Jump to content

Λόγοι για τους οποίους αποφεύγετε το Linux

TheLab

Λόγοι για τους οποίους αποφεύγετε το Linux :  

183 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από radiatedsoul

καλο. στο jokes.gr εχει και αλλα

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κρατιέμαι για να μην αρχίσω τα μπινελίκια!!!!!

Ας αρχίσω και εγώ να μιλάω και συγνώμη εκ των προτέρων για όσους προσβληθούν.

Στο νήμα αυτό έχουν ειπωθεί πολλές, υπερβολικά πολλές, μλκιες. Και το χειρότερο από άτομα που έχουν "μονοπαντη" εμπειρία στο θέμα των λειτουργικών, και να το πω ποιο λιανά windows users.

Ρε φίλε αν δεν έχεις δουλέψει σε άλλο λειτουργικό απλά βούλωσε το και μην λες ότι σου κατέβει!

Αχ, το λινουξ μου χάλασε το pc, αχ μου χάλασε το partition table, αχ και τα @@ μου κουνιούνται!!!

Εχει δουλέψει κανένας από εσάς που κατακρινατε τα linux και γενικός τα unix/linux like OSs σε αυτά?

Μήπως έχετε καν δοκιμάσει Solaris, έτσι ρε παιδί μου για την εμπειρία?

Λοιπών, όταν μιλάει κάποιος linux user μιλάει σοβαρά γιατί έχει άποψη και έχει χρόνια εμπειρίας από διάφορα λειτουργικά.

Κανένας δεν ξεκίνησε σε linux!

Σχεδόν όλοι από widnows ξεκίνησαν και οι ποιο τυχεροί από κανένα OS X.

Οταν μιλάει κάποιος user που έχει χρησιμοποιήσει σοβαρά, όσο μπορεί τουλάχιστον, ΜΟΝΟ ΕΝΑ λειτουργικό καταλαβαίνετε και μόνοι σας πως ο λόγος του δεν έχει την ίδια βαρύτητα με ένα linux user?

Οχι αν κάνω λάθος πείτε μου ρε παιδιά!

Αλλα τεκμηριώστε το σοβαρά, όχι "Τα λινουξ δεν παίζουν WoW.".

ΚΑΛΑ κάνουν και δεν παίζουν, μη σώσουν και παίξουν ποτέ τους!

Τo unix/linux δεν είναι για παιχνίδια και ταινίες και για μη έμπειρους χρηστές, είναι για power users.

Αν θες να γράψεις C/C++, perl, php, ruby, python etc δεν θα πας σε windows.

Σε windows θα πας για να δεις ένα DVD, αν και τα λινουξ έχουν support.

Μέχρι πέρυσι έλεγα ήμουν windows freak και γράφω σε VB.

Τωρα θυμάμαι τι έλεγα και σκέφτομαι "Πόσο μλκας μπορεί να ήμουν τότε?".

Bottom line.

Θέλετε να παίζετε (γενικά)? τραβάτε στα windows και μην λέτε α δεν είναι φιλικά τα linux.

Θέλετε να δουλέψετε/ασχοληθείτε σοβαρά? Τραβάτε σε unix/linux, να δείτε πως δουλεύει το PC να κάνετε μλκιες, ΑΛΛΑ να μάθετε πως δουλεύει!

Πως επικοινωνεί ο kernel με το h/w, πως γραφοντε οι εφαρμογές, οι drivers κτλ.

Πείτε μου τώρα αν έχω άδικο σε αυτό που είπα, ΑΛΛΑ ΤΕΚΤΜΙΡΙΩΜΕΝΑ!

Συγνώμη αλλά έχω τσαντιστεί πολύ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

<EDIT>

Αρχική απάντηση από Chris2004

Το Linux δεν απευθύνεται στον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ χρήστη ακόμα. Απευθύνεται σε εξιδικευμένο χρήστη που θέλει να κάνει κάτι ΠΟΛΥ συγκεκριμένο....

