Jump to content

Κινεζικα σπαθια?

thrasher

Recommended Posts

Στην Ομονοια αν θυμαμαι καλα εχει ενα μαγαζακι.Ειναι κοντα στα Starbucks,πανω στην πλατεια

@ lol Root! :D

Το "Ελλας" ειναι στην ομονοια αλλα ειναι "λιγακι" ακριβος. Με λιγο ψαξιμο μπορεις να βρεις κατι αντιστοιχο στο μοναστηρακι σε πολυ χαμηλοτερες τιμες.

Οχι το kill bill το εχω δει εδω και..............Εχω ειδη 3σπαθια.Αλλα θελω να παρω ενα καλο katana.Φυσικα απο Ελλαδα να το παρω.

Έχει και ένα μαγαζάκι στην Στουρνάρη.Στην κάτω πλευρά όμως όχι από το τμήμα της με τα Κομπιουτερομάγαζα.Και έχει πολύ καλές τιμές.Αγόρασε ο κολλητός μου ένα σπαθί από κει.

Μακαρι να εχει και ποικιλια,γιατι αν εχει το βλεπω να φευγω απο κει με τρια σπαθια!

• 2 weeks later...

Ρε Τσουναμι ξερεις αν αυτος εκει περα εχει αυθεντικα katana?Θα παω αυριο,και βασικα ψαχνω για κανα καλο katana και κανα αστερακι!

Αυθεντικά Κατάνα, ή γενικότερα Γιαπωνέζικα και Κινέζικα ξίφη, ΔΕΝ υπάρχουν στην Ελλάδα.

Αυτά που υπάρχουν είναι απομιμίσεις και φυσικά ΔΕΝ προορίζονται για χρήση, παρά μόνο για διακόσμιση. Μπορεί στα μάτια κάποιου που δε γνωρίζει να φαίνεται το ίδιο, αλλά πιστέψτε με δεν έχουν καμμία σχέση. Αν χτυπηθεί ένα αυθεντικό με ένα αντίγραφο, έστω και για παιχνίδι, θα το κόψει σαν αγγούρι κι ας λέει απάνω Stainless Steel ή ότι άλλο θέλει.

Τα αυθεντικά είναι πανάκριβα και σφυρηλατούνται κατά παρεγγελία, αφού τους δώσετε στοιχεία τους σωματότυπού σας. Μιά τιμή εκκίνησης είναι τα 3000. Κι επίσης, λόγο νομοθεσίας στην Ελλάδα, είναι σχεδόν αδύνατο να περάσετε αυθεντικό από το τελωνείο (νόμιμα τουλάχιστον...) Για να πάρετε μια ιδέα, δείτε εδώ --> http://www.nosyuiaido.com/

Επειδή φυσικά κανείς από εμάς δε θα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο ξίφος, μπορείτε να πάρετε τα αντίγραφα αλλά να τα μεταχειρίζεστε με προσοχή. Ένα μαγαζί που έχει ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία σε Κινέζικα και Γιαπωνέζικα (μόνο) είναι στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη, μεταξύ της Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Ακαδημίας. Αν μπείτε από τη Χαριλάου Τρικούπη, το μαγαζί είναι φάτσα κάρτα (αφού κάνετε ένα κύκλο γύρο από το "κενο" που υπάρχει για το ασανσέρ). Δεν είναι όμως φθηνός, όπως άλλωστε όλοι οι εξειδικευμένοι.

Μια και ανοιξαμε το θεμα με τα σπαθια και τα συναφη, μηπως ξερει κανενας ρε παιδια αν υπαρχει καποια σχολη ξιφομαχιας στην αθηνα; δεν λεω για ξιφασκια αυτη που ειναι και ολυμπιακο αθλημα, ουτε με κατανα. Με ενδιαφερει με ευρωπαϊκα σπαθια μεσαιωνικης εποχης.

Spooky: Πιστεύω ότι τέτοιες θα βρεις στο μαγαζί που αναφέρθηκε πριν, που είναι στην Ομόνοια. Αλλά νομίζω ότι μόνο με παραγγελία θα σου φέρει, δε θα τις δεις στη βιτρίνα.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:08]

Spooky: Πιστεύω ότι τέτοιες θα βρεις στο μαγαζί που αναφέρθηκε πριν, που είναι στην Ομόνοια. Αλλά νομίζω ότι μόνο με παραγγελία θα σου φέρει, δε θα τις δεις στη βιτρίνα.

Μαλλον δεν καταλαβες τι εννοουσα. :)

Ρωτησα αν υπαρχει καποια σχολη στην αθηνα για να μαθει κανεις ξιφομαχια.

σΧολή ~ σΤολή... :p

Όχι δε γνωρίζω... Υπάρχουν όμως γιαπωνέζικες αν θέλεις. Αρκετές σχολές μαχητικών τεχνών, διδάσκουν και ξιφασκία.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:38]

σΧολή ~ σΤολή... :p

Όχι δε γνωρίζω... Υπάρχουν όμως γιαπωνέζικες αν θέλεις. Αρκετές σχολές μαχητικών τεχνών, διδάσκουν και ξιφασκία.

Εκει φανταστηκα και εγω οτι μπερδευτικες :D

Βασικα δεν με ενδιαφερει γιαπωνεζικη αλλα thx anyway.

Που'σαι Strongbow...αυτο που θες να μαθεις έχει τις ρίζες του και τις βασικές αρχές που το διέπουν στην κλασικκή ξιφασκία.

Αυτη την πλέον Ολυμπιακή βλακεία...

Αν θες να μαθεις πρεπει να ξεκινησεις να ρωτάς σε σχολες (αν υπάρχουν) κλασικής ξιφασκίας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.