Jump to content

Πρόβλημα με ASUS A8N-SLI

RoadHog

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όποτε κάνω cold reboot μου εμφανίζεται το εξής μήνυμα:

------------------------------------------------------------------------------

Warning: Your computer CPU Fan Fail or speed to low

You can also disable this warning message in setup

------------------------------------------------------------------------------

Αυτό άρχισε να γίνετε όταν μου αλλάξανε στο Πλαίσιο την Motherboard με μια καινούρια λόγω του chipset fan που είχε χαλάσει.

Έχω ανοίξει το κουτί και το fan γυρίζει κανονικά.

Στο Asus Probe το CPU Fan δείχνει ~1400

κοίτα στο BIOS την σχετική ρύθμιση και κατέβασε το όριο

τσέκαρε το τελευταίο bios (1013 αν θυμάμαι καλά) και βάλε το καλού-κακού

εκτός βέβαια, αν το ανεμιστηράκι έχει πρόβλημα και όντως γυρνάει πολυυυυ αργά

edit

Αρχική απάντηση από nikos19

εχεις συνδεσει το cpu fan στα σωστα pin τησ μητρικης που λεει cpu fan?

αφού το διαβάζει το asus probe.......

Δεν ειναι bug. To ειχα κ εγω μολις εβαλα τον Εnermax 120. Το bios απλα σε ενημερωνει οταν ο ανεμηστηρας που εχει συνδεσει στα pins CPU_FAN ειναι κατω απο ενα οριο.

Εμπα στο ΒΙΟS, εκει που σου λεει Ηardware monitor (Δεν θυμαμαι ακριβως), και κανε disable τον μετρητη rpm του cpu.....

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Δεν ειναι bug. To ειχα κ εγω μολις εβαλα τον Εnermax 120. Το bios απλα σε ενημερωνει οταν ο ανεμηστηρας που εχει συνδεσει στα pins CPU_FAN ειναι κατω απο ενα οριο.

Εμπα στο ΒΙΟS, εκει που σου λεει Ηardware monitor (Δεν θυμαμαι ακριβως), και κανε disable τον μετρητη rpm του cpu.....

λίγο ρίσκο αυτό που προτείνεις....

ειδικά δε αν δεν έχει 12αρη το 1400 είναι μάλλον λίγο....

Έχω την default ψύκτρα και fan της AMD. Ξέχασα να σας πω οτι έχω ενεργοποιημένο το QFan της Asus και το Cool 'n Quiet της AMD. 1400 στροφές με ενεργοποιημένα αυτά είναι λίγες; (σε idle κατάσταση)

Πάντως το παράξενο ξέρετε ποιο είναι; Αυτό το μήνυμα το βγάζει μόνο όταν κάνω "cold reboot", δηλαδή να κλείσω και να ανοίξω τον υπολογιστή. ’μα κάνω restart, το μήνυμα δεν εμφανίζεται...

Αρχική απάντηση από RoadHog

Πάντως το παράξενο ξέρετε ποιο είναι; Αυτό το μήνυμα το βγάζει μόνο όταν κάνω "cold reboot", δηλαδή να κλείσω και να ανοίξω τον υπολογιστή. ’μα κάνω restart, το μήνυμα δεν εμφανίζεται...

Αν εννοείς ότι τον αφήνεις κλειστό για κάποιο (έστω και μικρό) χρονικό διάστημα, είναι λογικό καθώς, αντίθετα, όταν κάνεις restart η cpu έχει ήδη ζεσταθεί και το φανάκι γυρίζει πιο γρήγορα ;)

το εκανε και σε μενα φιλε μου μεχρι που απενεργοποιησα την προειδοποιηση απο το bios..

φανταζομαι αυτο γινεται επειδη οταν ανοιξεισ τον υπολογιστη ειναι κρυοσ ο επεξεργαστης και το η μητρικη που ρυθμιζει τις στροφες του ανεμηστηρα αναλογα με τις θερμοκρασιες δινει λιγες στροφεσ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.