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ΠΟΛΥ συμφωνώ με αυτό που είπες...

Και όπως είπα μην σώσουν ποτέ να απευθυνθούν, το θέμα με τα λινουξ δεν είναι το χρήμα, αλλά οι χρήστες, οι χρήστες=power users=developers και ΟΧΙ gamers.

Και να συμπληρώσω κάτι σε αυτό που είπες, το πολύ συγκεκριμένο κάτι που προ-ανέφερες είναι το να δουλέψει σοβαρά.

Dr.Paneas όσον αφορά το κείμενου σου, να ευχεσε να μην το διαβάσει κάποιος σοβαρώς άνθρωπος εδώ μέσα γιατί εδώ δεν είναι GHG, αν αρχίσουν εδώ οι ειρωνιες τρέχα να κρυφτείς, αν και δεν καταλαβαίνεις πως έχεις γράψει του κόσμου τις ασάφειες και τα λάθη εκεί μέσα και το ποσταρεις με καμάρι!

Αρα νομίζω σου αξίζει ένα 2o πάθημα....

Τεσπα, ελπίζω για το καλό σου να μην είναι το ίδιο που είχα διαβάσει, όσο άντεξα να διαβάσω δλδ, και εγώ.

Ξέρεις ότι δεν τα λέω από κακία...

Και όσο για κάτι Linux Gurus που πήρε το αυτι μου.

Guru σημαίνει γράφω driver σε level kernel, όχι δεν μπορώ να σεταρω μια ISDN σύνδεση.

</EDIT>

@zapotek θελεις τεκμηριωμενη αποψη? θα σου δωσω τεκμηρια αλλα θελω να μου υποσχεθεις οτι θα τα διαβασεις και δε θα τα περασεις σκεφτομενος "σιγα τον μλκα που θα διαβασω και την αποψη του"

τεκμηριο πρωτο: το linyx δε παιζει wow φιλε μου. πως να το κανουμε εγω παιζω wow και αν ο υπολογιστης μου δεν παιζει wow εχει μεγαλο προβλημα.

τεκμηριο δευτερο: το linux δεν εχει cad. ο,τι αλλο και να εχει αν δεν ειναι cad δεν μου κανει γιατι πολυ απλα ολοι οι συναδελφοι μου cad χρησημοποιυν και αν δεν χρησημοποιησω και εγω δεν θα μπορουμε να συνενοηθουμε.

τεκμηριο τριτο: τα παντα κρινονται στις λεπτομεριες. τι θελω να πω με αυτο? το γεγονος οτι θα βαλω ενα memory stick στο λαπτοπ μου και ΔΕΝ θα δουλεψει την καταληλη στιγμη ειναι για μενα καταστροφη και οχι ενα απλο προβληματακι. γιατι αλλο να μου μιλαει ενας 20αχρονος φοιτητης απο το σπιτι του και να μου λεει "γραψε αυτο ,ανοιξε εκεινο, κατεβασε αυτο, αλλαξε το αλλο και μην ανυσηχεις , ΜΠΟΡΕΙ να δουλεψει" και αλλο να βρισκομαι μπροστα στον διευθυντη και να θελω να κανω την δουλεια μου σωστα και να μην μπορω.

Και μονο οτι ξερω οτι το λειτουργικο μπορει να μου δημιουργισει ασυμβατοτητα με κατι ή μπορει καποια στιγμη να μου δημιουργησει καποιο προβλημα το κανει στα ματια μου απαραδεκτο και μη αποδεκτο.

