Jump to content

Παράγοντας efficiency

RagSoul

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, έχουμε ένα σύστημα το οποίο για να δουλέψει απαιτεί 300Watt ισχύος περίπου. Σύμφωνα με τον παράγοντα efficiency. το τροφοδοτικό απαιτεί 470Watt περίπου για να αποδώσει στον υπολογιστή τα 330Watt που χρειάζεται. Η διαφορά μεταξύ των δύο τιμών είναι η περίσσεια ισχύ, η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα και απάγεται από το περιβάλλον.

Και ερωτώ εγώ, αν αντί για 470Watt χρησιμοποιήσω ένα τροφοδοτικό που δίνει 350Watt δεν θα είναι το ίδιο; Δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα μου αποτελεσματικά;

Αφού η χαμένη ενέργεια είναι και χαμένα λεφτά, γιατί να μην έχω τροφοδοτικό που να δίνει ακριβώς -σχεδόν- την ίδια ισχύ; Εφόσον, το τροφοδοτικό μου χρειάζεται 470 για να μου δώσει 330, τότε δεν μπορώ να γλιτώσω τα χαμένα χρήματα που δίνω! Εκτός και αν προσθέσω και άλλες συσκευές, αλλά και πάλι δεν θα μου ζητάει περισσότερη ισχύ;

:nothing:

Δλδ με βάση το efficiency που λες, έχεις ένα τροφοδοτικό 470W για να σου αποδώσει 330 πραγματικά και ένα 350W που σου δίνει 350? Γιατί το 1ο επηρεάζεται από τον παράγοντα efficiency και το 2ο όχι?

εκτος αν μιλας για medical psus οπου εκει το...efficiency φτανει τα 90+% :p

αλλα κοστιζουν οσο ενας καλος Η/Υ....

Αρχική απάντηση από RootX

Δλδ με βάση το efficiency που λες, έχεις ένα τροφοδοτικό 470W για να σου αποδώσει 330 πραγματικά και ένα 350W που σου δίνει 350? Γιατί το 1ο επηρεάζεται από τον παράγοντα efficiency και το 2ο όχι?

Έλα μου ντε :confused:

(καλά, προβλέπω πολλά κουφά ''επιστημονικά'' post στο παρόν θέμα....)

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 14:46]

όχι:p Για να σου αποδώσει 330 χρειάζεσαι ένα τροφοδοτικό 470 περίπου. Οπότε τα λεφτά μου τα χάνω ότι και να κάνω.

Και τα 2 επηρεάζονται!! Απλά ψάχνς τρόπο για να γλυτώσω τα λεφτά μου.:D

Αρχική απάντηση από RagSoul [Σήμερα, στις 17:03]

Απλά ψάχνς τρόπο για να γλυτώσω τα λεφτά μου.:D

Αρχική απάντηση από RagSoul [Σήμερα, στις 17:03]

Οπότε τα λεφτά μου τα χάνω ότι και να κάνω.

:p

πρόσεχε και τα δικά σου.:D

Το παρόν θέμα αναφέρεται στο pc world του σεπτεμβριού - έχει ένα αφιέρωμα για τα τροφοδοτικά.

σωθηκες τωρα..λολ...

στανταρ βγαζουνε καλυτερο αυτο που:

1. η εταιρεια που το εκπροσωπει εχει βαλει 12μηνη καταχωρηση

2. η εταιρεια εχει "χαρισει" καμια 10αρια Psus για τις..αντικειμενικες "δοκιμες"

3. η εταιρεια ειναι του μπαζανακη του αρχισυντακτη....

τα εχω δει απο 1ο χερι αυτα τα σκηνικα....

Αρχική απάντηση από RagSoul

πρόσεχε και τα δικά σου.:D

Το παρόν θέμα αναφέρεται στο pc world του σεπτεμβριού - έχει ένα αφιέρωμα για τα τροφοδοτικά.

Α, μάλιστα τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας!

Σαν το τελευταίο pcmag που είχε μία φωτό αυτού του συστήματος και έλεγε ότι είναι ωραίο ''αρκεί να βρείτε αδιάβροχη μητρική''..... :worship:

Τώρα θυμήθηκα! Sapelas, εσύ μου είχες αναφέρει το συγκεκριμένο τεύχος...

Δεν μιλάμε για το συνημίτονο του ~ ρεύματος που ουσιαστικά το καθορίζει η ΔΕΗ και είναι το ίδιο για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές?

δεν ειναι το ιδιο για ολες τις συσκευες. Απο αυτή τη σκοπιά όλα τα νέα τροφοδοτικά έχουν cosφ 98%+ , επειδη έχουν active pfc , το θέμα είναι ότι επειδή είναι switching στο διάστημα που τα τρανσιστορ ειναι on ,πετάνε ισχύ σε θερμότητα ([off.t]κάτι αντίστοιχο κανει και το booster ...που είναι on παντα και πετάει τσάμπα αρκετή ισχύ[/off.t]) για αυτό βλέπεις efficiency π.χ. σε καποιο καλο enermax 80% , και σε κάποιο άλλο π.χ. 75% ή και παρακάτω

στο γνωστό περιοδικό αναφέρει για 70%

Από ότι βλέπω δεν έχετε ακουστά τον παράγοντα efficiency...

Αρχική απάντηση από RagSoul [Σήμερα, στις 09:59]

Από ότι βλέπω δεν έχετε ακουστά τον παράγοντα efficiency...

:...:

Εώς τώρα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση.

Δλδ χρειάζομαι απαραιτήτως ένα τροφοδοτικό 470watt για να μου δόσει 330 που χρειάζεται το συστημά μου; Η διαφορά που λένε ότι είναι χαμένη ισχύ και χαμένα λεφτά δεν μπορώ να την αποφύγω;

Είπα μήπως αν έπερνα ένα τροφοδοτικό 350watt να έχω λιγότερη χαμένη ενέργεια και λεφτά και ερωτώ αν θα έχω πρόβλημα σ'αυτό...

Βρε παλικάρι μου, αν πάρεις ένα 350 και με το efficiency που θα έχει θα σου δίνει 280 πχ, ενώ ένα 450άρι θα σου δίνει 380 πχ. και δεν σου φτάνουν τα 280 για το σύστημά σου(ή σε μία πιθανή αναβάθμιση), τι θα κάνεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.