macson Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2005 Παίδες καλημέρα..Κάναμε με τον κολητό μου μερικές απόπειρες overclocking σε έναν Athlon 64 3000+ Venice...Λοιπον, μετά από αρκετό κάψιμο στο s&m και αρκετό gaming φτάσαμε στην τελευταία μας προσπάθεια σταθερά στα 315x9, δηλ. 2835Mhz..Vcore στα 1,55V max..Η Ram (single channel) με διαιρέτη δουλεύει στα 416Mhz(Kingston DDR400)..H θερμοκρασία στη cpu είναι 36 idle και 54 μετά από 24 ώρες στο s&m..Έχετε να προτείνετε κάποιο τρόπο (φτήνο-φοιτητόνια είμαστε) για να δώσει ότι του έχει απομείνει;..ή να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με τη stock ψύξη;.Οποιοδήποτε tip θα ήταν ευπρόσδεκτο..Φιλικά macson,caleb.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 26, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Eφοσον μεχρι εκει φτασατε με την στοκ ψυξη..αυτο το κατι παραπανω θα το παρετε μονο με καλυτερη ψυξη(κι αυτο δεν ειναι σιγουρο!φυσικα δεν μιλαμε για τιποτα extreme).Ειναι παρα παρα πολυ καλα εκει που φτασατε.Καλυτερα θα ηταν αντι να παρετε παραπανω ΜHz με καλυτερη ψυξη να παρεις μνημες,ωστε να δεις την διαφορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 26, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Τα 2835Mhz με στοκ ψύξη και μάλιστα αυτό τον καιρό πρέπει να είναι ρεκόρ. Ο επεξεργαστής αυτός που έχεις είναι διαμάντι. Για να πιάσεις παραπάνω βάλε μεγαλύτερο διαιρέτη στη μνήμη και βγάλε τη μητρική από το κουτί. Αν έχεις κάποιο πρόχειρο τρόπο προσωρινό να πετάς παγωμένο αέρα στην ψύκτρα, όπως ένα air condition ίσως δεις και μεγαλύτερες τιμές. Ότι και να κάνεις πάντως δεν θα το κάνεις για μόνιμα αλλά προσωρινά για να πιάσεις καλύτερο σκορ. Δεν πιστεύω να σκοπεύεις να λειτουργείς τον venice σταθερά για κάθε μέρα στα 2835Mhz. Για παραπάνω ούτε συζήτηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuKe Σεπτέμβριος 26, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 γιατι ρε buddy? 1.55v μολις έχει δώσει. μια χαρα ειναι αρκεί να είναι stable. εγώ ειμαι always 1.65v στον winchester στα 2720Mhzφιλάρα μπορείς να πάρεις μια φτηνη λύση watercooling(πχ TT Bigwater 90euro) και θα εισαι κυριλέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Σεπτέμβριος 26, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 24 ώρες s&m πως το καταφέρατε ωρέ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Σεπτέμβριος 26, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 11:33] 24 ώρες s&m πως το καταφέρατε ωρέ? Μαλλον εκαναν ολονυκτια Περα απο την πλακα ομως αν ειστε σταθεροι σε αυτη τη συχνοτητα με αυτην την ταση για καθε μερα και μαλιστα με την στοκ ψυκτρα τοτε δεν υπαρχει λογος να διακυνδινεψετε αυτον τον επεξεργαστη που ειναι διαμαντι (μιλαμε για πανω απο 1GHz overclock με στοκ ψυξη) ριχνοτας περισσοτερη ταση. Επαναλαμβανω οτι ταση ριχνουμε οταν εχουμε καλη ψυξη και παλι για 24/7 το σκεπτομαστε. Εγω δουλευω με prommie καθε μερα στα 3,157Ghz με 1,65 στους -33 idle και -14 φουλ και παλι το σκεπτομε. Πιστευω οτι αυτο που ειπαν τα παιδια για αλλο ενα dimmaki μνημης ιδιο με το αλλο θα εδινε καλυτερες επιδοσης στο συστημα και αν θελεις να παρεις τα