nickthegreek Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2005 Ποια απο τις παρακάτω κάρτες Τv μου προτείνετε?http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html#http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_tvusb2_deluxe_1.htmlΘέλω να έχω καλή ποιότητα απεικόνισης καθώς θέλω να γράφω και αυτό που βλέπω.
oktech Σεπτέμβριος 25, 2005 #2 Σεπτέμβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από nickthegreek Ποια απο τις παρακάτω κάρτες Τv μου προτείνετε?http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html#http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_tvusb2_deluxe_1.htmlΘέλω να έχω καλή ποιότητα απεικόνισης καθώς θέλω να γράφω και αυτό που βλέπω. PVR2000 ... Έχει hardware MPEG2 encoder...Σαν λήψη πάντως, καλύτερα ASUS ή TWINHAN... λόγω νέου silicon δέκτη που δίνει αρκετά db κέρδος στην λήψη και διώχνει το χιόνι...
Sapelas Σεπτέμβριος 26, 2005 #3 Σεπτέμβριος 26, 2005 Asus TV FM Card θα την βρεις κοντά στα 50e και θα κάνεις ότι θες με τον πλέον οικονομικό τρόπο. (στην Στουρνάρη την πήρα 42ε)
oktech Σεπτέμβριος 26, 2005 #4 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από Sapelas Asus TV FM Card θα την βρεις κοντά στα 50e και θα κάνεις ότι θες με τον πλέον οικονομικό τρόπο. (στην Στουρνάρη την πήρα 42ε) Μεταξύ ASUS & TwinHan πάντως, η δεύτερη έχει καλύτερη λήψη αλλά δεν έχει ραδιόφωνο... 40 ευρά περίπου κάνει και αυτή, κάτι σεντς λιγότερο...
deadlock7 Σεπτέμβριος 26, 2005 #5 Σεπτέμβριος 26, 2005 Εγω παλι θα σου προτεινα αυτη!Εχει παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα και ειναι παμφθηνη.Για την ληψη παντως,αν δεν εχεις καλο σημα δεν σε σωνει τιποτα..παρε τηλεοραση!Η πιο πανω εχει και το τσιπακι bt878(A) αν σου λεει κατι αυτο!
oktech Σεπτέμβριος 26, 2005 #7 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από tigrakas Για pinnacle τίποτα ρε παιδιά; Pinnacle = TwinHan OEM Όσο για την Prolink, άστο καλύτερα.... οι ASUS & TWINHAN είναι σιλικονάτες, δεν συγκρίνονται οι δέκτες ούτε το interface... για λίγα ευρώ μην τσιγγουνευόμαστε ρε παιδιά!!!
vgiozo Σεπτέμβριος 26, 2005 #8 Σεπτέμβριος 26, 2005 Παίδες πήρα κι εγώ πρόσφατα μια Leadtek PVR2000, αλλά καθώς έχω πολύ αδύνατο σήμα στο σπίτι η εικόνα που μου δίνει είναι πολύ μέτρια...αν και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλή......επειδή ενδιαφέρομαι να την αντικαταστήσω, θα μπορουσατε να μου προτείνετε μερικε΄ς που να έχουν πολύ ισχυρό δέκτη;;Αν έχουν και hardware mpeg κωδικοποιητή ακόμη καλύτερα......είχα παλιά μια απλή pinnacle pctv pci και με την παρούσα εγκατάσταση δούλευε πολύ καλύτερα...
nickthegreek Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #9 Σεπτέμβριος 26, 2005 Όταν λες ασθενές σήμα στο σπίτι τι εννοείς ακριβώς?