τεκμηριο τεταρτο: εχω δοκιμασει να χρησημοποιησω linux ειχα ομως πολλα προβληματα. δε σε ενδιαφερουν τα προβληματα που ειχα σημασια εχει οτι ειχα προβληματα και μαλιστα μεγαλα. με τα windows δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. και επειδη διαβασα τις απαντησεις μερικων υπερασπιστων του linux σε αυτο το ποστ, μην αρχισετε να λετε οτι φταιω εγω που ειχα προβληματα και οχι το λειτουργικο. να προσπαθουν μερικοι να μας πεισουν οτι δεν φταιει το λειτουργικο αλλα εμεις που δεν ξερουμε να το χρησημοποιουμε ειναι απαραδεκτο.

Διαβάζω πάντα τι έχουν να πουν οι άλλοι.

Δεν κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια.

Το τεκμήριο 1 συμφωνεί με αυτό που έλεγα και πριν, το λινουξ δεν είναι για παιχνίδια αλλά για δουλειά.

Αρα δεν είναι τεκμήριο καν. Πως να το κάνουμε δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό.

Δεν λες πως δεν σου αρέσει η F1 επειδή δεν μπορείς να πας με αυτή σε Camel Trophy.

Τα υπόλοιπα ώμος που ανέφερες όντως είναι σημαντικά ειδικά το 2 & 3.

Οσο για το τέταρτο, συγνώμη αλλά όντως φταίει ο τάδε χρήστης, ούτε εγώ είμαι τόσο έμπειρος για να μου δουλεύουν όλα τέλεια, γιατί πως να το κάνουμε δεν είναι τόσο εύκολη η σωστή παραμετροποίηση του λινουξ.

ΑΝ όμως ο χρήστης είναι γνώστης τότε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, δλδ τόσου Beowulf ή MOSIX clusters που δουλευον αψεγάδιαστα και ακόμα και το TheLab που δεν έχω πετύχει ποτέ downtime τι σημαίνει?

Και για το θέμα για το memory stick, παίζει μεγάλο ρόλο και η διανομή που έχεις, ας πούμε αν είχες SuSE μπορώ να πω έχει καλύτερο plug n' play από windows.

Δλδ βάζω εξωτερικό HD μου λέει ότι τον βρήκε και μου πετάει εικονίδιο στο desktop με το σκληρό mounted!

Είναι αυτό που είπα, τα linux δεν απευθύνονται σε home-users, αλλά σε developers.

Δεν είναι για παιχνίδια αλλά για δίκτυα.

Δεν είναι για τους πολλούς, είναι για του λίγους.

Να σου πω και την αλήθεια μου.

Βαλε με τώρα να γράψω C σε Windows, το ποιο πιθανό είναι πάω σε Cygwin και να γράψω στο nano/pico, που είναι command line text editors, και να κάνω compile με gcc, πάρα σε VisualStudio.

Καταρχην.............................

Πως να το κανουμε ρε παιδια................................

Τα windows ειναι φτιαγμενα για να εξιπυρετησουν το 95% των χρηστων υπολιστον στον κοσμο..............που πα να πει οτι πρεπει και το 12αχρονο αδερφακι μου να μπορει να παιξει τα παιχνιδακια του και τη μουσικουλα του χωρις να το νταντευω..............Φυσικα περιεχουν και πραγματα για τους πιο δυνατους χρηστες............

Απο την αλλη το λινουξ ειναι φτιαγμενο για τα computer nerds(ξερεται αυτα τα μαζοχιστικα ατομακια που μπορει να καθονται μια ηλιολουστη μερα μεσα στο σπιτι για να δουλεψει το ασυρματο δυκτιο)εχουν φοβερες δυνατοτιτες παραμετροποιησης αλλα ειναι λιιιγο δυσκολοτερα..........

Και λεω λιγο γιατι ειχα δουλεψει και λινουξ πρωτη φορα το 2000 με το Mandrake 7.0 και εκει να δειτε..................Εφαγα μια βδομαδα να βαλω Ελληνικα

Φυσικα το λινουξ δεν ήταν ποτε το βασικο μου λειτουργικο συστημα αλλα εμαθα πολλα για τους υπολογιστες μεσα απο αυτο ..........

