oktech Σεπτέμβριος 28, 2005 #21 Σεπτέμβριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από planetman Βρε oktech, διαβάζω τόση ώρα τί γράφεις, δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις, απλώς το nforce4 είναι δοκιμασμένο και επίσης θα το βρω εδώ τοπικά (αύριο πουλάω την κάρτα γραφικών μου), δεν μπορώ να περιμένω πολύ. Γι' αυτό πιο πολύ προσανατολίζομαι προς Abit & Chaintech. ok ok ... πάντως και τα ΑΤΙ είναι εξίσου καλα ..... Αλλά όχι άμεσα διαθέσιμα γμτ... :wall: :slap: :computer: :computer: :computer:
tomhel Σεπτέμβριος 30, 2005 #22 Σεπτέμβριος 30, 2005 Αρχική απάντηση από planetman Λοιπόν, αν είναι τόσες ψιλές οι διαφορές Ultra και απλού nforce4, τότε και η Abit AN8-V είναι υποψήφια. Λοιπόν ψηφίστε:α) Abit AN8-VΥπέρ:1) Το ότι είναι Abit και λογικά θα ανεβαίνει αρκετά.2) Έχει οπτική έξοδο ήχου (έχει; )3) Έχει ανεμιστηράκι στο chipsetΚατά:1) Έχει το nforce4 το απλό και όχι το Ultra.2) Μόνο 1 χρόνος εγγύησηβ) Chaintech VNF4 ULTRAΥπέρ:1) Έχει το nforce4 Ultra2) Είναι λίγο φτηνότερη3) Κάτι λέει για 48kHz στον ήχο, που τα ηχεία μου το υποστηρίζουν (Z-5500)4) 3 χρόνια εγγύησηΚατά:1) Είναι chaintech, δεν ξέρω πόσο ανεβαίνει2) Δεν έχει ανεμιστηράκι στο chipset3) Δεν έχει οπτική έξοδο, παρα μόνο coaxial.Και οι 2 έχουν 3 PCI θύρες, οπότε εκεί δεν τίθεται σύγκριση.γ) Κάποια άλλη λύση; Σε ATi Xpress 200 στα ίδια περίπου χρήματα; 100-110; Sorry που αργησα να απαντησω.......Εαν εχω καταλαβει καλα το ΗΤΤ στο οποιο αναφερεσε ειναι το HyperTransport και για την chain ειναι 2000MT/s ( ενεκα nf4u ) ...Οσο αφορα τις διαφορες μεταξυ των 2 μοβο που αναφερεις ανωθεν εαν δεν ειχα την chaintech θα σου ελεγα abit α-βλεπει ( ΑΒΙΤ & ΜΣΙ = τοπ ) , αλλα το VNF4 ULTRA για τα λεφτα του ειναι κορυφη ...Καταρχας τα πιο παλια μοντελα ερχοντουσαν με παθητικη ψυξη , τα σημερινα εχουν ανεμιστηρακι ( το καταλαβαν οτι το chipset τουρκιαζει ) . Σε o/c δεν εχει σκονταψει πουθενα ( τουλαχιστο με το cpu που εχω τωρα ) , ενω για το ονομα , η chaintech μπορει να μην εχει μεγαλο ονομα στην πιατσα αλλα ουδεποτε δεν εχει ακουστει τπτ κακο για τα προ'ιοντα της. Αντιθετα , τα μοβο της ( που ηταν και το ατου της ) ιδιετερα τα nf2 συγκατελεγονταν απο τα καλυτερα πιο πλουσια και πιο σταθερα ....Για εμενα , που ηθελα ενα φθηνο ( λογο μεταβατικης περιοδου ) και σταθερο μοβο με NF4 ULTRA ( οι διαφορες nf4 - nf4ultra δεν ειναι πολλες , αλλα ειναι σημαντικες - κοιτα σε κανα συγκριτικο ) που θα μπορει αργοτερα να στεγασει 2core , η nf4 ultra ηταν μια καλη επιλογη ( και rma απο πλαισιο ).....Για περισσοτερες πληρ. http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=318
planetman Σεπτέμβριος 30, 2005 Author #23 Σεπτέμβριος 30, 2005 tomhel, μέχρι πόσο HTT έχεις δουλέψει σταθερά; 300ρίζει; Επίσης, όσον αφορά την κάρτα ήχου, έχει coaxial έξοδο έτσι; Νο optical;
planetman Οκτώβριος 14, 2005 Author #24 Οκτώβριος 14, 2005 Τελικά πήρα την chaintech και ΗΤΤ δοκίμασα μέχρι 315 χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν έβαλα παραπάνω. Αλλά δεν καταλαβαίνω, πού είναι η coaxial έξοδος; Μόνο καρφιά έχει. Ξέρει κανείς;
Legend1416003172 Οκτώβριος 15, 2005 #25 Οκτώβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από planetman [Χθες, στις 23:33] Τελικά πήρα την chaintech και ΗΤΤ δοκίμασα μέχρι 315 χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν έβαλα παραπάνω. Αλλά δεν καταλαβαίνω, πού είναι η coaxial έξοδος; Μόνο καρφιά έχει. Ξέρει κανείς; Μάλλον θα χρειάζεται κάποιο έξτρα bracket για την οπτική έξοδο.
