Jump to content

Μπερδεμα

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

χαιρετω παιδες

το μπερδεμα ειναι το εξης

3 πισι , το ενα λαπτοπ , πρεπει να μπουν και τα 3 πανω σε ενα ρουτερ dsl , να παιζουνκαι τα 3 Line age , και να μιλανε και μεταξυ τους σαν να ειναι σε λαν

δεν εννοω να μιλανε στο παιχνιδι , να μεταφερουν αρχεια για παραδειγμα

το λαπτοπ και το ενα πισι εχει λαν

το αλλο πισι εχει dfi sli με 2 λαν καρτες

το ρουτερ ειναι της hol ενα ασπρο και αποτι ειδα εχει 2 λαν πανω αλλα η εταιρια λεει να συνδεουμε το πισι στην δευτερη

νομιζω οτι καπου πρεπει να παιξει καποιο hub αλλιως δεν βγαινει ακρη

θαθελα να μαθω τι hub πρεπει να χρησιμοποιησω , 10ρι ,100ρι και αν γινεται και χωρις Hub η ολη φαση

επισης θαθελα να μου πειτε πως θα γινει η συνδεση σε ολα μεταξυ τους και αν υπαρχει καπου καποιο λεπτο σημειο

στην dfi τι θα συνδεσω και σε ποια λαν?

ευχαριστω πολυ

Υ.Γ παρακαλω το ποστ ειναι πολυ σοβαρο , δεν ειναι τυπου "θαθελα να κανω αυτο , πειτε μου αν γινεται " .εδω ΠΡΕΠΕΙ να γινει αυτο και πρεπει να μαθω πως

χιλια ευχαριστω αδερφια

χρειάζεσαι ενα switch 100Mbps με τέσσερις ports τουλάχιστον.

ένα με πέντε ports είναι ιδανικό καθώς δεν είναι πολύ ακριβότερο από κάποιο με τέσσερις και προσφέρει τη δυνατότητα να μπει και κάτι άλλο στο μέλλον.

το router συνιστά για lan τη δεύτερη port, επειδή πιθανότατα η πρώτη να μην βρίσκεται πίσω απο τον firewall και αρμόζει καλύτερα σε κάποιον server.

το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις το switch στη δεύτερη port του router και τα υπόλοιπα πάνω στο switch.

τα πάντα να συνδεθούν με straight καλώδιο.

Αν το router είναι ελάχιστα σοβαρό τα πάντα θα δουλέψουν μόνα τους.

Αν όχι ξανάpostαρε για να σου πούμε τι θα δώσεις για ip, DNS, default gateway.

τα ίδια μπορείς να κάνεις και με hub αλλά δεν αξίζει εν έτη 2005 καθώς τα switch είναι σαφώς ανώτερες συσκευές.

Τέλος ότι και να συνδέσεις στην dfi, το ίδιο θα δουλέψει αρκεί και τα δύο ethernet της να είναι ενεργοποιημένα απο bios(και να 'χουν drivers ενοείτε).

good luck:D

ωραια

σε ευχαριστω για την απαντηση , φαιενται οτι ξερεις 5 πραγματα

αρα δεν σε πειραζει να ρωτησω μερικα ακομα

-τι διαφορα εχει το hub απο το switch?

-με αυτο ποτ λες εσυ πετυχαινουμε και δικτυο τοπικο για επικοινωνια και μεταφορα αρχειων και dsl στα 3 πισι και απολα?

με το Hub δεν θα τα ειχαμε ολα μαζι?

-εχω σπιτι 2 hub

το ενα ειναι 5 Ports , 10Mbps , απλο

το αλλο ειναι level one , εχει ενα uplink και 8 ports .Απο πισω εχει 4 συνδεσεις σαν φλοπυ που στις 2 λεει "stack" και στις αλλες 2 λεει "switch"

αυτο κανει?

σε περιπτωση που κανει πες μου ποσο πρεπει να του το πουλησω γιατι δεν εχω ιδεα...

-για το ρουτερ ειχες δικιο , η μια λαν ειναι για το firewall

σε κουραζω το ξερω , αλλα πρεπει να ενημερωσω και εγω τον αλλο για το τι πρεπει να κανει και πως και γιατι

χιλια ευχαριστω

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 09:05]

ωραια

σε ευχαριστω για την απαντηση , φαιενται οτι ξερεις 5 πραγματα

αρα δεν σε πειραζει να ρωτησω μερικα ακομα

-τι διαφορα εχει το hub απο το switch?