μεγιστα παιρνεις 2χ512 ΒΗ5 και δουλευεις 2-2-2-5 1Τ κοντα στα 250ΜΗΖ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Σεπτέμβριος 26, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 ανεβασε και τις μνημες λιγο... αν θες να δεις διαφορα βαλε νερο επανω. πχ ασετεκ κιτ στα 102 ευρο. εγω δεν που εφτασα στην υποογραφη. σε αερα δεν το εχω δοκιμασει καθολου το συστημα, κατευθειαν νερο εβαλα! παντως πρεπει να εχει πολυ καλο κομματι! τα 3 τα χτυπας με νερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 26, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 macson Ποιά μητρική έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
macson Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Το μηχάνημα δουλεύει stable 24 ώρες εδώ και μια εβδομάδα, αφού πρώτα άντεξε 24ωρο βασανισμό στο s&m στη συγκεκριμένη συχνότητα..Πιστεύω ότι μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω αφού δεν έχω υπερβολικές θερμοκρασίες..Υπάρχει περίπτωσει να freezάρει το μηχάνημα λόγω ανεπαρκούς τάσεις όταν οι μνήμες φτάσουν στα 435Mhz ή φταίει κάτι άλλο;.Μέχρι τι τάση μπορώ να δώσω στις kingston DDR400 (απλές) και μέχρι που φτάνουν;.Τα αποτελέσματα στο Sandra να τα πάρω στα σοβαρά, γιατί είμαι πάνω από έναν FX-57;..(για υδρόψυξη πολύ χλωμό)Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 13:48] macson Ποιά μητρική έχεις; ASUS A8N-SLi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Σεπτέμβριος 26, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Ναι εφοσον τον ξεπερνας σε συχνοτητα εισαι ποιο γρηγορος απο εναν fx57. Eπισης κερδιζεις και απο το ψηλο ΗΤΤ αλλα σε ριχνει το Single channel στις μνημες. Στις μνημες δωσε μεχρι 2,8 αφοβα. Τι τροφοδοτικο εχεις? Αφου εχεις παει πανω απο 300 ΗΤΤ πρεπει να ανεβασεις τασεις σε LDT και chipset. Επειδη εγω δεν εχω παιξει πανω απο 300 ΗΤΤ καλυτερα να μας δωσουν τα φωτα τους οι γνωριζοντες ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Σεπτέμβριος 26, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 στο ldt δώσε 0,1 πάνω .. Στο chipset μέχρι 1,7 εισαι οκ(αν δίνει η asus τόσο βέβαια)..Βάλτε και έναν 120αρι να φυσάει πάνω από την cpu καλού κακού Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 26, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Οι μνήμες ξεκολλάνε στα 2.9v. Καλύτερες επιδόσεις θα πάρεις μεν με 2 dimm αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να τις ανεβάσεις παραπάνω. Ίσως αν βάλεις 2Τ να τα καταφέρεις. Για τις υπόλοιπες τάσεις η ASUS θα τα βγάλει πέρα μόνη της. Για τον επεξεργαστή η καλύτερη λύση με αέρα είναι η XP120 με καλό 120άρη ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Σεπτέμβριος 27, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2005 macson ωραίος.........κ θα σε ρωτήσω αυτό που ρωτάω κ όλους.....!Ποια week ειναι το διαμαντάκι σου?με ένα βιγκ water εισαι οκ πιστεύω Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Σεπτέμβριος 27, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2005 Προφανώς ο Μάριος εννοεί 2.9 και όχι 1.9.Παλλικάρι αφού δεν πρόκειται να πας σε υδρόψυξη έχεις δύο επιλογές.