Teodor_ch Σεπτέμβριος 17, 2006 #121 Σεπτέμβριος 17, 2006 το πρόβλημα του υπολογιστή δε με ενδιαφέρει μιας και όλα θα μπούν σε υπολογιστή με τουλάχιστον nforce 570 ή το αντίστοιχο ιντελ (αν και μέχρι τότε θα είμαστε στο 670...)αν τα χρήματα δε σας ενδιέφεραν δε θα προτιμούσατε έναν pci-e controller αντί του Onboard? μεταφέρεται και το raid χωρίς πρόβλημα και έχει και διόρθωση λαθών (????)
mariosalice Σεπτέμβριος 17, 2006 #122 Σεπτέμβριος 17, 2006 Ναι υποστηρίζει ή δύο RAID arrays με δύο + δύο SATA 300GB/s δίσκους ή ένα με τέσσερις δίσκους το chipset.Δεν ξέρω αν έχεις και δεύτερο controller.
Teodor_ch Σεπτέμβριος 17, 2006 #123 Σεπτέμβριος 17, 2006 τελευταίο ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμα.τί είναι πιο γρήγορο?Onboard controller or pci-e ?περισσότερο αξιόπιστο πιστεύω πως είναι το pci-e
Teodor_ch Σεπτέμβριος 17, 2006 #125 Σεπτέμβριος 17, 2006 κάτσε γιατί μπερδεύτηκαpci-x είναι pci express x1 ?για παράδειγμα η M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition έχει2 x PCI Express x16 slot with NVIDIA
Maximus Σεπτέμβριος 17, 2006 #126 Σεπτέμβριος 17, 2006 Για πόσο μεγάλες διαφορές μιλάμε παιδιά σε σχέση, π.χ., με τον controller του nforce4?
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 17, 2006 #127 Σεπτέμβριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:07] PCI-X Είναι πιο γρήγοροι γενικά. γενικοτερα το pci-x στην ταχυτερη και πιο δυσευρετη μορφη του (533mhz), πλασαρεται μεταξυ των pci-e x4-8...δεν ειναι το ταχυτεροαπλα ειναι 64bitoκαι συνηθως ειναι ανεξαρτητο απο τους λοιπους pci διαυλουςμε αποτελεσμα να μην επιρεαζεται απο αλλες συσκευες που μπορει να χρησιμοποιουν το Pci-e(vga το πιο συνηθες παραδειγμα, που ριχνει την ταχυτητα της δευτερης θυρας στο x8..)αλλα για να μην μιλαμε στον αεραμε τους δισκους & raid ενος μεσου home userδεν μπορουμε να φτασουμε καλα καλα το οριο του pci-e x1ποσο μαλλον του pci-x 533 και του pci-e x16...οποτε οτιδηποτε πανω απο αυτο το interface ειναι περιττο για χρηση raid controller Ιmho@ gnzpοι διαφορες σε θεματα αποδοσης σε raid0 ειναι συνηθως αμελητεες και εχουν να κανουν πιο πολυ με το cpu usage Και το write caching στην dedicated ram του ελεγκτη παρα με οτιδηποτε αλλο (μιλωντας παντα για συγχρονες μητρικες)σε raid 5κτλ βεβαια μπορει να ξεπερασουν και το 100% μιας και ουσιαστικα μιλαμε για software Vs hardwareτο οποιο ειδικα στα write times του raid 5 εχει μεγαλο αντικτυποαπο κει και περα εχε κατα νου οτι ακομα και δυο 74αρια raptorακια σε raid0υπερκαλυπτουν το απλο pci (και δεν μιλαμε για Βurst speeds)οποτε για συστοιχιες τετοιου τυπου (raid0)μαλλον δεν αξιζει να κοιτας οτιδηποτε κατωτερο απο pci-e(αν σκεφτεις ειδικα το ποσο σπανιες καταντησαν οι απλες pci και ποσο πεφτει το κοστος των pci-e raid controllers)
Maximus Σεπτέμβριος 17, 2006 #128 Σεπτέμβριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Κοπρίτηςαπο κει και περα εχε κατα νου οτι ακομα και δυο 74αρια raptorακια σε raid0υπερκαλυπτουν το απλο pci (και δεν μιλαμε για Βurst speeds)οποτε για συστοιχιες τετοιου τυπου (raid0)μαλλον δεν αξιζει να κοιτας οτιδηποτε κατωτερο απο pci-e(αν σκεφτεις ειδικα το ποσο σπανιες καταντησαν οι απλες pci και ποσο πεφτει το κοστος των pci-e raid controllers) ’ρα εγώ ο έχων 2 ράπτορας, ο οποίος ήμουν υπερευχαριστημένος με τον nforce4 controller, τώρα με την P5B Deluxe να προτιμήσω έναν Pci-e RAID Controller για το Raid-0 ή θα έχω μικρές/ασήμαντες διαφορές σε σχέση με τον onboard?
