Jump to content

Παυσεις λειτουργιας της Hydor L30 μου

hideo

Recommended Posts

Γεια χαρα

η αντλια μου ειναι η προαναφερθεισα. Την εχω σε μπριζα κατευθειαν πανω στο UPS. Ενω μπορει να εχω το pc ανοιχτο ολη μερα και να δουλευει χωρις προβλημα μου εχει σταματησει δυο φορες ενω ειχα ανοιχτο το pc μολις κανα τεταρτο. :blink: Αυτο με κανει να σκεφτω πως δεν ειναι θεμα διαρκειας συνεχομενης λειτουργιας...

Απο την αλλη ζεσταινεται γι αυτο την αλλαξα θεση χτες και την εβαλα με την "πρυμνη" πανω σε ενα δωδεκαρι ανεμιστηρα στο εμπροσθιο μερος του κουτιου.

Σκεφτηκα επισης μηπως με στιγμιαια διακοπη ρευματος, αναλαμβανει το ups και στην επαναφορα του ρευματος η αντλια δεν ξακιναει...

Εχει καποιος καμια ιδεα ή παρομοια εμπειρια?

PS Το ξερω θα μου πειτε γιατι δεν πηρα EHEIM. :rolleyes: Νταξει ημουν στο HAC και ειπα να τα παρω ολα απο κει...:clap: :clap:

Δεν έιχα ποτέ hydor, τις αποφευγω όπως ο διάολος το λιβάνι οπότε εμπειρία δεν έχω.

Αλλά μήπως έχεις τίποτα σκουπιδάκια στο κύκλωμα και φρακάρουν την φτερωτή. Νιώθεις ότι προσπαθεί η αντλία σου αλλά δεν μπορεί ή είναι απλά νεκρή σαν να μην παίρνει ρεύμα?

Εγώ ευτυχώς πήρα απο την αρχή μια 1250 η οποία εδώ και 1,5 χρόνο περίπου λειτουργεί 24χ7 χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο κακό που μπορέι να αναφέρει κάποιος είναι ενα βουητό το οποίο παρουσιάζεται. Εγώ το έλυσα με έναν πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Την έβαλα να πατάει σε ένα κομμάτι armaflex. :D

Μωρε κι εγω σε μονωτικο πανω την εχω...

Στο πρωτο σταματημα μαλιστα που μου παρουσιασε σκεφτηκα πως μπορει να φταιει και το μονωτικο που ζεσταινεται.

Η αντλια σταματαει τελειως και ευτυχως εχω βαλει shutdown temperature και σβηνει μονο του στους 65οC. Αν τη βγαλω απ τη μπριζα την αφησω λιγο και την ξαναβαλω ξαναρχιζει με δοξα και τιμη.

Αυτο που με προβληματιζει παντως ειναι οτι το εχει κανει σε δυο ακυρες στιγμες που το pc δεν ηταν και πολυ ωρα ανοικτο...

Μηπως εχει σπασει καποιο φτερο της φτερωτης??

Εμενα εκει που δουλευε καποια μερα ενω ηταν στο ρευμα κλεινει το pc ..

Το ξαναναοιγω και προλαβα να δω θερμοκρασιες 70+..

Ανοιγω την αντλια και ειδα οτι ολη η φτερωτη ειχε σπασει...

Αρχική απάντηση από qta

Γεια χαρα

η αντλια μου ειναι η προαναφερθεισα. Την εχω σε μπριζα κατευθειαν πανω στο UPS. Ενω μπορει να εχω το pc ανοιχτο ολη μερα και να δουλευει χωρις προβλημα μου εχει σταματησει δυο φορες ενω ειχα ανοιχτο το pc μολις κανα τεταρτο. :blink: Αυτο με κανει να σκεφτω πως δεν ειναι θεμα διαρκειας συνεχομενης λειτουργιας...

Απο την αλλη ζεσταινεται γι αυτο την αλλαξα θεση χτες και την εβαλα με την "πρυμνη" πανω σε ενα δωδεκαρι ανεμιστηρα στο εμπροσθιο μερος του κουτιου.

Σκεφτηκα επισης μηπως με στιγμιαια διακοπη ρευματος, αναλαμβανει το ups και στην επαναφορα του ρευματος η αντλια δεν ξακιναει...

Εχει καποιος καμια ιδεα ή παρομοια εμπειρια?