Το switch στέλνει τα δεδομένα μόνο στο port του υπολογιστή που προορίζονται, ενώ το hub σε όλους τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι πάνω του.

-με αυτο ποτ λες εσυ πετυχαινουμε και δικτυο τοπικο για επικοινωνια και μεταφορα αρχειων και dsl στα 3 πισι και απολα?

με το Hub δεν θα τα ειχαμε ολα μαζι?

Θα τα είχατε με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά hub βρίσκεις πολύ δύσκολα πλέον και δεν είναι value η τιμή τους, άσε που έχουν μικρότερη ταχύτητα λόγω συγκρούσεων πακέτων.

-εχω σπιτι 2 hub

το ενα ειναι 5 Ports , 10Mbps , απλο

το αλλο ειναι level one , εχει ενα uplink και 8 ports .Απο πισω εχει 4 συνδεσεις σαν φλοπυ που στις 2 λεει "stack" και στις αλλες 2 λεει "switch"

αυτο κανει?

σε περιπτωση που κανει πες μου ποσο πρεπει να του το πουλησω γιατι δεν εχω ιδεα...

-για το ρουτερ ειχες δικιο , η μια λαν ειναι για το firewall

σε κουραζω το ξερω , αλλα πρεπει να ενημερωσω και εγω τον αλλο για το τι πρεπει να κανει και πως και γιατι

χιλια ευχαριστω

Ένα καινούριο 5άρι switch έχει ~20. Δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να ασχοληθείς με τα hubάκια τη σήμερον ημέρα. Με τα online games δε θα έχεις πρόβλημα, αλλά σε μία μεταφορά μεγάλου αρχείου θα βλαστημάς τα 20 που δεν έδωσες.

Λογικά απο κάτω πρέπει να έχει μια ετικέτα που να λέει τι ακριβώς είναι. Αν και στη θέση σου θα έπαιρνα ένα καινούριο 100άρι. ’κου τι ακριβώς χρειάζεσαι:

1. Ένα switch 4 ή 5 θέσεων 10/100MBps

2. Strait καλώδια UTP 4 ζευγών cat5 ή καλύτερα cat6

Επίσης αν θες να κάνεις μαζεμένη δουλειά βάλε και κανένα πλαστικό κανάλι να περάσεις τα καλώδια και ένα κουτί να βάλεις το switch. Δεν είναι απαραίτητο αφού έχεις μικρό δίκτυο αλλά άμα θελήσεις πιο μεγάλο βάλε κανάλια...

Λοιπόν. Η διαφορές hub-switch ήδη ειπώθηκαν και συμφέρει σίγουρα να πάρεις switch. Επίσης αν έχεις hubs 10ΜΒps τότε σίγουρα άλλαξε, δεν το συζητάμε.

Τις διαφορές cross-strait καλωδίων τις ξέρεις. Τα μεν cross είναι PC-PC και τα δε strait για όλα τα άλλα (πχ PC-switch). Τα category5 καλώδια δίνουν ταχύτητες μέχρι 100MBps. Τα cat6 είναι λίγο πιο ακριβά αλλά δίνουν μέχρι 1000MBps. ’μα σκοπεύεις να περάσεις καλώδια μέσα από τοίχους τότε σίγουρα βάλε από τώρα cat6 και δούλευε στα 100 μέχρι να αλλάξεις εξοπλισμό.

Μετά, αν όλα τα μηχανήματα τρέχουν XP, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Τρέχεις το "setup a home/small office network wizard" των windows, δίνεις και στα τρια pc το ίδιο όνομα δικτύου και είσαι έτοιμος. Επίσης καλύτερα όταν τα κάνεις αυτά να έχεις κλειστά τα firewalls και φρόντισε να ξεφορτωθείς το windows firewall (administrative tools>services) άμα έχεις γιατί μπλέκεται πολύ σε αυτή την ιστορία...