Κοπρίτης Σεπτέμβριος 17, 2006 #129 Σεπτέμβριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 02:21] ’ρα εγώ ο έχων 2 ράπτορας, ο οποίος ήμουν υπερευχαριστημένος με τον nforce4 controller, τώρα με την P5B Deluxe να προτιμήσω έναν Pci-e RAID Controller για το Raid-0 ή θα έχω μικρές/ασήμαντες διαφορές σε σχέση με τον onboard? για Raid0 δυο δισκωνπιστευω οτι δεν αξιζει να παρεις ξεχωριστο controllerICH8R εχεις, του φουστη...σιγουρα παντως οχι απο πλευρας επιδοσεων (προσωπικη μου αποψη ετσι..)
mariosalice Σεπτέμβριος 18, 2006 #130 Σεπτέμβριος 18, 2006 gznpΝομίζω ο Κοπρίτης τα είπε μια χαρά κατανοητά και συμφωνώ απόλυτα.Προσωπικά αποφεύγω του controllers.Συμβαίνει κάτι με το onboard RAID της P5B Deluxe?
spc Σεπτέμβριος 18, 2006 #131 Σεπτέμβριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από mariosaliceΣυμβαίνει κάτι με το onboard RAID της P5B Deluxe? Σαν τι δλδ;Αν εννοείς κάτι που είχε ακουστεί, αν δεν κάνω λάθος, αρχικά γενικά για το ICH8R (και όχι ειδικά για το P5B), συγκεκριμένα για RAID 5, δεν ξέρω αν έχουν επιβεβαιωθεί (εκ πρώτης μου έκανε κλασικό ράδιο-αρβύλα).
spc Σεπτέμβριος 18, 2006 #133 Σεπτέμβριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka μια χαρα τρεχει το ICH8R , (raid0) Για RAID 0 και RAID 1 το επιβεβαίωνω και εγώ.Αν δεν κάνω λάθος, αυτά που είχαν ακουστεί αφορούσαν RAID 5 (το οποίο δεν έχω δοκιμάσει σε ICH8R). Χωρίς να το έχω ψάξει καθόλου, υποπτεύομαι ότι θα ήταν του στυλ ''Δεν ποιανει τα 158 GB/S'' - aka δεν έχει επιδόσεις των ''επαγγελματικών'' raid controllers της Intel.
Vagouridis Σεπτέμβριος 18, 2006 #134 Σεπτέμβριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka μια χαρα τρεχει το ICH8R , (raid0) To λες γιατι τον εχεις δοκιμασει και τον εχεις τεσταρει με πληθωρα επιλογων ή γιατι καπου το πηρε το αυτι σου του βαλες και 2 δισκους ειδες 2 νουμερα και χαρηκες?
