R@tNET Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2005 Linux σε εξωτερικό δίσκο... Linuxάδες... θέλω την βοήθεια σας. Έχω ένα laptop IBM R50 και θέλω να εγκαταστήσω σε εξωτερικό δίσκο WD 20GB ( σύνδεση με USB 2.0 ) το SuSE 9.3 Professional. :whistling Αλλά εκεί που πάει να bootάρει το SuSE σταματάει... error... πιστεύω ο GRUB είναι ρυθμισμένος σωστά. Τον εξωτερικό δίσκο τον βλέπει /dev/sda και μου πετάει error: Waiting for device /dev/sda2 to appear: .. not found exiting to /bin/sh Sh: cant access tty; job control turned off $ ...αυτά Aυτό το πετάει και στην ασφαλής λειτουργία. Please help... :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
R@tNET Οκτώβριος 2, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Να συμπληρώσω ότι... η εγκατάσταση του SuSE δεν έχει ολοκληρωθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 3, 2005 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 ρε κακομοίρη, τι σχέση έχει ο grub εκεί που χει φτάσει? από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει να μπουτέρνει, ο grub δεν έχει καμία σχέση! εξήγα πιο καλά τι έχεις κάνει. που το έχεις κάνει εγκατάσταση? το initrd+kernel image που είναι δηλαδή, στον /dev/sda1 ? μήπως έχεις βάλει ό,τι partition σου κατέβηκαν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
R@tNET Οκτώβριος 3, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 08:40] ρε κακομοίρη, τι σχέση έχει ο grub εκεί που χει φτάσει? από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει να μπουτέρνει, ο grub δεν έχει καμία σχέση! εξήγα πιο καλά τι έχεις κάνει. που το έχεις κάνει εγκατάσταση? το initrd+kernel image που είναι δηλαδή, στον /dev/sda1 ? μήπως έχεις βάλει ό,τι partition σου κατέβηκαν?? Ρε ψευτοlinuxά... τι δεν έχει σχέση με τον GRUB; Είχε... αλλά περισσότερο με τον kernel... ο kernel που είχα δεν είχε υποστήριξη να bootάρει από USB device. Έκανα τα παρακάτω και τελικά δούλεψε... Έκανα εγκατάσταση στον εξωτερικό δίσκο το SuSE 9.3 Professional... μετά έκανα επανεκκίνηση από το CD σε Rescue mode... και προχώρησα με τις παρακάτω εντολές: 'mkdir /mnt/sysimage' 'mount /dev/sdaX /mnt/sysimage' 'chroot /mnt/sysimage' (Όπου το sdaX βάζουμε τον δικό μας δίσκο) Μετά με τον VI editor πάω /etc/sysconfig/kernel... και προσθέτω στο INITRD_MODULES=: ehci-hcd ohci-hcd uhci-hcd sd_mod usb-storage (Να είναι κάπως έτσι: INITRD_MODULES="reiserfs ehci-hcd ohci-hcd uhci-hcd usb-storage sd_mod" Και μετά w Write και q έξοδος... Γράφω πάλι τις παρακάτω εντολές: 'mount -tproc none /proc' 'mkinitrd' Αντιγράφω τον kernel από τον κατάλογο /etc/sysconfig στο κατάλογο /boot/grub Checkάρω το menu.lst να έχει αυτές τις σειρές: title SUSE LINUX 9.3 kernel (hd0,1)/boot/vmlinuz root=/dev/sda2 initrd (hd0,1)/boot/initrd και για τέλος ένα reboot Και τώρα... να μην σας στα πολυλογώ δουλεύει σφαίρα το SuSE στο laptop μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.