Σαφεστατος και απολυτα κατανοητος........Δεν εχω να προσθεσω κατι......πολυ ωραια αναλυση

Αν αποτυχει να το στεισει ας παρατησει τα δυκτια αφου δεν τον πανε :p

ευχαριστω για τις απαντησεις , ΟΛΕΣ

αποστολη εμενα η μαμα μου στην κουνια μου δεν μου διαβαζε "οδηγο δικτυων" οπως εκανε η δικια σου , και απο 1 ετους στηνεις δικτυα

εγω ειμαι λιγο χαζος και πρεπει να ρωτησω γι ανα μαθω και να διαβασω μονος μου:p

Μα έτσι πάει ρε συ. Δε γενιέται κανείς ξέροντας πχ να στήνει δίκτυο! Όλα στην πορεία μαθαίνονται. Κι εγώ δεν είχα πολυασχοληθεί πριν με δίκτυα. Πέρυσι που έστησα δίκτυο στο σπίτι τα έμαθα κι εγώ όλα. Το πρόβλημα όμως είναι οτι πριν κάνεις κάτι καλό είναι να ξέρεις όλα τα σχετικά πριν. Γιατί εγώ τώρα το μετάνιωσα που δεν ήξερα οτι με cat5 καλώδιο θα έχω 100άρι και με cat6 1000άρι και το πρόβλημα είναι οτι έχω περάσει καλώδια στο μισό σπίτι και άντε άνοιγε στο μέλλον κουτιά και κάνε μερεμέτια... :(

Πάντως μην ξεχνάς: Τα έξυπνα παιδιά είναι αυτά που ρωτάνε... :D

το switch, όπως είπε κι ο trendyς, λειτουργεί σα "διακόπτης", δηλ. ένα ethernet σε κάποιο άλλο (συγκεκριμένο). αυτό το κάνει να έχει σε κάθε του σύνδεση τη μέγιστη ονομαστική (δηλ. κάθε pc να πιάνει τα 100MBps). αντίθετα το hub, απλά μοιράζει το σήμα, και γίνεται πανικός. ειδικά αν κάνεις λίγο πιο περίπλοκο routing, πεθαίνεις στα collisions. επίσης η ταχύτητά σου είναι συνολικά π.χ. 10MBps, οπότε το κάθε pc συνήθως επικοινωνεί σε χαμηλότερη.

Εγώ έχω ένα 8άρι hub συνδεδεμένο με τα 2pc, το router και το modem, σε συνθήκες πλήρους λειτουργίας το τι collision πακέτων πέφτει είναι απίστευτο (έχει πορτοκαλί λαμπάκι για τα collision - σχεδόν μόνιμα αναμμένο:p)

εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις ένα switch. επειδή δεν το χεις πάρει ακόμα, σκέψου μόνο αν θες να είναι και gigabit (αν τα pc σου το υποστηρίζουν - η dfi σίγουρα). είναι όμως αρκετά πιο "τσιμπημένα".

μπορείς να δοκιμάσεις για να στήσεις το δίκτυο τον "οδηγό οικιακού δικτύου" ή κάπως έτσι, και αν τελικά δεν παίζει έτσι, πες μας (αν και συνήθως δουλεύει).

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 07:37]

Μα έτσι πάει ρε συ. Δε γενιέται κανείς ξέροντας πχ να στήνει δίκτυο! Όλα στην πορεία μαθαίνονται. Κι εγώ δεν είχα πολυασχοληθεί πριν με δίκτυα. Πέρυσι που έστησα δίκτυο στο σπίτι τα έμαθα κι εγώ όλα. Το πρόβλημα όμως είναι οτι πριν κάνεις κάτι καλό είναι να ξέρεις όλα τα σχετικά πριν. Γιατί εγώ τώρα το μετάνιωσα που δεν ήξερα οτι με cat5 καλώδιο θα έχω 100άρι και με cat6 1000άρι και το πρόβλημα είναι οτι έχω περάσει καλώδια στο μισό σπίτι και άντε άνοιγε στο μέλλον κουτιά και κάνε μερεμέτια... :(

Πάντως μην ξεχνάς: Τα έξυπνα παιδιά είναι αυτά που ρωτάνε... :D

cat5 ή cat5e?

κορμια θανατηφορα , ολα τα ξερετε

λοιπον συνεχιζω με ερωτησεις

καταρχας , ειται βαλω το σωστο καλωδιο ειται το λαθος το λαμπακι στην καρτα δικτυου αναβει?

και η ταχυτητα λογω καλωδιου θα φαινεται μονο εμπειρικα ΄ηθα το αναγραφει και καπου στο λειτουργικο συστημα?

