Jump to content

(Official Thread)ATi Crossfire Boards+Cards.....

GoriLLakoS

Recommended Posts

Δεν βρηκα καποιο ''τομεα'' aka μητρικες ή chipset ULI:p και το εβαλα εδω...αν καποιος Mod θελει να το βαλει αλλου ας το βαλει....

Λεπον λεπον...υστερα απο επανελημενα thread,htreadαρους kαι threadακια...ειπα να κανω αυτο για να ειναι ολα μαζεμενα και εγκυρα....

Το ATi referance board και απο παλαιοτερα γνωστο:

CrossfireBoard_B2.jpg

με καρτες:

ATdongle.jpg

μονο μια καρτα Crossfire ready x850xt pe cf

CrossfireX850.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τωρα λοιπον ερχεται και το ABIT ...

ΑΤ8 CrossFire board:

NorthBridge : ATI's RD480 Radeon Xpress 200 chip

SouthBridge : ULI 1575

NorthBridge to SouthBridge Connection : Four lane PCI Express Interface = 1Gb per second

abit_at8_crossfire.jpg

καπως ετσι το ειχε σχεδιασει ο tic tac τον ιουνιο του 2005(σε καποιους γνωστος σε καποιους οχι,να πω σε οσους δεν τον γνωριζουν καθολου οτι εχει συνησφερει αρκετα στον χωρο του o/c ειτε με bios δικα του ειτε με moddαρισματα κτλ κτλ)

attachment.php?attachmentid=14591

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DFI τωρα:

Model: LANPARTY UT RDX200 CF-DR

Chipset RDX 200+SB450

ATI Multi VPU support

CPU Socket-939 for AMD Athlon64 and Athlon64 FX51 to FX55+ and Athlon X2 processors

FSB 2000MTps Hyper Transport

Memory

128-bit Dual-channel memory architecture

4 184-pin DIMM sockets 4GB in max.

Supports unbuffered, single/double-side DDR-266/333/4001 DIMMs

Supports x8/x16, non-ECC and up to 512Mb DDR devices

Expansion Slots

2 PCI Express x16 slots

For MVP mode, 1 #16 slots operate as x8 ,another #16 slot operates as x8

For Single VGA mode, 1 #16 slot operates as x16, another #16 slot operates as x2

1 PCI Express#1 slot

3 x PCIs

dfi_rdx200_fs.gif

dfi_rdx200_2_fs.gif

Πωλειται ηδη εξω...Στην Ελλαδα ενος Οκτωβρη

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kαι οπως ολες τις φορες,ετσι και τωρα θα ακολουθησει και η ASUS,MSI,gigabyte

Κατι ακουγεται πως το CF δεν θα θελει ιδια μοντελα καρτων αλλα θα συνεργαζονται ολα μεταξυ τους με τις αναλογες επιδωσεις παντα....για οτι νεο...να το βαζουμε εδω....

Και εδω το προσφατο θεμα με την Χ1800......:T:

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Να προσθέσω και την "δική" μου EQS A72K9-CF RD480 s939 Crossfire.

H EQS είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της ATi και ειδικότερα στον τομέα ανάπτυξης chipset για μητρικές.

crossfire.jpg

Συγγνώμη αλλά δεν έχω καθαρότερη εικόνα αυτή τη στιγμή...

1. EQS model name A72K9-CF
    Northbridge ATi Xpress 200 (RD480) CrossFire
    Southbridge ATi IXP450
    Socket Type Socket 939
    Form Factor ATX 305 mm x 230 mm
    CPU Support Athlon 64/64FX/X2
    Front Side Bus 2000 (1000 MHz)
    Memory 4 x Dual DDR400
    PCI Slot 3 x PCI
    PCI Express Slot 2 x PCI Express 16 + 2 x PCI Express 1
    LAN Dual LAN (Gigabit + 10/100)
    IDE connector 2 x ATA-133
    Serial ATA 4 x SATA-150 + RAID 0, 1
    FDD Connector 1 x FDD Port
    IEEE1394 FireWire VIA VT6307
    8xUSB 2.0
    Onboard Sound 7.1 Audio Realtek ALC 850
    SPDIF Output Back Panel
    1xCOM 1xLPT Port
    System Monitoring[/list=1]
    ΛΙΑΝΙΚΗ ΜΕ ΦΠΑ 19% 154,00
    Διαθέσιμες από 11-Οκτ.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από red alert [Σήμερα, στις 14:04]