PS Το ξερω θα μου πειτε γιατι δεν πηρα EHEIM. :rolleyes: Νταξει ημουν στο HAC και ειπα να τα παρω ολα απο κει...:clap: :clap:

το ups τι κυματομορφή βγάζει?

δουλεύουν με τετραγωνικούς παλμούς οι αντλίες ή θέλουν ημιτονοειδείς?

πιστεύω ότι αυτό σου κάνει το πρόβλημα, δοκίμασε να το βγάλεις απ'την πρίζα και να το ξαναβάλεις να δεις αν όντως φταίει αυτό.

φυσικά και προβλήματα με τη φτερωτή είναι συχνά στις hydor.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 19:01]

το ups τι κυματομορφή βγάζει?

δουλεύουν με τετραγωνικούς παλμούς οι αντλίες ή θέλουν ημιτονοειδείς?

Γι αυτο ανεφερα το ups και την πτωση τασης... Το θεμα ειναι οτι δεν εχω καλο ρευμα στην περιοχη μου και δε ρισκαρω να τη βαλω ετσι στην πριζα. Αλλα απ την αλλη...:cry:

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 19:01]

δοκίμασε να το βγάλεις απ'την πρίζα και να το ξαναβάλεις να δεις αν όντως φταίει αυτό.

φυσικά και προβλήματα με τη φτερωτή είναι συχνά στις hydor.

Το εκανα και στις δυο περιπτωσεις και δουλεψε... Οχι αμεσως βεβαια... γι αυτο κλινω περισσοτερο προς το ρευμα...

Για τη φτερωτη το ξερω το προβλημα αλλα αν δεν κανω λαθος εντοπιζεται κυριως στις L20...

Φυσικα και δεν το αποκλειω ομως...

Θα της δωσω μια ευκαιρια ακομα... Μετα eheim...:shifty:

Ευχαριστω παιδες

Καθε αλλη βοηθεια ευπροσδεκτη

αυτο λεω κι εγω...

Γι αυτο προσανατολιζομουν περισσοτερο σε δυο περιπτωσεις:

1. Να φταιει που ζεσταινεται

2. Να φταιει το ρευμα που δινει το UPS (APC RS 800) κατι που ειπε και ο sotiris. Σε αυτη την περιπτωση ομως τι γινεται αμα δεν εχει καλο ρευμα η περιοχη? Τη βαζεις στην πριζα το ρευμα και αν πεσει το ρευμα ο υπολογιστης συνεχιζει μονος?:rip:

Το θεμα της εκκλυομενης θερμοτητας το λυσαμε... Προς το παρον δε μου χει κανει αλλη κουτσουκελα...

δεν πρέπει να είναι ημιτονοειδής η έξοδός του αλλά τετραγωνική.

sin-wave είναι αυτό:

http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=165&tab=features#anchor1

το δικό σου είναι αυτό:

http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=23&tab=features#anchor1

δεν είδα να λέει τίποτα για sin-wave οπότε υποθέτω ότι δεν έχει, και ότι ζορίζει την αντλία, αν και δεν τα ξέρω και τόσο καλά τα μηχανικά;)

Αρχική απάντηση από outlaw

Το ίδιο ups έχουμε και δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι παρόμοιο η l20

ίσως η l30 είναι πιο απαιτητική λόγω μεγαλύτερου μοτέρ.

Μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις UPS, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα.

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις, αν έχεις και κάποιο σχετικά δυνατό τροφοδοτικό, είναι να πάρεις μια αντλία (eheim ή ότι άλλο θες) η οποία να παίρνει 12V συνεχές απ'το psu, οπότε δε θα χεις πρόβλημα με κυματομορφές και τέτοια;)

Αν με προβληματισει αλλη μια φορα σιγουρα παει για αλλαγη.

ΥΓ Οι EHEIM παιρνουν 12V απο το τροφοδοτικο? Θυμαμαι την παλια μου μινιατουρα-αντλια-τανκ απο το thermaltake bigwater που ειχε μινι βυσματακι 12V. Αλλα οι EHEIM? Μπορω να κανω τη δικη μου να παιρνει 12V απο το τροφοδοτικο?

Δεν ξερω αν θα τη σηκωσει το Antec NeoPower μου αλλα το Stacker ειναι dual psu...:cool:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.