RagSoul Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2005 Ψάχνω κάποιον οδηγό για mainboard. Κάτι που θα με "γνωρίσει" το mainboard των τελευταίων 3-4 χρόνων και τις τεχνολογίες που πρέπει να ξέρω για αυτά και σε τι χρησιμεύουν π.χ. chipset (Northbridge/Southbridge), συχνότητα λειτουργίας, dual channel, υποστήριξη SATA 2 και SATA RAID, διάταξη (ATX), γενικά για το chipset, παράλληλη και σειριακή θύρα και όχι μόνο. Υπάρχει τίποτα; Κάποιο σχέδιο/φώτο αν θα έχει θα μου ήταν πολύ χρήσιμο για να μου δείχνει κιόλας που είναι το καθένα πάνω στην mobo - πολλά ζητάω.
vgiozo Οκτώβριος 3, 2005 #2 Οκτώβριος 3, 2005 ...εγώ ως πλήρως άσχετος με τον χώρο, βρήκα ικανοποιητικές απαντήσεις για τη λειτουργία των μητρικών και γενικά hardware υποσυστηματων στις διάφορες τεχνολογικές παρουσιάσεις chipset και μητρικών καθώς και σε συγκριτικες δοκιμές μητρικών με πιο καταναλωτικό προσδιορισμό......και τα 2 χρήσιμα είναι...βάσει των δεύτερων μαθαίνεις και να αξιολογείς το layout των μητρικών και πιο σε εξυπηρετεί καλύτερα πχ...καθώς και η συστηματική παρακολούθηση του φόρουμ βέβαια...www.anandtech.comwww.tomshardware.comΑυτές είναι 2 απο τις γνωστές και δημοφιλεις ιστοσελίδες, απο τις πολλές αξιόλογες, όπου θα βρείς αυτό που ζητάς ψάχνοντας στις ανάλογες κατηγορίες...Δεν ξέρω πόσο θες να εμβαθύνεις και βάσει αυτού αν υπάρχουν κι άλλοι δικτυακοί τόποι που θα ήταν χρήσιμοι...
RagSoul Οκτώβριος 3, 2005 Author #3 Οκτώβριος 3, 2005 Κυρίως έννοιες και σε τι χρησιμεύει το κάθετι που υπάρχει πάνω στην mobo. Αρχική απάντηση από vgiozo ...εγώ ως πλήρως άσχετος με τον χώρο, βρήκα ικανοποιητικές απαντήσεις για τη λειτουργία των μητρικών και γενικά hardware υποσυστηματων στις διάφορες τεχνολογικές παρουσιάσεις chipset και μητρικών καθώς και σε συγκριτικες δοκιμές μητρικών με πιο καταναλωτικό προσδιορισμό... ναι όντως δίνουνε αρκετές πληροφορίες απλά δεν τα λέει αναλυτικά και δεν μας τονίζει τι είναι το κάθετι και η χρήση του και πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζω. Στο τεύχος οκτωμβρίου -του pc wolrd- δίνει πολλές πληροφορίες αλλά ας πούμε δεν δίνει περισσότερα για τις παραπάνω έννοιες.Τίποτα στα ελληνικά δεν υπάρχει;
Makis Hourdakis Οκτώβριος 3, 2005 #4 Οκτώβριος 3, 2005 ’μα θες πολύ απλά ψιλοσυμπεριλαμβάνω κάτι τέτοιο μέσα σε ένα review που ετοιμάζω για στήσιμο συστήματος. Μέσα στη βδομάδα θα είναι up.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.