ea6gka Σεπτέμβριος 18, 2006 #135 Σεπτέμβριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Vagouridis To λες γιατι τον εχεις δοκιμασει και τον εχεις τεσταρει με πληθωρα επιλογων ή γιατι καπου το πηρε το αυτι σου του βαλες και 2 δισκους ειδες 2 νουμερα και χαρηκες? εβαλα 2 δισκους ειδα 2 νουμερα και αναψα ενα τσιγαρο ε βρε τι αλλο να κανω για να πω πως δουλευει σε ραιδ0 και παιζει ναι παιζει δεν εχει προβληματα? δεν εχω και ενα καρο δισκους να κανω 5ρι
Vagouridis Σεπτέμβριος 18, 2006 #136 Σεπτέμβριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka εβαλα 2 δισκους ειδα 2 νουμερα και αναψα ενα τσιγαρο ε βρε τι αλλο να κανω για να πω πως δουλευει σε ραιδ0 και παιζει ναι παιζει δεν εχει προβληματα? δεν εχω και ενα καρο δισκους να κανω 5ρι Προφαβως καποτε ειχες nf4 η αποκριση των δισκων σου φανηκε ιδια?Εαν ναι σε τι λειτουργικο....Χρονομετρησες ποτε ποση ωρα εκανε πχ το Photoshop να ανοιξει σε καθε πλατοφορμα ωστε να δεις διαφορες?Ακομα και τα νουμερα ,ηταν ιδια καλυτερα απο οτι με του nf4 και σε ποια banchmark.Δοκιμασες να αλλαξεις cluster size και μπορεσες?Μπορεσες εστω ενα προγραμμα απο τα γνωστα που αλλαζουν το cluster να δει την συστοιχια σε dos mode?Δοκιμασες ενα υπαρχει το bug με 4 δισκους σε 2003 server που εαν αλλαξεις cluster και δεν γραψει σε αλλο δισκο ( pata ας πουμε εξω απο την συστοιχια) το mbr δεν βλεπεις win (Που οχι απλα υπαρχει αλλα πια ειναι και χειροτερο)? p.s : Αναφερομαι μονο για raid 0 για 5αρια ειναι αλλη ιστορια........ p.s 2 : Μπορει και να καπνισα καμια 2 κουτες τσιγαρα μεχρι να το στησω ετσι οπως πρεπει......
ea6gka Σεπτέμβριος 18, 2006 #137 Σεπτέμβριος 18, 2006 τα περισσοτερα που λες δε τα εχω δει , παντως η αποκριση (αν και υποκειμενικη) μου φαινεται ιδια με το ΝΦ4, το φωτοσοπ ανοιγει σιγουρα πιο γρηγορα τα αρχεια παντως...μπεντς μονο το HDtach ( ετσι για μια ιδεα) να δοκιμασω να αλλαξω κλαστερ οχι δεν εκανα , μονο 64 και παντα βαζω. 4 δισκους δεν εχω και 2003. αυτα ΥΓ . δεν σε ειρωνευομαι , το ξερω εισαι ο αρχοντας των δισκων απλα ειπα οτι εφτιαξα γρηγορα και ευκολα ενα RAID0 στο 8R.
ea6gka Σεπτέμβριος 18, 2006 #138 Σεπτέμβριος 18, 2006 AHCI http://www.intel.com/technology/serialata/ahci.htm το εχεις φανταζομαι ε?:...:
mariosalice Σεπτέμβριος 18, 2006 #139 Σεπτέμβριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 10:11] Σαν τι δλδ;Αν εννοείς κάτι που είχε ακουστεί, αν δεν κάνω λάθος, αρχικά γενικά για το ICH8R (και όχι ειδικά για το P5B), συγκεκριμένα για RAID 5, δεν ξέρω αν έχουν επιβεβαιωθεί (εκ πρώτης μου έκανε κλασικό ράδιο-αρβύλα). Για το Raid10 είχα ακούσει εγώ και όχι για το raid5.Αλλά δεν πήγε εκεί το μυαλό μου όταν ρώτησα τον gznp.Θεωρούσα πάντα οτι σε RAID-0 το 965p chipset δεν έχει κανένα πρόβλημα.Αντιθέτως, η μητρική αυτή έχει τρομερές δυνατότητες για RAID. Dual RAID The Intel P965 chipsets incorporate six Serial ATA connectors with high performance RAID functions in RAID 0, 1, 5 and 10. The JMicron controller provides another two Serial ATA connectors for RAID 0, 1, and JBOD functions. This motherboard is the ideal solution to enhance hard disk performance and data back up protection without the cost of add-on cards. Βέβαια όλα αυτά στην θεωρία μια και δεν έχω τέτοια μητρική. Όταν όμως ο gznp λέει οτι ήταν ευχαριστημένος με τον nforce4 controller, ενώ τώρα ρωτάει μήπως να προτιμήσει έναν Pci-e RAID Controller για το Raid-0, σκέφτηκα οτι θα δοκίμασε τους δύο onboard controllers της μητρικής του, δεν έμεινε το ίδιο ικανοποιημένος με το Nforce4 και ψάχνει για καλύτερη λύση.Μου φάνηκε λίγο παράξενη αυτή η ερώτηση και θα ήθελα να το διευκρινήσει το θέμα.Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 02:21] ’ρα εγώ ο έχων 2 ράπτορας, ο οποίος ήμουν υπερευχαριστημένος με τον nforce4 controller, τώρα με την P5B Deluxe να προτιμήσω έναν Pci-e RAID Controller για το Raid-0 ή θα έχω μικρές/ασήμαντες διαφορές σε σχέση με τον onboard?
