Jump to content

Ποια κάρτα TV?

nickthegreek

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από nickthegreek

Ρε παιδιά σαν να διαβάζω κινέζικα είναι:o:woot: :woot: Τι το τέλειο έχει αυτή η κάρτα που λέτε?

Τέλειο πραγμα δεν υπαρχει.. απλά είναι δέκτης τόσο αναλογικός όσο και ψηφιακός για το νέο σύστημα επίγειας ψηφιακής μετάδοσης

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από oktech

Pinnacle = TwinHan OEM ;)

Μονο αυτό είναι ένα πολυ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ να μην την αγοράσουμε. Μπορεί να έχει καλύτερο hardware αλλά απο software και ειδικά απο υποστήριξη κλαφτά. ’σε που δεν υπάρχει στην Ελλάδα

Το μόνο που μου λείπει απο την Pinacle pc Tv που είχα είναι ότι είχε πιο ευχρηστο τρόπο να βρίσκει τα κανάλια όταν δουλευε. Μονο το ραδιόφωνο δούλευε σωστα και αυτο με άλλο software(Radiator) . Η Χειρότερη αγορα που έκανα ποτε. ( και δεν είμια ο μόνος)

Αρχική απάντηση από blkik

Μονο αυτό είναι ένα πολυ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ να μην την αγοράσουμε. Μπορεί να έχει καλύτερο hardware αλλά απο software και ειδικά απο υποστήριξη κλαφτά. ’σε που δεν υπάρχει στην Ελλάδα

Το μόνο που μου λείπει απο την Pinacle pc Tv που είχα είναι ότι είχε πιο ευχρηστο τρόπο να βρίσκει τα κανάλια όταν δουλευε. Μονο το ραδιόφωνο δούλευε σωστα και αυτο με άλλο software(Radiator) . Η Χειρότερη αγορα που έκανα ποτε. ( και δεν είμια ο μόνος)

η TwinHan κατασκευάζει ορισμένα μοντέλα για την Pinnacle αλλά και για τις Technisat & Haupauge.. το software και η τεκμηρίωση είναι από την Pinnacle και όχι από την TwinHan... στο αναλογικό δέκτη το λογισμικό είναι το γνωστό Cyberlink PowerVCR II το οποίο είναι ότι πιο απλό μπορείς να φανταστείς.. η εγκατάσταση γίνεται με 2-3 κλικ του στυλ επόμενο επόμενο ενώ η αναζήτηση των καναλιών είναι πανεύκολη... όσο για διαθεσιμότητα στην Ελλάδα.. τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια ρε καρντάση? :)

Αρχική απάντηση από dimpar

http://www.avermedia.com/cgi-bin/products_tvtunerbox_avertvbox9.asp

Τι μας λέει αυτό το Tuner;;; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Εκ πρώτης καλό φαίνεται και υποστηριζει και ΡΙΡ.

140$ !!!!!!! με τοσα περνεις δορυφορικη !!!

Επίσης δεν ειναι για συνδεση με το PC αλλά απευθείας με την οθόνη..... εκτός κι αν κάνω λάθος.. αγγλία πάντως το βρήκα 120 λίρες περίπου....

για το σημα δε φταιει απαραιτητα μονο η κεραια αλλα και η περιοχη, οταν ελαβα τη καρτα τβ πανω τα ιδια πιανω και στο πισι κανενα παραπανω καναλι

παντως αμα το σκεφτεσε κοιτα να ειναι με βτ878(α) τσιπ πανω, ηδικια μου ειναι μαρκα μεκαψες αλλα ειναι αλφαδι! και για mpeg2 με ενα καλο προγραμματακι εισαι μια χαρα (π.χ intervideo windvd recorder)

Ενημερωτικά για τις υβριδικές κάρτες της TwinHan..

Υπαρχει έκδοση PCI & USB

Κοστίζουν 75 & 87 ευρώ αντίστοιχα (2 ευρώ +/-)

Επίσης, υπάρχει ειδική κεραία για καλύτερη λήψη ψηφιακής τηλεόρασης ακόμα και σε κινούμενο όχημα η οποία κοστίζει περίπου στα 25-27 ευρώ

Και οι δύο εκδόσεις έχουν και ραδιόφωνο εκτός από αναλογική και ψηφιακή επίγεια λήψη!

Πιστεύω ότι με το πρόγραμμα της ΕΡΤ να είναι πρό τον πυλών και όλη την Ευρώπη να γυρνάει σε ψηφιακή εκπλομπή μόνο μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, είναι η καλύτερη επιλογή ενώ το κόστος τους συγκρίνεται ακόμη και με απλά TV-Tuner του εμπορίου!

Ενημερωτικά για τις υβριδικές κάρτες της TwinHan...

Τελικά ποια να πάρω...χάθηκα λίγο..:o :o Να πάρω TwinHan ή Leadtek?

Τελικά ποια να πάρω...χάθηκα λίγο..:o :o Να πάρω TwinHan ή Leadtek?

