Jump to content

Phase under construction.3/8 motoren inside

Tanner

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

τι εννοεις να εχεις υπερβει τα ορια? Στην φωτο που δειχνεις την επιστροφη παγωμενη μια χαρα μου φαινετε... απλα μονωσε το εκει. Μην ξεχνας οτι ειναι για 134 το μοτερ οποτε και θορυβο θα κανει και περισσοτερο θα ζεσταινετε αν του εχετε βαλει αλλο αεριο... Ελπιζω να κανατε καλο κενο και να εχουν γινει σωστα οι κολλησεις(πχ μην εχει κλεισει λιγο καποια τρυπα και ψιλομπουνωνει, οποτε ζοριζετε περισσοτερο το μοτερ.)

1)134 εχει μεσα το μοτερ,και εννοω αν εχω υπερβει τα αποδεκτα ορια θερμοκρασιας.

2)το συστημα εχει φαει2 κενα.ενα κενο 30',γεμισμα,δουλεμα και μετα παλι κενο για 6 ωρες με την αντλια κενου 2 εμβολων,στην φωτο.οσο για τρυπιτσες ολες κοιταγμενες.

Προβληματιζομαι

δωσε τις παρακατω θερμοκρασιες.

1. πανω στο φιλτρο

2. 5εκ στην επιστροφη πριν το μοτερ

3. Θερμοκρασια evap στον αερα.

4. θερμοκρασια κατω μερους του μοτερ

Ολα αυτα αφου το εχεις ξεκινησει κρυο και εχει περασει ~μιση ωρα.

Υποθετω οτι δεν το εχεις βαλει πανω σε pc ακομα γιαυτο δεν θα εχεις να μου δωσεις σε Load..

το εχω βαλει πανω στο πσ και τοτε ειδα την μεγαλη θερμ στο κομπρεσ.,τοτε το εβαπ ειχε 16.6 μετα απο 32spi στα 2900 με 1.760v

στον αερα δεν καταφερα να δω μαχ τεμπ. γιατι η επιστροφη παγωνε μεχρι τερμα μολις εφτανε τους -34 και μετα η θερμ ανεβαινε.εβαζα και εβγαζα φρεον συνεχεια αλλα ματαια,τα ιδια ολη την ωρα.

Αρχική απάντηση από Tanner [03-10-2005 11:17]

το εχω βαλει πανω στο πσ και τοτε ειδα την μεγαλη θερμ στο κομπρεσ.,τοτε το εβαπ ειχε 16.6 μετα απο 32spi στα 2900 με 1.760v

στον αερα δεν καταφερα να δω μαχ τεμπ. γιατι η επιστροφη παγωνε μεχρι τερμα μολις εφτανε τους -34 και μετα η θερμ ανεβαινε.εβαζα και εβγαζα φρεον συνεχεια αλλα ματαια,τα ιδια ολη την ωρα.

ΘΕΤΙΚΗ θερμοκρασία στο evap?........’στο καλύτερα.....

1. Το evap δεν είναι σωστό......

2. Τα λάδια του κομπρέσσορα έχουν πιάσει υγρασία(αν ήταν ανοικτός) και έχουν υποστεί οξίδωση(αν έτσι λέγεται ο όρος στη "χημική" γλώσσα)

3. ΔΕΝ έχεις πολλά λάδια μέσα.

4. Έχει πέσει το μοτέρ από τη λειτουργία(το πιστόνι και τα ελλατήρια αν είναι πολύ μεταχειρισμένο)

5. κάτι δεν έχεις κάνει σωστά

1η - παρατήρηση: γιατί το φίλτρο το έχεις σε οριζόντια θέση?

2η - παρατήρηση: το ψυγειάκι είναι πολύ μικρό.....δε πα να βάλεις και 100 σπείρες μετά για να το συμπληρώσεις!....τίποτα δε θα κάνεις.... ;)

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 10:32]

ΘΕΤΙΚΗ θερμοκρασία στο evap?........’στο καλύτερα.....

