Jump to content

Αλλαγη στο Raid

jax7480

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερες σε ολους.

Στο συστημα μου αυτη την στιγμη εχω 2 δισκους του 1TB σε συνδεσμολογια Raid 1.

Θελω να παρω εναν ακομα δισκο 1 ΤΒ και να τον συνδεσω κι αυτον στο Raid.

Το Raid θελω να αλλαχτει απο 1 σε 5.

Κατα ποσο ειναι αυτο εφικτο να γινει χωρις να χαθουν Ή να μεταφερθουν τα δεδομενα απο το Raid_1. Ειναι ηδη περιπου 800GB και δεν εχω που να τα μεταφερω.

Θενκς για τον χρονο σας.

Καλημέρα.

Δεν μας είπες τι Μ/Β έχεις.

Σε ιντελ τσιπάκι γίνεται migration λογικά.

Χωρίς πολλά-πολλά μέσα απο τα windows.

Κατα 99% δεν γινεται.

Μόνο με την διαδικασία του Backup.

Να προσθεσεις καποιον δισκο σε υπάρχων Raid ξερω οτι γινεται,να αλλαξεις ειδος δεν νομιζω.

Κατα 99% δεν γινεται.

Μόνο με την διαδικασία του Backup.

Να προσθεσεις καποιον δισκο σε υπάρχων Raid ξερω οτι γινεται,να αλλαξεις ειδος δεν νομιζω.

Βασικα επειδη ηθελα κι εγω να δω, στο Raid 1 η μονη επιλογη που υπαρχει ειναι να αλλαξεις Raid. Αν δεν επιλεξεις κατι αλλο και το αφησεις ως εχει σου βγαζει μηνυμα λαθους και σου λεει οτι ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξεις το Raid.

Αρα 99% γινεται.

Καλου κακου θα παλεψω να βρω εναν δισκο ακομα ωστε να σωσω οτι εχω και δεν εχω και μετα θα κανω την δοκιμη.

Ζάχο, μου φάνηκε ενδιαφέρον το θέμα και το έψαξα (λίγο).

Για να γίνει μεταφορά σε ανώτερο επίπεδο Raid πρέπει ο controller (ή το software του) να υποστηρίζει RLM -> Raid Level Migration

Βρήκα ένα πινακάκι της Intel για τα supported Migrations, ελπίζω να ισχύει :p και να δουλέψει :)

Πινακάκι εδώ

Το ανεβάζω να υπάρχει αν ψοφήσει το Link

[ATTACH]4292[/ATTACH]

Εσένα σε ενδιαφέρει μάλλον η 4η γραμμή απο το τέλος

2-Drive RAID 1 to 3-Drive RAID 5

post-316-1414343208,1669_thumb.png

Θενκς μαν.

Οποτε φακ ιτ ολ. Θα το δοκιμασω και οτι γινει. Απλα θα κρατησω σε μπακ απ τα πιο κριτικαλ πραγματα που θελω.

• 4 weeks later...

Α, ναι, το ξεχασα αυτο.

Ο δισκος μπηκε κανονικα επανω.

Εκανα την διαδικασια μεσα απο τα Windows.

Εκανε καπου 8.5 ωρες να ολοκληρωσει. Το ειχα αφησει στο background να τρεχει μεχρι που τελειωσε.

Ολα παιξανε αψογα.

Κανείς σας δεν με πιάνει :Ρ

Migration απο Raid 0 σε Raid 5 (απο 2 δίσκους σε 3) περίπου 70 ώρες :)

Όλα αυτά σε ICH8R.

Σε μια μητρικη με ICH controller μπορώ να αλλάξω δίσκους και παράλληλα να αυξάνω το μέγεθος της συστοιχίας? Δηλαδή εχω 3 δίσκους απο 500GB αν τους αντικαθιστω έναν έναν απο το 1ΤΒ θα μπορέσω να πάω στα 2?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.