Jump to content

Λόγοι για τους οποίους αποφεύγετε το Linux

TheLab

Λόγοι για τους οποίους αποφεύγετε το Linux :  

183 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 04:41]

Συγγνώμη αλλά θα περάσει το 70% των δίσκων στον κόσμο από το μηχάνημά σου; Επιπλέον μην τρέφεις αυταπάτες ότι επειδή το έχουν, ας πούμε, οι περισσότεροι δίσκοι είναι και το καλύτερο. Τέλος αυτό το 70% που το βρήκες;

Όχι αλλά οφείλει να το υποστηρίζει το Linux μιας και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Που το βρήκα....μπές σε μια Α εταιρία να δείς τι OS χρησιμοποιεί...

Default ξέρεις τι σημαίνει; Ότι αν δεν είναι σίγουρο για κάτι βάζει την επιλογή που θα παίξει σίγουρα. Η οθόνη σου ας πιάνει και 120Hz, αν δεν το ξέρει θα το βάλει σε μία ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης που παίζει σίγουρα.

Εσύ ξέρεις τι σημαίνει ότι επέλεξα τη Κάρτα γραφικών μου και το ακριβές μοντέλο της Οθόνης και έβγαλε απο μόνο του ώς ανώτατο όριο τα 160 Ηz....αλλά εκεί που επέλεγες ρυθμό ανανέωσης έβγαζε ΜΟΝΟ μέχρι 85

Κάτι παρόμοιο μου έχει κάνει το partition magic 7. Γενικά τη θεωρώ πολύ επισφαλή τη διαδικασία και προτιμώ το καθαρό fdisk.

άρα παραδέχεσαι ότι έφταιγε το YaST του SuSE. Και μιάς και χρησιμοποιείς FDISK...πάλι δηλαδή χρησιμοποιείς MS.

Τότε δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα. Σε κανονικό console setup, κι όχι με υψηλή ανάλυση, 16bit χρώμα κλπ ο μόνος λόγος για να έχουν πρόβλημα τα γραφικα είναι να έχει πρόβλημα η κάρτα. Γιατί δε φορτώνεται κανένας driver και παίζει μόνο με την κάρτα.

H κάρτα δεν έχει πρόβλημα με ΚΑΜΙΑ άλλη διανομή που έχω δοκιμάσει (Suse, mandrake, Ubuntu....ούτε με τα Win έχει πρόβλημα).....μου φαίνεται θέλεις Photo έτσι;

Αυτό το παραμορφωμένο πράγμα σου φάνηκε υψηλή ανάλυση;

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Όταν το λίνουξ

1. θα γίνει εύκολο στην εκγατάσταση/χειρισμό (οι απόπειρές μου ήταν αποτυχημένες)

2. θα υπάρχουν drivers για όλες τις συσκευές (που θα τους βρίσκω αμέσως, μη σου πω και στο cd)

3. θα μπορεί να παίζει όλα τα παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα

τότε μπορεί να το σκεφτώ, αναλόγως της όρεξης και του διαθέσιμου χρόνου.

Μέχρι τότε windows που είναι και freeware....

Βαριεμαι να την ψάξω την δουλειά

Ποια διανομη, ποιος πυρήνας, με ποιες εφαρμογες/ρυθμίσεις

Προς το παρον με winXP είμαι μια χαρα. Καποια στιγμή θα το αποφασίσω ν το δοκιμάσω σε dual boot γιαι μόνο του δεν λέει καθόλου

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 05:32]

Όχι αλλά οφείλει να το υποστηρίζει το Linux μιας και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Που το βρήκα....μπές σε μια Α εταιρία να δείς τι OS χρησιμοποιεί...

Λες βλακείες, στο έχει πει κανείς; Το linux ό,τι είναι ελεύθερο το υποστηρίζει. Τα διάφορα καλούδια της MS δεν είναι ελεύθερα και για αυτό ό,τι έχουν καταφέρει από υποστήριξη ως τώρα γίνεται με reverse engineering. Στο ξαναέγραψα αλλά μάλλον είναι ψιλά γράμματα για σένα.

