Jump to content

Πως κανω share μια δορυφορική συνδεση με δύο dial-ups???

goodman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοι φιλοι. Σχεδιαζουμε με ενα φιλο να εγκαταστησουμε μονοδρομο δορυφορικο ιντερνετ αλλα θελουμε να το μοιραζομαστε. Τα σπιτια μας απεχουν 250μ. με οπτικη επαφη. Αρα μπορουμε να εχουμε Wireless Network με ενα Linuxbox σε ρολο server. Ωραια ως εδω. Γινεται ομως ο καθενας μας να χρησιμοποιει την δικια του dial-up συνδεση απο το σπιτι του, και τα downloads να δρομολογουνται μεσω του Linuxbox στο Η/Υ του καθενος μας με την χρηση του ασυρματου δικτίου; Nα ρυθμίσω δηλαδη το request ωστε να γινεται απο το modem μου, αλλά η απαντηση να μου ερχεται απο το ασυρματο δυκτιο, άρα απο το LinuxBox, άρα απο τον δορυφόρο.:jump: Μπαχαλο, ε; Επίσης αν π.χ. θελω να κατεβασω ενα αρχειο με το e-mule, μπορω να κλεισω το dial-up μολις αρχισει το downloading, ή θα απαιτειται να ειναι ανοικτο μεχρι να κατεβει το αρχειο;

Ευχαριστω πολυ.

Νικος

Αρχική απάντηση από goodman [Σήμερα, στις 01:14]

Αγαπητοι φιλοι. Σχεδιαζουμε με ενα φιλο να εγκαταστησουμε μονοδρομο δορυφορικο ιντερνετ αλλα θελουμε να το μοιραζομαστε. Τα σπιτια μας απεχουν 250μ. με οπτικη επαφη. Αρα μπορουμε να εχουμε Wireless Network με ενα Linuxbox σε ρολο server. Ωραια ως εδω. Γινεται ομως ο καθενας μας να χρησιμοποιει την δικια του dial-up συνδεση απο το σπιτι του, και τα downloads να δρομολογουνται μεσω του Linuxbox στο Η/Υ του καθενος μας με την χρηση του ασυρματου δικτίου;

Όχι, για να βγάλεις 2 pc από μία σύνδεση πρέπει να κάνεις ΝΑΤ. ’ρα το pc δε θα έχει routable ip και δε θα μπορεί να πει στο δορυφόρο που να το στείλει. Λύση είναι να κάνει dialup ο linux-router και να παίρνει αυτός τα δεδομένα από το δορυφόρο. Κατόπιν θα κάνει ένα ΝΑΤ για να σας μοιράζει τα δεδομένα.

Αρχική απάντηση από goodman [Σήμερα, στις 01:14]

Nα ρυθμίσω δηλαδη το request ωστε να γινεται απο το modem μου, αλλά η απαντηση να μου ερχεται απο το ασυρματο δυκτιο, άρα απο το LinuxBox, άρα απο τον δορυφόρο.:jump: Μπαχαλο, ε; Επίσης αν π.χ. θελω να κατεβασω ενα αρχειο με το e-mule, μπορω να κλεισω το dial-up μολις αρχισει το downloading, ή θα απαιτειται να ειναι ανοικτο μεχρι να κατεβει το αρχειο;

Ευχαριστω πολυ.

Νικος

Αν το είδος της κίνησης που θα κάνετε δεν είναι UDP δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο τρόπο για να στείλει το pc σας ack πίσω. Με απλά λόγια η dialup στην πλεοψηφία των περιπτώσεων θα χρειάζεται.

Aγαπητε φίλε η απάντηση σου ήταν τo 1000στο σου post!!! :worship: Συγχαρητηρια, να τα 10000σεις. Οπως καταλαβαίνεις το να χρησιμοποιουν δυο ατομα το ιδιο dial-up ειναι πρόβλημα γιατί θα χρεώνεται μόνο ο ένας. Τελευταία μου λύση μάλλον είναι να ψάξω το ΙΡ Masquerade (ή να βάλω αμφίδρομο καθώς εδω πάνω DSL δεν βλέπω) στο Linux. Σχετικα με το θέμα του e-mule γνωρίζεις κάτι;

Σου είπα ότι αν κατεβάζεις κάτι που δεν είναι UDP πρέπει να του στέλνεις πίσω ένα ack πακέτο. Το emule δεν ξέρω τι κίνηση χρησιμοποιεί, αλλά το κόβω δύσκολο να είναι UDP.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.