Οσο για το γκουρου........Ο ανθρωπος δεν μπορει να ειναι γκουρου επειδη βοηθησε το ζαχο να στεισει ISDN και δεν τα καταφεραν????ΕΛΕΟΣ

Αλλοστε εγω θεωρω γκουρου οποιον ασχολειθηκε 15 χρονια με unix......

Ρε ανθωπε μου τα λινουξ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για το 12αχρονο αδεφακι σου, ουτε για κανενα 12χρονο!

Αυτο λεμε τοση ωρα!

Για αυτο το σκοπο ειναι τα Windows!

Σας παρακαλω, αν εχετε κατι καινουργιο να πειτε οκ, αλλα μην κανουμε κυκλους...

καλο. στο jokes.gr εχει και αλλα

Δυστυχώς δε βρήκα κάτι. Αν βρήκες εσύ μοιράσου το μαζί μας, αλλιώς άσε τις μαλακοειρωνίες για τους cadάδες συναδέλφους σου.

τεκμηριο πρωτο: το linyx δε παιζει wow φιλε μου. πως να το κανουμε εγω παιζω wow και αν ο υπολογιστης μου δεν παιζει wow εχει μεγαλο προβλημα.

Αρχική απάντηση από ksenos

Το WoW το παίζω με wine και πάει επίσης καλύτερα.

Όπως λένε και οι mythbusters... BUSTED!

τεκμηριο δευτερο: το linux δεν εχει cad. ο,τι αλλο και να εχει αν δεν ειναι cad δεν μου κανει γιατι πολυ απλα ολοι οι συναδελφοι μου cad χρησημοποιυν και αν δεν χρησημοποιησω και εγω δεν θα μπορουμε να συνενοηθουμε.

http://www.freelists.org/cgi-bin/webpage?webpage_id=cad-linux

Guess what... BUSTED!

Α και αυτό που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι σου μάλλον λέγεται autocad, καθότι cad είναι o σχεδιασμός με τη βοήθεια του υπολογιστή (computer aided design)

τεκμηριο τριτο: τα παντα κρινονται στις λεπτομεριες. τι θελω να πω με αυτο? το γεγονος οτι θα βαλω ενα memory stick στο λαπτοπ μου και ΔΕΝ θα δουλεψει την καταληλη στιγμη ειναι για μενα καταστροφη και οχι ενα απλο προβληματακι. γιατι αλλο να μου μιλαει ενας 20αχρονος φοιτητης απο το σπιτι του και να μου λεει "γραψε αυτο ,ανοιξε εκεινο, κατεβασε αυτο, αλλαξε το αλλο και μην ανυσηχεις , ΜΠΟΡΕΙ να δουλεψει" και αλλο να βρισκομαι μπροστα στον διευθυντη και να θελω να κανω την δουλεια μου σωστα και να μην μπορω.

Και μονο οτι ξερω οτι το λειτουργικο μπορει να μου δημιουργισει ασυμβατοτητα με κατι ή μπορει καποια στιγμη να μου δημιουργησει καποιο προβλημα το κανει στα ματια μου απαραδεκτο και μη αποδεκτο.

Θυμάμαι μία ωραία παρουσίαση του Bill Gates για το πόσο εύκολα συνδέεις scanner στα 98 (και πόσο πιο εύκολα τρως bsod).

’παξ και παίξει κάτι θα παίζει και για να τελειώνει η χαζομάρα με τα sticks έχω κάνει εγκατάσταση linux σε stick, που σημαίνει ότι παίζει με τα defaults. Το μόνο που μπορεί να το σαμποτάρει είναι η εμμονή των εταιριών να μη βγάζουν προγράμματα & drivers για αυτό.