Για το ποσοστό έμεινα άφωνος... 70% ε; Ούτε καν δεκαδικό...

Εσύ ξέρεις τι σημαίνει ότι επέλεξα τη Κάρτα γραφικών μου και το ακριβές μοντέλο της Οθόνης και έβγαλε απο μόνο του ώς ανώτατο όριο τα 160 Ηz....αλλά εκεί που επέλεγες ρυθμό ανανέωσης έβγαζε ΜΟΝΟ μέχρι 85

Σε τι ανάλυση; 160Hz δεν παίζουν στα 1280*1024

άρα παραδέχεσαι ότι έφταιγε το YaST του SuSE. Και μιάς και χρησιμοποιείς FDISK...πάλι δηλαδή χρησιμοποιείς MS.

Ναι, γιατί να μη φταίξει; Πρόγραμμα είναι και μπορεί να κάνει πρόβλημα, όπως μου έκανε το partition magic.

Α και δε χρησιμοποιώ το fdisk, αλλά το cfdisk.

H κάρτα δεν έχει πρόβλημα με ΚΑΜΙΑ άλλη διανομή που έχω δοκιμάσει (Suse, mandrake, Ubuntu....ούτε με τα Win έχει πρόβλημα).....μου φαίνεται θέλεις Photo έτσι;

Αυτό το παραμορφωμένο πράγμα σου φάνηκε υψηλή ανάλυση;

Δεν έχει σημασία τι ανάλυση είναι, αλλά αν φορτώθηκαν drivers.

Αρχική απάντηση από Sbeetle

Μέχρι τότε windows που είναι και freeware....

αυτό το λες και στο ΣΔΟΕ? :hehe: (κάπου το χω ξαναπεί αυτό!)

θα τα πούμε από το Σάββατο, γιατί τον έχετε πάρει παραμάζωμα τον trendy.

Για να κουλάρουμε, 1 είναι το os και είναι gpl, mess with the best or die with the rest είναι το σύνθημά μας;)

chris, δεν πρέπει από δικές σου αποτυχημένες προσπάθειες να κρίνεις ένα λειτουργικό ως non-user friendly, μπορείς να το πεις no-chris2004 friendly αν θες.

jax, οι λινουξογκουρού (και κουρού ενίοτε) από ένα σημείο και μετά παθαίνουν black out και ξεχνάνε τα βασικά, οπότε λογικό που δεν στο φτιαξε.

βρες κάποιον με λιγότερες γνώσεις :p

ps: spamming everywhere and everyday:D

Απλά για την ιστορία: σήμερα το laptop ενός φίλου μου έπαθε κάτι και δεν bootαρε (μάλλον ο δίσκος ετοιμάζεται να παραδώσει το πνεύμα...). Το έφερε λοιπόν σε εμένα για να του σώσω τα αρχεία. Φορτώσαμε το Slax 5.0.5 Standard (το οποίο αναγνώρισε και έκανε mount αυτόματα τους δίσκους) και με ελάχιστη βοήθεια κατάφερε να κάνει backup τα αρχεία του σε DVD με το K3b. Όλα αυτά μέσα απο το KDE χωρίς να χρειαστεί να παιδευτεί καθόλου.

31 ατομα ειπανε οτι ειναι δυσκολο στην εγκατασταση, αυτο ειναι αρκετα υποκειμενικο , η εννοια του Δυσκολου that is. Εγω που δεν εχω ξαναδει UNIX/LINUX στη ζωη μου εστησα το redhat μεσα σε 40 λεπτα και επαιξε και παιζει απροβληματιστα.

Παντως οταν περασα απο DOS σε WINDOWS ειχα πολλες δυσκολιες , πιο πολλες απο οτι παραθυρα σε πιγκουινο.

Αρχική απάντηση από ea6gka

31 ατομα ειπανε οτι ειναι δυσκολο στην εγκατασταση, αυτο ειναι αρκετα υποκειμενικο , η εννοια του Δυσκολου that is. Εγω που δεν εχω ξαναδει UNIX/LINUX στη ζωη μου εστησα το redhat μεσα σε 40 λεπτα και επαιξε και παιζει απροβληματιστα.

