Jump to content

Eπιλογή 12αρη ανεμιστήρα

nickthegreek

Recommended Posts

θα πάρω ανεμιστήρες μέσα στην επόμενη εβδομάδα και είμαι ανάμεσα στους παρακάτω. ποιον να προτιμήσω? για τους silenX έχω ακούσει ότι είναι πιο θορυβώδεις απο ότι λέει ο κατασκευαστής...αλλα πόσο παραπάνω μπορεί να είναι? Τους Papst τους έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει αν όντως είναι τόσο αθόρυβοι? Οι ανεμιστήρες έχουν τέτοια επίπεδα θορύβου στα 12 Volt?

SilenX iXtrema 120mm 14dBA

Fan Papst 120 mm Silent 16,5 dBA http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=2639

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Fans&cp_id=50929

δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτον και σε αυτην την τιμη.Κυκλοφορει σε πολλα χρωματα..

Επισης ενα search δεν βλαπτει,εχουν γινει αναλογα θρεαντς...

σε ευχαριστώ. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος τους ανεμιστήρα ωστόσο αν θεωρούνται οι coolermaster καλύτεροι δεν θα είχα πρόβλημα... Ωστόσο εμένα με ενδιαφέρει ο χαμηλότερος δυνατός θόρυβος... Ο Papst έχει 16,5 dbl ενώ οι coolermaster 22.

υγ είδα και άλλα θέματα αλλα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρι γιατί ο καθένας πρότινε και διαφορετικό ανεμιστήρα..:o

καλοί οι coolermaster αλλα θέλουν προσοχή....

σειρα amber πορτοκαλοχρυσοι δουλευει στα 1400rpm

blue uv 1600 rpm

γιατί πως που άγνωστο έχω 2 απο το καθε χρώμα και το παρατήρησα τόσο σε απόδοση όσο και στο gatewatch που κανεις απο τους 2 δεν ρυθμίζονται παρα ελάχιστα χαμηλότερα!!!

αλλάζει τραγικά τις στροφές αλλα σε πολύστροφα ανεμιστηράκια 7000rpm το κατεβάζει μέχρι τις 3000 αλλά σταδιακά και μετά την εκκίνηση

γενικά καλή παπάτζα αλλα όχι καλός ροοστάτης....

σορρυ για το οφ τοπικ

δεν γνωρίζω για τα 12άρια papst

τα 8άρια είναι τρελλή μούφα όμως

ως εκ τούτου δεν πιστεύω πως απο 14db μηχανισμό μπορείς να βιδώσεις τόσο αέρα....

αλλα ας μιλήσει και κανένας που να τα έχει ακούσει συγκριτικά με τα άλλα

εμενα παντως παιδια το εχω ξαναπει...

ισως να επεσα σε μαπα σειρα...

αλλα οι δικοι μου μπλε κουλερμαστερ στις 1200 στροφες δεν ειναι αθορυβοι...

κανει εναν ψιλοενοχλητικο θορυβο το μοτερ τους...

Eγώ στο ψυγείο έχω 2 enermax 12-άριδες. Εκτός από τον δικό τους ροοστάτη έχω συνδέσει και την zalman αντίσταση από 7000cu και μπορώ πλέον και τους δουλεύω εντελώς αθόρυβα με δυνατότητα για πολλά cfm όταν χρειαστούν. Όντως το gatewatch είναι για τον π@ύτσο. Οι coolermaster είναι αθόρυβοι και φτηνοί όμως η ροή πολύ φτωχή.

Οι MS-TEch 12άρηδες είναι πολύ καλοί αν επιθυμείς χαμηλό θόρυβο με υψηλή ροή (24dbA-78.9cfm)...στην πράξη είναι πολύ πιο αθόρυβοι...

...έχω Papst και MS-Tech στο σύστημά μου και ακούγονται το ίδιο...για την ακρίβεια οι πρώτοι έχουν λίγο πιο θορυβώδες μοτερ που δεν ακούγεται πρακτικά παρα μόνο αν βάλεις τ' αυτί σου δίπλα...

