Jump to content

Help hipro

xrist

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απευθυνομαι προς τον hipro αλλα και σε οποιον αλλον μπορει να βοηθησει.

Προσπαθωντας να βγαλω τις ''κουβερτες'' απ'τις Βallistix που εχω..... εσπασα την αντισταση (δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι ειναι αντισταση) που βλεπετε στις φωτο.

Ξερετε τι αντισταση ειναι και αν μπορει να κοληθει καποια αλλη?

(Δεν επιχειρησα να βαλω την μνημη πανω στη μητρικη μηπως προκαλεσω κατι χειροτερο)

post-884-1416072213,1111_thumb.jpg

Χρηστο προφανως ειναι ιδιο με τα διπλανα

Smd πυκνωτης νομιζω ειναι και εχουν την ταση να φευγουν οι ατιμοι σχετικα ευκολα Σε μια δικια μου μνημη παντως που ειχαν φυγει 2 επαιζε μια χαρα η μνημη

Είναι 100nF SMD πυκνωτάκι........ΔΕ θα βρείς στο εμπόριο τόσο μικρό SMD......Θα πρέπει να ξεκολλήσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ να μη σου σπάσει από κάποια άλλη χαλασμένη και να το κολλήσεις πάνω σε αυτήν......

Αρχική απάντηση από hipro5

Είναι 100nF SMD πυκνωτάκι........ΔΕ θα βρείς στο εμπόριο τόσο μικρό SMD......Θα πρέπει να ξεκολλήσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ να μη σου σπάσει από κάποια άλλη χαλασμένη και να το κολλήσεις πάνω σε αυτήν......

οκ και σ'ευχαριστω πολυ.:)

Μιχαλη.. καμια καμενη μνημη?????/

Τελικα δοκιμασα να την βαλω επανω και δουλευει οπως πριν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και παλι hipro και eleven:daisy: :daisy:

post-884-1416072213,3233_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από xrist22

οκ και σ'ευχαριστω πολυ.:)

Μιχαλη.. καμια καμενη μνημη?????/

............:whistle2: ..........μια ευγενικη προσφορα του οικου Hadji_A

Mr pro, μήπως μπορείτε να εξηγήσετε γιατί παίζει η μνήμη με σπασμένο πυκνωτή? Προφανώς κάτω από κάποιες συνθήκες θα γίνει ασταθής?

Αρχική απάντηση από xrist22

Ξερετε τι αντισταση ειναι και αν μπορει να κοληθει καποια αλλη?

Φίλε μου στην περιπτωση που θέλεις πυκνωτή μπορώ να σου βρω αρκει να μου πεις το πακατζ ή τουλαχιστον ποσος ειναι και το voltage του. Τσαμπα!!! Αρκει να μπορουμε να συναντηθουμε για να στο δωσω....

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 14:01]

Mr pro, μήπως μπορείτε να εξηγήσετε γιατί παίζει η μνήμη με σπασμένο πυκνωτή? Προφανώς κάτω από κάποιες συνθήκες θα γίνει ασταθής?

Παίζει κανονικά........Βέβαια είναι και ανάλογα ποιός πυκνωτής θα σπάσει.......Αν σπάσει ένας απ' αυτούς που φιλτράρουν την τάση VTT, την έβαψες.......Αν σπάσει κάποιος απ' αυτούς που φιλτράρουν το Vdimm, κάτι γίνεται......Αν όμως σπάσουν αρκετοί του Vdimm, πάλι έχουμε πρόβλημα........Βέβαια και ένας του Vdimm να σπάσει, πάλι θα έχουμε κάποια μικρή "αστάθεια" τις μνήμης που και πάλι εξαρτάται από την πλακέτα της εκάστοτε μνήμης(PCB).....Είναι πολλά που παίζουν ρόλο..... ;)

Αρχική απάντηση από dimpar [Σήμερα, στις 14:23]

Φίλε μου στην περιπτωση που θέλεις πυκνωτή μπορώ να σου βρω αρκει να μου πεις το πακατζ ή τουλαχιστον ποσος ειναι και το voltage του. Τσαμπα!!! Αρκει να μπορουμε να συναντηθουμε για να στο δωσω....

100nF/50V με package 0603

Όπως βλέπω την πλακέτα δε το κάνω για 0603. Μάλλον για μεγαλύτερο φαίνεται. Μήπως είναι 0805;;; 0805 πάντως έχω βρει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.