Παντως οταν περασα απο DOS σε WINDOWS ειχα πολλες δυσκολιες , πιο πολλες απο οτι παραθυρα σε πιγκουινο.

Το να κανεις next-next-next-finish, δε λεει και τιποτα, και στην εγκατάσταση των windows το κάνεις αυτό. Μετα ειναι τι γίνεται, οταν θελεις να κάνεις κατι και δε μπορείς...

νομιζω οτι μια εγκατασταση λινουξ εχει πολλα πραγματα μεσα απο default. Φυσικα ρε παιδια οταν η πλειοψηφια των προγραμματων ειναι γραμμενα για παραθυρα , ε ενταξει δε μπορειτε να τα τρεξετε σε λινουξ και ειναι λογικο. Μην αδικειτε το λινουξ επειδη δε τρεχει το CAD , τα προγραμματα αυτα δεν εχουνε γραφτει για λινουξ.

Δλδ τα WIN64 που εχουνε χειροτερη υποστηριξη γιατι τα δοκιμαζουμε? πιστευω οτι αξιζει να εχουμε ενα dual boot σε ενα δισκο , 5 γιγα δεν ειναι τπτ νομιζω.

Δεν πιστευω οτι ειναι κ τοσο δυσκολο το linux σε εγκατασταση. πχ Μια φορα που εβαλα Ubuntu στον φορητο μου, ηταν 7-8 next και 2-3 πραγματακια να ρυθμισω στους σκληρους. Και μιλαμε για φορητό 3ετιας !

Απλα δεν το βαζω ακομα γιατι δεν εχει αρκετη υποστηριξη στα παιχνιδακια που αραια και που παιζω.

Και μόνο το concept και η πολιτκή του open-source γενικότερα πιστευω οτί κάνουν το linux να αξίζει. Σκεφτείτε οτι μια μικρη εταιρεια για παράδειγμα που για αυτην το κοστος ειναι σημαντικό , μπορεί να σεταρει απο το πουθενά κανονικότατο δικτυο με file server , firewall , printers κτλ κτλ , κ τα workstations με δωρεαν λειτουργικό, ουτε αγορα αδειων, ουτε ολες αυτες τις μπουρδες!!! Αξιζει κ με το παραπάνω πιστευω. :upside::p:flex: :flower:

Αρχική απάντηση από ea6gka

νομιζω οτι μια εγκατασταση λινουξ εχει πολλα πραγματα μεσα απο default. Φυσικα ρε παιδια οταν η πλειοψηφια των προγραμματων ειναι γραμμενα για παραθυρα , ε ενταξει δε μπορειτε να τα τρεξετε σε λινουξ και ειναι λογικο. Μην αδικειτε το λινουξ επειδη δε τρεχει το CAD , τα προγραμματα αυτα δεν εχουνε γραφτει για λινουξ.

Δλδ τα WIN64 που εχουνε χειροτερη υποστηριξη γιατι τα δοκιμαζουμε? πιστευω οτι αξιζει να εχουμε ενα dual boot σε ενα δισκο , 5 γιγα δεν ειναι τπτ νομιζω.

Το αυτο...........................................

Το οτι καποιοι δεν καταφερατε να κανετε την εγκατασταση οφειλεται:

α)στην ενδεχομενη(και λογικη ως ενα βαθμο)απειρια σας..........

β)το υλικο σας σε σχεση με τη διανομη που επιλεξατε.......

γ)οτι δεν αφιερωσατε τον καταλειλο χρόνο..........

δ)οτι κανατε απερισκεψιες στη διαρκεια της εγκαταστασης.......

Πλέον οι περισσοτερες διανομες υποστιριζουν τη μεγαλυτερη μεριδα υλικου και εχουν και wizards για να στησεις τα παντα..............

Τώρα το αν οι εφαρμογες να υποστιριξουν λινουξ ειναι θεμα των εταιριων και το λινουξ δεν φταιει σε τπτ....................