’ν θέλεις ραδιόφωνο τότε ή Leadtek PCI ή TwinHan DVB-T σε PCI/USB... ή ASUS.... με τις TwinHan απλά δεν θα χρειαστείς άλλον εξοπλισμό σε 5-6 μήνες που θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση από την ΕΡΤ και σταδιακά από όλα τα κανάλια μέχρι να καταργηθεί η αναλογική εκπομπή σε 4-5 χρόνια.

Ανάμεσα σε Leadtek & ASUS νομίζω καλύτερα η δεύτερη πάντως... εκτός κι άν πάς για την DV περίπτωση..

Αρχική απάντηση από oktech [Σήμερα, στις 13:17]

’ν θέλεις ραδιόφωνο τότε ή Leadtek PCI ή TwinHan DVB-T σε PCI/USB... ή ASUS.... με τις TwinHan απλά δεν θα χρειαστείς άλλον εξοπλισμό σε 5-6 μήνες που θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση από την ΕΡΤ και σταδιακά από όλα τα κανάλια μέχρι να καταργηθεί η αναλογική εκπομπή σε 4-5 χρόνια.

Ανάμεσα σε Leadtek & ASUS νομίζω καλύτερα η δεύτερη πάντως... εκτός κι άν πάς για την DV περίπτωση..

Σε ευχαριστώ...Όταν λες asus ποια κάρτα συγκεκριμένα? Όταν λέω leadtek εννοώ της PVR2000. Αν πάρω την τελευταία δεν θα μπορώ να βλέπω ψηφιακά στο μέλλον έτσι? Ναι αλλα οι εκπομπες δεν θα συνεχίσουν να εκπέμπουν και αναλογικά? Μπορείς να στείλεις link της TwinHan που υποστηρίζει και ψηφιακή αναμετάδοση?.....Γιατί κάποιος να μην προτιμήσει τότε την TwinHan αφού ξέρει ότι προσφέρει και την παραπάνω λειτουργεία και δεν θα χρειαστεί αλλαγή στο μέλλο?:o

Και οι δύο εκδόσεις έχουν και ραδιόφωνο εκτός από αναλογική και ψηφιακή επίγεια λήψη!

Τι εννοείτε με αυτό? Δεν μπορώ να ακούω ραδιόφωνο? (Σας το είπα είμαι άσχετος με το θέμα:( :( )

Τι εννοείτε με αυτό? Δεν μπορώ να ακούω ραδιόφωνο? (Σας το είπα είμαι άσχετος με το θέμα:( :( )

Έχεις ΠΜ

εδιτ : δεν εχεις ΠΜ γιατι είναι γεμάτο.. επικοινωνησε μαζι μου να σου εξηγήσω λεπτομέρειες για τις κάρτες που συζητάμε...

• 4 weeks later...

Ερώτηση παιδιά, επειδή κι εγώ είμαι στο ψάξιμο για tv-tuner και δεν θέλω να ανοίξω καινούριο νήμα.

Σχετικά με τις υβριδικές :

1) Ποια η διαφορά TwinhanDTV Ter (D+A) και TwinhanDTV ATSC (D+A) ?

2) H USB έιναι εξίσου καλή με τις PCI λύσεις ? Ή χάνει περισσότερα frames κατά το capturing ? (δεν θέλω να βλέπω απλώς τηλεόραση, αλλά κυρίως να κάνω capturing)

3) Επίσης, τι λέει από ποιότητα TV tuner ? Αξίζει τον κόπο (οι περισσότερες tv tuner είναι κάτω του μετρίου). Κάποια screenshots θα βοηθούσαν πολύ αν υπήρχαν... (ξέρω, ζητάω πολλά)

4) Πού μπορώ να την αγοράσω ?

To κυριότερο που με ενδιαφέρει είναι να έχει καλό video-in για εγγραφή από αναλογική πηγή...

Thanks.

TwinHanDTV Ter (D+A) vs TwinHanDTV ATSC (D+A)

Οι κάρτες είναι σχεδόν ίδιες κατασκευαστικά όσο και από θέμα δυνατοτήτων ... απλά απευθύνονται σε άλλες αγορές.. Συγκεκριμμένα, η Ter απευθύνεται στην Ευρώπη, Ασία κλπ ενώ η ATSC στην Αμερικανική αγορά...

Οι διαφορές τους είναι στα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα : DVB-T PAL/SECAM/FM η πρώτη, ATSC+NTSC η δεύτερη, ελαφρά στις συχνότητες ενώ η "Ευρωπαϊκή" Ter, έχει πρόσθετα DVB Teletext και Aspect Ratio 4:3 & 16:9

Απλά αγνόησε την ATSC, είναι για την Αμερικάνικη αγορά..

Τώρα σε ότι αφορά τις δύο εκδόσεις (εσωτερική & εξωτερική) είναι νομίζω εμφανές το πλεονέκτημα της εσωτερικής, άν και ουσιαστικά, δεν νομίζω ότι έχουν κάποια διαφορά άξια αναφοράς..