τεκμηριο τεταρτο: εχω δοκιμασει να χρησημοποιησω linux ειχα ομως πολλα προβληματα. δε σε ενδιαφερουν τα προβληματα που ειχα σημασια εχει οτι ειχα προβληματα και μαλιστα μεγαλα. με τα windows δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. και επειδη διαβασα τις απαντησεις μερικων υπερασπιστων του linux σε αυτο το ποστ, μην αρχισετε να λετε οτι φταιω εγω που ειχα προβληματα και οχι το λειτουργικο. να προσπαθουν μερικοι να μας πεισουν οτι δεν φταιει το λειτουργικο αλλα εμεις που δεν ξερουμε να το χρησημοποιουμε ειναι απαραδεκτο.

Ε ναι φυσικά και φταις εσύ που δεν το ξέρεις! Γιατί αν το ήξερες δε θα είχες τα ΜΕΓΑΛΑ προβλήματα και το πιο πιθανό θα ήταν να μην είχες γενικότερα προβλήματα. Όλοι έχουν πρόβλημα όταν μαθαίνουν κάτι νέο. Εκεί όμως ξεχωρίζουν όσοι έχουν πείσμα (να μάθουν πραγματικά κάτι και όχι να κάνουν μία ξεπέτα) και όσοι τους κόβει λίγο να διαβάσουν μερικά πράγματα.

Αρχική απάντηση από apostglen46

που πα να πει οτι πρεπει και το 12αχρονο αδερφακι μου να μπορει να παιξει τα παιχνιδακια του και τη μουσικουλα του χωρις να το νταντευω

Αρχική απάντηση από chriss

Μια που μιλάμε για φιλικότητα λειτουργικού να σας φέρω ένα μικρό παράδειγμα, πρόσφατα η κόρη μου (η ζηλιάρα) μου ζήτησε εναν υπολογιστή. Της έδωσα λοιπόν το laptop το οποίο έχει Suse 9.3 Pro.

Μιας και δεν ξέρει να διαβάζει ακόμη (είναι 4.5 ετών) , της εφτιαξα 2 εικονιδιάκια, ένα για το folder με τις φωτογραφίες και ένα για το gimp.

Μια χαρά τα χειρίζεται και τα 2 , σήμερα μου ζήτησε να βάλουμε μουσική και frozen bubble, αύριο θα σας πω τα νέα.

Δεν νομίζω οτι είναι δύσκολο να το χειριστείς , απλά έχουμε μάθει τοσα χρόνια με την Microsoft και μας είναι δύσκολο.

Αναλογιστείτε λίγο πόσες @@ριές έχετε κάνει σε windows, πόσα format κλπ μέχρι να τα μάθετε ή τέλος πάντων να θεωρείτε τον εαυτό σας power user ή εξοικιωμένο με τα windows.

Αν όλον αυτόν τον καιρό είχατε ασχοληθεί σοβαρά με το linux δε θα βγαίνατε τώρα ούτε να κλαίγεστε ούτε να πετάτε τη μία κοτσάνα μετά την άλλη.

τα linux θέλουν χρόνο να τα στήσεις

και αν μη τι άλλο να μάθεις τα εναλλακτικά προγράμματα που κάνουν τις ίδιες δουλειες

συμφωνείς η όχι?

ποιος ο λόγος να ταλαιπωρηθώ? εγώ ο Χ για να μεταβώ στο GNU?

μια χαρά κάνω τι δουλεια μου κι έτσι και ξέρω και ποιος να σηχτιρίσω όταν βλέπω μπλέ οθόνη...

άλλο να βρίζεις το Bill και άλλο να λες! ενωμένοι μούστηδες του fedora μαμιέστε!

η προσωπολατρεία στην ελλάδα ξεπερνάει το χώρο της πολιτικής....

:p

προσωπικά δεν είμαι ο τελείως γκάου με το linux δεν είμαι ο admin

αλλα και δε με ενδιαφέρει να γίνω....

σπατάλη χρόνου το κόβω......