Προς Θεου ουτε εγω ημουν (ουτε και ειμαι)εμπειρος στο λινουξ αλλα τουλ σκεφτομουν κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης και εκατσα να μαθω και 5 πραμματα......

Πιστευω οτι ημουν ιδιαιτερα αντικιμενικος..................

Στο κατω κατω ο καθενας κανει οτι θελει στον υπολογιστη του αλλα να μην βγαζουμε αχρηστο ή δυσκολο ενα λειτουργικο απλως και μονο γιατι δεν μας δουλεψε

Πιστεύω ότι το λειτουργικό είναι κάτι σαν τη Θρησκεία.

Όταν μεγαλώνεις Π.Α.Ο.Κ.τζής είναι δύσκολο να αλλάξεις. Δε βλέπεις τίποτα άλλο. Και δε χρειάζεται.

Έτσι και το λειτουργικό. Όλα τα έτοιμα "μαθητικά" pc, είναι με Microsoft Windows, οπότε όταν συνηθίζεις την έτοιμη πιπίλα, το linux είναι κάτι σαν "its all greek to me". Και απλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο. ’σε που και ο internet explorer ως web browser μέχρι πρίν εμφανιστούν όλοι οι άλλοι ήταν μονόδρομος=μονόδρομος windows.

Σιγά σιγά όμως πιστεύω πως αλλάζουν αυτές οι συνήθειες.

Σαν ιδέα το linux με την ελευθερία της πληροφορίας και την αλληλοβοήθεια σίγουρα είναι αξιέπαινη προσπάθεια. αλλά από την άλλη εχω την εντύπωση ότι είναι ελαφρώς ελιτίστικο σαν λειτουργικό καθώς δεν απευθείνεται στον πολύ κόσμο.

όσους έχω γνωρίσει προσωπικά που υποστηρίζουν έντονα το linux έχουν όλοι τους σπουδάσει καθαρά πληροφορική. από τη μία αυτό δείχνει πως οι ειδικοί κάτι θα ξέρουν καλύτερα. Από την άλλη γνωρίζω και εχω ακούσει για αρκετούς άλλους που ενώ δεν έχουν σχέση με σπουδές πληροφορικής ασχολούνται επαγγελματικά ή ως δεύτερο επάγγελμα με κατασκευή ιστοσελίδων, multimedia τίτλων, εφαρμογών. όλοι αυτοί μαθηματικοί, φυσικοί ακόμα και απόφοιτοι λυκείου σίγουρα δεν γνωρίζουν την τεχνολογία πίσω από τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα ούτε ξέρουν αρχιτεκτονική υπολογιστών assembly cisc risc , ούτε ψηφιακή λογική και άλλα παρόμοια θέματα. Είτε αρέσει ή όχι τα windows και οι υψηλού επιπέδου εφαρμογές που τα ακολουθούν έκαναν εφικτό μεγάλες ομάδες ανθρώπων να μπορούν όχι μόνο να διαχειρίζονται μόνοι τους τα PC να στήνουν απλά δίκτυα αλλά και να παράγουν έργο σε τομείς που παλαιότερα ήταν καθαρά και μόνο για τους επαγγελματίες της πληροφορικής. σε αυτό τον τομέα έχω την εντύπωση ότι το linux είναι ένα βήμα προς τα πίσω σε εποχές που οι υπολογιστές ήταν για λίγους.

Σε μία υποθετική περίπτωση που το Linux κατόρθωνε να επιβληθεί στη θέση των windows το ποσοστό των ανθρώπων που δεν θα μπορούσαν να διαχειριστουν το σύστημα εγκατάσταση συντήρηση νέοι οδηγοί κλπ θα εκτοξευόταν αναγκάζοντας όλους αυτούς να καταφύγουν σε καθαρά επαγγελματίες, εδώ υπάρχουν ήδη αρκετοί που δε γνωρίζουν τα βασικά για τα windows και για εγκατάσταση πηγαίνουν σε καταστήματα με υψηλές χρεώσεις από ότι θυμάμαι σε καταλόγους στα μαγαζιά.