gfa3 Οκτώβριος 15, 2005 #26 Οκτώβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από planetman tomhel, μέχρι πόσο HTT έχεις δουλέψει σταθερά; 300ρίζει; Επίσης, όσον αφορά την κάρτα ήχου, έχει coaxial έξοδο έτσι; Νο optical; Εγω που ειχα την συγκεκριμενη μητρικη την δουλεψα μεχρι και 365 ΗΤΤ χωρις προβλημα (με διαιρετες βεβαια).Οι μνημες ετρεχαν καπου στα 265-270 δεν θυμαμαι ακριβως αλλα δεν πηγαιναν παραπανω καθοτι hynix.
chroma Οκτώβριος 15, 2005 #27 Οκτώβριος 15, 2005 To manual αναφέρει για coaxial στα spec, αλλά παρακάτω μόνο optical στο καρφί του line in.
planetman Οκτώβριος 15, 2005 Author #28 Οκτώβριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 10:12] To manual αναφέρει για coaxial στα spec, αλλά παρακάτω μόνο optical στο καρφί του line in. Το είδα αυτό με το optical στο καρφί του line in. Πώς στον κόρακα κάνω την οπτική σύνδεση;
planetman Οκτώβριος 16, 2005 Author #29 Οκτώβριος 16, 2005 Επίσης, αυτό που παρατηρώ σε σχέση με την προηγούμενή μου μητρική είναι ότι ο επεξεργαστής θέλει πολύ περισσότερο ρεύμα για να σταθεροποιηθεί στις ίδιες συχνότητες. Συμβαίνει και σε σας;
tomhel Οκτώβριος 16, 2005 #30 Οκτώβριος 16, 2005 ΣΑρχική απάντηση από planetman Επίσης, αυτό που παρατηρώ σε σχέση με την προηγούμενή μου μητρική είναι ότι ο επεξεργαστής θέλει πολύ περισσότερο ρεύμα για να σταθεροποιηθεί στις ίδιες συχνότητες. Συμβαίνει και σε σας; Σε εμενα τουλαχιστο οχι , δεν συμβαινει κατι τετοιο . Σταθεροτατος ( ο venice 3000 ) καθημερινα στα 270*9 με default ρευμα...
planetman Οκτώβριος 17, 2005 Author #31 Οκτώβριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από tomhel [Χθες, στις 15:00] Σ Σε εμενα τουλαχιστο οχι , δεν συμβαινει κατι τετοιο . Σταθεροτατος ( ο venice 3000 ) καθημερινα στα 270*9 με default ρευμα... Γιατί, τον έχεις δοκιμάσει και σε άλλη μητρική; ’σχετο αλλά από χτες δεν παίζει το dimm no2. Τώρα έχω τις μνήμες στα 3 & 4.
Psychokiller Οκτώβριος 17, 2005 #32 Οκτώβριος 17, 2005 Planetman το ABIT KN8-ULTRA το εχεις δει? Γιατι δεν βλέπω να το σχολιαζεις...Επειδη το χαλβαδίαζω εαν το έχεις τσέκαρει πες μου τι δεν σου αρεσαι.... Ευχαριστώ!
planetman Οκτώβριος 17, 2005 Author #33 Οκτώβριος 17, 2005 Psychokiller, όλα μου αρέσουν πάνω του. Πάρ' το, απλά όταν εγώ έψαχνα δεν την έβρισκα. Την θεωρώ πολύ καλή λύση, αν εξαιρέσουμε το μόνο 1 έτος εγγύηση που δίνει.Εντωμεταξύ τώρα είμαι 8*313=2504MHz. Όποτε ξεκινάει όμως το μηχάνημα μου λέει "’λλαξες τη συχνότητα του επεξεργαστή σου, πάτα F1 για να συνεχίσεις, del για να μπεις στο bios" Πώς το παρακάμπτω αυτό;
Psychokiller Οκτώβριος 17, 2005 #34 Οκτώβριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από planetman Psychokiller, όλα μου αρέσουν πάνω του. Πάρ' το. Ευχαριστω και παλι! Αρχική απάντηση από planetman Εντωμεταξύ τώρα είμαι 8*313=2504MHz. Όποτε ξεκινάει όμως το μηχάνημα μου λέει "’λλαξες τη συχνότητα του επεξεργαστή σου, πάτα F1 για να συνεχίσεις, del για να μπεις στο bios" Πώς το παρακάμπτω αυτό; Αυτο μου το εβγαζε και σε μενα στον ιντελ για ενα διαστημα... Αλλα μετα σταματησε απο μονο του... :...: :...:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.