Sbeetle Σεπτέμβριος 26, 2005 #10 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αν η κεραία δεν είναι καλή, τότε η κάρτα δε μπορεί να κάνει τίποτα. Καλύτερα, καλή κεραία με καλή λήψη και χειρότερη κάρτα, παρά το ανάποδο.
sotiris Σεπτέμβριος 26, 2005 #11 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από nickthegreek Όταν λες ασθενές σήμα στο σπίτι τι εννοείς ακριβώς? μάλλον όπως κι εγώ δεν έχει καλή κεραία.vgiozo ενισχυτή της έχεις βάλει?εμένα έχει διορθωθεί πάρα πολύ με ενισχυτή (έχω μια leadtek dv2000).
vgiozo Σεπτέμβριος 26, 2005 #12 Σεπτέμβριος 26, 2005 Εννοώ πως γενικά, ακομα και με την τηλεόραση δεν πιάνω τόσο καθαρά όλα τα κανάλια και με τη χρήση ενισχυτή ακόμη...Η τηλεόραση πιάνει καλύτερα με εσωτερική κεραία/ενισχυτή ενώ η κάρτα τηλεόρασης έπιανε καλύτερα τα κανάλια με τον ενισχυτή και την κεντρική κεραία της πολυκατοικίας, ενώ με εσωτερική κεραία/ενισχυτή τζίφος...Χωρις ενισχυτή μόνο χιόνα βλέπω...και με τη τηλεόραση και με τη κάρτα τηλεόρασηςΚαλύτερα, καλή κεραία με καλή λήψη και χειρότερη κάρτα, παρά το ανάποδο. Σ' αυτή τη περίπτωση υπάρχει κάποια αποδεδειγμένα καλή εσωτερική κεραία που μπορώ να δοκιμάσω;;
nickthegreek Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #13 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 17:38] (έχω μια leadtek dv2000. H Leadtek DV2000 τι παραπάνω έχει απο την Leadtek PVR2000? Το λέω αυτό γιατί ενώ είναι πιο φτηνή την αναφέρει σαν το καλύτερο μοντέλο τους.
oktech Σεπτέμβριος 26, 2005 #14 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από vgiozo Χωρις ενισχυτή μόνο χιόνα βλέπω...και με τη τηλεόραση και με τη κάρτα τηλεόρασης Παιδιά.. στο μαγαζί, λόγω περιοχής και κατασκευής του κτιρίου, πάνω από ένα κάργα χιονισμένο κανάλι, άντε δύο να καταλαβαίνεις ότι κάτι πιάνει, δεν έχω πιάσει με καμία κάρτα εκτός από την TwinHan με δεύτερη καλύτερη την ASUS. Με την πρώτη πιάνω ελαφρά χιονισμένο αλλά υποφερτό, ΑΝΤ1, ΑΛΤΕΡ, ΜΕΓΑ και χμμμ αντιληπτά ΕΡΤ1 ΕΡΤ3 Μακεδονία ενώ με την δεύτερη μόνο ΑΝΤ1 και ΜΕΓΑ κι αυτά πολύ χειρότερα.. Σαφώς και έχει να κάνει με την κεραία.. αλλά, την σύγκριση που μπορώ να κάνω, την κάνω με την ίδια ανώνυμη εσωτερική κεραία σε όλες τις κάρτες...
sotiris Σεπτέμβριος 26, 2005 #15 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από nickthegreek H Leadtek DV2000 τι παραπάνω έχει απο την Leadtek PVR2000? Το λέω αυτό γιατί ενώ είναι πιο φτηνή την αναφέρει σαν το καλύτερο μοντέλο τους. firewire είσοδο για βιντεοκάμερες miniDV. (απλά δεν είχε το pc μου firewire και είπα να πάρω κάρτα τηλεόρασης με τέτοια). vgiozo, κάνε edit τα post σου σε ένα please;)
Sbeetle Σεπτέμβριος 26, 2005 #16 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από vgiozo Σ' αυτή τη περίπτωση υπάρχει κάποια αποδεδειγμένα καλή εσωτερική κεραία που μπορώ να δοκιμάσω;; Κοίτα, γενικά οι εσωτερικές δε φημίζονται και για το σήμα τους...Αφού και της πολυκατοικίας έχει μέτριο σήμα, γιατί δε βάζεις μια δική σου κεραία επάνω με ένα πολύ καλό καλώδιο (βοηθάει αρκετά) και ανάλογα με το πόσες συσκευές μοιράζονται το σήμα παίρνεις και ενισχυτή...
