Jump to content

agp aperture size

Vadergr

Recommended Posts

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16177&highlight=agp+aperture+size

To AGP aperure είναι μια "ξεχασμένη" επιλογή από τότε που η μνήμη σπάνιζε στη κάρτα γραφικών και η επέκταση της στη μνήμη του συστήματος ήταν αναγκαία. Πλέον δε παίζει ρόλο ιδιαίτερο διότι η μνήμη της κάρτας γραφικών είναι πλέον σε αφθονία και η πρόσβαση μέσω AGP στη κύρια μνήμη είναι στη καλύτερη περίπτωση της τάξης των 2.1GB/s θεωρητικά ενώ της onboard μνήμης πολλαπλάσια, συχνά ανω των 20GB/s και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα μεγαλύτερα latency μέσω AGP. Επειδή η μνήμη παραμένει ελευθερη μέχρι η κάρτα να τη χρησιμοποιήσει, θεωρητικά δε παίζει ρόλο το μέγεθος του aperture. Πρακτικά με πολύ μικρά και πολύ μεγάλα μεγέθη παρατηρήτε μια μείωση επιδόσεων, λόγω του GART που είναι κάτι σα το FAT/NTFS στους δίσκους και κρατά διευθύνσεις για το aperture σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί. Πολύ μικρό μέγεθος, κάτω από 16MB και ο driver συχνά δε μπορεί να δημιουργήσει το table με αποτέλεσμα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του AGP να υπολειτουργούν. Πολύ μεγάλο μέγεθος, πάνω από 256ΜΒ και το GART γίνεται αρκετά μεγάλο και παρά οτι δε χρησιμοποιήται μπορεί να απασχολεί σημαντικά τη GPU. Μια τιμή της τάξης των 64ΜΒ είναι αρκετή σε κάθε περίπτωση.

tristeno αυτό που λες είναι λάθος...

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 21:38]

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16177&highlight=agp+aperture+size

tristeno αυτό που λες είναι λάθος...

Διαφωνώ και πολύ απλά μπορείς να το δεις αν δοκιμάσεις μερικά benches με 64 και 256.

Now, many people recommend the AGP aperture size should be half of the amount of RAM your system has. However, that's wrong for the same reason why swapfile size shouldn't be 1/4 of the amount of RAM you have in your system. Like the swapfile's size, the required AGP aperture size will become smaller as the graphics card's memory increases in size. This is because most of the textures will be stored on the graphics card itself. So, graphics cards with 32MB of RAM or more will require a smaller AGP aperture than graphics cards with less RAM.

:toomuchne

tristeno + Halloween μαλλον κανετε λαθος

Αυτό που λέω είναι ότι βάζοντας το μέγιστο όταν έχεις και την αντίστοιχη RAM εξασφαλίζεις ότι δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κάρτα και να βάλεις. Επιπλέον η χρήση φίλτρων και λοιπών εφέ ανεβάζει κατά πολύ το μέγεθος της απαιτούμενης VRAM-αρκετά παραπάνω από το βασικό της απλής απεικόνισης 1600Χ1200 πχ σε 32βbit.

Αρχική απάντηση από Vadergr

Τον spc δεν τον ρωταω γιατι ασχολειται με το fax.Μπορει να το εχει αφησει και στα 32 mb... :p

Γελοίε τυπάκο, πήγες να πεις την κακία σου αλλά την πάτησες! :devil:

Ο φύλακας-άγγελος/διάβολος/μπράβος μου με προστάτευσε :p

Αρχική απάντηση από RootX

Δεν υπάρχει pci-e aperture size καρντιά μου :p

Κατά τα άλλα για να ηρεμήσεις σκέψου γαλήνια πράγματα (aka μέτρα προβατάκια, σκέψου τι προβολέα θα πάρεις :innocent: κλπ κλπ)

Κι εγώ στο 1/4 έχω το aperture size. Με 1gb μνήμη και 128mb στην κάρτα, άρα 256 το έχω βάλει.

Πιστεύω αυτό είναι το σωστό. Αν και στο manual της Asus, της μητρικής, κάνει λόγο για 128. Παρόλα αυτά το έχω στα 256. Για διαφορές στις επιδόσεις, δεν παρατήρησα κάτι άξιο λόγου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.