Jump to content

Δεν αναγνορειζεται HDD 300GB!

tromeros dennis

Recommended Posts

Καλησπερα!

Οπως λεει και το θεμα, δεν αναγνορειζει το pc μου τον καινουργιο δισκο που του εβαλα.

Εχω τον Maxtor DiamondMax 10 300GB SATA 6B300S0.

Οταν ανοιγω το pc μου δειχνει οτι ειπαρχει ενα δισκος Maxtor μια S-ATA θεση, αλα οταν παω να κανω install το windows xp μου λεει δεν ειπαρχει κανενας δισκος!

Προσπαθησα και με τα s-ata driver που λεει το setup (press f6...), χωρις επιτιχια.

Μετα εβαλα εναν αλλο δισκο (μεςω αυτο του καλοδιο που ειναι μακροστενο, που ειναι για τα cd και τα dvd-drive) και εκανα boot το windows, τον αλλον τον δισκο παντα σε συνδεση με το pc μεσω s-ata.

Στο windows δεν μου τον εδειχνε τον δισκο, εκει που βλεπεις ολο το Hardware που εχει το pc σου μου τον δειχνει, ομος οχι σαν maxtor 6B300S0 αλα σαν Maxtor 6L300S0!

Ακριβος το ιδιο και στο speed fan, οπου μου "βρικε" -> "Found Maxtor 6L300S0 (300,1GB)"

Εβαλα sp2, εκανα κατι στο registry αλα χωρις αποτελσεμα...

Ελπιζω καπoιος να μπορει να με βοηθεισει!

Ευχαριστω εκ τον προτερων!

dennis χωρίς καμία διάθεση να σε προσβάλω, προσπάθησε να βελτιώσεις λίγο την ορθογραφία σου έστω στα τρανταχτά λάθη.

Κανείς μας δεν είναι τέλειος.

Καποιες μητρικες δεν αναγνωριζουν σωστα δισκους πανω απο καποια χωρητικοτητα.Δοκιμασε να κανεις ενα φλασακι το bios με την τελευταια εκδοση για την μητρικη σου και ξαναπροσπαθησε.Το ιδιο προβλημα ειχα με μια albatron και λυθηκε με νεο bios.

Αρχική απάντηση από haris1984

αν και ειπες πως η εγκατασταση των xp δεν τον ειδε αρα η ερωτηση παιζει να ειναι λιγο ατοπη...

μηπως πρεπει να κανεις φορματ στον σκληρο πρωτα?

Μα η εγκατασταση των XP κανει απο μονη της Create partition και format αρκει να δει τον δισκο ως hardware πανω στον υπολογιστη.

lololololol

λοιπον ακου να δεις εφοσον ειναι sata θα βλεπει μεγαλους δησκους

πρωτον κιτα στο Bios εκτος αν ο sata ειναι σε αλον controler τοτε θα το δεις μετα απο το ποστ του boot screen

καθος μπουταρεις απο cd πατα F6 και εχει μεσα σε μαι δησκετα τα drivers για τον controler να τα φορτοσει απο εκει...

απο εδω και περα θα εισαι οκ και μαλλον μεσα σε windows δεν τον βλεπει για αυτον το λογο.

σε περιπτοση που το bios δεν το βλεπει με την καμια δοκιμασε Bios update

αυτα απο εμενα

καλη συνεχεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.