Rasta Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2005 Αγορασα το LG 4163B SUPER MULTI DVD/CD RW. Στο pc μου ειχα ηδη εγκατεστημενο ενα DVD (οχι Recorder). Υστερα απο αρκετη προσπαθεια το συνεδεσα εχοντας το παλιο master και το καινουριο slave. Οταν ξεκιναω τον υπολογιστη μου στην αρχικη "μαυρη" οθονη μου το αναγνωριζει. Επισης στο "Ο υπολογιστης μου" εμφανιζεται ο δισκος οπως και στον Πινακα Ελεγχου οπου μου λεει οτι λειτουργει κανονικα. Στην αρχη μου διαβαζε και επαιζε κανονικα τα CD/DVD που του εβαζα αλλα ειχα προβλημα με το Nero. Μου ελεγε οτι ο Nero προκαλεσε ενα σφαλμα στο nview.dll και οτι θα κλεισει. Κατεβασα αλλα προγραμματα εγγραφης. Τα περισσοτερα ειχαν το ιδιο προβλημα αλλα τελικα ενα ανοιξε ξεκινησα μια εγγραφη αλλα λιγο πριν τελειωσει μου κολησε και το cd καηκε. Αυτο το προβλημα βεβαια μου το παρουσιαζε και πριν την συνδεση του dvd. Μετα απο αρκετες προσπαθειες να δω τι φταιει το μονο που καταφερα ηταν να μην διαβαζει καν τα cd/dvd. Παρολαυτα μου το αναγνωριζει κανονικα. Οταν βαζω cd ή dvd δεν ακουγεται ουτε ο ηχος που κανει οταν γυριζει το cd μεσα. Απλα κλεινει το πορτακι και δεν κανει τιποτα .Δεν το διαβαζει και αν κανω κλικ πανω στο εικονιδιο του δισκου μου λεει να τοποθετησω δισκο γιατι δεν υπαρχει. Εχω δοκιμασει να βαλω και master το DVD-RW και slave το παλιο αλλα τιποτα. Δεν ξερω μηπως φταιει που ενα απο τα προγραμματα με ρωτησε αν θελω να ενεργοποιησω το DMA Mode για γρηγοροτερη αποδοση και το ενεργοποιησα.Δεν θυμαμαι αν σταματησε να διαβαζει cd μετα απο αυτη τη ρυθμιση. Βεβαια το απενεργοποιησα αλλα δεν ειδα διαφορα. Μπορει κανενας να βοηθησει. Μηπως εχει προβλημα η συσκευη και να το παω πισω γιατι εχω εγγυηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Σεπτέμβριος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Πες μας λίγο από τι αποτελείται το σύστημα σου.Στην διαχείριση συσκευών, κάτω από το IDE/ATAPI Controllers, πρέπει να έχεις primary channel και secondary. Ένα από αυτά θα έχει τον δίσκο σου και το άλλο τα dvd σου. Τι transfer mode λέει στα master/slave ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rasta Σεπτέμβριος 27, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2005 Intel Pentium 4 ,1.8Ghz,256 RAM, Win Me. Ξεχασα να πω οτι στην συσκευασια αναφερονται ελαχιστες απαιτησεις P4 2.4Ghz, 512Mb αλλα μου ειπαν οτι αυτο δεν εχει σημασια. Αλλωστε γιατι στην αρχη λειτουργουσε ενω μετα σταματησε. Το IDE/ATAPI Controllers ειναι οι ελεγκτες σκληρου δισκου γιατι δεν βρηκα τιποτα αλλο. Πηγα στον πινακα ελεγχου ,στο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Οκτώβριος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Δοκίμασες άλλο πρόγραμμα εκτός του nero? {Χρειάζεσαι σίγουρα μνήμη!!) Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση που χρησιμοποιείς ίσως αν δοκίμαζες κάτι πιο πρόσφατο... Δεν νομίζω ότι φταίει το όλο σύστημα μιας και έχω DVD-RW σε celeron 850ΜΗΖ αλλά με 512mb RAM και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Σαν έσχατη λύση κ μόνο αν δεν σου προτείνουν κάτι που θα έχει αποτέλεσμα θα σου πρότεινα ένα format και μια έκδοση XP SP2. To format πάντα κάνει καλό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rasta Οκτώβριος 4, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2005 Αγορασα το DVD RW με σκοπο κυριως να αποθηκευσω μουσικη,βιντεο κτλ και να κανω format για να βαλω τα XP αλλα γκαντεμια. Εχω προσπαθησει να κανω partition αλλα δεν τα καταφερα με τα προγραμματα που κατεβασα.Ηταν περιεργα. Οσο για αλλα προγραμματα εχω δοκιμασει διαφορα οπως αναφερω και στην πρωτο μου post οχι ομως αλλη εκδοση του Nero.Τωρα που το DVD RW δεν λειτουργει ,λειτουργει κανονικα ο Nero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Efialtis Οκτώβριος 4, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2005 Μνήμη παραπάνω δεν χρειάζεσαι εφόσον, όπως λες, έχεις WinMe που δεν μπορούν να εκμεταλευτούν περισσότερη από 256ΜΒ. Θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις από το BIOS να αλλάξεις χειροκίνητα το mode του DVDR σε ATA-33. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.