π.χ με το cat5 θα δω να με συνδεει στα 10 και με το αλλο στα 100?

θα μου το γραφει?

-εδω εχω ενα καλωδιο που λεει κατα γραμμα στην ουγια

molex premise networks powercat UTP patch cord IEC332.1 4PR 24 AWG

αυτο τι ειναι?

- ενα αλλο λεει

enhanced cat 5 350mhz utp type cm(ul) EIA/TIA-569B.2 cat 5e

αυτο τι ***** ειναι

- αλλο περιεργο καλωδιο που εχω εχει περιεργο βισμα

λεει

CABLE BC00 24 AWG STRANDED UNSHIELDED CAT5

-και το τελευταιο ειναι τα βισματα σαν λαν αλλα ειναι το καλωδιο πλακε

δεν ειναι στρογγυλο σαν ολα τα καλωδια

ειναι σαν να το εχεις βαλει κατω και να το χτυπαγεσ με σφυρι να γινει πλακε

αυτο δεν γραφει κατι

τι λετε να ειναι

κατι ασχετο

εχω βρει ενα πραμα-καλωδιο που απο την μια ειναι λαν και απο την αλλη εχει usb

αυτο τι λετε να ειναι? λετε αμα γινει καμια δοκιμη να περασει τπτ ρευμα απο το usb στο λαν και να τα ψησει ολα?

τοχα βρει στην δουλεια μου την παλια...

παιδια σορυ που σας ζαλισα

ευχαριστω για ολα:magic:

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 16:08]

κορμια θανατηφορα , ολα τα ξερετε

λοιπον συνεχιζω με ερωτησεις

καταρχας , ειται βαλω το σωστο καλωδιο ειται το λαθος το λαμπακι στην καρτα δικτυου αναβει?

και η ταχυτητα λογω καλωδιου θα φαινεται μονο εμπειρικα ΄ηθα το αναγραφει και καπου στο λειτουργικο συστημα?

π.χ με το cat5 θα δω να με συνδεει στα 10 και με το αλλο στα 100?

θα μου το γραφει?

Το πιο πιθανόν είναι να μη συνδέεται καθόλου και να μην ανάβει τίποτα. Ανάλογα το λάθος που έκανες πάντα.

-εδω εχω ενα καλωδιο που λεει κατα γραμμα στην ουγια

molex premise networks powercat UTP patch cord IEC332.1 4PR 24 AWG

αυτο τι ειναι?

Ένα search στο google έδωσε http://www.veracomp.pl/molex-premise-networks.kabel-krosowy-rj45-568b-utp-powercat-6-5m-szary.okablowanie-kable-krosowe-utp.page.19.pr_acro.PCD-00210-0E.html

- ενα αλλο λεει

enhanced cat 5 350mhz utp type cm(ul) EIA/TIA-569B.2 cat 5e

αυτο τι ***** ειναι

cat5e προφανώς

- αλλο περιεργο καλωδιο που εχω εχει περιεργο βισμα

λεει

CABLE BC00 24 AWG STRANDED UNSHIELDED CAT5

σκέτο cat5 επίσης προφανώς

-και το τελευταιο ειναι τα βισματα σαν λαν αλλα ειναι το καλωδιο πλακε

δεν ειναι στρογγυλο σαν ολα τα καλωδια

ειναι σαν να το εχεις βαλει κατω και να το χτυπαγεσ με σφυρι να γινει πλακε

αυτο δεν γραφει κατι

τι λετε να ειναι

καλώδιο σειριακής κονσόλας

κατι ασχετο

εχω βρει ενα πραμα-καλωδιο που απο την μια ειναι λαν και απο την αλλη εχει usb

αυτο τι λετε να ειναι? λετε αμα γινει καμια δοκιμη να περασει τπτ ρευμα απο το usb στο λαν και να τα ψησει ολα?

τοχα βρει στην δουλεια μου την παλια...

παιδια σορυ που σας ζαλισα

ευχαριστω για ολα:magic:

στα λίγα volt που δουλεύουν αυτά δεν ψήνεται τίποτα. Για κάτι τέτοιο λες; http://www.cwol.com/usb/usb-2-ethernet-adapter-ue200.htm

Είναι κι αυτό προφανές τι κάνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.