% του χρόνου χρήσης των δίσκων σε οικιακά συστήματα αναλώνεται σε αναζητήσεις και όχι σε μεταφορές μεγάλων αρχείων. Αν κάνεις τον υπολογισμό θα καταλάβεις που κερδίζεις χρόνο.

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 14:16]

...Το 95% του χρόνου χρήσης των δίσκων σε οικιακά συστήματα αναλώνεται σε αναζητήσεις και όχι σε μεταφορές μεγάλων αρχείων...

Για δώσε κάποιο link...

Που το είδες το καλύτερα? 1ms παραπάνω από τον raptor ΧΩΡΙΣ raid είσαι (μην μας πεις κιόλας ότι δεν είσαι με raptor).

Δηλαδη θες να μου πεις οτι raptor μονος σε κανονικο συστημα οχι αδειος και δευτερος εχει seek time 7,3 σε αντιθεση με 2 ραπτορ που κατω απο τις ιδιες συνθηκες θα εχουν αντιστοιχα 8,4....αυτο ουτε στα ονειρα σου .....το seek time του hdtach (αλλα και του δισκου γενικοτερα)εξαρταται απο την αναλογια του strippe -cluster οποτε καλο θα ειναι να μην λεμε οτι θελουμε.....

Και για να μιλαμε με screenshots

1 raptors πανω σε nf4 της dfi με enable το read caching

hdtachshortenablerctj0.th.jpg

το ιδιο με disable

hdtachshortdisablercze5.th.jpg

και 4 raptor με disable το RC

16 strippe 4 cluster

hdtach164nooptiut7.th.jpg

64 strippe 16 cluster

hdtach6416nooptiwy4.th.jpg

Σε καμια μα καμια περιπτωση το access time δεν εχει επηρεαστει απο το raid οσο κρατουνται καποιες αναλογιες στο cluster και στο strippe.....

Nop γι αυτό και το λέω άλλωστε. Το 95% του χρόνου χρήσης των δίσκων σε οικιακά συστήματα αναλώνεται σε αναζητήσεις και όχι σε μεταφορές μεγάλων αρχείων. Αν κάνεις τον υπολογισμό θα καταλάβεις που κερδίζεις χρόνο.

Ανοιγω mozilla , το seek δεν γινεται στο δισκο σειριακα αλλα στον hash table του file system που διαβαζει μετα ανα σελιδα (ο αριθμος σελιδας προκυπτει απο την συναρτηση hash με κατευθειαν ενδειξη )τις καταλληλες εγγραφες .Αρα το κοστος δεν ειναι τοσο να βρει τις σελιδες οσο να διαβασει το περιεχομενο τους και να παρει τις καταλληλες εγγραφες υποψην οτι η σελιδα εχει ηδη μεταφερθει στην μνημη οπου εκει μετρα το transfer rate.Τελικο αποτελεσμα το seak time σε αυτην την απλη περιπτωση χρηστη ειναι το τελευαταιο που μετρα...

Εαν θες να διαβασεις κατι παραπανω για συστηματα αρχειων και το πως και γιατι

Raghu Ramakrishnan

Συστηματα διαχειρισης Βασεων δεδομενων >>κεφ 8 Οργανωσεις αρχειων και ευρετηριων .......

http://www.cs.wisc.edu/~raghu/

http://forums.storagereview.net/index.php?showtopic=21104&st=0

Καταρχήν άλλο seek και άλλο access time και ελπίζω να μην τα χρησιμοποιείς ως συνώνυμα (μιλάς για seek ενώ τα γραφήματα αναφέρουν av. access).

Οι εγγραφές στους δίσκους είναι κατά κανόνα σειριακές.

Η πρόσβαση στο hash table εξαρτάται από το access time.

Με 4 δίσκους σε RAID0 ΔΕΝ κέρδισες ΤΙΠΟΤΑ σε access time (που είναι η και η καλύτερη περίπτωση γιατί κατά κανόνα χάνεις). Αν δεν μεταφέρεις μεγάλα αρχεία ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ για να αξιοποιήσεις την υψηλή διαμεταγωγή δεν έχεις κάνει τίποτα.

Εγώ πάντως με τους 74ρηδες δεν έχασα καθόλου access time σύμφωνα με το HDTach, από την άλλη όμως δε δίνω και τόση σημασία σε αυτό όσο στο feeling το δικό μου, που μου δείχνει ότι υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο με το Raid

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.