Σε ότι αφορά την ποιότητα του δέκτη, αυτή που έχω δοκιμάσει, είναι η απλή αναλογική με την οποία έχω σαφώς καλύτερη λήψη από οποιαδήποτε άλλη κάρτα έχω δοκιμάσει + είναι ίσως η πιο εύκολη κάρτα για να εγκαταστήσει κανείς σε έναν υπολογιστή.. με ένα δύο κλίκ βάζεις οδηγούς και πρόγραμμα και καθαρίζεις..

Την υβριδική την έχω παραλάβει εδώ και μια εβδομάδα περίπου αλλά αφενός δεν έχω βρεί χρόνο να την δοκιμάσω, από την άλλη θα προτιμήσω να αφήσω την δουλειά αυτή σε κάποιο περιοδικό :)

Για να αγοράσεις οποιοδήποτε προϊόν της TwinHan, μπορείς να μου στείλεις μύνημα.

Well, ευχαριστώ για τις πληροφορίες οι οποίες ομολογώ ότι καταρχήν με έκαναν να ενθουσιαστώ με την κάρτα, αλλά, χωρίς να θέλω να γίνω καχύποπτος ή ερειστικός, οφείλω να σου πω πως ο ενθουσιασμός μου μετριάστηκε αρκετά όταν διάβασα ότι (πιθανώς) τις εμπορεύεσαι...

PM sent anyway... ;)

H ποιοτητα εικονας των tv tuners εχει καμμια σχεση με αυτη της τηλεορασης ή ειναι ''φτωχοι συγγενεις'' γιατι 100ευρω δεν ειναι και λιγα για μετριοτητες και κατι αλλο αν η οθονη εχει μεγαλη αναλυση και ειναι wide πχ 1680*1050 θολωνει καργα η οθονη??

Aν βαλεις ποτε tv tuner πες μου το αποτελεσμα μετα!!Θα πρεπει να εχει πολυ πλακα....

Υποθετω οτι 8α βλεπεις σε ψιλοχαλια ποιοτητα η θα αρκεστεις σε κανενα παραθυρακι 1024χ768!!Μεχρι να αρχσιουν να εκπεμουν τα καναλια σε ΗD θα περασει πολυς καιρος (μονο απο δορυφορο και μονο ελαχιστα ξενα ισως)

Αν παλι θες να πουλησεις την οθονη σου στειλε κανενα πμ(δοσεις δεχεσαι?) :devil:

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 09:57]

Aν βαλεις ποτε tv tuner πες μου το αποτελεσμα μετα!!Θα πρεπει να εχει πολυ πλακα....

Υποθετω οτι 8α βλεπεις σε ψιλοχαλια ποιοτητα η θα αρκεστεις σε κανενα παραθυρακι 1024χ768!!Μεχρι να αρχσιουν να εκπεμουν τα καναλια σε ΗD θα περασει πολυς καιρος (μονο απο δορυφορο και μονο ελαχιστα ξενα ισως)

Αν παλι θες να πουλησεις την οθονη σου στειλε κανενα πμ(δοσεις δεχεσαι?) :devil:

Δεν καταλαβες εγω το θελω για την οθονη του laptop που εχει αναλυση 1680*1050 γιατι η οθονη του desktop ειναι 1920*1200 οποτε το προβλημα μεγαλωνει...παντως η εικονα ειναι καθαρη? οχι απο αποψη θολουρας λογω αναλυσης αλλα απο θεμα ληψης, αξιζει?

Αρχική απάντηση από loki

Δεν καταλαβες εγω το θελω για την οθονη του laptop που εχει αναλυση 1680*1050 γιατι η οθονη του desktop ειναι 1920*1200 οποτε το προβλημα μεγαλωνει...παντως η εικονα ειναι καθαρη? οχι απο αποψη θολουρας λογω αναλυσης αλλα απο θεμα ληψης, αξιζει?

Η λήψη εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες.. σίγουρα δεν μπορείς να συγκρίνεις τον δέκτη μιας τηλεόρασης μερικών εκατοντάδων ευρώ ή και χιλίάδων, με αυτόν ενός tv-tuner... από την άλλη πλευρά, οι τιμές των δεκτών για υπολογιστή, δείχνουν και την διαφορετικότητα της κάθε αγοράς.. και κάτι άλλο.. οι δέκτες για υπολογιστές, άν δεν είναι καλής ποιότητας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις παρεμβολές + θόρυβο από τα υπόλοιπα εξαρτήματα του υπολογιστή!

Το συμπέρασμα είναι το ίδιο με το ποιός είναι καλύτερος ενισχυτής.. σίγουρα ένας μονομπλόκ λαμπάτος σε κατάλληλο χώρο κλπ κλπ κλπ είναι άλλο πράγμα.. αλλά και με ένα ολοκληρωμένο σετάκι ακούς μια χαρά..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.