Jump to content

Raid

Kid

Recommended Posts

Να πω και γω τη βλεπω με τα "ρείντ". Εχω εδω και ενα χρονο και βαλε 2χ120 seagate σε raid 0. Τους ειχα σε NF2 πλατφορμα πανω σε ΑΝ7 ABIT και τωρα στη DFI NF4. Οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες. Το πισι Bootαρει γρηγοροτερα, τα παιχνιδια φορτωνουν γρηγοροτερα, οταν αντιγραφεις αρχεια ασχετος αν ειναι μικρα Η μεγαλα παλι γρηγοροτερα αντιγραφονται. Ασχετα με τους αριθμους που βλεπω στα μπεντς, εχει διαφορα και μαλιστα ΑΙΣΘΗΤΗ. Μεχρι και μια λιστα στο Winamp γρηγοροτερα φορτωνει. Εντυπωση μου δεν ειναι, το καταλαβαινω. Οσο για το ρισκο, προσωπικα δεν εχω χασει δισκο ακομα. Ειναι θεμα τυχης το ξερω, ακουω τους Seagate να γρατζουνανε πολυ και το σκευτομαι καμια φορα αλλα μεχρι τορα δε την εχω παθει.

Σε καθε περιπτωση δυο δισκοι σε raid ειναι γρηγοροτεροι απο εναν.

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

το DeFI κάνει 3πλο η τετραπλό raid 0?

η διπλό raid 0 με αντικτοπτρισμό στα άλλα 2???

όσες φορές διάβασα τα manual δεν έβγαλα άκρη αλλού λέει 2 seperate raid controllers και αλλού λέει multiple disks...

WTF?

Σε καθε περιπτωση δυο δισκοι σε raid ειναι γρηγοροτεροι απο εναν.

Διαφορές της τάξης του 5% άντε 10% για τον απλό χρήστη δεν έχουν σημασία όταν το αντίτιμο είναι η ασφάλεια δεδομένων. Καλύτερα να πάρεις πιο γρήγορους δίσκους εξ αρχής.

Αρχική απάντηση από tristeno

Διαφορές της τάξης του 5% άντε 10% για τον απλό χρήστη δεν έχουν σημασία όταν το αντίτιμο είναι η ασφάλεια δεδομένων. Καλύτερα να πάρεις πιο γρήγορους δίσκους εξ αρχής.

Δεν ειναι μονο 5-10%

Κάποιο link Που να λέει ότι η διαφορά είναι 50%?

Αν θεωρείτε και τον anand και το storage review αναξιόπιστα δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Μάλλον άδικα φάγανε τα χρόνια τους στα θρανία.

Αρχική απάντηση από tristeno

http://faq.storagereview.com/tiki-index.php?page=SingleDriveVsRaid0

Για να καταλαβω κατι , σε μερικα πραγματα το raid τινει να γινει διπλασιο σε επιδοσεις σε αλλα ειναι οριακα πανω.Παρατηρησεις μου , ποσο αξιπιστα ειναι αυτα τα SR μετρητικα , ποσο αυτες οι μετρησεις καλυπτουν το φασμα της χρησης του HDD και κατα ποσο ενδεικτικη ειναι η μοναδα μετρησης IO/sec με την εννοια οτι μπορει δισκος δεκαετιας να εχει χ IO/sec δισκος φετινος χ+10 και raid χ+20 που τοτε μιλαμε για διαφορες.....

Αδικα ξεαδικα ετσι ειναι. Ενα λινκ δε μπωρει να πιστοποιησειτο αντιθετοι απο τη στιγμη που εχεις τοσα μελη να σου λενε πως δεν ειναι μονο 5-10% αλλα πολυ παραπανω.

κάνε πράξεις να δεις πόσο τις 100 αυξηση έχει στο review που δίνεις

επίσης απο εποχής fastTrack 66 που μόνταρα κάρτα ide-->raid ide

μέχρι και με 3δίσκους έπαιρνες 1χ για κάθε δίσκο σε όλα!

ο τέταρτος δεν απέδιδε διότι μπούκωνε το pci

tomdharware σου κάνει?

να ψαξω να βρώ άπειρα link που λένε άσπρο,την ώρα που μπορείς να βρεις άλλο τόσα που λένε μαυρο?

ο μόνος λόγος να επιμένεις τόσο είναι αν πιστεύεις οτι στις ομαδικές αγορες/οινοποσίες.καφεδιές κλπ του Λάμπη γίνεται μαζική υποβολή και ύπνωση.... :)

Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 13:50]

Για να καταλαβω κατι , σε μερικα πραγματα το raid τινει να γινει διπλασιο σε επιδοσεις σε αλλα ειναι οριακα πανω.Παρατηρησεις μου , ποσο αξιπιστα ειναι αυτα τα SR μετρητικα , ποσο αυτες οι μετρησεις καλυπτουν το φασμα της χρησης του HDD και κατα ποσο ενδεικτικη ειναι η μοναδα μετρησης IO/sec με την εννοια οτι μπορει δισκος δεκαετιας να εχει χ IO/sec δισκος φετινος χ+10 και raid χ+20 που τοτε μιλαμε για διαφορες.....

