Jump to content

Raid

Kid

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Προφανώς δεν έχεις ενεργοποιήσει το SATA2.

Αν έχεις την καλοσύνη ενεργοποίησε το στους Hitachi γιατί τα δικά μου αποτελέσματα με τους δίσκους της υπογραφής είναι εντελώς διαφορετικά σε nforce4 (αν και δεν λες ποιοί είναι οι deskstar).

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=348426#post348426

Oι δίσκοι μπορούν να έχουν το λειτουργικό σε Intel 965 - asus p5b deluxe?

Το λειτουργικό ειχα και στα 3 τεστ [nf4-975-965] , Δεν εχει νόημα να ψάξω για το sata2 καθώς αυτην την στιγμή μονο 965 εχω στο σπίτι .

Τώρα πρόσεξα οτι είναι διαφορετικοί οι δίσκοι μας.

Τι Hitachi δίσκους έχεις σπίτι (stripe 153.38GB όπως φαίνεται στο πρώτο HDtach)?

Η τελευταία εικόνα HDtach από 965p είναι σημερινή και έτρεξε πριν από λίγο στο σπίτι σου.

Αν είναι οι Hitachi 7k80 τότε είναι 80GB SATA2.

Δουλεύει το SATA II στο 965p?

Θεωρητικά υποστηρίζεται πάντως.

Αρχική απάντηση από ea6gka

τα να δοκιμασω να αλλαξω κλαστερ οχι δεν εκανα , μονο 64 και παντα βαζω. 4 δισκους δεν εχω και 2003. αυτα :D

ΥΓ . δεν σε ειρωνευομαι , το ξερω εισαι ο αρχοντας των δισκων απλα ειπα οτι εφτιαξα γρηγορα και ευκολα ενα RAID0 στο 8R.

Προφανως εννοεις το strippe 64.Αρχοντας δεν ειμαι , εαν καποιος θεωρηθει expert σε θεμα 4απλου raid αυτος μαλλον ειναι ο hadji.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Να με συγχωρείτε που γράφω νέο ποστ αλλά φαίνεται σήμερα οτι υπάρχει πρόβλημα στο thelab.

Δεν μπορώ να κάνω αναζήτηση των τελευταίων ποστ ούτε να κάνω edit τα δικά μου ποστ εύκολα. Προσπαθώ εδώ και ώρα να το πετύχω και μου βγαίνει άσπρη σελίδα.

Ας το δουν το θέμα οι admins.

Αν και μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Δεν ξέρω.

Έρχεται καπάκι στα προηγούμενα και η δική σου απάντηση φίλε Vagouridi, που με προβληματίζει ακόμα περισσότερο.

Υπάρχουν κατά τη γνώμη σου κάποια προβλήματα στο στήσιμο raid-0 με μητρικές που στηρίζονται στο 965p chipset?

Αυτά που γράφεις τα αντιμετώπισες ή απλά ρωτάς αν τυχόν ισχύουν?

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, λες έμμεσα, οτι σε σύγκριση με το NF4, το 965p υστερεί σε RAID-0 επειδή:

1. Η αποκριση (ταχύτητα) των δισκων είναι χειρότερη και αυτό γίνεται αντιληπτό κατά τη λειτουργία του υπολογιστή και στα bench.

2. Δεν μπορούμε αν αλλάξουμε το cluster size.

3. Η συστοιχια δεν φαίνεται σε dos mode από τα προγράμματα που αλλάζουν cluster size.

Σε dos mode φαίνεται η συστοιχία ή όχι?

Μπορούμε να κάνουμε boot από τη συστοιχία σε λειτουργικό DOS?

4. Σε Windows 2003 server με 4 δισκους RAID-0, εάν δεν γραφεί το MBR σε άλλο δίσκο (πχ. δεν έχουμε άλλο δίσκο?), η αλλαγή cluster size εμποδίζει την είσοδο στα Windows.

(δεν το καταλαβαίνω αυτό το πρόβλημα).

Σε άλλο ποστ φαίνεται οτι το 50% και πλέον των λαμπιτών χρησιμοποιούν το RAID στον βασικό υπολογιστή που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους, γιατί πιστεύουν οτι τους δίνει καλύτερες επιδόσεις.

Είναι επομένως σημαντικό να ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στο RAID με το 965p.

Γενικοτερα σε 4 δισκους η αλλγη cluster δημιουργει προβλημα.Το πως λυνεται αναλογα με την περιτπωση hardware και software ειναι μεγαλη ιστορια.Τωρα στο θεμα των επιδοσεων , εαν βλεπεις το photoshop να ανοιγει σαν IE , ε αυτο ειναι κατι .....

Αρχική απάντηση από Athens2004

2X hitachi deskstar @ raid-0

dfi nf4

nf4raid0fr9.jpg

Intel 975 - asus p5wd2-e

hdtach975quickcr3.jpg

Intel 965 - asus p5b deluxe

965shortnb9.jpg

και τι πρεπει να δειξουν αυτα τα νουμερα?

