Jump to content

Χ800GTO2 to X850XT....

GoriLLakoS

Recommended Posts

ρε παιδια, εχω μια Sapphire X800 GTO2 256MB Limited edition - οχι dual DVI

Κανω οτι λέει στη γνωστη σελίδα, αλλα αμέσως οταν ολοκληρωθει το backup του bios με την πειραγμενη εκδοση του flashrom, το συστημα κρεμα!

Καμια ιδεα?

ps1: και χωρις παραμετρους πάλι κολλα...

ps2: σιγουρα δε φταιει η δισκετα

Thanks!

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από tr4wanfs [Σήμερα, στις 00:19]

ρε παιδια, εχω μια Sapphire X800 GTO2 256MB Limited edition - οχι dual DVI

Κανω οτι λέει στη γνωστη σελίδα, αλλα αμέσως οταν ολοκληρωθει το backup του bios με την πειραγμενη εκδοση του flashrom, το συστημα κρεμα!

Καμια ιδεα?

ps1: και χωρις παραμετρους πάλι κολλα...

ps2: σιγουρα δε φταιει η δισκετα

Thanks!

Το τσεκαρισμα που λεει στην αρχη με το atitool και τα F στα settings,

fuses.gif

το εκανες, και ειναι οκ?

Αρχική απάντηση από Psychokiller [Σήμερα, στις 01:35]

Το τσεκαρισμα που λεει στην αρχη με το atitool και τα F στα settings,

fuses.gif

το εκανες, και ειναι οκ?

Ναι, το έλεγξα, δεν τίθεται θέμα συμβατότητας της κάρτας (αγορασμένη για αυτό το λόγο). Το πρόβλημα είναι ότι κολλάει το flashrom (η πειραγμενη εκδοση που δινει το site)...

πχ. οταν τα εβαλα να φλασαρει χωρις την παραμετρο -f ετρεξε, μου εβγαλε μηνυμα οτι ειναι αλλο bios και θελει την εντολη force και κρασαρε..

Τι μπορει να παιζει?

Ποια εντολη του δινεις ακριβως?

Εγω εαν θυμαμαι καλα του εδινα:

flashrom -f -p 0 16P.bin

Οπου το αρχειο του bios το ειχα μετονομασει σε 16P για ευκολια. (δεν ειναι απαρρετητο)

Μην ξεχασεις τα κενα πριν απο τα -f, -p, 0(μηδεν) και 16P.bin (ή το αντιστοιχο ονομα)

Απο οτι φαινεται το μηδεν εχεις ξεχασει (το οποιο δεν θυμαμαι και τι ακριβως κανει :o )

Αυτα και καλη τυχη!!!! :)

Συνεχίζει να κρασαρει το προγραμματακι με το που τρεχει...

Λογικα δεν θα εχω πρόβλημα (θα προλαβει να περασει το bios πριν κρασαρει) αλλα το φοβαμαι λιγο.

Μια ερωτηση: Γραφοντας την εντολη (flashrom -f -p 0 16P.bin) το προγραμμα περναει κατευθειαν το βιος χωρις να εμφανισει προειδοποιειτικο μηνυμα? αν δεν εμφανιζει αλλα κανει κατευθειαν τη δουλεια πριν εμφανισει οτιδηποτε τοτε ειμαι οκ.. αλλιως who knows..

Thanks again!

(με βλεπω να ψαχνω PCI vga.. :p )

Να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι τι ακριβως κανει το 0

μιας και το ειχα κανει πριν απο καιρο.... (Σεπτεμβριο)

Στο help παντως σου εξηγει τι κανουν οι παραμετροι.

Αλλα απο οτι θυμαμαι και με μενα κατι στραβο επαιζε

(παλι δεν θυμαμαι τι, μπορει να μου εκανε και το ιδιο)

και αυτος ηταν ο τροπος που τα καταφερα.

Αν διαβασεις το help του προγραματος πιστευω οτι

θα βρεις την ακρη χωρις να χρειαστεις PCI vga

η οποια καλο ειναι να υπαρχει βεβαια σε τετοιου ειδους δοκιμες.

Καλη επιτυχια και παλι! :)

Παιδιά έχω πρόβλημα!

