Guest Insane Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2005 Παιδες εχω εναν προβληματισμο.Τι ειναι καλητερο(απο αποψη επιδοσεων) μια μνημη ddr2 533 να δουλευει στα 670mhz με timings 4-4-4-12 ή στα 533 με timings 3-3-3-4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Σεπτέμβριος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Σεπτέμβριος 23, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Τρέξε ένα Sandra Memory Benchmark και θα μπορείς μόνο σου να βγάλεις συμπεράσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Σεπτέμβριος 23, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 δυσκολο 8εμα ε8εσες...υπαρχουν απο τη μια οι υποστηρικτες των χαμηλων timmings και απο την αλλη αυτοι που λενε για υψηλοτερα Mhz, και οι 2 εχουν να παρουσιασουν πολυ καλα αποτελεσματα. Το θεμα εδω ειναι ομως οτι διαφορετικες μνημες σε διαφορετικες πλατφορμες παρουσιαζουν..και διαφορετικα σκορ, ακομα και οταν η μνημη ειναι ιδια και δοκιμαστει σε διαφορετικο μηχανακι το πιθανοτερο ειναι οτι θα βγαλει και διαφορετικο αποτελεσμα...ο καλυτερος τροπος (και ο πιο χρονοβορος) ειναι οπως ειπε και ο DMylonas πιο πανω, να τις δοκιμασεις στο μηχανακι που προοριζονται και να δεις απο μονος σου τι παει καλυτερα.Μπορεις επισης να ψαξεις και λιγο στο δικτυο μπας και βρεις κατι αντιστοιχο με αυτο που θελεις να κανεις, ωστε να εχεις ενα μετρο συγκρισης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Σεπτέμβριος 23, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.Αυτο θα κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Σεπτέμβριος 23, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Επειδή το sandra παραείναι "αισιόδοξο" μετρητικό, δοκίμασε στη πράξη με κάποιο timedemo παιχνιδιού σε χαμηλή ανάλυση πχ. doom3 ή τρέχοντας ένα 32Μ super pi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisiun82 Σεπτέμβριος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Να θεσω και εγω ερωτηση με βαση την απαντηση του chroma... Τι σημαινει καλυτερο απο αποψη επιδοσεων σε μια μνημη.. Βλεπω συχνα ποστ (εδω και στο εξωτερικο) του στυλ 260@2-2-2-5 σκιζουν τα 300+@2.5-4-4-χ ή και το αντιθετο.. Τι σημαινει καλυτερο?? Σε επεξεργαστικη ισχυ(π.χ συμπιεση/encoding) σε 3Dπεριβαλλον?? Εγω το μονο προγραμμα που εμπιστευομαι για να δω αν το pc ειναι καλυτερο ή χειροτερο μετα την τελευταια αλλαγη ειναι το 3DMark2001 με παντα τις ιδιες ρυθμισεις στον οδηγο της VGA και τους ιδιους drivers... Το κριτηριο της επιλογης μου ειναι οτι με ενδιαφερει το συνολο του υπολογιστη και η ολοτητα της αποδσης του(με ιδιους drivers-ρυθμισεις η VGA θεωρω οτι αποδιδει σταθερα) αφου ενα κομματι του (π.χ οι μνημες) απο μονο του δεν λεει τιποτα.. Κανω λαθος?? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Σεπτέμβριος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από krisiun82 [Χθες, στις 20:49] Να θεσω και εγω ερωτηση με βαση την απαντηση του chroma...Τι σημαινει καλυτερο απο αποψη επιδοσεων σε μια μνημη..Βλεπω συχνα ποστ (εδω και στο εξωτερικο) του στυλ 260@2-2-2-5 σκιζουν τα 300+@2.5-4-4-χ ή και το αντιθετο..Τι σημαινει καλυτερο??Μεγαλυτερο read/write Bandwidth (ΜΒ/s)Σε επεξεργαστικη ισχυ(π.χ συμπιεση/encoding) σε 3Dπεριβαλλον??Σε οτιδηποτε χρησιμοποιει ...τη μνημη, δηλαδη σε ολα!