Αρχική απάντηση από mariosalice [Χθες, στις 15:25]

Τώρα πρόσεξα οτι είναι διαφορετικοί οι δίσκοι μας.

Τι Hitachi δίσκους έχεις σπίτι (stripe 153.38GB όπως φαίνεται στο πρώτο HDtach)?

Η τελευταία εικόνα HDtach από 965p είναι σημερινή και έτρεξε πριν από λίγο στο σπίτι σου.

Αν είναι οι Hitachi 7k80 τότε είναι 80GB SATA2.

Δουλεύει το SATA II στο 965p?

Θεωρητικά υποστηρίζεται πάντως.

Sata2 ειναι , δεν το εχω ενεργοποιημένο [manualy τουλαχιστο] , και οι δίσκοι αυτοί πρέπει ναναι Μαριε [θα σου πώ αυριο σίγουρα - specs] Και τα 3 τέστ ειναι απο μηχανήματα δικά μου με πιο πρόσφατο το 965 οπως ειδες. :)

Eπίσης ναι δουλευει sata2 το 965.

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTEzOSwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

και τι πρεπει να δειξουν αυτα τα νουμερα?

Θα σε γελάσω , , , ειμαι και απο χωριό . , , είχα 3 screens με τους ιδιους δίσκους σε 3 πλατφόρμες και ειπα να το ποστάρω μπας και βοηθουσε κανεναν η σύγκριση.

Θα σε γελάσω , , , ειμαι και απο χωριό . , , είχα 3 screens με τους ιδιους δίσκους σε 3 πλατφόρμες και ειπα να το ποστάρω μπας και βοηθουσε κανεναν η σύγκριση.

Ε ευτυχως που εχουμε και σενα να μας δινει τα screen για να μπορεασουμε να βγαλουμε και ακρη......

Ξέχασα να αναφέρω πως οι δίσκοι ήταν δικοί μου . Όπως και τα 3 setup , εκ των οποίων μονο το 965 εχω τώρα.

Ξέχασα να αναφέρω πως οι δίσκοι ήταν δικοί μου . Όπως και τα 3 setup , εκ των οποίων μονο το 965 εχω τώρα.

Ασχετη πληροφορια που καμια σχεση δεν εχει με τις διαφορες στο raid.

Δεν την ανάφερα για σένα . αλλά για τον μάριο οπου στην αρχή [απο οτι κατάλαβα] νομισε οτι το 965 το εχω σπιτι και τα υπόλοιπα κάπου αλλού , και για να μην προλάβει να ζητήσει ξανα bench απο τα setup [ενα απο τα 3] ξεκαθαρίζω οτι μόνο το ένα έχω τώρα. <--- τo 965

Next.

Δεν την ανάφερα για σένα . αλλά για τον μάριο οπου στην αρχή [απο οτι κατάλαβα] νομισε οτι το 965 το εχω σπιτι και τα υπόλοιπα κάπου αλλού , και για να μην προλάβει να ζητήσει ξανα bench απο τα setup [ενα απο τα 3] ξεκαθαρίζω οτι μόνο το ένα έχω τώρα. <--- τo 965

Next.

Δεν εχει next εχει quote στον μαριο , εχει αναφορα καπου αλλου κατι αλλο το οποιο να βγαζει νοημα και να μην θελει 3 quote τελικα.Επισης να ξαναζητησει bench γιατι θα πρεπε?Αφου μας εδωσες ολη την δυνατη πληροφρια στα 3 hdtach σου.

Aυτο ακριβώς λέω και γώ . Γιατι τόση φασαρία ? Απαντήσεις στα post σου κάνω διαδοχικά σε ''σημειώσεις'' του τύπου

[[[[[[[[[[[[και τι πρεπει να δειξουν αυτα τα νουμερα?

Ε ευτυχως που εχουμε και σενα να μας δινει τα screen για να μπορεασουμε να βγαλουμε και ακρη......

Ασχετη πληροφορια που καμια σχεση δεν εχει με τις διαφορες στο raid.]]]]]]]]]]]]

Τι θές ? θές να πεις κάτι ? μην ζοριζεσαι και κανουμε ασκοπα ποστ ο 1 στον αλλον . Σε πειράξαν τα 3 hdtach [ολοι hd τρεχουν για τους δίσκους οπως και Μαρκήσιους για τις vgas] Τα βρήκα τα πόσταρα τελος . Που ειναι το θέμα ?

Aυτο ακριβώς λέω και γώ . Γιατι τόση φασαρία ? Απαντήσεις στα post σου κάνω διαδοχικά σε ''σημειώσεις'' του τύπου

[[[[[[[[[[[[και τι πρεπει να δειξουν αυτα τα νουμερα?

Ασχετη πληροφορια που καμια σχεση δεν εχει με τις διαφορες στο raid.]]]]]]]]]]]]

