Jump to content

Βοηθεια σε συνδεσμολογια ROUTER

ison

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αποφασισα και εγω με την σειρα μου να βαλω adsl και εχω μια απορια σχετικα με την συνδεσμολογια.

Καταρχας η πριζα του τηλεφωνου βρισκεται σε διπλανο δωματιο απο αυτο του υπολογιστη και για να μην μπαινοβγαζω το καλωδιο του 56 μοντεμ πηρα μια επεκταση τηλ καλωδιου εβαλα και ενα "Τ" στην κεντρικη πριζα και εχω ετσι και το τηλ και το μοντεμ μονιμα συνδεδεμενο...(εννοειτε οτι αταν μπαινω net το τηλ παπαλα ειναι απλη pstn γραμμη)

Η επεκταση που εχω ειναι γυρω στα 6-7 m (την εχω περασει τοιχο τοιχο λογω της μορφολογιας των δωματιων)

Η ερωτηση μου ειναι :

Σκεφτομαι να παρω το usr 9106 router/wifi αλλα προς το παρον θελω να το συνδεσω με το pc μεσω ενσυρματα και οχι μεσω wifi ....μπορω να το βαλω οποτε στο δωματιο του pc και να συνδεσω την επεκταση του τηλ πανω στο router (δηλ να βγαλω την ακρη που τωρα παει απο την κεντρικη πριζα στο 56 μοντεμ και να την βαλω στην αντιστοιχη του router)για να μην τοποθετω και καλωδια utp και γινεται χαμος ή θα εχω απωλειες - δυσλειτουργίες?

Το φιλτρο που πρέπει να μπει?

Ευχαριστω για τις τυχων απαντησεις και ελπιζω να εγινα κατανοητός...

το φιλτρο θα μπει μεταξυ μπριζας και πριν απο το ρουτερ, το φιλτρο εχει μια εισαγωγη και μια εξοδο που εχει το σημα του τηελφωνου , απο εκεινη την εξοδο βαζεις το καλωδιο πανω στο τηελφωνο. τωρα στη μπριζα του τοιχου θα βαλεις ενα Τ απο τα οποια ενα θα πηγαινει στο ρουτερ και το αλλο στο φιλτρο. εναλλακτικα μπορεις να βαλεις πανω στο φιλτρο το Τ.

τωρα το αλλο που ρωτας νομιζω οτι ΔΕΝ θα εχεις απωλειες

Αρχική απάντηση από ison

Αποφασισα και εγω με την σειρα μου να βαλω adsl και εχω μια απορια σχετικα με την συνδεσμολογια.

Η ερωτηση μου ειναι :

Σκεφτομαι να παρω το usr 9106 router/wifi αλλα προς το παρον θελω να το συνδεσω με το pc μεσω ενσυρματα και οχι μεσω wifi ....μπορω να το βαλω οποτε στο δωματιο του pc και να συνδεσω την επεκταση του τηλ πανω στο router (δηλ να βγαλω την ακρη που τωρα παει απο την κεντρικη πριζα στο 56 μοντεμ και να την βαλω στην αντιστοιχη του router)για να μην τοποθετω και καλωδια utp και γινεται χαμος ή θα εχω απωλειες - δυσλειτουργίες?

Το φιλτρο που πρέπει να μπει?

Ευχαριστω για τις τυχων απαντησεις και ελπιζω να εγινα κατανοητός...

αν το πρόβλημά σου είναι το μήκος του τηλεφωνικού καλωδίου, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα - περιορισμός.

το δικό μου διατρέχει όλο το σπίτι, και άλλωστε μέχρι να φτάσει στο κέντρο του ΟΤΕ κάνει μια μεγάλη απόσταση για να το επηρεάζουν τα 5-10 μέτρα.

από κει και πέρα, στο modem θες η γραμμή που θα του δώσεις να είναι για dsl.

με splitter πάντως, πρέπει να διαχωρίσεις 1 γραμμή dsl και 1 άλλη τηλέφωνα.

πόσες πρίζες τηλεφώνου έχεις? αν έχεις μόνο αυτή κάντο με splitter.

σε κάθε άλλη περίπτωση, πρέπει πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή να χώνεις κι ένα φίλτρο.

Ευχαριστω για τις απαντησεις (εχω μονο μια κεντρικη πριζα για τηλ)

Παραθετω σχεδιαγραμμα τις συνδεσεις να μου πειτε αν καταλαβα καλα

Το " Τ " ουσιαστικα μου δινει 2 εξοδους για τηλ καλωδιο οποτε μπορει να θεωρηθει σαν splitter?

post-1146-1416072205,8557_thumb.jpg

Τωρα που το διαβασα καλυτερα μηπως το φιλτρο πρεπι να μπει μεταξυ τηλεφωνικης συσκευης και " Τ "?