Ρε παιδία κανένα μαγαζί στην Αθηνά της έφερε

Επειδη και εγω παρακολουθω τι εστι Crossfire μιας και θα αλλαξω συστημα

με το καλο

Εδω στο εξωτερικο φωναζουν και κανουν παραπονα οτι Crossfire = Vaporware

λες να φερανε εδωπερα ?

Αρχική απάντηση από red alert

Ρε παιδία κανένα μαγαζί στην Αθηνά της έφερε

Ελάχιστες διαθέσιμες EQS, νομίζω μέχρι αύριο δεν θα μείνει ΤΙΠΟΤΑ... 155 ευρώ τελική η για όποιον θέλει να παραγγείλει!

Αρχική απάντηση από Vasot

Επειδη και εγω παρακολουθω τι εστι Crossfire μιας και θα αλλαξω συστημα

με το καλο

Εδω στο εξωτερικο φωναζουν και κανουν παραπονα οτι Crossfire = Vaporware

λες να φερανε εδωπερα ?

Υπάρχουν Υπάρχουν!! Χεχεχεεεε

Αρχική απάντηση από oktech

Ελάχιστες διαθέσιμες EQS, νομίζω μέχρι αύριο δεν θα μείνει ΤΙΠΟΤΑ... 155 ευρώ τελική η για όποιον θέλει να παραγγείλει!

Αρχηγέ,σε θέλω ξηγημένο στους Labιτες.Όταν καποιος σου αναφέρει το συνθηματικό Lab,η τιμή πρέπει να πέσει στα 140 και το ξέρεις :p

Αρχική απάντηση από Arapis

Αρχηγέ,σε θέλω ξηγημένο στους Labιτες.Όταν καποιος σου αναφέρει το συνθηματικό Lab,η τιμή πρέπει να πέσει στα 140 και το ξέρεις :p

Με την έλλειψη που έχουν φίλε μου, μάλλον να ακριβαίνουν τις κόβω, να βγάλουμε και κανα έξοδο γιατι τελευταία οι λαμπίτες τρώνε πολύ και καλά σε Λαδόκολες κλπ στέκια και με βάζουν σε έξοδα :)

Αρχική απάντηση από oktech [Σήμερα, στις 16:19]

Η Μητρική απλά γ@μει!

Όταν λές "γ@μει" τι ακριβώς εννοείς?........Ότι δίνει π.χ. 3.6Vmem(Vdimm) , 2Vcore , 1.6Vchip , 1.8Vpci-e , ’πειρα timmings στις μνήμες, δοκιμασμένη σε πολύ υψηλά fsb και συχνότητες μνημών , ξεχωριστή ρύθμιση PCI-E lock ...??........Γιατί αυτό εννοούμε όταν λέμε "γ@μεί".......Τι έχει απ'όλα αυτά?......... :)

EDIT: Σε αυτή τη φωτό.........

a73p9-cf.gif

Βλέπω 3-πλό phase για το VCore........Οι περισσότερες για Prescott επεξεργαστές, έχουν 4 - απλό phase........Επίσεις τα Mos-Fets του core είναι από τα "μικρά" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ψύκτρες 3 x 40 Watts = 120Watts MAX........’μα μπεί πάνω κάνας Prescott DUAL Core 840, ξέρεις πώς θα "γ@μεί" αυτή η μητρική?......Θα "γ@μεί" με τον κ@λ........ΔΕ θα προλαβαίνεις να μαζεύεις τα Mos-Fets από το πάτωμα........ :D

Αρχική απάντηση από hipro5

Όταν λές "γ@μει" τι ακριβώς εννοείς?........Ότι δίνει π.χ. 3.6Vmem(Vdimm) , 2Vcore , 1.6Vchip , 1.8Vpci-e , ’πειρα timmings στις μνήμες, δοκιμασμένη σε πολύ υψηλά fsb και συχνότητες μνημών , ξεχωριστή ρύθμιση PCI-E lock ...??........Γιατί αυτό εννοούμε όταν λέμε "γ@μεί".......Τι έχει απ'όλα αυτά?......... :)

