ReDBouLaS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2005 Ειμαι νεος κατοχος της dfi lanparty ut nforce 4 ultra-D,θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει αν δουλευουν σατα 2 σκληροι στην μητρικη.Δεν θα βαλω ραιντ κλπ,απλα μαστερ σλειβ.Επεισης υπαρχει ουσιαστικη διαφορα απο sata 1 σε 2,και αν μπορουν να παιξουν ταυτοχρονα sata 1 kai 2 σκληροι στο pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2005 Ναι υποστηρίζει ΣΑΤΑ 2 και δεν θα έχεις πρόβλημα να τρέχεις SATA & SATA 2 δίσκους στο σύστημά σου......αν όμως αποφασίσεις αργότερα να δοκιμάσεις διάταξη RAID καλύτερα να προμηθευτείς πανομοιότυπους σκληρούς......δεν υπάρχει master - slave σε SATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Σεπτέμβριος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2005 Εχω δει προσωπικα να δουλευει SATA 2 σκληρος σε DFI NF4 ULTRA D μολις πριν απο μερικες μερες. Ταυτόχρονα SATA 1 και 2 δεν εχω δει αλλα δεν αποκλειετε να παιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 22, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2005 στο δικο μου συστημα τρεχουν 2 ραπτορες σε ρεηντ0 σατα1 και ενας 250αρης γουεστερν ντιτζιταλ παλι σατα2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReDBouLaS Σεπτέμβριος 22, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2005 νομιζω με καλυψατε,διαφορα σε single σατα 1 vs και 2 ειναι αισθητες?Μαλλον σε σατα 1 θα παω,η το θεωρειτε τωρα ποια "κακη" αγορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2005 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303762http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303824http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.302595με τετοια διαφορα στην τιμη μην το σκεφτεσαι τι να προτιμησεις.υπαρχει παντως και μοντελο Western Digital με 16ΜΒ cache αντι 8MB του μοντελου στο λινκ με παραπλησια τιμη.απλα θελει λιγο προσοχη στον κωδικο του μοντελου για το τι θα παρεις......μην σε πιασουν κοτσο.διαφορα στις επιδοσεις με κατι 120αριδες Seagate Sata 1 που ειχα δεν μπορω να εκφερω αντικειμενικα.υποκειμενικα παντως η αισθηση στην μετακινηση μεγαλων αρχειων και στην ανασυγκροτηση υπηρξε........ισως βεβαια να ειναι και θεμα νεωτερων οδηγων για την μητρικη(ισως και βελτιωμενων απο τοτε με τους Seagate)οπως και να χει αφου η τιμες ειναι σχεδον ιδιες δεν πρεπει να τιθεται θεμα επιλογης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Σεπτέμβριος 23, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Εχω την ιδια mobo με τον WD-2000JS sataII.Παιζει απροβληματιστα και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.Επισης ειναι και πολυ αθορυβος(καινουριος γαρ..).Ασχετο,αλλα για μενα δεν αξιζουν τa raptoρακια τουλαχιστον σε αυτη την τιμη.Καθοτι φορτωνεται μονο λειτουργικο καλη επιλογη θα ηταν 2χHitachi 80gb sataII ncq που κοντραρουν ευθεως τους 36,7 raptors σε RAID 0.Κατα την γνωμη μου οι καλυτερες επιλογες sataII ειναι ο WD2500JS(16MB Buf)και οι Maxtor Maxline III(16MB Buf,NCQ)με μια επιφυλαξη ομως στο brand name λογς προηγουμενης εμπειριας/ταλαιπωριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Σεπτέμβριος 23, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Αρχική απάντηση από Hydrus [Σήμερα, στις 19:15] καλη επιλογη θα ηταν 2χHitachi 80gb sataII ncq που κοντραρουν ευθεως τους 36,7 raptors σε RAID 0. καλησπερα και καλως ηρθες στο thelab φιλε. μηπως εχεις λινκ απο καποιο συγκριτικο που να αναφερεται στους hitachi που λες?