Επισης απο που το προμηθευομαι ? Απο οτε?

πσσσσσ αυτα ειναι autocad , ερε φαινεται ο μηχανικος:D

αναποδα ομως , βαλε το φιλτρο πριν το τηλεφωνο

Αρχική απάντηση από ea6gka

πσσσσσ αυτα ειναι autocad , ερε φαινεται ο μηχανικος:D

αναποδα ομως , βαλε το φιλτρο πριν το τηλεφωνο

Ελεγα να κανω και κατοψη των δωματιων αλλα βαρεθηκα :p

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

Τελευταιο ερωτημα ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ απο που το περνω?απο οτε? Τιμη περιπου ξερει κανεις?

Αρχική απάντηση από ison

Ελεγα να κανω και κατοψη των δωματιων αλλα βαρεθηκα :p

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

Τελευταιο ερωτημα ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ απο που το περνω?απο οτε? Τιμη περιπου ξερει κανεις?

αφού έχεις 1 γραμμή, να πάρεις splitter.

αυτό θα σου διαχωρίσει την υψίσυχνη dsl από τα χαμηλής συχνότητας τηλέφωνα.

νομίζω είναι καλύτερη περίπτωση απ'το φίλτρο (όπου η dsl τα παίρνει "όλα", και τις τηλεφωνικές συχνότητες). βέβαια μπορεί να είναι και ακριβώς το ίδιο, πάντως splitter πάρε (ούτος ή άλλως πάνω κάτω τα ίδια κάνουνε).

Αρχική απάντηση από sotiris

αφού έχεις 1 γραμμή, να πάρεις splitter.

αυτό θα σου διαχωρίσει την υψίσυχνη dsl από τα χαμηλής συχνότητας τηλέφωνα.

νομίζω είναι καλύτερη περίπτωση απ'το φίλτρο (όπου η dsl τα παίρνει "όλα", και τις τηλεφωνικές συχνότητες). βέβαια μπορεί να είναι και ακριβώς το ίδιο, πάντως splitter πάρε (ούτος ή άλλως πάνω κάτω τα ίδια κάνουνε).

Ουσιαστικα δηλαδη αν καταλαβα σωστα το splitter "αντικαθιστα" το " Τ " στο πιο πανω σχεδιο και δινει μια γραμμη για τηλ και μια για dsl οποτε συνδεω το τηλ καλωδιο στην γραμμη του dsl και το αλλο ακρο στο router.

Μαλλον splitter θα παρω τοτε...

Φανταζομαι οτι οπως και τα φιλτρα υπαρχουν σε μαγαζια με ηλεκτρονικα ή στον οτε...

Τιμες ρε παιδια δεν ξερει κανεις για splitter και φιλτρο αντιστοιχα?

Και παλι ευχαριστω...

ναι ακριβώς αυτό κάνει το splitter.

πρέπει να έχουν και τα oteshop.

όχι πάνω από 10 (15 στη χειρότερη) ευρώ (το ίδιο με ένα φίλτρο).

παλιότερα τα δινε τζάμπα ο οτέ με την εγκατάσταση dsl.

α, το σχεδιάγραμμα που χεις κάνει είναι λάθος, το τηλέφωνο χρειάζεται το φίλτρο (νομίζω).

τέλος πάντων, το splitter στη θέση του T και είσαι άψογος;)

ναι ακριβώς αυτό κάνει το splitter.

πρέπει να έχουν και τα oteshop.

όχι πάνω από 10 (15 στη χειρότερη) ευρώ (το ίδιο με ένα φίλτρο).

α, το σχεδιάγραμμα που χεις κάνει είναι λάθος, το τηλέφωνο χρειάζεται το φίλτρο (νομίζω).

τέλος πάντων, το splitter στη θέση του T και είσαι άψογος;)

OK THANX

Και τώρα τα δίνει απ' ότι ξέρω (ακόμα και αν δε κάνει αυτός την εγκατάσταση).

Εμένα μου είχε δώσει 2...:p

Να ρωτήσω και γώ ρε παλικάρια, αν αλλάξω το φίλτρο με σπλίτερ, θα δω διαφορά? Και αν ναι σε τι ακριβώς?

To spliter μπαίνει στην κεντρική τηλεφωνική μπρίζα, ενώ τα φίλτρα πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή. Διαχωριστές είναι και τα 2 (το spliter ξεχωρίζει το σήμα σε φωνή και δεδομένα, το φίλτρο αφήνει μόνο τη φωνή), κανονικά δεν πρέπει να δεις διαφορά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.