...κι οι Ενερμαξ είναι πολύ καλοί αλλά αν ψάχνεις για τον καλύτερο λόγο dbA-CFm υπάρχουν και καλύτεροι ανεμιστήρες, όπως ο Ms-Tech, αλλά μη ρυθμιζόμενοι...το καλό των τελευταίων είναι ότι έρχονται σε συσκευασία είναι φθηνοί (7-8) κι έχουν 3 χρόνια εγγύηση

εμενα ενας μπλε που εχω δουλευει ρυθμιζομενος απο το τροφοδοτικο

και ο uv ειναι στανταρ στις 1200 μαξ.Φυσικα δουλευει και με 5 v που δεν ακουγεται τιποτα...

οι ανεμιστηρες δεν εχουν προβλημα με τα βολτ.Αν καποιον τον ενοχλουν και αυτοι παντως τοτε λυπαμαι αλλα δεν φταινε οι ανεμιστηρες αλλα ο ιδιος και μιλαω φυσικα απο αποψη θορυβου.Στα 12 βολτ εισαι μια χαρα,το βραδυ μπορεις να κοιμηθεις με ελαχιστο "ζορι". Στα 5 βολτ απλα δεν ακουγονται και κατα 99% θα σε ενοχλουν οι δισκοι

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν τα επίπεδα θορύβου που αναφέρονται απο τους κατασκευαστές, προέρχονται απο χρήση των ανεμιστήρων στα 12V? πχ αν βάλω τον papst στα 7 ή 5 Volt θα ακούγεταιι λιγότερο απο 16,5 db?

Αναφέρονται στα 12V αλλά δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα γιατί δεν είναι μετρημένα υπό τις ίδιες συνθήκες. Αν μειώσεις την τάση στα 7 ή 5 βόλτ θα έχεις εκτός της ελάττωσης του θορύβου και μείωση της ροής του αέρα σχεδόν αναλογικά. Θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου την τελική ροή του αέρα με τη μειωμένη τάση πριν αγοράσεις ένα ανεμιστήρα.

Βασικά δεν βγάζεις ακρη με το τι λέει ο κάθε κατασκευαστής με τα db. Η καλύτερη λυση είναι να τους ακουσεις σε αντιπαραθεση, αλλα αυτο συνηθως δεν είναι εφικτο.... Το θέμα δεν είναι μονο ποσα db παραγει ο καθε ανεμιστηρας αλλα και η συχνοτητα του θορυβου που παραγει. Π.χ. Σε εναν ανεμιστηρα με ενοχλητικο θορυβο πρεπει να την μειωσεις περισσοτερο τα db για να μην σε ενοχλει, σε σχεση με εναν ανεμιστηρα με λιγοτερο ενοχλητικο θορυβο. Αυτο εξειδικευται στην τελικη και σε θεμα αυτιου, τι ενοχλει τον καθενα, τα επιπεδα ανοχης του ακομα και τη διαθεση που έχει οταν κανει την δειγματολιψια.... Οποτε αβυσος η ψυχη του ανεμιστηρα...

Απλα απο ποσες μςχρι ποσες στροφες μπορεις να τους ρυθμισεις?(μιν-μαξ)

Ρωταω γιατι οταν συνδεω το cpufan το ρυθμιζω απο 1500 μεχρι 3400 ενω απο μητρικη περνει μεχρι 4600.Για τους sharkoon τι γνωμη εχετε?

Αρχική απάντηση από mefistofelis [Σήμερα, στις 14:07]

Για τους sharkoon τι γνωμη εχετε?

Καλοί είναι... Τους έχω σε ένα ZALMAN ZM-MFC1 μαζί με μια αντίστασούλα τέτοια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804332 στον καθέναν. Μοτέρ δεν ακούγεται σε min. αλλά ακούγονται οι λεπίδες τους... (ο αέρας...). Στροφές δεν ξέρω...

Μιλάω για τους power όχι τους silent.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804011

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.