Vagouridis Σεπτέμβριος 24, 2006 #181 Σεπτέμβριος 24, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno http://forums.storagereview.net/index.php?showtopic=21104&st=0Καταρχήν άλλο seek και άλλο access time και ελπίζω να μην τα χρησιμοποιείς ως συνώνυμα (μιλάς για seek ενώ τα γραφήματα αναφέρουν av. access).Οι εγγραφές στους δίσκους είναι κατά κανόνα σειριακές.Η πρόσβαση στο hash table εξαρτάται από το access time.Με 4 δίσκους σε RAID0 ΔΕΝ κέρδισες ΤΙΠΟΤΑ σε access time (που είναι η και η καλύτερη περίπτωση γιατί κατά κανόνα χάνεις). Αν δεν μεταφέρεις μεγάλα αρχεία ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ για να αξιοποιήσεις την υψηλή διαμεταγωγή δεν έχεις κάνει τίποτα. Εσυ ειπες οτι χανω , μην αλλαζεις τα λογια σου.Η εγγραφη δεν ειναι σειριακη , ειναι τυπου σωρου αλλα τσπ....οταν μεγαλωσεις ισως διευρυνεις τους οριζοντες σου....Οσο για την διαμεταγωγη ασε με να ξερω καλυτερα και να κρινω εχωντας δει και τις 2 μεριες με αρκετη λεπτομερεια.
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 24, 2006 #182 Σεπτέμβριος 24, 2006 ’σε τον καθένα να ακολουθήσει τον δρόμο που θεωρεί ότι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του.
Elpis Σεπτέμβριος 27, 2006 #184 Σεπτέμβριος 27, 2006 Γεια χαρα. Εχω ενα raid0 με 2 80αριδες, και συνδεμενο ενα 200αρι, το λειτουργικο ειναι στο raid, o 200 ομως οταν μπαινω στα windows δεν φαινετε (ειναι αφορμαριστος και εχει windows απο πριν). Πως να τον κανω να φαινετε και επισης πως να του κανω φορματ;
vdeseris Σεπτέμβριος 27, 2006 #185 Σεπτέμβριος 27, 2006 Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις 21:26] Γεια χαρα. Εχω ενα raid0 με 2 80αριδες, και συνδεμενο ενα 200αρι, το λειτουργικο ειναι στο raid, o 200 ομως οταν μπαινω στα windows δεν φαινετε (ειναι αφορμαριστος και εχει windows απο πριν). Πως να τον κανω να φαινετε και επισης πως να του κανω φορματ; My computer --> δεξί κλικ --> manage --> disk management...
DarkSaga Νοέμβριος 14, 2006 #187 Νοέμβριος 14, 2006 Raid 5 on ICH7R με 4 δίσκους μπορώ να αποτρέψω τον επανα-υπολογισμό του Parity μετά απο κάθε εσκεμένο ή eσφαλμένο restart?crush-άρει οποιοδήποτε πρόγραμμα?μπλε οθόνη?χάνουμε μισή μέρα δουλειά να επαναυπολογίσουμε τι?το διαλυμένο swap file υποθέτωπου κάθεται και σε διαφορετικο partitionνα χαμε λεφτά να χώναμε δίσκο για partition καλά θα ήταν.... δεν παλεύεται η κατάσταση ΒΟΗΘΑΤΕ χριστιανοι....τα φώτα σας
mariosalice Νοέμβριος 14, 2006 #188 Νοέμβριος 14, 2006 Η λύση όπως είπες είναι να βάλεις το λειτουργικό σε άλλο δίσκο ή σε ξεχωριστό μικρό partition. Πολύ μικρό. To swap επίσης σε άλλο partition.Αρχεία του συστήματος γράφονται και στο C:\Documents and Settings\ οπότε μην χρησιμοποιείς καθόλου για σώσιμο αρχείων το my documents. Σώζε τα αλλού.Απαγόρευσε σε όλους την πρόσβαση στο partition του λειτουργικού.Εγκατέστησε τα προγράμματα σου σε άλλο partition.Μείωσε τα κολλήματα με έλεγχο των προγραμμάτων που εγκαθιστάς και με αντικατάσταση της μνήμης. Ένα μηχάνημα που έχει καλή μνήμη σχεδόν ποτέ δεν κολλάει.Βάλε το πρόγραμμα UPHClean της M$ και μην χρησιμοποιείς ανόητα anti-virus όπως το Νορτον (προσωπική μου εκτίμηση).Επίσης μη χρησιμοποιείς άλλα firewall. Αρκεί αυτό της M$.Πήγαινε στο My computer - δεξί κλικ - System Properties, - Advanced - Start up and recovery και απενεργοποίησε τα όλα. Στο Write debugging info βάλε None.
