Jump to content

Παράγοντας efficiency

RagSoul

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από RagSoul [Σήμερα, στις 10:45]

Εώς τώρα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση.

Δλδ χρειάζομαι απαραιτήτως ένα τροφοδοτικό 470watt για να μου δόσει 330 που χρειάζεται το συστημά μου; Η διαφορά που λένε ότι είναι χαμένη ισχύ και χαμένα λεφτά δεν μπορώ να την αποφύγω;

Είπα μήπως αν έπερνα ένα τροφοδοτικό 350watt να έχω λιγότερη χαμένη ενέργεια και λεφτά και ερωτώ αν θα έχω πρόβλημα σ'αυτό...

Μπορείς να πάρεις ένα τροφοδοτικό 370Watts και να χάσεις ΜΟΝΟ 20Watts σε θερμικές απώλειες.......Not bad!......Έχει 95% απόδοση, προστασίες από: Ρεύματα εξόδου, υπερτάσεις εξόδου, υπέρταση δικτύου(ΔΕΗ), θερμοκρασίες εισόδου, θερμοκρασίες εξόδου, VERY soft start up, ΧΟΝΤΡΑ καλώδια εξόδου(για λιγότερες απώλειες), επίχρυσες επαφές εισόδου και εξόδου(για μακροχρόνια χρήση), ΤΙΠΟΤΑ made in china πάνω του(όλα τα υλικά είναι Γιαπωνέζικα και Αμερικάνικα), το κουτί του είναι από ΕΙΔΙΚΟ κράμα αλουμινίου ψευδαργυρωμένο ΚΑΙ ανοδιωμένο και ΟΧΙ "ψεύτικο", ΧΩΡΙΣ ανεμιστήρα(στρατιωτικών προδιαγραφών), με ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ "έξυπνο" κύκλωμα για αναγγελία ΤΥΧΟΝ βλαβών που ΜΠΟΡΕΙ να προκύψουν(sophisticated internal hardware and software) και άλλα πολλά........ΟΛΑ αυτά με ΜΟΝΟ 2750 Δολάρια........How's that?....... ;)

Κανα "σκοντο" γινεται αμα εχω... γνωστο στην εταιρια??? Πεφτει στα 2730 ισως??

Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 11:13]

Κανα "σκοντο" γινεται αμα εχω... γνωστο στην εταιρια??? Πεφτει στα 2730 ισως??

OXI....... :p

ΔΕΝ είναι ακριβό(αν αυτό εννοείς) γι'αυτά που προσφέρει.......Είναι 2750 ΔΟΛΑΡΙΑ και όχι Ευρώ......ΑΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ευρώ........Για να δούμε: 2750$ = 2291 Ευρώ + courier από Αμερική 39 Ευρώ + τελωνίο 23% = 2856 + εξοδα εκτελωνισμού ~100 Ευρώ = TOTAL 2956 Ευρώ.......χμμμμ....ίσως να είναι ........ :(

EDIT: ’ν έβγαινε καμμιά 2500 Ευρώ με καμμιά "ομαδική" παραγγελία από Αμερική θα ήταν καλά νομίζω......Ενδιαφέρεται κανείς να κανονίσουμε καμμιά ομαδική?..... :)

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 11:21]

πάρε 2 μικρά να χάσεις 2 φορέα απο λιγότερο :)

Αυτο που το στηριζεις??? Εκτος κι αν εννοεις τα "μικρα" που ειπε παραπανω ο Γιωργος....

Απο τα "κομπιουτεριστικα τροφοδοτικα" το μεγαλυτερο efficiency το εχει το pc power and cooling 850 (85%) το οποιο σε καμμια περιπτωση δεν θα το χαρακτηριζα "μικρο". Γιατι με 2 μικρα θα χασει λιγοτερο Χ 2?????

Καταρχην πως ειδες οτι εχεις 300watt kaταναλωση???

Θα ηθελα να μου εξηγησεις!!!(εκτος αμα ειναι υποθετικο το νουμερο)!!Να υποθεσω οτι λαμπες πολλους σκληρους και τα σχετικα δεν εχεις!!Αν ειχες θα μπορουσες να παρεις και ενα τροφοδοτικο της προκοπης!!!Παντως στο resume της υποθεσης φτηνο τροφοδοτικο ειναι της HEC το 385 me 40-50€ σε διαφορα μαγαζια και θα σε καλυψει!!(ακομα και 300W kaταναλωση να εχεις θα πρεπει να ειναι ταυτογχρονα ολα ανοιχτα και να δουλευουν!!Δεν το πιστευω!!

Επισης για τους υπολοιπους το enermax δεν εχει μεγαλο efficiency???(για το συγκεκριμενο -495-ειχα δει και απλα θελω να το διασταρωσω!)

Αρχική απάντηση από RagSoul [Σήμερα, στις 10:45]

Εώς τώρα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση.

