morius Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2005 Λοιπόν...επειδή θέλω να φτιάξω λίγο σε εμφάνηση ένα παλιό PC για να γίνει κατεβαστήρι...θα ήθελα να μειώσω τον θόρυβο του τροφοδοτικού.Δεν θέλω να βάλω πάνελ κλπ. προς το παρόν,αλλά 8α ή8ελα να ρωτήσω κάτι που σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω όμως αν γίνετε ή αν η φαντασία μου είναι τόσο μεγάλη. Λογικά ο ανεμιστήρας αυτός για να κάνει τόσο θόρυβο θα πρέπει να δουλεύει με 12V. Μιας όμως και το μηχάνημα είναι παλιό δεν θα ζεστένετε πολυ,σκέφτομαι να του κατεβάσω τις στροφές επομένως και το ρεύμα που πέρνει.Επειδή όμως δν θέλω να βγάζω καλόδια εκτός κ.α. τέτοια σκέφτηκα αν γίνετε να κόψω το ένα καλόδιο και να ενώσω μια αντιστασούλα που να αφήνει να περνάνε μόνο 5V. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι εθικτό και τι αντίσταση θα πρέπει να πάρω... Περιμένω απαντήσεις σας...Όσο το δυνατόν ποιο γρήγορα
Dagalidis Οκτώβριος 4, 2005 #2 Οκτώβριος 4, 2005 Γίνεται και πολύ εύκολα αλλά πρέπει πρώτα να μετρήσεις το ρεύμα που περνάει από τον ανεμηστήρα... R = U/I Εαν έχεις ρέυμα 0.5 Α = 500 ma και θέλεις 7 volt πτώση τάσεως για να πάρεις τα 5 volt τότε.... R = 7/0.5 = 14 ΟΗΜ αντίσταση η οποία θα πρέπει να είναι ικανή σε (Watts 7 * 0.5) * 1.3 (ανοχή) = 5.2 Watts ή 6 watts... To παραπάνω είναι υποθετικό παράδειγμα για να πάρεις μιά ιδέα.....
Tanner Οκτώβριος 4, 2005 #4 Οκτώβριος 4, 2005 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 14:43] Τι είναι το εθικτό? εφικτο ηθελε να πει ο ανθρωπος.@morius,οχι δεν ειναι εφικτο,βαζοντας αντισταση απλα μειωνεις την ενταση του ρευματος(A) και οχι τα V.αυτο μπορεισ να το δεις εμπρακτα προσθετοντας μια αντισταση και πολυμετρωντας.
DarkSaga Οκτώβριος 4, 2005 #5 Οκτώβριος 4, 2005 τάνερ άκυρος είσαι μπορεί να τη βάλει σε σειρά και αν ρίξει το ρευμα η παράλληλα και να κόψει τα βολταν βρει αρκετα watt ωστε να μην καεί αλλιως ποντενσιομετράκι
morius Οκτώβριος 4, 2005 Author #6 Οκτώβριος 4, 2005 Τελικά το βλέπω να βγάζω έξω καλόδιο...και να βάζω πάνελ,γιατί το βλέπω πολύ χλωμό και δύσκολο...
gsmaster1416003178 Οκτώβριος 4, 2005 #7 Οκτώβριος 4, 2005 Βάλε μια αντίσταση 56Ω/2W σε σειρά. Εξηγείται και με θεωρία γιατί 56Ω αλλα τώρα βαριέμαι να γράφω.Αν θες περισσότερες στροφές, βάλε λιγότερα Ω στα ίδια Watt
ΝTG Οκτώβριος 5, 2005 #8 Οκτώβριος 5, 2005 τα watt μου φαινονται λιγα gsmaster!!Την βλεπω να καιγεται !!!Επισης αν θες τα σωστα νουμερα morius ξαναρωτα για 7 volt!!Γιατι στα 5 δεν βλεπω να λειτουργει!!(ενδεχεται να δουλευει εκει οταν κατεβαινει απο τα παραπανω αλλα απο 0 σε 5 volt δεν βλεπω να λειτουργει το φανακι (..........και μετα ουτε το τροφοδοτικακι ...και οτι παρει μαζι του)
Spanaks Οκτώβριος 5, 2005 #9 Οκτώβριος 5, 2005 Μπορείς απλά να συνδέσεις τον ανεμιστήρα στα 5Volt του τροφοδοτικού...ή και 7Volt... γιατί να μπλέκεις με αντιστάσεις?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.