δυσκολο να πιστεψω οτι υπαρχει κατι καλυτερο απο τα ραπτορια και τις 10000 στροφες τους.:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Σεπτέμβριος 23, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Καλυτεροι οχι,αλλα οτι αξιζουν τα χρηματα τους σαφως,σε σχεση με τους πανακριβους raptors.Φραγμα κοιτα κι εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Σεπτέμβριος 24, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2005 Καλως σας βρηκα παιδια!Το link ειναι αυτο που λεει ο deadlock7.Σαφως και θα θελα 2 v-tec ατοι ραπτορες να κοσμουν το κουτακι μου(και εχω λυσσαξει να πεσουν οι τιμες τους),αλλα δυστυχως υπολογιζω την ποσοστιαια αποδοση και οχι τα χαρ/κα στα χαρτια.Αρα ποσο πιο γρηγοροι να ει ναι 2χraptors raod0 εναντι των hitachi σε raid0 σε καθημερινη χρηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 11, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma στο δικο μου συστημα τρεχουν 2 ραπτορες σε ρεηντ0 σατα1 και ενας 250αρης γουεστερν ντιτζιταλ παλι σατα2 Υποθέτω ότι τους raptors τους έχεις στο nvraid, σωστά? τον wd στον silicon? ο silicon δεν υποστηρίζει sataII. Επίσης ο wd έχει jumper θέσεις, όπου πάνω στον δίσκο γράφει να βάλεις jumper για λειτουργία sata 150, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 11, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 17:11] Υποθέτω ότι τους raptors τους έχεις στο nvraid, σωστά? τον wd στον silicon? ο silicon δεν υποστηρίζει sataII. Επίσης ο wd έχει jumper θέσεις, όπου πάνω στον δίσκο γράφει να βάλεις jumper για λειτουργία sata 150, σωστά? η μητρικη μου ειναι η Ultra-D.αρα εχω μονο 4 σατα.στο 1-2 ειναι οι ραπτορες και στο 3 ο 250αρης.αυτο για το τζαμπερ δεν το χα προσεξει.εαν το βαλω δηλαδη σε εκεινη τη θεση ο δισκος θα λειτουργει σωστα χωρις να θελει καποιο utility στυλ hitachi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Οκτώβριος 11, 2005 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Όχι, είναι για sata 150, όχι για 300. Δεν ξέρω αν αποτελεί προυπόθεση για sata 150 controller. Απλά έχω απορία, αν γίνεται στα 2 κανάλια του nvraid που μένουν, να στηθούν extra δίσκοι, είτε μόνοι τους είτε σε raid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Οκτώβριος 11, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Τελικα ρε Farma τι ειναι καλυτερο?Ενας ΣΑΤΑ Ι με 16ΜΒ Cache ή ΣΑΤΑ ΙΙ με 8ΜΒ Cache????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 11, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 23:01] Τελικα ρε Farma τι ειναι καλυτερο? Ενας ΣΑΤΑ Ι με 16ΜΒ Cache ή ΣΑΤΑ ΙΙ με 8ΜΒ Cache????? τιποτα απο τα 2......... ο δικος μου ειναι σατα2 με 16ΜΒ κας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Οκτώβριος 11, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2005 Αρχική απάντηση από ReDBouLaS .Επεισης υπαρχει ουσιαστικη διαφορα απο sata 1 σε 2, σήμερα έβαλα ένα wd 160 sataII στην dfi nf4 ultraD παίζει χωρίς πρόβλημα με ένα hitachi 160gb sataI, χωρίς jumper και χωρίς καμία ρύθμιση ή utility. στην απόδοση το sandra έβγαλε τον wd 10% καλύτερο και το τεστ στους drivers της nvidia 5% καλύτερο από τον Hitachi. στο sandra εντύπωση μου έκανε το buffered read που ήταν 163mb/s δηλαδή πάνω από το όριο του sataI 150 mb/s. ψιλοπράγματα βέβαια αλλά από τη στιγμή που η τιμή είναι η ίδια και έχεις ήδη μητρικη που το υποστηρίζει βάλε sataII. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.