Jump to content

Leadtek 6800. Έχει πρόβλημα?

nikgr

Recommended Posts

Αγόρασα πρόσφατα μια Leadtek Α400 (6800 AGP 128ΜΒ.)

Σε ένα πρώτο checking με το 3Dmark2005 μου βγάζει ένα score 3550.

Δε νομίζω ότι είναι και τίποτα σπουδαίο... Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σε ορισμένα σημεία του benchmark έχω 1-2 fps...

Δεν ξέρω αν κάτι δεν πάει καλά...

Στο game "Fable" πάει καλούτσικα στα 1024 με όλα full εκτός από κάποια μείωση στα shadows. Έχει fps γύρω στο 30 με το fraps.

Τί άλλο benchmark να τρέξω για να δω αν κάτι δεν πάει καλά?

Έβαλα τους τελευταίους drivers της nvidia απ' το site της, ενώ στις ρυθμίσεις άλλαξα και το "quality" στο "performance" χωρίς ιδιαίτερη βελτίωση.

Το υπόλοιπο σύστημα είναι ένας AthlonXP 2400+ με 1,25Giga RAM.

Mipws tin kathysterei kai o epeksergastis moy?

Μπορεί λόγω του τροφοδοτικού 350αρι noname να μην αποδίδει το max? Πάντως βλέπω ότι στις ρυθμίσεις τρέχει στα 325 το core και στα 700ΜΗΖ η μνήμη.

Πάντως σαν κάρτα είναι πολύ εντυπωσιακή με ένα καταπληκτικό και εντελώς αθόρυβο fan, ενώ με το προγραμματάκι της Leadtek έχεις απόλυτο έλεγχο στην κάρτα! Η θερμοκρασία της είναι στους 52 βαθμούς.

Έχει νόημα να την πουσάρω?

Ευχαριστώ πολυ! :help:

τα σημεία με τα 1-2 fps είναι σε ανάλυση 640*480 τα τεστ του επεξεργαστή, τα οποία δεν μετράνε στο 3dmark, αλλά σου βγάζει κι ένα cpu mark.

λογικά είναι και θέμα επεξεργαστή.

εμένα με 6800ultra στην ίδια πλατφόρμα βγάζει 5000. ( athlon xp 2.4ghz = 3600+ ? )

χρονισμοί 400-450 core και 1.1 - 1.2 μνήμη.

To 3550 στο 3DMark05 είναι σωστό , τόσο βγάζει μια default 6800.

Όσο για το fable , δοκίμασε να παίξεις με τις ρυθμίσεις του.

Ρίξε τις όλες ένα βήμα πριν το full και άρχισε να τις ανεβάζεις μία μία.

Κάποια από όλες έχει τεράστιο κόστος σε fps , αλλά δεν θυμάμαι ποια.

Η ίδια ρύθμιση δεν δουλεύει με antialiasing (σου κάνει reset τις ρυθμίσεις και την ανάλυση).

Πάντως στην δική μου 6800 (ξεκλείδωτη και υπερχρονισμένη) το έπαιξα σε 1280x1024 , 2xAA , όλα max εκτός από την παραπάνω ρύθμιση , με 50-60 fps την περισσότερη ώρα ~30fps στις απολύτως χειρότερες σκηνές.

Και δοκίμασε να σβήσεις το Vsync.

Φυσικά και αξίζει να την πουσάρεις.

Αλλά ακόμα περισσότερο αξίζει να δοκιμάσεις να την ξεκλειδώσεις.

Δες το sticky "Απο 6800 σε 6800 Ultra".

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όντως το 3550 στα default είναι το average για 6800 στο 3Dmark2005 οπότε η καρτούλα δεν έχει πρόβλημα.

Δοκίμασα να την clockάρω και έβαλα το core στα 325@380 και τη μνήμη 700@850.

Το 3dmark2005 εκτινάχθηκε σχεδόν στο 4000. Ωστόσο στο παιχνίδι Fable που δοκίμασα έκανε κάτι γραμμές (artifacts μάλλον)...

Δοκίμασα το core στα 325@380 και τη μνήμη τη χαμήλωσα στα 700@750 (με βάση ένα review που διάβασα για τη συγκεκριμένη) και στο Fable δεν έκανε artifacts.

Να έφταιγε άραγε το clockαρισμα της μνήμης?

Οσον αφορά το ξεκλείδωμα των pipelines mε το rivatuner υπάρχει δυνατότητα να τα επαναφέρεις αν κάτι δεν πάει καλά?

Πάντως είμαι λίγο επιφυλακτικός για το πόσο αξίζει το ρίσκο, ειδικά και με τα τελευταία artifacts... Αν είναι να κερδίσω πχ μονο 5 fps να μην το επιχειρησω...

Ευχαριστώ!

Απλά με το riva tuner κάνεις unmask τη τελευταία 4άδα των pipelines που είναι masked και πάς στα 16...

Φυσικά και είναι πλήρως αναστρέψιμη,απλώς βλέπεις αν η τελευταία 4άδα των pipes είναι defective.

Αν όχι έχεις ένα 10-15% πάνω,απλά...

Αρχική απάντηση από nikgr

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όντως το 3550 στα default είναι το average για 6800 στο 3Dmark2005 οπότε η καρτούλα δεν έχει πρόβλημα.

Δοκίμασα να την clockάρω και έβαλα το core στα 325@380 και τη μνήμη 700@850.

Το 3dmark2005 εκτινάχθηκε σχεδόν στο 4000. Ωστόσο στο παιχνίδι Fable που δοκίμασα έκανε κάτι γραμμές (artifacts μάλλον)...

Δοκίμασα το core στα 325@380 και τη μνήμη τη χαμήλωσα στα 700@750 (με βάση ένα review που διάβασα για τη συγκεκριμένη) και στο Fable δεν έκανε artifacts.

Να έφταιγε άραγε το clockαρισμα της μνήμης?

Οσον αφορά το ξεκλείδωμα των pipelines mε το rivatuner υπάρχει δυνατότητα να τα επαναφέρεις αν κάτι δεν πάει καλά?

Πάντως είμαι λίγο επιφυλακτικός για το πόσο αξίζει το ρίσκο, ειδικά και με τα τελευταία artifacts... Αν είναι να κερδίσω πχ μονο 5 fps να μην το επιχειρησω...

Ευχαριστώ!

θα κερδίσεις αρκετά με το ξεκλείδωμα.

ουσιαστικά είναι μια φτηνή αναβάθμιση για την κάρτα σου.

δεν παθαίνει τίποτα, καθώς όπως είπε και ο άνωθεν είναι αναστρέψιμη η διαδικασία.

απλά ελπίζεις να έχεις πέσει σε καλό κομμάτι;)

τελικά την ξεκλείδωσα κι εγώ μια χαρά και απ' οτι φαίνεται χωρίς artifacts.

Της έριξα και ένα πουσάρισμα 300@350 στο core και 700@800 στις μνήμες.

Τη δούλεψα μάλιστα στο 3dmark05 και στα 380 στο core χωρίς παράσιτα και έκανα ρεκοράκι από 3550 στα defaults (με 12pipelines χωρίς πουσάρισμα) στα 4500 με 16pipelines και πουσαρισμένη!

Ωστόσο επειδή στα 380 στο core μου έκανε παρασιτο σε κάποιες στιγμές στο game Fable το γύρισα στα 350.

Πάντως πολύ ευχαριστημένος!

Και να φανταστείτε οτι την πλήρωσα 159 euro, μόλις 1euro παραπάνω απ' την αντίστοιχη 6800LE edition!

Τα τρελλά των τιμών στους υπολογιστές! :woot:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.