1. Το evap δεν είναι σωστό......

2. Τα λάδια του κομπρέσσορα έχουν πιάσει υγρασία(αν ήταν ανοικτός) και έχουν υποστεί οξίδωση(αν έτσι λέγεται ο όρος στη "χημική" γλώσσα)

3. ΔΕΝ έχεις πολλά λάδια μέσα.

4. Έχει πέσει το μοτέρ από τη λειτουργία(το πιστόνι και τα ελλατήρια αν είναι πολύ μεταχειρισμένο)

5. κάτι δεν έχεις κάνει σωστά

1η - παρατήρηση: γιατί το φίλτρο το έχεις σε οριζόντια θέση?

2η - παρατήρηση: το ψυγειάκι είναι πολύ μικρό.....δε πα να βάλεις και 100 σπείρες μετά για να το συμπληρώσεις!....τίποτα δε θα κάνεις.... ;)

λαθος μου,δεν ειναι 16,6 ειναι -16,6

1)τι εννοεις?

2)ο κομπρεσσορας ηταν κλειστος οπως ειχα πει και πιο πανω.

3)αυτο δεν το γνωριζω,αλλα μπορω να κρινω πως ειναι μια χαρα επειδη ειναι καινουριος ο κομπρεσσορ.

4)εχει δοκιμαστει μονο μια φορα,για 5 λεπτα

5)αυτο ειναι το μονο σιγουρο:o

γιατι να το βαλω καθετα?για να παει υγρο?μα αν ειναι να πρεπει να το βαλω καθετα για παει υγρο,αστο τοτε.και επειτα οταν ειναι καθετα περνανε ψιλες σκονες,λογω βαρυτητας,που δημιουργουνται απο την κρουση του υλικου στο εσωτερικο του φιλτρου(καθηγητης ψυκτικος μου το ειπε αυτο,ε και ειπα να τον ακουσω)

μου το εχουν πει αυτο για το κοντενσερ αλλα παρατηρησα πως κατα την λειτουργια του μετα απο ωρες το φρεον κρυωνε μολις στο 3ο U

Αρχική απάντηση από Tanner [Σήμερα, στις 11:22]

λαθος μου,δεν ειναι 16,6 ειναι -16,6

1)τι εννοεις?

2)ο κομπρεσσορας ηταν κλειστος οπως ειχα πει και πιο πανω.

3)αυτο δεν το γνωριζω,αλλα μπορω να κρινω πως ειναι μια χαρα επειδη ειναι καινουριος ο κομπρεσσορ.

4)εχει δοκιμαστει μονο μια φορα,για 5 λεπτα

5)αυτο ειναι το μονο σιγουρο:o

γιατι να το βαλω καθετα?για να παει υγρο?μα αν ειναι να πρεπει να το βαλω καθετα για παει υγρο,αστο τοτε.και επειτα οταν ειναι καθετα περνανε ψιλες σκονες,λογω βαρυτητας,που δημιουργουνται απο την κρουση του υλικου στο εσωτερικο του φιλτρου(καθηγητης ψυκτικος μου το ειπε αυτο,ε και ειπα να τον ακουσω)

μου το εχουν πει αυτο για το κοντενσερ αλλα παρατηρησα πως κατα την λειτουργια του μετα απο ωρες το φρεον κρυωνε μολις στο 3ο U

-16 είναι καλά τότε με R134

Πες του καθηγητή του ψυκτικού να αλλάξει επάγγελμα........ΔΕΝ κάνει γι'αυτό.......Το ΦΙΛΤΡΟ περιέχει τα πάντα μέσα......ΔΕΝ είναι ένα απλό σωληνάκι......ΔΕΝ περνάνε οι "σκόνες" όπως σου είπε ο κύριος "καθηγητής".......Με τις πιέσεις που δέχεται μέσα το φίλτρο, λές να μην περνάνε - έτσι όπως είπες - οι σκόνες και οριζόντια και ανάποδα να το βάλεις?.....Δείξε μου ΕΝΑ επαγγελματικό ψυκτικό σύστημα ή ψυγείο που να έχει το φίλτρο οριζόντια - εκτός από αυτό του καθηγητή - .....Αυτός ο καθηγητής έχει κατασκευάσει τίποτα στη ζωή του ή ΜΟΝΟ διαβάζει και διδάσκει?..... :TD: και τέλος, ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ να υπάρχει/τροφοδοτείται ΥΓΡΟ μέσα στον τριχοϊδή επί μονίμου βάσεως.....