Βγάζεις την ψύκτρα παίρνεις ένα ντουκόχαρτο λίγο πάνω από το 1000 ή αν δε βρεις και το χιλιάρι με λίγη επεξεργασία κάνει. Τρίβεις την ψύκτρα σου μέχρι να την προτιμάς για καθρέπτη όταν ξυρίζεσαι και μετά την τρίβεις λίγο ακόμη. Μετά βρίσκεις ένα λίγο μεγαλύτερο ανεμιστήρι (για να μην σκοτώσεις κατά λάθος το εξαιρετικό δέλτα 7άρι που έχεις από τη μαμά και το βάζεις σε τρελές στροφές όπου από το θόρυβο ίσα ίσα θα ακούς το φίλο σου στο ίδιο δωμάτιο.Προσπαθείς για μεγαλύτερο overclock και αν δεις τρελή διαφορά τότε ίσως να αξίζει να πάρεις κάποια καλή-φθηνή αερόψυξη για να έχεις το παραπάνω χρονισμό χωρίς το θόρυβο (μιλάω για λύσεις ως 30 ευρόπουλα, αν θες σου λέω και ποια συγκεκριμένα).Αν δε δεις μεγάλη διαφορά (εκεί θα στοιχημάτιζα) τότε απλά κάτσε εκεί που είσαι και κοίτα μήπως δώσεις τίποτα από μνήμη στο σύστημά σου γιατί όταν βάλεις δεύτερο ντιμμάκι μπορεί ο IMC να μην αντέξει και να πρέπει να κατεβάσεις συχνότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 27, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2005 Tρελη δουλεια κανει το ανεβασμα των στροφων του stock ανεμιστηρα(delta) οπως ειπε ο φιλος schumifer!Βεβαια θα ειναι πιο θορυβωδες,αλλα ειναι αναλογα με τα γουστα!Κοιτα κι αυτο.Εγω αντεχα αυτον+2*120μμ+2*90μμ:nuke: .Θα σου ελεγα να το κανεις κι αν δεν αντεχεις το κολλας μ'ενα κολλητηρακι..(εγω ειδα κοντα στους 5 βαθμους κατω σε load) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 27, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 03:24] Προφανώς ο Μάριος εννοεί 2.9 και όχι 1.9. Αρχική απάντηση από macson [Χθες, στις 16:35] Το μηχάνημα δουλεύει stable 24 ώρες εδώ και μια εβδομάδα, αφού πρώτα άντεξε 24ωρο βασανισμό στο s&m στη συγκεκριμένη συχνότητα..Πιστεύω ότι μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω αφού δεν έχω υπερβολικές θερμοκρασίες.. Υπάρχει περίπτωσει να freezάρει το μηχάνημα λόγω ανεπαρκούς τάσεις όταν οι μνήμες φτάσουν στα 435Mhz ή φταίει κάτι άλλο;.Μέχρι τι τάση μπορώ να δώσω στις kingston DDR400 (απλές) και μέχρι που φτάνουν;. Τα αποτελέσματα στο Sandra να τα πάρω στα σοβαρά, γιατί είμαι πάνω από έναν FX-57;.. (για υδρόψυξη πολύ χλωμό) ASUS A8N-SLi. Το πόσο παραπάνω μπορείς να πάρεις εξαρτάται από το τι θέλεις. Για κάθε περίπτωση βάζεις διαφορετικές ρυθμίσεις στο BIOS. Ακολούθησε τις αρχές του O/C για να βρείς τα όρια επεξεργαστή - μνήμης και γράψε τα να τα δούμε. Βάλε αυτές τις τιμές και στο προγραμματάκι αυτό. Για καλύτερες επιδόσεις all around πρέπει να έχεις δυο μνήμες που να ανεβαίνουν στα 290 ή να χρησιμοποιήσεις διαιρέτη. Εϊδες και αυτή τη σελίδα; ΥΓ. Έτρεξα το προγραμματάκι για λογαριασμό σου και είδα οτι αν βάλω όρια multi CPU=9, HTT=315, CPU clock=2840, DDR speed 245, τότε οι καλύτερες επιδόσεις (στη σειρά 3) βγαίνουν με διαρέτη DDR266 (266/400) οπότε θα πάρεις multi-9, HTT=315, CPU clock=2840 και η ταχύτητα της μνήμης θα είναι 202 MHz. Στη σειρά 10 θα δεις τις εξείς ρυθμίσεις. Διαιρέτη DDR333, 9x299=2691 μνήμη 244,6 MHz. Στη σειρά 17 θα δεις διαιρέτη DDR400 9x245=2205 μνήμη245MHz. Επομένως είναι αδύνατο να έβγαλες 245 μνήμη με επεξεργαστή στα 2835. Πες μας αναλυτικά τι έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.