spc Νοέμβριος 14, 2006 #189 Νοέμβριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga Raid 5 on ICH7R με 4 δίσκους μπορώ να αποτρέψω τον επανα-υπολογισμό του Parity μετά απο κάθε εσκεμένο ή eσφαλμένο restart? Επειδή και εγώ στο NAS το ίδιο παρατηρώ, ας μας πει και κάποιος άλλος (πχ Κοπριτης, Vagouridis) για την δική του εμπειρία με RAID 5.
DarkSaga Νοέμβριος 14, 2006 #190 Νοέμβριος 14, 2006 τι διαδικασία του Rebuild μπορώ να την ελεγχω?να κάνει rebuild τι?σε Raid 0 και με χειρότερα προβλήματα δεν έπαθαν τπτ οι δίσκοιεδω ανιχνευει ανύπαρκτα προβλήματα....έτσι το βλέπω το θέμαδε χρησιμοποιώ τπτ προβληματικόχειρίζομαι το pc μόνος μουδεν εχω κανένα antivirus κανένα firewallγιατί να έχω προβλήματα δεν καταλαβαίνω
Κοπρίτης Νοέμβριος 14, 2006 #191 Νοέμβριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 18:57] Επειδή και εγώ στο NAS το ίδιο παρατηρώ, ας μας πει και κάποιος άλλος (πχ Κοπριτης, Vagouridis) για την δική του εμπειρία με RAID 5. παρ'ολο το ενεργοποιημενο read caching και την απουσια εγκατεστημενης battery backup unit στον Lsi..δεν αντιμετωπιζω αντιστοιχα προβληματα μετα απο ακουσια restarts...(μακρια απο εμας..)η μονη φορα που χρειαστηκε rebuild ηταν οταν bootαρα εχοντας τον εναν εκ των τεσσαρων δισκων της συστοιχιας χωρις τροφοδοσια...η σημαντικη διαφορα της περιπτωσης μου βεβαια απο αυτες που περιγραφετε,ειναι οτι ΔΕΝ εχω εγκατεστημενο λειτουργικο στο συγκεκριμενο raid5ενδεχομενως αυτο να αυξανει με καποιον τροπο την ανεκτικοτητα σε λαθη που προκαλουνται απο αποτομες επανεκκινησεις
DarkSaga Νοέμβριος 14, 2006 #192 Νοέμβριος 14, 2006 δώσε και κανα ενδεικτικο νουμερο ταχύτηταςπάιζει να είναι το swap file που τα ισοπεδώνει ολα σε μένα τουλάχιστον που raid=λειτουργικο και το αντίστροφο
Κοπρίτης Νοέμβριος 14, 2006 #193 Νοέμβριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 22:38] δώσε και κανα ενδεικτικο νουμερο ταχύτητας πάιζει να είναι το swap file που τα ισοπεδώνει ολα σε μένα τουλάχιστον που raid=λειτουργικο και το αντίστροφο μ'εβαλες να ψαχνω.... ... στην επομενη σελιδα ειναι και το update χωρις τον χαλασμενο δισκο...