Για το ψυγείο που λές τώρα......Μέτρα θερμοκρασίες εισόδου-εξόδου και μετά μέτρα θερμοκρασίες εισόδου-εξόδου στη σωλήνα που συνεχίζει.....

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 12:02]

-16 είναι καλά τότε με R134

Πες του καθηγητή του ψυκτικού να αλλάξει επάγγελμα........ΔΕΝ κάνει γι'αυτό.......Το ΦΙΛΤΡΟ περιέχει τα πάντα μέσα......ΔΕΝ είναι ένα απλό σωληνάκι......ΔΕΝ περνάνε οι "σκόνες" όπως σου είπε ο κύριος "καθηγητής".......Με τις πιέσεις που δέχεται μέσα το φίλτρο, λές να μην περνάνε - έτσι όπως είπες - οι σκόνες και οριζόντια και ανάποδα να το βάλεις?.....Δείξε μου ΕΝΑ επαγγελματικό ψυκτικό σύστημα ή ψυγείο που να έχει το φίλτρο οριζόντια - εκτός από αυτό του καθηγητή - .....Αυτός ο καθηγητής έχει κατασκευάσει τίποτα στη ζωή του ή ΜΟΝΟ διαβάζει και διδάσκει?..... :TD: και τέλος, ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ να υπάρχει/τροφοδοτείται ΥΓΡΟ μέσα στον τριχοϊδή επί μονίμου βάσεως.....

Για το ψυγείο που λές τώρα......Μέτρα θερμοκρασίες εισόδου-εξόδου και μετά μέτρα θερμοκρασίες εισόδου-εξόδου στη σωλήνα που συνεχίζει.....

εχω την αισθηση οτι με κοροιδευεις με το 'καθηγητης' ή κανω λαθος?

θερμοκρασιες μετρησα αλλα με... το δαχτυλο!ποιες ειναι οι αποδεκτες θερμοκρασιες?

Αρχική απάντηση από hipro5

Δείξε μου ΕΝΑ επαγγελματικό ψυκτικό σύστημα ή ψυγείο που να έχει το φίλτρο οριζόντια

:D απο ψυγειο στο praktiker

το ειχα δει και μου ειχε κανει εντυπωση. φιλτρο καθετα και μαλιστα προς τα πανω

ο τριχοειδης.

post-1377-1416072229,0831_thumb.jpg

δεν τους νοιαζει αν θελει 5 ωρες για να κατεβασει temps γιαυτο τα κινεζακια τα βαζουν οπως τους βολευει... Δες και τα ψυγεια της κοκα κολα που εχουν στα περιπτερα για να καταλαβεις οτι ουτε οι δικοι μας ειναι καλυτεροι...

Αρχική απάντηση από Tanner [Σήμερα, στις 12:10]

εχω την αισθηση οτι με κοροιδευεις με το 'καθηγητης' ή κανω λαθος?

θερμοκρασιες μετρησα αλλα με... το δαχτυλο!ποιες ειναι οι αποδεκτες θερμοκρασιες?

ΔΕΝ σε κοροϊδεύω καθόλου εσένα.......τον καθηγητή "χλευάζω"...... :)

Αποδεκτές - κατ'εμέ - θερμοκρασίες είναι η έξοδος του ψυγείου να έχει ίδια θερμοκρασία με το περιβάλλον.....

με αφορμη το ποστ του hipro,μπηκα σε σκεψεις,πως καταλαβαινω αν τα λαδια του κομπρεσσορα εχουν οξειδωθει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.