Εγω το μονο προγραμμα που εμπιστευομαι για να δω αν το pc ειναι καλυτερο ή χειροτερο μετα την τελευταια αλλαγη ειναι το 3DMark2001 με παντα τις ιδιες ρυθμισεις στον οδηγο της VGA και τους ιδιους drivers...Το κριτηριο της επιλογης μου ειναι οτι με ενδιαφερει το συνολο του υπολογιστη και η ολοτητα της αποδσης του(με ιδιους drivers-ρυθμισεις η VGA θεωρω οτι αποδιδει σταθερα) αφου ενα κομματι του (π.χ οι μνημες) απο μονο του δεν λεει τιποτα.. Το 3Dm01 ειναι για να μετρας τις επιδοσεις σε d3 εφαρμογες και μαλιστα χρησιμοποιει αρχαιο DirectX, οποτε και το αποτελεσμα που βλεπεις δεν ανταποκρινεται στις σημερινες απαιτησεις. Επισης το '01 φαινεται να επηρεαζεται πιο πολυ απο την ταχυτητα του επεξεργαστη απο οτι της καρτας γραφικων, πραγμα λαθος για το ...χαρακτηρα της εφαρμογης (τα μεταγεννεστερα διορθωθηκαν...). Κατι αλλο ειναι οτι με τa 3dmark, δεν μπορεις να μετρησεις πραγματα σημαντικα οπως πχ το multi-threading/processing, ή το bandwidth του σκληρου σου δισκου. Και εφοσον λες οτι σε ενδιαφερει το συνολο του υπολογιστη και η ολοτητα της αποδσης του, καλυτερα να χρησιμοποιεις καποιο εκ των PcMarkxx, το CombinePerfomance ή καποιο αναλογο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisiun82 Σεπτέμβριος 25, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από ZarrasΤο 3Dm01 ειναι για να μετρας τις επιδοσεις σε d3 εφαρμογες και μαλιστα χρησιμοποιει αρχαιο DirectX, οποτε και το αποτελεσμα που βλεπεις δεν ανταποκρινεται στις σημερινες απαιτησεις. Επισης το '01 φαινεται να επηρεαζεται πιο πολυ απο την ταχυτητα του επεξεργαστη απο οτι της καρτας γραφικων, πραγμα λαθος για το ...χαρακτηρα της εφαρμογης (τα μεταγεννεστερα διορθωθηκαν...). Κατι αλλο ειναι οτι με τa 3dmark, δεν μπορεις να μετρησεις πραγματα σημαντικα οπως πχ το multi-threading/processing, ή το bandwidth του σκληρου σου δισκου. Και εφοσον λες οτι σε ενδιαφερει το συνολο του υπολογιστη και η ολοτητα της αποδσης του, καλυτερα να χρησιμοποιεις καποιο εκ των PcMarkxx, το CombinePerfomance ή καποιο αναλογο. Mα γι'αυτο ακριβως χρησιμοποιω το 2001 γιατι ειναι cpu+mem dependable...Δεν με νοιαζει ποσο αποδιδει η vGA αλλα το cpu και η μνημη..Αν αλλαξω ρυθμιαεις σε αυτα τα 2 αλλαζει και το σκορ στο 3Dmark αν παει προς το καλυτερο καταλαβαινω οτι ειναι καλυτερες ρυθμισεις απο τις προηγουμενες κλπ..Εννοειται οτι για VGA τεστ δεν κανει το 2001... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 25, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Επειδή το sandra παραείναι "αισιόδοξο" μετρητικό, δοκίμασε στη πράξη με κάποιο timedemo παιχνιδιού σε χαμηλή ανάλυση πχ. doom3 ή τρέχοντας ένα 32Μ super pi. Πολύ σωστά, εκεί θα δεις καλύτερα ποιες είναι οι διαφορές. Σίγουρα είναι καλύτερα να υπάρχουν όσο το δυνατό σφιχτότερα timmings αλλά σε τόσο μεγάλες διαφορές ταχύτητας (533-667) καλύτερα να δοκιμάσεις και μετά να αποφασίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Σεπτέμβριος 25, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Ένας "μέσος" όρος διαφοράς συχνότητας μνήμης μεταξύ BH-x και TCCD, είναι περίπου 50MHz......Αν για παράδειγμα είσαι με BH-x στους 250MHz με 2-2-2-5, με τις TCCD θα πρέπει να είσαι στους 300MHz και με 2.5-3-3-6(7) για να πείς ότι είναι σχεδόν ίδια και πάλι όχι ακριβώς........ΑΝ τώρα έχεις τις TCCD με Cas 2.5-4-4-7(8), ΑΣΤΟ καλύτερα......και ΑΝ είσαι με Cas 3-4-4-8, άστο κι αυτό και κλείσε το κομπιούτερ κατευθείαν....