τέλος δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει η μάθηση για την μάθηση δηλαδή να κάτσει κανείς να ασχοληθεί με ένα νέο λειτουργικό απλά και μόνο για να το γνωρίζει αντί να κάνει κάτι πιο δημουργικό με αυτό το χρόνο έστω και για εντελώς για προσωπική ευχαρίστηση όπως πχ overclocking ;)

Σαν ιδέα το linux με την ελευθερία της πληροφορίας και την αλληλοβοήθεια σίγουρα είναι αξιέπαινη προσπάθεια. αλλά από την άλλη εχω την εντύπωση ότι είναι ελαφρώς ελιτίστικο σαν λειτουργικό καθώς δεν απευθείνεται στον πολύ κόσμο.

όσους έχω γνωρίσει προσωπικά που υποστηρίζουν έντονα το linux έχουν όλοι τους σπουδάσει καθαρά πληροφορική. από τη μία αυτό δείχνει πως οι ειδικοί κάτι θα ξέρουν καλύτερα. Από την άλλη γνωρίζω και εχω ακούσει για αρκετούς άλλους που ενώ δεν έχουν σχέση με σπουδές πληροφορικής ασχολούνται επαγγελματικά ή ως δεύτερο επάγγελμα με κατασκευή ιστοσελίδων, multimedia τίτλων, εφαρμογών. όλοι αυτοί μαθηματικοί, φυσικοί ακόμα και απόφοιτοι λυκείου σίγουρα δεν γνωρίζουν την τεχνολογία πίσω από τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα ούτε ξέρουν αρχιτεκτονική υπολογιστών assembly cisc risc , ούτε ψηφιακή λογική και άλλα παρόμοια θέματα. Είτε αρέσει ή όχι τα windows και οι υψηλού επιπέδου εφαρμογές που τα ακολουθούν έκαναν εφικτό μεγάλες ομάδες ανθρώπων να μπορούν όχι μόνο να διαχειρίζονται μόνοι τους τα PC να στήνουν απλά δίκτυα αλλά και να παράγουν έργο σε τομείς που παλαιότερα ήταν καθαρά και μόνο για τους επαγγελματίες της πληροφορικής. σε αυτό τον τομέα έχω την εντύπωση ότι το linux είναι ένα βήμα προς τα πίσω σε εποχές που οι υπολογιστές ήταν για λίγους.

Δεν είναι θέμα σπουδών, είναι καθαρά θέμα λογικής. Αν μπορείς να καταλάβεις την λογική που κρύβεται πίσω από το κάθε λειτουργικό δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα στην χρήση του κάθε λειτουργικού.

Αρχική απάντηση από Dorian [Σήμερα, στις 01:04]

Σε μία υποθετική περίπτωση που το Linux κατόρθωνε να επιβληθεί στη θέση των windows το ποσοστό των ανθρώπων που δεν θα μπορούσαν να διαχειριστουν το σύστημα εγκατάσταση συντήρηση νέοι οδηγοί κλπ θα εκτοξευόταν αναγκάζοντας όλους αυτούς να καταφύγουν σε καθαρά επαγγελματίες, εδώ υπάρχουν ήδη αρκετοί που δε γνωρίζουν τα βασικά για τα windows και για εγκατάσταση πηγαίνουν σε καταστήματα με υψηλές χρεώσεις από ότι θυμάμαι σε καταλόγους στα μαγαζιά.

δε νομιζω.. εχω πολλα παραδειγματα γνωστων και φιλων που στην ερωτηση "πως αλλαζω καρτα γραφικων/ηχου" η απαντηση "ξεβιδωνεις το κουτι, βγαζεις την παλια, βαζεις την καινουργια, το αναβεις, ζηταει cd και πατας συνεχεια next, next, next" αντιμετωπιστηκε περιεργα. ουτε και τωρα η πλειοψηφια του κοσμου ξερει να κανει τοσο απλο. αρα για μενα δεν ειναι το λειτουργικο το προβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.