Χεχεχεχεεε καλούδια για overclocking δεν εχει ιδιαίτερα hipro.. οι EQS δεν φημίζονται για κάτι τέτοιο ούτε το επιδιώκουν σαν προτέρημά τους.. η πρώτη μου εντύπωση είναι πάντως αυτή ενός άνετου και απροβλημάτιστου board που δουλεύει ταχύτατα με τον 3500+ και τον 3800+Χ2 που την δοκιμάζω από εχθές... κάρτες για το crossfire δεν έχω αυτή τη στιγμή οπότε είμαι εν αναμονή. Θα φροντίσω για λεπτομερείς εικόνες από το Bios της το συντομότερο πάντως στο σχετικό thread-παρουσίαση

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 16:54]

Για κάνε καμμιά κίνηση......... ;)

Επίσης να πώ κι ένα ΚΑΛΟ που βλέπω στις φωτό...........ΙΣΩΣ είναι από τις ΛΙΓΕΣ μητρικές που έχουν ΣΩΣΤΑ φίλτρα στις τάσεις των μνημών........ ;)

που το δες αυτο ρε μεγα κομφουκιε?:worship:

για πες και στον απλο λαο να μαθαινει τι εστι σωστο φιλτρο και σε τι χρησιμευει......:T:

Αρχική απάντηση από hipro5

Για κάνε καμμιά κίνηση......... ;)

Επίσης να πώ κι ένα ΚΑΛΟ που βλέπω στις φωτό...........ΙΣΩΣ είναι από τις ΛΙΓΕΣ μητρικές που έχουν ΣΩΣΤΑ φίλτρα στις τάσεις των μνημών........ ;)

Καλά θα ήταν πάντως να μήν κοιτάς την μητρική για Intel γιατί αυτή ούτε ζωγραφιστή που λένε δεν υπάρχει διαθέσιμη και η πληροφόρησή μου από πλευράς EQS είναι λίγο μπερδεμένη. Από ότι καταλαβαίνω, "τα υλικά για τις Crossfire" υλοποιήσεις είναι περιορισμένα, η ζήτηση μεγάλη και κάθε κατασκευαστής δίνει βάρος σε μια πλατφόρμα ώστε να μπορεί έστω και με περιορισμούς να καλύψει μια μικρή μερίδα αγοραστών.

Επίσης να πώ πως αντίθετα με άλλες περιπτώσεις πολυαναμενόμενης νέας τεχνολογίας με πολλά καλούδια κλπ, η EQS δεν σηκώνει τις τιμές της ψηλά και με 155 ευρώ ας θυμηθεί κάποιος άν έπερνες SLI μητρική όταν πρωτοεμφανίστηκαν ακόμη και από την Elite που λέει ο λόγος!

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 16:58]

που το δες αυτο ρε μεγα κομφουκιε?:worship:

για πες και στον απλο λαο να μαθαινει τι εστι σωστο φιλτρο και σε τι χρησιμευει......:T:

Χρησιμεύει στο να είναι καλά φιλτραρισμένη η τάση που πάει στις μνήμες και να μην υποφέρει από διάφορα "spikes" (κορυφές) όταν αυτές τραβάνε ρεύματα απότομα - που άλλωστε αυτό κάνουν οι μνήμες όλη την ώρα - ......... ;)

post-171-1416072246,0558_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 17:46]

Χρησιμεύει στο να είναι καλά φιλτραρισμένη η τάση που πάει στις μνήμες και να μην υποφέρει από διάφορα "spikes" (κορυφές) όταν αυτές τραβάνε ρεύματα απότομα - που άλλωστε αυτό κάνουν οι μνήμες όλη την ώρα - ......... ;)

:T: εισαι αρχηγος λεμε......δωσε γνωση στο λαο!!!!! :T:

η dfi nf4 εχει τετοιο πραγμα?:shifty:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.