Χάρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2005 Θέλω να στήσω με έναν φίλο μου ασύρματο δίκτυο. Η απόστασή μας είναι σχετικά μικρή (σχεδόν απέναντι είμαστε) και βλέπει πεντακάθαρα ο ένας τον άλλο (απο τις ταράτσες).Λέμε να αγοράσουμε απο ένα access point Linksys. Πρώτα απο όλα ποια η διαφορά μεταξύ WAP54G , WRT54G, WAG54G; (Στο μέλλον θέλουμε να μοιράσουμε και σύνδεση ADSL, το λέω μήπως παίζει ρόλο)Μετά που θα βρώ αδιάβροχο κουτί;Τέλος κεραία πρέπει να αγοράσω, γιατί ένας φίλος μου μου είπε ότι έφτιαξε μόνος του;Πόσο έχουν στην αγορά;Έχετε να προτίνεται καμία;
trendy Σεπτέμβριος 23, 2005 #2 Σεπτέμβριος 23, 2005 Πάρτε 2 wrt54g, βάλτε πάνω ένα από τα πολλά hacked firmware που κυκλοφορούν (satori, openwrt, alchemy) βάλτε 2 κεραίες ~21dBi (ας πούμε Pacific Wireless ή πιάτο 60άρι με feeder poyntig), τα pigtails (για να συνδεθεί το bridge με την κεραία) και θα είστε οκ. Η dsl μοιράζεται χωρίς πρόβλημα και ανεξάρτητα από το τι και πώς θα βάλετε πάνω.Για τιμές υπάρχει ο www.skroutz.gr
dfragos Σεπτέμβριος 23, 2005 #3 Σεπτέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από trendy (satori, openwrt, alchemy) dd-wrt, μην ξεχνιόμαστε...
trendy Σεπτέμβριος 23, 2005 #4 Σεπτέμβριος 23, 2005 Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ το dd.
kontak Σεπτέμβριος 23, 2005 #5 Σεπτέμβριος 23, 2005 Ακετά καλό θα έλεγα μόνο που θέλει το γνωστώ scriptάκι για να τρέξουν παραπάνω από ένα υπολογιστές κάτω από static ip.Για to v22 λέω όμως γιατί βγήκε και το 23 που το έβαλα από περιέργεια και κάτι με χάλαγε σε αυτό!!!
Spyrious Σεπτέμβριος 23, 2005 #6 Σεπτέμβριος 23, 2005 Ποια είναι η μέγιστη απόσταση για τέτοιο δίκτυο;
sotiris Σεπτέμβριος 23, 2005 #7 Σεπτέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Spyrious Ποια είναι η μέγιστη απόσταση για τέτοιο δίκτυο; αρκετά μεγάλη, αλλά αυτό έχει κάποιες προϋποθέσεις: στόχευση, καλή οπτική επαφή κλπ. (για να είσαι και νόμιμος πάντα). Αρχική απάντηση από trendy Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ το dd. σιγά, εγώ δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με wrt γενικότερα
trendy Σεπτέμβριος 23, 2005 #8 Σεπτέμβριος 23, 2005 Πλάκα έχει το wrt με ένα openwrt πάνω. Ομοίως και το WL500G στο οποίο σκέφτομαι να ρίξω cm9, να τα βάζω να ρουτάρουν ανά 2 και από το 1 να πέφτει utp πάνω στο celeron routerάκο σε 4πλή για να μην τρώει πολλά resources η ασύρματη.
sotiris Σεπτέμβριος 24, 2005 #9 Σεπτέμβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από trendy Πλάκα έχει το wrt με ένα openwrt πάνω. Ομοίως και το WL500G στο οποίο σκέφτομαι να ρίξω cm9, να τα βάζω να ρουτάρουν ανά 2 και από το 1 να πέφτει utp πάνω στο celeron routerάκο σε 4πλή για να μην τρώει πολλά resources η ασύρματη. ο router μου είναι amd xp@1250 (αν θέλω τον σηκώνω στα 1667) οπότε δεν ασχολούμαι, μιζέρια αυτά τα wrt μόνο από άποψη κατανάλωσης λέει, αλλά ούτος ή άλλως εδώ και 2-3 χρόνια ένα ανοικτό pc πάντα τό χω. ( εσχάτως 2 )
Spyrious Σεπτέμβριος 24, 2005 #10 Σεπτέμβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris αρκετά μεγάλη, αλλά αυτό έχει κάποιες προϋποθέσεις:στόχευση, καλή οπτική επαφή κλπ.(για να είσαι και νόμιμος πάντα).Με ένα φίλο μου δεν έχουμε οπτική επαφή αλλά τα σπίτια μας είναι αρκετά κοντά περίπου200μ.Εγώ είμαι σε ύψωμα αλλά ενδιάμεσα υπάρχουν ταράτσες και λίγο ψυλότερα σπίτια.Μπορώ να συνδεθώ μαζί του;
trendy Σεπτέμβριος 24, 2005 #11 Σεπτέμβριος 24, 2005 Ναι, άμα σηκώσετε ιστό σχετικά ψηλά θα μπορείτε να περάσετε σε ύψος τις ταράτσες των άλλων και να αποκτήσετε οπτική επαφή. 200μ σουβλάκι στις πολυκατοικίες απλώς ξέχνα το.Αν τελικά το σηκώσετε τόσο ψηλά θέλει καλή grid κεραία για να μην την επηρεάζει ο άνεμος και να μη δημιουργεί ούτε να δέχεται θόρυβο από και προς τους υπόλοιπους.
Spyrious Σεπτέμβριος 24, 2005 #12 Σεπτέμβριος 24, 2005 ’κυρο δηλαδή.Καμμία άλλη ασύρματη λύση υπάρχει;
sotiris Σεπτέμβριος 24, 2005 #13 Σεπτέμβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από Spyrious ’κυρο δηλαδή.Καμμία άλλη ασύρματη λύση υπάρχει; χωρίς οπτική επαφή πολύ δύσκολα.(δεν πετάτε κάνα utp στο δρόμο?)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.