Κάνω flash την ATI από bios σε x850xtpe,είτε σε x800gt2@16pp modded bios αλλά τίποτα.

Παλιά μου το είχε κάνει πετυχημένα αλλά την είχα επαναφέρει στα 12,τώρα που θέλω να την βάλω πάλι στα 16 δε πάει!Μου δείχνει αυτό κάθε φορά που πάω να φορτώσω κάποια έκδοση του driver:

clipboard013ux.th.jpg

Και catalist control center δεν έχω ξανανοίξει.

Κατά τα άλλα η κάρτα παίζει κανονικότατα,αλλά χωρίς τα έξτρα 4pp,το επιβεβαίωσα από σκορ στο 3dmark.

Aν κάποιος έχει καμιά ιδέα ας απαντήσει!!! :confused::eek: :eek: :cry: :cry:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. Ειμαι ο ευτυχης κατοχος μιας x800gto2 limited edition κια θελω να γινω ευτυχεστερος.. Ετσι προσπαθησα να κανω το mod για x850xt pe αλλα δεν γινεται τιποτα!! δημιουργησα cd εκκινησης και αντεγραψα το flashrom(αφου του εκανα unzip) και το νεο bios σε μια δισκετα και προσπαθησα να το τρεξω σε γραμμη εντολης και δεν ετρεξε.. παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει να το κανει..:

Πατησα flashrom -f -p 0 16P.bin(ειχα μετονομασει το αρχειο)

Αρχική απάντηση από ARVAS

Φλασαροντας το bios της κανονικης x850xt υπαρχει καμια δαιφορα;

δοκίμασε κάτι τέτοιο εμένα βιος δε μου δούλευε και όταν έβαλα αυτό της χ850χτ ρε δούλεψαν τελικά μια χαρά όλα.Απλά να προσέξεις τον ανεμιστήρα γιατί δουλεύει στο 5%,και ίσως στη κάψει.

Υπαρχει περιπτωση να μην δουλεψει καν με το βιος της x850xt η να τα τεζαρει;

Δε το νομίζω αν επιλέξεις αυτό της sapphire.και για οτιδήποτε ενδεχόμενο υπάρχει λύση αν τεζάρει η κάρτα!Απλά δε νομίζω ότι θα κινδυνεύσεις αρκεί να ελέγχεις για θερμοκρασίες και artifacts

Το προβλημα μου δεν ηταν αυτο.. ηταν μηπως μπλοκαρει τιποτα και χασω τα 200Ε που εδωσα πριν 15 μερες..:bye:

Κοίτα εγώ έβαλα βιος στη κάρτα γραφικών από motherboard!Φυσικά δεν έπαιζε αλλά κατάφερα και το επανέφερα!Μην ανησυχείς,ότι και να γίνει υπάρχει η εγγύηση,αλλά από κακό bios δε χάνεις τη κάρτα σου!

Θα υπαρχει καμια διαφορα (προς το καλυτερο παντα); η τσαμπα θα την κανω την φασαρια;

Μην περιμενεις να δεις την τρελη διαφορα...πιο πολυ ψυχολογικη θα ελεγα οτι ειναι...

Πριν βαλεις οποιοδηποτε bios...ανεβασε την καρτα σου να δεις αν οντως πιανει αυτους τους χρονισμους....αν οχι...αστην οιπως ειναι....

Αν παλι κατι γινει κατα την ωρα του φλασαρισματος...μπορεις με μια δευτερη pci καρτα να μπεις κανονικα στα win και να βαλεις απο κει το original bios της καρτας και να εισαι μια χαρα...

Αρχική απάντηση από ARVAS [Χθες, στις 04:05]

Το προβλημα μου δεν ηταν αυτο.. ηταν μηπως μπλοκαρει τιποτα και χασω τα 200Ε που εδωσα πριν 15 μερες..:bye:

Η καρτα δεν παθαινει τιποτα. Ακομα κι αν μετα το flash δε βλεπεις τιποτα, με ''τυφλο'' update η με μια παλια καρτα γραφικων PCI την επαναφερεις. Προσφατα δοκιμασα στη δικη μου 4 διαφορετικα bios απο τα οποια τα 3 δεν παιζανε και δεν εβλεπα τιποτα στην οθονη, και μετα την επανεφερα. Καλη επιτυχια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.