Τι θές ? θές να πεις κάτι ? μην ζοριζεσαι και κανουμε ασκοπα ποστ ο 1 στον αλλον . Σε πειράξαν τα 3 hdtach [ολοι hd τρεχουν για τους δίσκους οπως και Μαρκήσιους για τις vgas] Τα βρήκα τα πόσταρα τελος . Που ειναι το θέμα ?

Που ειναι το θεμα?Με τι ρυθμισεις ειναι αυτα τα hdatach τι cluster τι strippe ,ποσο γεματοι οι δισκοι ?Στο 975 που λες οτι δοκιμασες αλλαξες cluster μπορεις να αλλαξεις ή ειναι μονο φαινομενο του 965?3 ξερα hdtach σε σχεση με το τι κανει ο ich8r γιατι και πως ειναι τιποτα....Εγω παρατηρησα οτι το ενα εχει γραφικο περιβαλλον με θεματα στα win και τα αλλα 2 δεν εχουν .....Εσυ σαν χρηστης εαν σου ελεγαν να διαλεξεις controller απο τα 3 hdtach σου τι θα διαλεγες?Τι να λεμε τωρα εαν αυτη ειναι η αντικειμενικοτητα σου που ερχεται να βοηθησει καπου .....

Αυτή ειναι και όποιον μπορει να βοηθήσει . Αν μπορεις να τους βοηθησεις όλους , . Είσαι ο θεός . Εσυ μπορείς ?

Cluster - stripe δεν αλλάζω ποτέ το ίδιο στα 3 [ειχες nf4 , και 965 ξερεις ποσο ειναι default] . Το γραφικό περιβάλλον ειναι Win@Xp Χωρίς τα visual και στο 975 WinXp , με Visual , εμένα σαν χρήστης μου φάνηκε η απόδοση των δίσκων το ίδιο χωρίς να υπερέχει καποιο setup η , να υστερει σε ποσοστό που να το καταλάβω σε αισθηση και οχι σε νούμερα. Εδιτ Και οι δισκοι ~@nf4 50% γεμάτοι [] ~975 60% [] 965@ 80%

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 01:47]

Αυτή ειναι και όποιον μπορει να βοηθήσει . Αν μπορεις να τους βοηθησεις όλους , . Είσαι ο θεός . Εσυ μπορείς ?

Cluster - stripe δεν αλλάζω ποτέ το ίδιο στα 3 [ειχες nf4 , και 965 ξερεις ποσο ειναι default] . Το γραφικό περιβάλλον ειναι Win@Xp Χωρίς τα visual και στο 975 WinXp , με Visual , εμένα σαν χρήστης μου φάνηκε η απόδοση των δίσκων το ίδιο χωρίς να υπερέχει καποιο setup η , να υστερει σε ποσοστό που να το καταλάβω σε αισθηση και οχι σε νούμερα. Εδιτ Και οι δισκοι ~@nf4 50% γεμάτοι [] ~975 60% [] 965@ 80%

Εδώ γράφουμε τις εμπειρίες μας ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων αγοράζοντας ένα προιόν.

Εαν δεν θέλεις να βοηθήσεις δικαίωμα σου.

Αν όμως ποστάρεις και λες οτι όλα είναι καλά με τον 965 ενώ έχουν πέσει στην αντίληψη σου κάποια προβλήματα, τότε υπάρχει ζήτημα.

Ας μην πόσταρες καθόλου.

Ποιός ήταν ο σκοπός του ποστ που μας έδωσες?

Δεν ήταν για να μας βοηθήσεις?

Είναι σα να μας λες με το ποστ που έγραψες ...

κοιτάξτε παιδιά, εγώ έχω εμπειρία και από 939 και από 965 και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο 965.

Απόδειξη και το HD tach. Δείτε το.

Ρώτησα πριν αν ο Hitachi δουλεύει σε SATA2 πάνω στον 965.

Μπορούμε να δούμε ένα HDTach?

Με την ενεργοποίηση δεν χάνονται τα δεδομένα του δίσκου, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το ενεργοποιήσεις.

Να υποθέσω οτι δεν δουλεύει?

Τι προβλήματα να υπάρχουν στο 965 βρε που να θέλω να τα κρύψω :hehe: Θα το δοκιμάσουμε και το sata2 [αν και στο link που σου έδωσα το λεει πιο πάνω]

Το asus p5wd2-e--> 975 Το εχω πουλήσει στον @ Κοπρίτη ισως να μπορει να μας βοηθήσει και αυτός :hehe: Ενω το dfi nf4 εχω κανα 6μηνο που το εστειλα και αυτό .

Το 965 και το nf4 εαν ξερω καλα εχουν διαφορετικο strippe μεταξυ τους στα default....Απο εκει και περα , οτι νομιζεις λεγε και κανε.....φυσικα και δεν βοηθας , απλα λες κατι για να πεις....Αυτο ειναι και το επιπεδο βεβαια.Εβαλα 2 δισκους επαιξαν >>> γ@μ@ει παιδια......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.