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Σεπτέμβριος 25, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 λιγο υπερβολικο μηπως το +50; με τα 2-2-2-5 εντελως τσιτα ισως. το θεμα για μενα, ειναι πως πιο ευκολα (πιο συχνα) βλεπεις 250 με 2-2-2-5 παρα 300 με 2.5-3-3-6. εκτος ισως απο το XS, που ολα τα BH-x ειναι στα 280φευγα με 2-2-2-5, ολα τα TCCD στα 350+ με 2.5-3-3-6 κι ολοι οι οι Α64 πανε στα 2900 με μαμα ταση - μαμα ψυκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Insane Σεπτέμβριος 25, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Τελικα βρηκα την τελεια ρυθμηση,μετα απο αρκετα test.Στα 680mhz(Ω ναι!) με timings 4-4-3-4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Σεπτέμβριος 25, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Συνήθως απο διάβασμα και τέστς που έχω ρίξει είναι καλύτερο πολλά Mhz και μεγάλα Timings. Έχουν γίνει και πολλά συγκριτικά σε διάφορα Site....συνήθως είναι καλύτερος αυτός ο συνδυασμός...αλλά σε μερικά Test Μπορεί να σου βγεί και καλύτερο με τα χαμηλά τimings.Βέβαια οι διαφορές και στα 2 είναι λεπτομέρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Σεπτέμβριος 25, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από .38-.45 λιγο υπερβολικο μηπως το +50; με τα 2-2-2-5 εντελως τσιτα ισως. το θεμα για μενα, ειναι πως πιο ευκολα (πιο συχνα) βλεπεις 250 με 2-2-2-5 παρα 300 με 2.5-3-3-6. εκτος ισως απο το XS, που ολα τα BH-x ειναι στα 280φευγα με 2-2-2-5, ολα τα TCCD στα 350+ με 2.5-3-3-6 κι ολοι οι οι Α64 πανε στα 2900 με μαμα ταση - μαμα ψυκτρα. ποσο πανε τα tccd?????????????????????????????????????350+ με 2,5-3-3-7????????????????/ειναι δυνατον?????εγω ειμαι στα 260 με 2,5-3-3-6 και ελπιζω να πιασω τα ιδια Timmings στα 285.........εχω ελπιδες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 25, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Ότι είπε ο Γιώργος παραπάνω. 285 με 2.5-3-3 και 250 με 2-2-2 για ΙΔΙΑ συχνότητα CPU έχουν ίδιες επιδόσεις. Με 4-4-3-4 δεν θέλω να σκέφτομαι πόσο παραπάνω από 340 (680) πρέπει να πας για να έχεις παρόμοιες επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Σεπτέμβριος 25, 2005 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Nα ρίξω και εγώ το κερασάκι στην τουρτα λέγοντας πώς το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ bh-UTT να εχεις κατω απο 235-240 δεν πιστευω να πέσεις . αντιστοιχια 275-280~ σε tccd , Επισης ενα giga bh5-utt το βρισκεις με 140 ευρά MAXIMUM ενω για tccd πρεπει να πέσει χρημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 25, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Απλά πρέπει να έχεις την διάθεση και το hardware για να δώσεις πολύ ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Σεπτέμβριος 25, 2005 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από Insane [Σήμερα, στις 11:35] Τελικα βρηκα την τελεια ρυθμηση,μετα απο αρκετα test.Στα 680mhz(Ω ναι!) με timings 4-4-3-4. DDR2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Σεπτέμβριος 25, 2005 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 tccd rulez ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕτο μονο κακο ειναι οι θερμοκρασιες τους αν δεν εχεις φανακι την γαργαλισες.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.