mariosalice Σεπτέμβριος 18, 2006 #140 Σεπτέμβριος 18, 2006 Να με συγχωρείτε που γράφω νέο ποστ αλλά φαίνεται σήμερα οτι υπάρχει πρόβλημα στο thelab.Δεν μπορώ να κάνω αναζήτηση των τελευταίων ποστ ούτε να κάνω edit τα δικά μου ποστ εύκολα. Προσπαθώ εδώ και ώρα να το πετύχω και μου βγαίνει άσπρη σελίδα.Ας το δουν το θέμα οι admins.Αν και μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Δεν ξέρω.Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 11:41] Προφαβως καποτε ειχες nf4 η αποκριση των δισκων σου φανηκε ιδια?Εαν ναι σε τι λειτουργικο....Χρονομετρησες ποτε ποση ωρα εκανε πχ το Photoshop να ανοιξει σε καθε πλατοφορμα ωστε να δεις διαφορες?Ακομα και τα νουμερα ,ηταν ιδια καλυτερα απο οτι με του nf4 και σε ποια banchmark.Δοκιμασες να αλλαξεις cluster size και μπορεσες?Μπορεσες εστω ενα προγραμμα απο τα γνωστα που αλλαζουν το cluster να δει την συστοιχια σε dos mode?Δοκιμασες ενα υπαρχει το bug με 4 δισκους σε 2003 server που εαν αλλαξεις cluster και δεν γραψει σε αλλο δισκο ( pata ας πουμε εξω απο την συστοιχια) το mbr δεν βλεπεις win (Που οχι απλα υπαρχει αλλα πια ειναι και χειροτερο)?p.s : Αναφερομαι μονο για raid 0 για 5αρια ειναι αλλη ιστορια........p.s 2 : Μπορει και να καπνισα καμια 2 κουτες τσιγαρα μεχρι να το στησω ετσι οπως πρεπει...... Έρχεται καπάκι στα προηγούμενα και η δική σου απάντηση φίλε Vagouridi, που με προβληματίζει ακόμα περισσότερο.Υπάρχουν κατά τη γνώμη σου κάποια προβλήματα στο στήσιμο raid-0 με μητρικές που στηρίζονται στο 965p chipset?Αυτά που γράφεις τα αντιμετώπισες ή απλά ρωτάς αν τυχόν ισχύουν?Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, λες έμμεσα, οτι σε σύγκριση με το NF4, το 965p υστερεί σε RAID-0 επειδή:1. Η αποκριση (ταχύτητα) των δισκων είναι χειρότερη και αυτό γίνεται αντιληπτό κατά τη λειτουργία του υπολογιστή και στα bench.2. Δεν μπορούμε αν αλλάξουμε το cluster size.3. Η συστοιχια δεν φαίνεται σε dos mode από τα προγράμματα που αλλάζουν cluster size.Σε dos mode φαίνεται η συστοιχία ή όχι?Μπορούμε να κάνουμε boot από τη συστοιχία σε λειτουργικό DOS?4. Σε Windows 2003 server με 4 δισκους RAID-0, εάν δεν γραφεί το MBR σε άλλο δίσκο (πχ. δεν έχουμε άλλο δίσκο?), η αλλαγή cluster size εμποδίζει την είσοδο στα Windows.(δεν το καταλαβαίνω αυτό το πρόβλημα).Σε άλλο ποστ φαίνεται οτι το 50% και πλέον των λαμπιτών χρησιμοποιούν το RAID στον βασικό υπολογιστή που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους, γιατί πιστεύουν οτι τους δίνει καλύτερες επιδόσεις.Είναι επομένως σημαντικό να ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στο RAID με το 965p.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.