Jump to content

Περιεργος Northwood!

Proteus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω την συνθεση της υπογραφής μου μόνο που εχω προσθεσει υδροψυξη με 2πλο Βlack Ice Extreme, Eheim 1250, Block 11.

Οι θεμοκρασιες μου σε 28-30 δωματιου ειναι 32-34 idle και 40-42 Full. Θερμοκρασια case γυρω στους 40.

Οι μνημες 1:1 και ολα καλα στα 3.18 Ghz (απο 2.6) με ρευμα 1.6.

Οταν αρχιζω και ανεβαζω (με 1:1 ή αλλο διαιρετη) ναι μεν bootarei και μπαινει windows κανονικοτατα αλλα οταν κανω reboot, χειροκινητα ή επειδη τρέχω 2πλο prime και μαλλον δεν το σηκώνει, εχω το γνωστο black screen.Ουτε καν bios.

Αν κλεισω απο το Power Button και ξαναναψω, τοτε ολα καλα...μπαινω κανονικοτατα στα Win.

Τι λετε να συμβαινει? Να υποθέσω οτι πρέπει να ανεβάσω τάση απο το bios?

Αν ναι μεχρι που θα ειμαι ασφαλής?

Ευχαριστώ

Προφανως οπως μας λες τρως restart οταν τρεχεις 2πλο prime και αυτο ειναι ενδειξη οτι ο επεξεργαστης δεν αντεχει σε αυτη τη συχνοτητα με αυτη την ταση. Λογικα πρεπει να δωσης ταση στον επεξεργαστη για να ανεβει ποιο ψηλα αλλα πρωτα και επειδη εχεις ανεβασει αρκετα το fsb δοκιμασε να δωσης λιγο ταση και στο τσιπσετ (Vagp) μεχρι 1,7 δωσε και επειδη η ASUS δεν εχει ανεμηστιρακι στην ψυκτρα του chipset βαλε ενα ανεμηστιρι να το χτυπαει γιατι αν το πιασεις εν λειτουργια θα δεις οτι καιει. Θα σου προτεινα μαλιστα επειδη βγαινει και μπαινει ευκολα να του αλλαξεις και την θερμοαγωγιμη με καποια καλυτερη.

1) Απο τα λιγα που θυμαμαι απο αυτην την μητρικη ειναι οτι εδειχνε πολυ χαηλες θερμοκρασιες , οποτε αυτες που αναφερεις μου φαινονται λιγο υψηλες για τα δεδομενα της Ασους.

2)Εχει undervoltage στο ρευμα του επεξεργαστη οποτε ανεβασε λιγο το vcore μεσα σε ανεκτα πλαισια για να δεις μηπως και στρωσει ο επεξεργαστης.

3)Πρωτου δεις για επεξεργαστη τσεκαρε και τις μνημες σου με κανα μεμτεστ οτι αντεχουν το 1-1 εκει, εαν και βαζοντας διαιρετη βγαζεις την παραμεντρο αυτη εκτος.

4)Βαλε οπως και δηποτε φανακι πανω απο τις μνημες και το chipet

Κατα πασα πιθανοτητα οι θερμοκρασιες που δινει η μητρικη πρεπει να ειναι σωστες διοτι πιάνω το block και ειναι δροσερό.

Αν ηταν άνω των 50 θα έπρεπε να ήταν τπυλάχιστον καπως χλιαρό.

Οι μνήμες ειναι 4χ256 διαφορετικης μάρκας (2 Geil PC4000 kai 2 OCZ PC4400) οι οποίες όμως ειναι όλες προδιαγραφών για 250 Mhz ++.

Οι μνημες έχουν ψυκτράκια και έχω βαλει ανεμιστηράκι στο κεντρικο τσιπάκι

Undervoltage έχω όντως περίπου στο -0.15.

Μέχρι πόσο ρεύμα ειναι ασφαλές να δώσω?

Οπα δεν μας ειπες οτι εχεις 4Χ256 και μαλιστα διαφορετικης μαρκας με διαφορετικα τσιπ προφανως. Εγω οταν εβαλα 4χ256 ολα OCZ 4000 EL Gold δεν μπορουσα να ανεβω πανω απο 252 FSB 1:1 με τιποτα ενω με 2χ256 πηγαινα με ιδια μητρικη, επεξεργαστη και ψυξη στα 275 FSB 1:1. για βγαλε τις 2 Geil και ασε τις OCZ μονες τους και δοκιμασε. Παντως οντως η συγκεκριμενη μητρικη εδινε 5-8 βαθμους χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο την πραγματικη. Ταση επεξεργαστη με υδροψυξη μεχρι 1,65 για Northwood. Aν και εμενα ενας 2,8 Northwood με 1,675 τα τιναξε τα πεταλα μετα απο 8 μηνες και πανω σε prommie. Mην σε παρω και στο λαιμο μου και με βριζεις. Ο καθενας πιστευω βαζει τα ορια μονος του γνωριζοντας το ρισκο του να δινεις παραπανω ταση στα τσιπ. Συνηθως ενα +10% ειναι ασφαλες για αρκετο καιρο, απο εκει και περα παιζει ρολο και η ποιοτητα κατασκευης του τσιπ που φυσικα δεν μπορεις να την γνωριζεις εξ αρχης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.