Jump to content

προβλημα με oc

Recommended Posts

παίδες τα φώτα σας .

προσπαθώ εδω και μέρες να κάνω το pc να δουλέψει στα 450χ8 μέχρι εδω όλα καλά βάζω τις ram (4χ1) στα 900 με 4-4-4-12 και τρέχω prime blent μια χαρά .

μόλις βάλω 1080 τις ram με το που ανοίξω prime μπλέ οθόνες κλπ.

vcore 1.42 (μέχρι 1.45)

pll 1.56(μέχρι 1.6)

gtl 0.63

gtl 0.67

vnb 1.3 - 1.4

vdimm 2.24( με πολύμετρο )

να πω πως με 400χ9 και ram 1000 με 5-5-5-15 (2.24v) ειμαι σταθερός

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζουν στα 1080(540) οταν το μαμά είναι 1066(533).

δοκήμασα και με 2 μνήμες και έκανε τα ίδια και χειρότερα .

ευχαριστώ:o .

δοκιμασες με 1,45 και πανω στο northbridge?

δεν εδωσα τοσο γιατι κοκκινιζει μετα .

αν ειναι να τρωει 1.45 + για να δουλεψει ...... το αφηνω οπως ειναι τωρα :o.

edit: εδωσα 1.44 και εβγαλε fattal error : rounding was 0.5 expected less than 0.4

και μετα μια ωραια μπλε οθονητσα : memory managment .

τελικα κατελιξα στο 450χ8 με τις μνημες στα 450 4/4/4/12 2.1v μιας και βγαζουν καλητερα νουμερα στο everest .

Αντώνη, memtest βγάζουν οι μνήμες? Δοκίμασε memtest 1080.

Μπορεί απλά να μην ανεβαίνουν άλλο :(

Κάνε τα εξής tests

1. CPU multi x7, FSB 432, και μνήμες 4:5

2. CPU multi x7, FSB 360, και μνήμες 2:3

Βάλε και το τελευταίο BIOS, σήμερα το βράδυ δοκίμαζα έναν 8400 με μία P5Q

και μόνο με το bios που είχε έρθει δεν bootαρε καν 400x8.

Αντώνη, για τα 3800(+) δοκίμασε 425x9 με τις μνήμες 5:6.

Λογικά μόνο το ρεύμα του CPU θα χρειαστεί ψάξιμο, αφού οι μνήμες θα είναι στα 1020 (θα παίξουν, λογικά)

και έχεις παιξει με 400 & 450FSB οπότε έχεις μια ιδέα για το ρεύμα του.

Δωσε λιγο ενα screenshot απο ολες τις ρυθμισεις στο BIOS. Με το κινητο ή με ψηφιακη.

Παντως το καλυτερο BIOS απ'οσο λενε ειναι το 1406. Αυτο εχω επανω. Θελει λιγο παραπανω ρευματακι στον επεξεργαστη το συγκεκριμενο αλλα ειναι πιο o/c friendly στις μνημες.

Αντώνη, βάλε multi 7 με αυτά τα settings και άστο το βράδυ να τρέξει όλα τα test του memtest.

Θα βγάλει καμια 10αριά loops λογικά για να είσαι τουλάχιστον σίγουρος για τις μνήμες.

Αύριο, αν περάσει το memtest, τρέξε blend να δεις τι παίζει.

Μετά μνήμες 1:1 και cpu multi 9άρι (το fsb το κρατάς ίδιο πάντα), βάλε small FFT's και το συνεχίζουμε από εκεί αν όλα πάνε καλά.

Δοκιμασε κατ'αρχας να αλλαξεις το ΑΙ Clock Twister σε light ή εστω moderate. Μπορει η μητρικη απο μονη της να το εχει σε μεγαλυτερο level και να τρως μπλε οθονη.

Επισης εγω το MEM OC Charger το εχω enabled.

To CPU margin enhancement να το βαλεις στην ρυθμιση που εχει απο default οταν κανεις Load Fail Safe defaults στο BIOS.

Οποια ρυθμιση παρει μονο του αυτη ειναι η σωστη.

Τελος, το FSB termination voltage και το NB voltage που δινεις ειναι πολυ ψηλά νομιζω. Στο FSB δινω 1.26 και στο NB 1.24 για μεχρι 460FSB.

Μετα θελει ανεβασμα.

To PCIexpress μην το αλλαζεις χρονισμο. Ακομα και στα 101 δεν μπουταρει η Asus.

Εχω γανιασει με την συγκεκριμενη. Η π@@τανα δεν θελει με τιποτα να παει πανω απο τα 500FSB. Οτι κι αν εχω ρυθμισει, οτι κι αν εχω βαλει. Μεχρι και με 6multi στην CPU , στα 501 FSB βγαζει ερρορ στο SuperPi 1M.

Αει στα διαλα....

Αντωνη δεν σε ποιανω. Τι σχεση εχει το vdimm?

Οι μνημες με διαιρετη 5:6 δουλευουνε υποτιθεται μεχρι τα 1172 με FSB στα 489. Τουλαχιστον βγαζει Pi σε αυτα τα μεγακυκλα. Με τον επεξεργαστη και αυτον ψηλα.

Μολις τις βαλω 1:1 δηλαδη στα 489 παιζουνε μεχρι και τα 500. Ε, στα 501 δεν τρεχει με τιποτα.

Ο επεξεργαστης με μουλτι, 6-7-8. Τα δοκιμασα ολα.

Θεμα επεξεργαστη δεν ειναι γιατι εχει μπεντσαρει στα 4500. Θεμα μνημων δεν ειναι γιατι εχουνε τρεξει πολυ πιο ψηλα απο τα 500.

Αρα ή θεμα μητρικης ειναι ή θεμα του οτι οι μνημες ειναι 2x2GB και δεν μπορει παλι η μητρικη να τις δουλεψει σωστα.

Απο Δευτερα που θα γυρισω θα δοκιμασω και ενα ζευγος μνημων 2χ1GB μηπως και φταει αυτο.

Κατι αλλο δεν μπορω να σκεφτω.

στο λεω γιατι δινει πολυ παραπανω απο οτι λεει στο βιος

δινω 1.98 και περνω 2,14

και μου φαινοταν περιεγο γιατι οι 2χ1 που ειχα πηγαν 570 (800αρες ηταν)

αφου εδωσα 2.2 και ο θεος ξερει ποσα φαγανε στο κεφαλι :D

Ζαχαρια με 2χ2 γιγα μνημη δε παιζεις, δυσκολευουν πολυ τα πραματα. Καλυτερα 2χ1 και καλες μνημες , κουμανταρονται ευκολοτερα και απο τη μητρικη.

Τη δευτερα θα δουμε τι ψαρια πιανει η μητρικη...

• 2 weeks later...

ξανα update νεο bios σωστο gtl στο nb και ....

[ATTACH]4447[/ATTACH]

~2.2vdimm πολυμετρο με 1.3 vnb .(μεχρι ποσο ειναι safe?)

το προβλημα ειναι οτι χτυπαει το blend στα 15~ λεπτα αλλα θα του δειξω εγω θα δει τι θα παθει:sauer014:( χλαπατσας speaking )

post-497-1414343222,1119_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.