Jump to content

Q9300 Overclocking

Recommended Posts

Τελικα η μητρικη ειναι που με κοβει. Δεν ξερω γιατι? Ισως επειδη ειναι τετραπυρηνος? δεν μπορω να καταλαβω. Παντως το οριο της ειναι στα 490-495FSB. Μετα απλα δεν.

Ο επεξεργαστης απο την αλλη δειχνει να ειναι καλος. Με λιγο ρευμα( 1.28) και αερα παιζει στα 3700 περιπου για bench(superpi,w32prime).

Οι μνημες δειχνουν να δουλευουν και αυτες καλα. Με 2.28 παιξανε στα 585(1170) με 5-5-5-15-2Τ.

Αυτα... απογοητευτηκα παντως απο το mobo. Πιστευα οτι θα παιξω 1:1 στα 550 περιπου με χαμηλοτερο πολλαπλασιαστη....

Υ.Γ. Sakis δεν σε ξεχασα. Εδω τρεχουν οι μνημες με 2.28. Παραπανω δεν εδωσα.

superpi3413585memsi7.th.jpg

w1360.png

Τελικα η μητρικη ειναι που με κοβει. Δεν ξερω γιατι? Ισως επειδη ειναι τετραπυρηνος? δεν μπορω να καταλαβω. Παντως το οριο της ειναι στα 490-495FSB. Μετα απλα δεν.

Ο επεξεργαστης απο την αλλη δειχνει να ειναι καλος. Με λιγο ρευμα( 1.28) και αερα παιζει στα 3700 περιπου για bench(superpi,w32prime).

Ζαχο..

Εγω γιατί νομίζω ότι σε κόβει ο CPU?:p

Εχε στον νου σου οτι στα ζορια θα πρεπει να παιξεις πολυ με GTL και VTT.;)

Μακαρι να με κοβει το CPU γιατι στα 3700 θελει λιγο ρευμα. Δεν του εχω δωσει ακομα πανω απο 1.32-1.33 και αυτο για να παιξει στα 3780-3800. Για αερα και αυτο πολυ ειναι.

Θα βαλω τα νερα και θα δειξει...

Αν ομως ηταν το CPU δεν θα επρεπε να παιξει κανονικα με τον χαμηλοτερο μουλτι πανω απο τα 500?

Γιατι με μουλτι 6Χ παλι δεν παιζει στα 500+ που θελω. Καπου εκει την ακουει.

Αντε και ενα καινουριο

Q9300@3770@1.33 on air.

post-95-1414343207,8419_thumb.jpg

Για καθε μερα τα ρευματα σου ειναι ιδανικα..

Αλλα οι Q σε συνδιασμο με τις mobo καπου εκει σταματανε.

Βασικα ριξε και μια ματια στο ΧS να δεις τι λενε...για παρομοιο Setup;)

Στο XS ειναι ολοι γιδαροι...

Οι περισσοτεροι με P5Q Deluxe P45 φρεναρουν στα 485-490 αντε και κανα 2 στα 500 αλλα με διπυρηνους...

Οι τετραπυρηνοι λογω Q9450 και 9550 σταματανε λιγο πιο χαμηλα γιατι δεν αντεχουν οι επεξεργαστες.

Θα το ψαξω κι αλλο βεβαια...

Στο NB και στο FSB ποσο ρευμα μπορω να ριξω για bench? Υπ'οψιν ακομα με την μαμα ψυξη ειμαι στο NB. Ουτε καν θερμοαγωγιμη δεν εχω αλλαξει...

Στο XS ειναι ολοι γιδαροι...

Οι περισσοτεροι με P5Q Deluxe P45 φρεναρουν στα 485-490 αντε και κανα 2 στα 500 αλλα με διπυρηνους...

Οι τετραπυρηνοι λογω Q9450 και 9550 σταματανε λιγο πιο χαμηλα γιατι δεν αντεχουν οι επεξεργαστες.

Θα το ψαξω κι αλλο βεβαια...

Στο NB και στο FSB ποσο ρευμα μπορω να ριξω για bench? Υπ'οψιν ακομα με την μαμα ψυξη ειμαι στο NB. Ουτε καν θερμοαγωγιμη δεν εχω αλλαξει...

Στο vPLL μεχρι 1.6.Μετα δεν νομιζω να δεις διαφορα.

Στο vNB και 1.55 να δωσεις δεν εχει προβλημα.(εχω δωσει και παραπανω αλλα με αναμιστηρα να βαραει)

Στο vFSB δεν ξερω οσο λενε στο XS. Αν δινουν 1.3 για καθε μερα με 1.4 δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Τα GTL βαλτα ,63 και τα 2 ή ,61 και ,63 και ξανα δοκιμασε.

;)

Τα GTL τα εχω και τα 2 στα 0.63.

Οταν δοκιμασα 0.67 χειροτερεψε...

θα δοκιμασω και 0.61 οπως λες και θα αναφερω...

Το βραδυ τωρα παλι με τα κρυα....χεχεχε

Το 0,67 ειναι για τους 65nm to 0,63 για τους 45nm.

• 4 weeks later...

Στις μερες που περασαν εβαλα και εναν διπυρηνο πανω στο συστημα. Μπηκαν και μνημες 2χ1GB οι οποιες πανε ΠΟΛΥ ψηλα(620+) αλλα τζιφος.

Δεν ξερω τι μπορει να φταιει. Η μητρικη δεν μπορει να παει πανω απο 510-515 για bench και πανω απο 535 για screenshot.

Μαλλον το προβλημα ειναι καθαρα θεμα χρηστη, γιατι εχω διαβασει οτι με P5Q Deluxe εχουν φτασει και τα 600.

Καποια ρυθμιση ισως?

Ιδεες- προτασεις, ευπροσδεκτες.

Δεν δινω πανω απο 2.1. Δεν χρειαζεται τουλαχιστον γιατι οι μνημες παιζουν χαμηλα. Τις εχω 1:1 για να ειμαι σιγουρος οτι δεν με κοβουν αυτες.

Το θεμα ειναι το FSB το οποιο απλα δεν παει αλλο....Και δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν καποιοι με ιδια μητρικη εχουν φτασει τα 600.

Οτι ρευματα και να εδωσα στο FSB termination και στο NB τα ιδια.

Παιζει τοσο μεγαλο ρολο η ψυξη στο NB?

Μηπως δηλαδη ο αερας δεν φτανει?

Βλεπω θερμοκρασιες στο ΝΒ με την γνωστη μεθοδο του δαχτυλου και δειχνει να ειναι κρυο.

Εχω αλλαξει παστες παντου αλλα παλι τιποτις...

Τι στα διαλα...

έχεις δοκιμάσει με multy 6 πόσο μπορεί να πάει ο επεξεργαστής ? :p και εμένα ο 9450 κάπου εκεί φρενάρει 470~ και τέρμα αυτά στην abit από ρεύματα τι δίνεις ?

φτιάξε μια λίστα με τα settings ρεύματα και συχνότητες να τα δούμε :)

μετράς ανάποδα πάντως -2.15 V δεν θα μπούταρε σίγουρα :p αλλά και πάλι δεν έχει να λέει ότι Volt και να τους έχεις με το fsb

σιγα μωρε πως κανεις ετσι ...:D

το ιδιο βγαζει παντος

1,94@2v :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.