Jump to content

Κατάλληλο Τροφοδοτικό

petaloudaki

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεία σας, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα τροφοδοτικό! Το σύστημα μου αποτελείται:

Athlon 64 3200+ Venice Socket 939

mobo Asus A8N Sli Deluxe

512 DDR SDRAM

Geforce 6600GT 128 MB PCI-E

2x 80 GB Hard drive

Cd rom και DVD-rw

Όταν πήρα τα πράγματα έκανα το λάθος και δεν πήρα και κάποιο επώνυμο τροφοδοτικό και τώρα φοβάμαι λιγάκι.Το τροφοδοτικό που πήρα είναι το Q-Tec 500 watt ΒIG FAN. Εσείς τι γνώμη έχετε για αυτό το τροφοδοτικό (εγώ έχω ακούσει κακές κριτικές!) ? Πρέπει να το αλλάξω? Τι θα μου προτείνατε?

Στο κουτί επίσης υπάρχουν 3 fans με leds και 2 λάμπες cold cathode.

Πιστευω οτι για απλη χρηση, ειναι μια χαρα. Αν δεν κλοκαρεις το πισι σου, δενε εχεις αναγκη απο πολλα Αmps.

Φιλε μου,αφου το εχεις παρει κρατα το!Μια χαρα εισαι,οπως ειπαν και πιο πανω!Αν θες παρε ενα πολυμετρο και μετρα τις τασεις για να εισαι σιγουρος.

Οκ,ρε παιδιά, απλά φοβάμαι γιατί δεν έχω ακούσει σας λέω καλές κριτικές! Έχω ήδη κάψει δύο υπολογιστές απο λόγο τροφοδοτικού και για αυτό το φοβάμαι λιγάκι.

georgesod ναι δυστυχώς υπάρχει και ο όρος γκαντεμιά! :p

Δεν είμαι σίγουρος απλά υποθέτω ότι έφταιγε το τροφοδοτικό. Την τελευταία φορά που κάηκε το pc (πρίν ένα μήνα) έιχαν μαυρίσει όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού (οι απολήξεις τους) αλλά το τροφοδοτικο δούλευε, όμως έκαψε όλα τα υπόλοιπα! Ούτε τον σκληρό δίσκο δεν άφησε!

Να σου πω....

Δεν σου κάνει εντύπωση αυτό??

Μήπως έχετε τίποτα με το ρεύμα εκεί? Μήπως να έπερνες κανενα UPS? Τα άλλα μηχανάκια τι τροφοδοτικό έιχαν?

Ναι σίγουρα φταίει για το ρεύμα γιατί εδώ που μένω(Χίος) η Δεή είναι κάπως... Τα προηγούμενα τροφοδοτικά ήταν noname ,ότι είχαν τα case όταν τα αγόραζα. Εννοείται ότι πήτα UPS με τον που πήρα τον νέο υπολογιστή! χεχε!! Απλά φοβάμαι γιατί το τροφοσοτικό που πήρα βγάζει 18 A στα 12V και μου φαίνονται κάπως λίγα!

Αρχική απάντηση από petaloudas [Σήμερα, στις 18:26]

georgesod ναι δυστυχώς υπάρχει και ο όρος γκαντεμιά! :p

Δεν είμαι σίγουρος απλά υποθέτω ότι έφταιγε το τροφοδοτικό. Την τελευταία φορά που κάηκε το pc (πρίν ένα μήνα) έιχαν μαυρίσει όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού (οι απολήξεις τους) αλλά το τροφοδοτικο δούλευε, όμως έκαψε όλα τα υπόλοιπα! Ούτε τον σκληρό δίσκο δεν άφησε!

Kατα πασα πιθανοτητα προκειται για βραχυκυκλωμα αλλα για να εισαι σιγουρος αλλαξε με κανενα επωνυμο οπως EnermaX Tagan Hiper.Ολα ειναι καλα τροφοδοτικα.Και εγω ειχα παρομοιο προβλημα και απο τοτε προσεχω παντα το τροφοδοτικο να ειναι οσο δυνατον το καλυτερο.

Τα πραγματικά του watt είναι ~300-310 με το ζόρι.Πιο πολύ απόλα πρέπει να φοβάσε τα inovator τροφοδοτικά,προσωπικά οτι πισι έχω στήσει με q-tec (ακόμα και το συγκεκριμένο τροφ) ,δεν έχουν παρουσιάσει κανα πρόβλημα,απλά έτσι και κλοκάρεις θα τρελαθείς στα restart.

Δεν ενδιαφέρομαι για o/c προς το παρόν, το σύστημα θα μείνει έτσι όπως είναι! Εάν τυχόν ποτέ πάω για o/c τότε εννοείται ότι θα πάρω νέο τροφοδοτικό! Προς το παρόν δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε restart ούτε τίποτα παντως!

οι τάσεις που βγάζει είναι:

12V -->11,84

5V -->4,999

3,3V -->3,296

Vcore -->1,52

αλλά δεν είναι σταθερές αλλάζουν συνέχεια έστω και ελάχιστο!

Αρχική απάντηση από petaloudas

οι τάσεις που βγάζει είναι:

12V -->11,84

5V -->4,999

3,3V -->3,296

Vcore -->1,52

αλλά δεν είναι σταθερές αλλάζουν συνέχεια έστω και ελάχιστο!

Απο το motherboard τις ειδες ή τις μέτρισες με πολυμέτρο?

Καλυτερη εικόνα θα έχεις αν τις μετρίσεις με ενα πολυμετρο. Τα chipset αρκετες φορες δεν ειναι αντικειμενικα σε ενδιξεις τασης και θερμοκρασιας, εαν και οσο πανε βελτιωνωνται, παρ'ολα αυτα το πολυμετρο και το θερμομετρο πιστευω πως είναι πιο αντικειμενικα. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.