Δλδ χρειάζομαι απαραιτήτως ένα τροφοδοτικό 470watt για να μου δόσει 330 που χρειάζεται το συστημά μου; Η διαφορά που λένε ότι είναι χαμένη ισχύ και χαμένα λεφτά δεν μπορώ να την αποφύγω;

Είπα μήπως αν έπερνα ένα τροφοδοτικό 350watt να έχω λιγότερη χαμένη ενέργεια και λεφτά και ερωτώ αν θα έχω πρόβλημα σ'αυτό...

Ας σοβαρευτούμε.. τα 330 που χρειάζεσαι ,απο τροφοδοτικό 330w θα τα παρεις , το τι θα πλερωσεις στη ΔΕΗ βεβαια, ειναι άλλο θέμα...

ότι θα τα πάρει, θα τα πάρει, απλά το περιοδικό αναφέρει ότι έχουμε απώλεια ενέργεια που σημαίνει και χαμένα λεφτά. Και είπα να γλυτώσω κάτι...

Αρχική απάντηση από RootX

Βρε παλικάρι μου, αν πάρεις ένα 350 και με το efficiency που θα έχει θα σου δίνει 280 πχ, ενώ ένα 450άρι θα σου δίνει 380 πχ. και δεν σου φτάνουν τα 280 για το σύστημά σου(ή σε μία πιθανή αναβάθμιση), τι θα κάνεις?

οπότε δεν μπορώ να αποφύγω την χαμένη ενέργεια και τα χαμένα λεφτά;

Αρχική απάντηση από hipro5

Μπορείς να πάρεις ένα τροφοδοτικό 370Watts και να χάσεις ΜΟΝΟ 20Watts σε θερμικές απώλειες.......Not bad!......Έχει 95% απόδοση, προστασίες από: Ρεύματα εξόδου, υπερτάσεις εξόδου, υπέρταση δικτύου(ΔΕΗ), θερμοκρασίες εισόδου, θερμοκρασίες εξόδου, VERY soft start up, ΧΟΝΤΡΑ καλώδια εξόδου(για λιγότερες απώλειες), επίχρυσες επαφές εισόδου και εξόδου(για μακροχρόνια χρήση), ΤΙΠΟΤΑ made in china πάνω του(όλα τα υλικά είναι Γιαπωνέζικα και Αμερικάνικα), το κουτί του είναι από ΕΙΔΙΚΟ κράμα αλουμινίου ψευδαργυρωμένο ΚΑΙ ανοδιωμένο και ΟΧΙ "ψεύτικο", ΧΩΡΙΣ ανεμιστήρα(στρατιωτικών προδιαγραφών), με ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ "έξυπνο" κύκλωμα για αναγγελία ΤΥΧΟΝ βλαβών που ΜΠΟΡΕΙ να προκύψουν(sophisticated internal hardware and software) και άλλα πολλά........ΟΛΑ αυτά με ΜΟΝΟ 2750 Δολάρια........How's that?....... ;)

Σύμφωνα με τον RootX, αν πάρω 370 θα μου δίνει 300 -σύμφωνα με το efficiency-, οπότε για το υποτιθέμενο συστημά μου -που είναι 330- δεν θα φτάνουν.

Αρχική απάντηση από RagSoul [Σήμερα, στις 18:12]

ότι θα τα πάρει, θα τα πάρει, απλά το περιοδικό αναφέρει ότι έχουμε απώλεια ενέργεια που σημαίνει και χαμένα λεφτά. Και είπα να γλυτώσω κάτι...

’ρα μπορώ να πάρω ένα τροφοδοτικό που να μου δίνει τα watt που θέλει το συστημά μου και να έχω αυτομάτως κέρδος και λιγότερη χαμένη ενέργεια και χώρις να έχει πρόβλημα το συστημά μου...

ΟΚ!! Thanks hipro5!!!:)

Ναι μπορείς.........αλλά θα σου κάνει "απόσβεση" το κεφάλαιο που θα δώσεις γι'αυτό το τροφοδοτικό σε σχέση με αυτά που θα πληρώσεις στη ΔΕΗ μ'ένα "κλασικκό" και δουλεύωντας το σύστημά σου συνέχεια για 24/7, μετά από κάνα........μπλιπ - μπλιπ - μπλιπ - και μπλιπ......περίπου 27.5 ΧΡΟΝΙΑ.... :D

Ώπα, το παράδειγμα που έδωσα δεν είναι πραγματικό, μην σε πάρω στο λαιμό μου.

Κάθε τροφοδοτικό δεν έχει τον ίδιο συντελεστή, ούτε όλα τα τροφοδοτικά αναφέρουν τον συντελεστή απόδοσης.