μια χαρά,νομίχω,πως είμαι και τώρα

thats all

δεν πρέπει να σε πείσω οτι έχω προβλήματα εκεί

αλλα πρέπει να με πείσει το Linux ότι το χρειάζομαι

Οπως ειπα το linux δεν εχει αναγκη να σε πεισει για τπτ...

Βλεπεις τι προσφερει και αποφασιζεις.

Ειναι υπερβολικα ισχυρο για τα γουστα σου? παιξε με windows...

κλικ εδω, κλικ εκει, κλικ και παραπερα, "ΑΑΑΑ ειμαι power user!!!"

Και να μην ξερεις τι εγινε στην πραγματηκοτητα.

Και τα προγραμματα δεν ειναι καθολου εναλακτηκα, μια χαρα ειναι.

Και μαλιστα καλυτερα!

Μπορεις να μου βρεις καποιο ισαξιο του Eclipse IDE, που ειναι OSS, σε commercial?

Ειναι τυχεροι οι παραθυρακιδες που η Java ειναι multiplatform και μπορουν να το χρησημοποιουν και αυτοι αλλιως bye bye...

Η βρες μου καποιο να σταθει διπλα στο OpenOffice, επισης OSS, επισης σε Java.

Μην ακουω μλκιες λοιπον για εναλακτηκα s/w.

Μια φιλικη παρεμβαση:

(01:35:47) -=SuSE Lover=-: metaxi mas

(01:35:52) for(x=0; x<7 ;x++){enc[x]=nick[x]^key;};: ela

(01:35:52) -=SuSE Lover=-: protimo ta XP

(01:35:54) for(x=0; x<7 ;x++){enc[x]=nick[x]^key;};: xaaxaxax

(01:36:01) -=SuSE Lover=-: exoun kalitero colour depth

(01:36:05) -=SuSE Lover=-: eidika sto mple

(01:36:07) -=SuSE Lover=-: ;)

(01:36:15) -=SuSE Lover=-: if you know what I mean........

(01:36:27) for(x=0; x<7 ;x++){enc[x]=nick[x]^key;};: xaxaaxaxxa

Συγνωμη για τα greeklish αλλα ειναι ακριβως οπως μιλουσαμε, ηθελε το παιδι να πει την γνωμη του, δεν πιστυω να πειραζει.

Αν ναι το σβινω...

<Ο φιλος μου ειναι ο SuSE Lover, εγω ειμαι ο XORed lol>

ζαποτεκ

ενναλακτικά δεν εννοώ υποκατάστατα

εννοώ κάνω κάτι με matlab? πρέπει να ψάξω να βρω το octave και τις διαφορές του

παίζω με autocad? πρέπει να βρώ το αντίστοιχο cad

σου αρέσει στο αυτάκι σου καλύτερα το αντίστοιχο???

open office έχω να χρησιμοποιήσω καιρό πολύ

last time ήταν απλά κακέκτυπο του Ms-office....

Peace man

αν γίνουμε όλοι Power user....

εσείς τι θα κάνετε?

κάπως πρέπει να διαφέρουμε οι κακοί(άσχετοι) απο εσάς.....

:flower:

μερικοι το εχουν παρει πατριωτικα το θεμα.

@trendy μου λες οτι πρεπει να χρησημοποιησω emulator για να παιξω ενα παιχνιδι.

σου λεω οτι το linux δεν εχει autocad και η απαντηση σου ειναι "δε λες σωστα το ονομα .λεγεται autocad και οχι απλα cad". οπως και να το πεις το προβλημα παραμενει. το linux δεν εχει autocad

σου λεω οτι δεν θελω να βρεθω μπροστα σε εκπληξη με ασυμβατοτικα συσκευων και αλλα τετοια προβληματα που αν και φαινονται μικρα σε εναν power user σε εναν που θελει να κανει την δουλεια του ειναι καταστροφη, και η απαντηση σου ειναι "είναι η εμμονή των εταιριών να μη βγάζουν προγράμματα & drivers για αυτό." φταινε οι εταιριες λοιπον. οκ τουλαχιστον καποιος φταιει. οχι το linux παντως ετσι?