SR Office DriveMark 2002 395 IO/sec 426 IO/sec

SR High-End DriveMark 2002 373 IO/sec 408 IO/sec

SR Bootup DriveMark 2002 288 IO/sec 474 IO/sec

SR Gaming DriveMark 2002 519 IO/sec 529 IO/sec

Αυτά τα bench καλύπτουν την καθημερινή χρήση (εξ άλλου γι αυτό τον λόγο φτιάχτηκαν).

Το διπλάσιο σε επιδόσεις σε μερικά αντικατοπτρίζει την υπεροχή του RAID στην διαμεταγωγή που θα το δεις όταν δουλεύεις με μεγάλα αρχεία (που ο απλός χρήστης δεν το βλέπει).

Οι διαφορές είναι <10% στα 3/4 αν δεν κάνω λάθος.

To review του anand από όσο θυμάμαι το αμφισβήτησε αρκετός κόσμος. Το storagereview από την άλλη, ειναι εξαιρετικό site δεν έχω λόγο να αμφσβητήσω τα αποτελέσματά του όμως και τα bench αλλά και η αίσθηση που σου αφήνει το raid0 δείχνουν αισθητή βελτίωση.

Το αν η βελτίωση αξίζει τα extra φράγκα ή τον κίνδυνο, ε δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό.

ρε παιδια μην μαλωνετε σε ξενο αχυρωνα!!Το παιδακι (κid) μια ερωτηση εκανε και μολις ειδε τι γινετε ντραπηκε και εφυγε(που εσπειρε τη διχονοια αναμεσα σας)!!!

---

Κιd αν ξαναδεις αυτο το thread μην κανεις raid με αυτους τους δισκους που ανεφερες!Περιμενε και κανε αργοτερα με δυο ιδιους κατα προτιμηση sata!Ελπιζω μετα απο 54 ποστ να πηρες μια απαντηση!

----

Ανεξάρτητα πάντως από τα παραπάνω (προσωπικά πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου μεταξύ tristeno και υπόλοιπου forum :p) θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο χρόνος αναζήτησης είναι αυτός που δίνει ''άλλον αέρα'' σε ένα μηχάνημα καθημερινής χρήσης.

Και σε αυτόν τον τομέα το RAID δεν βοηθάει.

Μόνη ''λύση'' είναι τα υψηλά RPM (aka raptors και scsi 15K).

http://www.overclockers.com/articles108/

αυτό σου λέει τίποτα?

επειδή δεν έισαι ο μόνος που έχεις δει pc στην stone age

σορρυ που γεννηθηκα το 78 κιόλας....ε?

Επίσης η καθημερινή χρήση δεν αντιπροσωπεύεται απο αυτο που έχεις στο κεφάλι σου ξεκόλλα!

700ΜΒ ταινία απο partition σε partition

με 1χ80GB Seagate 1:22 nf2 barton@2640

2χ80GB Seagate 45" nf2 βαρτον@2640

2χ160GB seagate 22" nf3 a64(754)@2700

επίσης το ΒΡΗΚΑ το τιμημένο!!!

http://www.tomshardware.com/storage/20000329/fastrak66-14.html

όποιος έχει μάτια βλέπει!!!!

έτσι?

τα αποτελέσματα δεν τα λέει απλα ο θωμάς τα έχω καρατσεκάρει επι σειρά ετών σε P3@933

με 2 και με τρεις δίσκους 80JB Western

παραιτείσαι?

θα σε διασύρω?:whistling :flex:

Αρχική απάντηση από DarkSaga

επίσης το ΒΡΗΚΑ το τιμημένο!!!

http://www.tomshardware.com/storage/20000329/fastrak66-14.html

όποιος έχει μάτια βλέπει!!!!

έτσι?

τα αποτελέσματα δεν τα λέει απλα ο θωμάς τα έχω καρατσεκάρει επι σειρά ετών σε P3@933

με 2 και με τρεις δίσκους 80JB Western

παραιτείσαι?

θα σε διασύρω?:whistling :flex:

γκουχ γκουχ....

εμ τώρα και συ με bench 5+ετίας θες να τ' ακούσεις απ τον tristeno μου φαίνεται....:p

εκείνος μίλησε για ιστορία mac Και δε συμαζέυεται

τι να κάνουμε....

θυμόμαστε φίλε .....

το raid κεντάει!

[off topic] εγώ ειμαι το 81 Γεναρη κιολα :flex: , να πώ καμια γνώμη η να φέρω τον κηδεμόνα μου αυριο το πρωί να μιλήσει με τον spc :hehe: [off topic]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.