Αρχική απάντηση από RagSoul [Σήμερα, στις 18:12]

Σύμφωνα με τον RootX, αν πάρω 370 θα μου δίνει 300 -σύμφωνα με το efficiency-, οπότε για το υποτιθέμενο συστημά μου -που είναι 330- δεν θα φτάνουν.

ΑΝ όμως πάρεις αυτό που λέω εγώ με το 95% efficiency, τότε φτάνουν και περισσεύουν...... ;)

οκ! Απλά θέλω να μάθω αν μπορώ να γλυτωσω την χαμένη ενέργεια και τα χαμένα λεφτά....

Ας πούμε ότι το τροφοδοτικό μου έχει 70% και θέλω 400 για να μου δόσει 330 μπορώ να τα αποφύγω τα παραπάνω;

Η χαμένε ενέργεια είναι αναλόγως το efficiency: Δόστε μια απάντηση!:)

Αρχική απάντηση από hipro5

ΑΝ όμως πάρεις αυτό που λέω εγώ με το 95% efficiency, τότε φτάνουν και περισσεύουν...... ;)

Δλδ ένα με 100% είναι το ιδανικό;

φιλε μου παρακολουθεις τοσα ποστ τι σου λενε τα παιδια?

ολα τα κοινα τροφοδοτικα οπως τα ξερουμε εμεις οι κομπιουτεραδες εχουν efficiency κοντα στο 70%....αντε 75% οπως λεει το κουτι απο το ενερμαξ που εχω διπλα μου.

αυτα με 95% ειναι επαγγελματικα και κοστιζουν πολυ παραπανω..........100% πρακτικα δεν γινεται.......ΟΛΕΣ οι μετατροπες ενεργειας που εχουν γινεισ τις ανθρωπινες συσκευες/εφευρεσεις ΟΛΕΣ εχουν απωλειες κυριως ΘΕΡΜΙΚΕΣ........

ναι η χαμενη ενεργεια εχει να κανει με το efficiency αλλα ΟΧΙ αποκλειστικα.....

οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι για να γλυτώσω την χαμένη ισχύ! ’ρα χρειάζομαι απαραίτητα ένα PSU -70%- με 400 watt για να μου δίνει 330 που θέλει το μηχανημά μου.

ΟΚ! thanks και συγνώμη για το πρήξιμο. Newbie alert!!:p

δε εχω καταλαβει ακομη που μπερδευεσαι , (τα παιρνω και δυσκολα γμτ..) , για τα 330βαττ που θες θα παρεις ενα 350 (απλα γιατι δεν υπαρχει 330.. ) , και θα εισαι καλυμμενος, τωρα στη δεη βεβαια οταν θα εισαι σε φουλ λοαντ , θα πληρωνεις 450 περπου, αλλα το τροφοδοτικο θα λεει ΑΠΕΞΩ 350Watt....

ΟΧΙ ΔΕΝ μπορεις να κανεις κατι για να τη γλυτωσεις.Αν είχες με Passive PFC που θα ηταν ρυθμισμενο για μια συγκεκριμενη ισχύ εξόδου (λογικα τη μεγιστη) όταν δε θα σουν στη μεγιστη θα μπορουσες να κανεις αντισταθμιση της αεργου,αλλα με active pfc ΟΧΙ , γιατι οι απωλιες ειναι ΘΕΡΜΙΚΕΣ..

Ο προβληματισμός μου φαίνεται λιγότερο σημαντικός από το πόσο καλό τροφοδοτικό θα μπορούσες να πάρεις. Δηλαδή αν έχεις υπόψη να πάρεις ένα 350w ώστε να δουλεύει 24/7 με φορτίο 300w, δηλαδή στα όρια, είναι σαφώς προτιμότερο να επενδύσεις σε κάτι μεγαλύτερο 420-450w. Μπορεί μεν να χάνεις κάποια ελάχιστα watt λόγω "κυβισμού" (για να το πούμε αυτοκινητιστικά) αλλά το τροφοδοτικό δε θα δουλεύει "όρια" και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Προφανώς αν βάλεις 1Kw τροφοδοτικό, δε θα τραβάει 1Kw για να σου δώσει 300w (γιατί μου φάνηκε πως το έχεις παρεξηγήσει αυτό).

Αρχική απάντηση από spc

Έλα μου ντε :confused:

(καλά, προβλέπω πολλά κουφά ''επιστημονικά'' post στο παρόν θέμα....)

Δε το συζητώ, δες τι έγραψα πάλι :confused::laughing:

μην ανυσηχείς καθόλου.:flower:

Σε λίγο καιρό αρχίζουν τα κρύα.:sick:

Θεώρησε εσένα και τον υπολογιστή σαν ένα ενιαίο σύστημα.:hug:

Κάθε τροφοδοτικό, αυτόματα, αποκτά 100% efficiency σε σχέση πάντα με τις κοινές σας ανάγκες.:cool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.