στο τελος σου λεω οτι εχω τεραστια προβληματα με την λειτουργια του linux και η απαντηση σου "φταις εσυ και οχι το λειτουργικο".

οποτε συνοψηζουμε τις απαντησεις στα εξης,

θα χριαστω emulator για να παιζω ενα παιχνιδι,

για το autocad δεν πηρα απαντηση,

φταινε οι εταιριες που δεν βγαζουν προγραματα και drivers και οχι το linux,

και τελος φταιω εγω που εχω προβληματα στην χρηση του λειτουργικου και οχι το λειτουργικο.

οκ

Καταρχήν είχες πει CAD, οχι AutoCAD...

Δεύτερον γιατί να το ξαναπώ, το linux και γενικότερα τα POSIX OSs δεν είναι για gaming αν και με τους emus γίνετε και αυτό...

Mίλα ρε Σωτήρη!:p

Τωρα για την ασυμβατότητα συσκευών που έχεις κολισει εκεί.

Βαλε SuSE 10.0, έτσι και δεν αναγνωρίσει όσες συσκευές έχεις εκεί τότε το βουλώνω!

@DarkSaga Η MatLab εχει και Linux έκδοση ;) .

To τωρινό OpenOffice έχει γίνει ποιο ευέλικτο από αυτό της MS (τουλάχιστον το OO v.2 Novell Edition που έχω).

Και δεν λέω πως όσοι χρησιμοποιούν Windows είναι άσχετοι.

Προσωπικά έχω ένα φίλο που ξέρει τα κέρατα του αλλά δεν του αρέσουν τα linux.

Ρε βάλε του λέω εσύ ειδικά θα κάνεις παπάδες!

Οχι ρε δεν βάζω, απαντάει.

Βέβαια του αρέσουν τα BSDοπότε των δικαιολογώ. :hehe:

Αρχική απάντηση από DarkSaga

τα linux θέλουν χρόνο να τα στήσεις

Όπως κάθε τι καινούργιο θέλει το χρόνο του. Εμένα πλέον πιο πολύ χρόνο μου τρώει να κάνει την εγκατάσταση των πακέτων, παρά να κάνω τις διάφορες επιλογές. Θέμα εξοικίωσης είναι και τις πρώτες φορές πρέπει να διαβάζεις σχολαστικά τις οδηγίες. Εκεί θα καθυστερήσεις και είναι λογικό.

και αν μη τι άλλο να μάθεις τα εναλλακτικά προγράμματα που κάνουν τις ίδιες δουλειες

συμφωνείς η όχι?

Αν ήσουν μαθημένος τόσο καιρό στα win οποιαδήποτε μετάβαση σε οποιοδήποτε λειτουργικό θα σε μπερδέψει σχετικά με τα προγράμματα που χρησιμοποιούσες. Αλλά κι αυτό σε λίγο χρόνο λύνεται αμέσως.

ποιος ο λόγος να ταλαιπωρηθώ? εγώ ο Χ για να μεταβώ στο GNU?

Εγώ πήγα γιατί ήθελα να μάθω και ως τώρα τα καταφέρνω μια χαρά.

προσωπικά δεν είμαι ο τελείως γκάου με το linux δεν είμαι ο admin

αλλα και δε με ενδιαφέρει να γίνω....

σπατάλη χρόνου το κόβω......

μια χαρά,νομίχω,πως είμαι και τώρα

thats all

δεν πρέπει να σε πείσω οτι έχω προβλήματα εκεί

αλλα πρέπει να με πείσει το Linux ότι το χρειάζομαι

Το έχω πει και παλιότερα. Δε με νοιάζει να έχουν linux άτομα που δεν θα ενδιαφερθούν για το linux. To linux βασίζεται στους χρήστες του και θα πάει μπροστά όταν αυτοί που το έχουν ασχολούνται μαζί του και δεν περιμένουν στωικά το επόμενο service pack. Αν σου αρέσουν τα windows κάτσε εκεί.