KoMM Ιούνιος 7, 2007 #194 Ιούνιος 7, 2007 Διάβασα και διάβασα, πήγα σε 15 links και άκρη δεν έβγαλα. Τελικά σε έναν νορμάλ χρήστη, που κάνει απ όλα στον η/υ -download , movies, games, etc- θα κάνει διαφορά το raid0 -με ραπτορες πάντα -. Αν κάνει διαφορά είναι τόσο μεγαλή που να δικαιολογεί τα έξτρα 200ευρα -150αρης ραπτορ-; Γενικά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι % διαφορά θα υπάρχει, 5-10-15-20-25 φτου και βγαίνω; Τέλος, μιας και το θρεντ είναι σχετικά παλιό -σοζ για το ξέθαμα κιόλα-, σα μεμονωμένοι δίσκοι είναι προτιμότερος ο 74αρις ή ο 150αρης; Για raid ; Thnx υ.γ. Κανα λινκ που να εξηγεί τι παίζει με το stripe ,πώς το αλλάζεις, τι σημαίνει κτλ ;
taz1416003173 Ιούνιος 7, 2007 #195 Ιούνιος 7, 2007 Όσο πιο μεγάλο το stripe, τόσο πιο μεγάλη η χασούρα που θα έχεις σε disk space (λέγεται και allocation unit*), αλλά τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα.Από την άλλη πλευρά, όσο πιο μικρό stripe τόσο πιο μικρή η απώλειά σε χώρο, αλλά τόσο μικρότερη η ταχύτητα.*allocation unit = stripe = η μικρόττερη δυνατή μονάδα αποθήκευσης στον δίσκο.Έστω allocation unit 32kB. Αυτό σημαίνει ότι είτε γράψεις 1Byte, είτε γράψεις 32kB, θα αφαιρεθούν από τον ελεύθερο χώρο του δίσκου σου 32kB. Στον αντίποδα, μεγάλο stripe σημαίνει λιγότερες μονάδες αποθήκευσης στον δίσκο, άρα λιγότερος "κόπος" (δηλαδή χρόνος) για την κεφαλή στο διάβασμα.Ένα δεξί κλικ και ιδιότητες σε μικρό αρχείο θα σε πείσει, διότι θα δεις διαφορετικό size και διαφορετικό size on disk.
KoMM Ιούνιος 8, 2007 #196 Ιούνιος 8, 2007 Αχα.Το τσέκαρα αυτό που λες, δε το χα παρατηρήσει τόσο καιρό. Η χρυσή τομή που παίζει περίπου ; Σχετικά με τους ραπτορες καμια πρόταση ?
DarkSaga Ιούνιος 8, 2007 #197 Ιούνιος 8, 2007 δεν υπάρχει Χρυσή Τομήμόνο Χρυσή Ζύμη και Πέτυχε...πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο για το είδος των αρχείων που θα αποθηκευεις.
KoMM Ιούνιος 8, 2007 #198 Ιούνιος 8, 2007 ε φαντάζομαι λειτουργικό , apps και παιχνίδια.Αλλά χωρίς δίσκους τι να λέει;Δεν μπορώ να βρω πρόσφατο review μεταξύ 150 και 74ραπτορς, ότι βρίσκω είναι 1.5 χρόνο πίσω τουλάχιστον :S2 74αρηδες σε 0 μου φαίνεται η πιο προσιτή και αρκετά καλή λύση -αν και δε ξέρω σε σχέση με 150αρηδες σε 0 πως πάνε-.’κρη δε θα βγάλω μάλλον :/
greekfragma Ιούνιος 8, 2007 #199 Ιούνιος 8, 2007 οι 2 150αριδες ειναι πιο γρηγοροι εαν τους συγκρινεις με 2 74αριδες με το ιδιο γεμισμα σε GBαπλα επειδη ειναι οικονομικα ασυμφοροι οι περισσοτεροι προτιμουν τη λυση των 2Χ74.
KoMM Ιούνιος 8, 2007 #200 Ιούνιος 8, 2007 2χ74 όμως τι διαφορά θα έχουν με έναν απλό 150άρη; Εκεί είναι που δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Στα πιο πολλά review λένε ότι είναι αμελητέα , και προσωπικά για 15% διαφορά ή 5" στο boot δε σκοπεύω να δώσω 100ευρά Οπότε 1χ74, 2χ74 ή 1χ150; Μου φαίνεται "δύσκολο" να γεμίσω 150γιγα με λειτουργικό apps και παιχνίδια εξού και ο προβληματισμός :Ο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.