oktech Σεπτέμβριος 26, 2005 #17 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από nickthegreek H Leadtek DV2000 τι παραπάνω έχει απο την Leadtek PVR2000? Το λέω αυτό γιατί ενώ είναι πιο φτηνή την αναφέρει σαν το καλύτερο μοντέλο τους. Η DV είναι ιδανική για capture από κάμερα με την ενσωματωμένη Firewire/DV υποδοχή ενώ η PVR έχει hardware MPEG2 encoder.... η επιλογή ..... δική σου!
vgiozo Σεπτέμβριος 26, 2005 #18 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από Sbeetle [Σήμερα, στις 19:48] Κοίτα, γενικά οι εσωτερικές δε φημίζονται και για το σήμα τους...Αφού και της πολυκατοικίας έχει μέτριο σήμα, γιατί δε βάζεις μια δική σου κεραία επάνω με ένα πολύ καλό καλώδιο (βοηθάει αρκετά) και ανάλογα με το πόσες συσκευές μοιράζονται το σήμα παίρνεις και ενισχυτή... Τι κόστος θα έιχε αυτό;; Έχω δικαίωμα να το κάνω;; (είμαστε ιδιοκτήτες του διαμερίσματος)Μια τηλεόραση και μια κάρτα τηλεόρασης θα μοιράζονται το σήμα...vgiozo, κάνε edit τα post σου σε ένα please έγινε
nickthegreek Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #19 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 17:46] firewire είσοδο για βιντεοκάμερες miniDV. (απλά δεν είχε το pc μου firewire και είπα να πάρω κάρτα τηλεόρασης με τέτοια). Oπότε αφού έχω fireware στο pc απορίπτω την DV. Η terratec είναι αλήθεια ότι έχει καλύτερη ποιότητα απεικόνησης? http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.702251Η DV είναι ιδανική για capture από κάμερα με την ενσωματωμένη Firewire/DV υποδοχή ενώ η PVR έχει hardware MPEG2 encoder. Tι παραπάνω προσφέρει το Hardware encoder? Θα πάρω την ταινία σε καλύτερη ποιότητα αν συνδέσω την κάμερα στην fireware/Dv της κάρτας Tv απο το αν την σύνδεα σε μία υποδοχή κάρτας firewιre της μητρικής?
vgiozo Σεπτέμβριος 26, 2005 #20 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από oktech [Σήμερα, στις 19:44] Παιδιά.. στο μαγαζί, λόγω περιοχής και κατασκευής του κτιρίου, πάνω από ένα κάργα χιονισμένο κανάλι, άντε δύο να καταλαβαίνεις ότι κάτι πιάνει, δεν έχω πιάσει με καμία κάρτα εκτός από την TwinHan με δεύτερη καλύτερη την ASUS. Με την πρώτη πιάνω ελαφρά χιονισμένο αλλά υποφερτό, ΑΝΤ1, ΑΛΤΕΡ, ΜΕΓΑ και χμμμ αντιληπτά ΕΡΤ1 ΕΡΤ3 Μακεδονία ενώ με την δεύτερη μόνο ΑΝΤ1 και ΜΕΓΑ κι αυτά πολύ χειρότερα.. Σαφώς και έχει να κάνει με την κεραία.. αλλά, την σύγκριση που μπορώ να κάνω, την κάνω με την ίδια ανώνυμη εσωτερική κεραία σε όλες τις κάρτες... Ποιό μοντέλο της twinhan έχεις και που μπορώ να τις βρώ;; Με μια αναζήτηση που έκανα στο σκρουτζ μόνο γερμανικά καταστηματα μου εμφανίζει...Tι παραπάνω προσφέρει το Hardware encoder? Θα πάρω την ταινία σε καλύτερη ποιότητα αν συνδέσω την κάμερα στην fireware/Dv της κάρτας Tv απο το αν την σύνδεα σε μία υποδοχή κάρτας firewιre της μητρικής? δεν γνωρίζω για την ποιότητα του αποτελέσματος, αλλα με hardware κωδικοποιητή δεν απασχολείται ο επεξεργαστης......κι αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα κατ' εμέ...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.