Αρχική απάντηση από radiatedsoul [Σήμερα, στις 11:44]

μερικοι το εχουν παρει πατριωτικα το θεμα.

όχι απλώς με μερικούς δε γνωρίζεστε και από χθες για να τους ειρωνεύεσαι

@trendy μου λες οτι πρεπει να χρησημοποιησω emulator για να παιξω ενα παιχνιδι.

Ναι αφού για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχει native έκδοση στο linux υπάρχει και η λύση του emulation. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σε πειράζει που θα είναι emulated, από τη στιγμή που δεν υστερεί.

σου λεω οτι το linux δεν εχει autocad και η απαντηση σου ειναι "δε λες σωστα το ονομα .λεγεται autocad και οχι απλα cad". οπως και να το πεις το προβλημα παραμενει. το linux δεν εχει autocad

Δεν είπες autocad, είπες σκέτο cad. Cad προγράμματα στο linux υπάρχουν πολλά, αν έκανες τον κόπο να κοιτάξεις το link που σου έδωσα. Τώρα αν είσαι εξαρτημένος με το autocad υπάρχει και η λύση του emulation.

σου λεω οτι δεν θελω να βρεθω μπροστα σε εκπληξη με ασυμβατοτικα συσκευων και αλλα τετοια προβληματα που αν και φαινονται μικρα σε εναν power user σε εναν που θελει να κανει την δουλεια του ειναι καταστροφη, και η απαντηση σου ειναι "είναι η εμμονή των εταιριών να μη βγάζουν προγράμματα & drivers για αυτό." φταινε οι εταιριες λοιπον. οκ τουλαχιστον καποιος φταιει. οχι το linux παντως ετσι?

Χμ μιλάς γενικά και αόριστα, στο ίδιο στυλ σου απαντάω.

στο τελος σου λεω οτι εχω τεραστια προβληματα με την λειτουργια του linux και η απαντηση σου "φταις εσυ και οχι το λειτουργικο".

Ψέματα θες να σου πω; ’λλοι γιατί δεν έχουν πρόβλημα με το linux δηλαδή; Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τα windows ποιον θα κατηγορήσεις; (τον Bill, θα ευχαριστήσεις τον εαυτό σου που δεν έκανες τη λακαμία να τα αγοράσεις αυθεντικά και θα κάνεις reboot μήπως και διορθωθεί το πρόβλημα).

οποτε συνοψηζουμε τις απαντησεις στα εξης,

θα χριαστω emulator για να παιζω ενα παιχνιδι,

για το autocad δεν πηρα απαντηση,

φταινε οι εταιριες που δεν βγαζουν προγραματα και drivers και οχι το linux,

και τελος φταιω εγω που εχω προβληματα στην χρηση του λειτουργικου και οχι το λειτουργικο.

οκ

Αρχίζω να αμφιβάλλω για το επίπεδο των windows χρηστών εδώ μέσα. Το ότι χρησιμοποιώ linux δε σημαίνει ότι έχω κάτι με τα windows. Επιλογή μου είναι να διαλέξω το καλύτερο από τη στιγμή που έχω τη δυνατότητα να το κάνω και επιλογή σας είναι να έχετε αυτό που σας αρέσει. Αλλά προτού βγείτε να πείτε κάτι, καλό θα ήταν να ξέρετε τι θα πείτε. Γιατί όπως και να το κάνουμε, αν έχετε 3 μέρες ενασχόληση πριν 3 χρόνια με το linux ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ για το linux, όπως τα ίδια σκ*** ξέρατε την 3η μέρα εναχόλησής σας με τα windows.

:hi:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.